Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Borgmesteren åbnede Studie:rummet i dag: Så fedt er det blevet

Af Christine Luca Hornemann

I dag har Aalborgs nye spirende bydel Østre Havn fået sit eget rum, hvor der er mulighed for at samles til enten studielæsning, erhvervsmøder eller en anden form for fællesskab gennem brætspil eller socialt samvær.

Studie:rummet, som stedet er blevet navngivet, er åbent for alle der ønsker at samles, hvor der er liv og hygge. Du kan læse meget mere om konceptet her.

A. Enggaard har stillet rummet til rådighed for at skabe byliv, og fællesskab på tværs.

I dag blev der afholdt åbningsreception, hvor mange nysgerrige var troppet op for at se det færdige resultat.

Borgmesteren åbnede Studie:rummet i dag: Så fedt er det blevet

Borgmesteren er begejstret

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen var til stede ved receptionen, hvor han holdt en begejstret åbningstale:

”Jeg har glædet mig til at komme og åbne Studie:rummet, da jeg synes det er en vigtig funktion. Det vi oplever i Aalborg lige nu, er en process hvor vi er blevet den største uddannelsesby. Der er 45.000 uddannelsessøgende i Aalborg. Det er fedt at der er så mange unge mennesker som ønsker at komme til byen,” sagde borgmesteren og fortsatte:

“Det der kræver et godt studieliv er, at der er nogle gode steder at forberede sig, og gode steder hvor mange studerende kan mødes på tværs af studierne. Derfor synes jeg at Studie:rummet passer perfekt ind i studiemiljøet i Aalborg,” sagde Thomas Kastrup Larsen i åbningstalen.

Borgmesteren åbnede Studie:rummet i dag: Så fedt er det blevet

Indretningen skaber følelsen af hygge

Bibi Lykke har været stylist på projektet, hvor blandt andet Nordlux og Aalborg Erhverv har stillet lamper og tæpper til rådighed.

De forskellige hyggekroge gør det indbydende og skaber en hyggelig stemning. Så ligemeget om man er kommet i studie:rummet for at skrive projekt med studiegruppen, eller for at spille brætspil ligger det op til samvær og fællesskab.

Borgmesteren åbnede Studie:rummet i dag: Så fedt er det blevet

Midlertidig byfornyelse

“Om et – to år håber vi, at der kommer en café-ejer, som kan se mulighed i rummet. Men så længe at vi bygger og støver, så er rummet åbent for alle. Det er ikke kun for erhverv eller studerende. Det er til fællesskabet,” fortæller Hanne Kræn fra A. Enggaard.

Selvom at studie:rummet er midlertidig byfornyelse, skaber rummet allerede liv. Allerede en halv time efter studie:rummet havde åbnet, sad de første studerende dybt koncentrede og havde fokus på deres studie.

Hvis man vil vide mere om Studie:rummet er der oprettet en facebookgruppe hvor der kan oplyses om forskellige aktiviteter. Facebookgruppen kan du finde her.

Studierummet vil have åbent fra åbent fra 9.00 – 21.00 alle dage.