Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

BMO eller bolle med ost?: Vi har kåret Aalborgs bedste af slagsen

Af Lærke Holst Thomsen
Foto: Simone Kjølby Christensen
Foto: Simone Kjølby Christensen

Hvad der engang var betegnelsen for en kedelig klap-sammen mad, har i dag fået helt ny betydning.

Folk er blevet ellevilde med den “nye” gamle spise, og har sågar døbt den en “BMO”, som er den korte betegnelse for en bolle med ost.

Her på redaktionen forstår vi godt begejstringen, men når det kommer til udtalelsen, foretrækker vi altså at kalde det for, hvad det er: En bolle med ost.

Men kært… brød? har mange navne, og vi har selvfølgelig lavet en guide over, hvor I kan få byens bedste af slagsen med anbefalinger fra jer.

Vi har vurderet ud fra skorpens sprødhed, mængde af smør og sidst men ikke mindst hvilken slags ost.

BreadByKaerup, 29 kr.

Vi startede med at lægge vejen forbi det hyggelige lille bageri på Kastevej.

Her valgte vi deres udsøgte surdejsbolle med sesamfrø. Vi kunne hertil vælge mellem to forskellige slags oste; den milde, der havde lagret i seks måneder eller den stærkere, der havde lagret i ni måneder. Vi valgte den milde.

BMO eller bolle med ost?: Vi har kåret Aalborgs bedste af slagsen
Foto: Simone Kjølby Christensen

Med det samme vores tænder ramte den sprøde lækre skorpe med sesamfrø begyndte vores smagsløg at danse.

Og i en perfekt kombination med den bløde krumme, det perfekte lag smør og den gode milde ost var vores smagsløg ikke til at stoppe igen.

Selvom de fleste caféer serverer manges favorit, når det kommer til ost – gammelknas – så forstår vi godt, at man her har valgt noget andet.

Den milde ost var god og smagfuld, men den overtog ikke smagen af den gode bolle, som ellers godt kan være tilfældet.

Det var virkelig lækkert!

Og så til 29 kroner?!

Det kan godt være, det er et lille bageri, men (smags)oplevelsen var kæmpe stor.

Vi giver 6 ud af 6 stjerner.

BMO eller bolle med ost?: Vi har kåret Aalborgs bedste af slagsen

Surdejsbageren, 37 kr.

Der er ingen tvivl om, at det store bageri på Budolfi er særligt populært. Og hvad navnet af bageriet antyder, så skulle den selvfølgelig med i vores guide.

Her bestilte vi deres populære surdejsbolle med salt og peber, som blev serveret med smør, gammelknas og ærteskud ved siden af.

BMO eller bolle med ost?: Vi har kåret Aalborgs bedste af slagsen
Foto: Simone Kjølby Christensen

Selvom det var en stor skive ost, så kunne vi godt savne, at der var to skiver, så man kunne få en skive på hver halvdel.

Men det var altså også det eneste, der var at brokke sig over. For kan vi prøve at snakke om, hvor undervurderet en bolle med salt og peber er?

Og så i kombination med et godt lag smør og en god gammelknas? Det smager jo himmelsk!

Bollen havde en sprød skorpe og en blød krumme, som gav den en god konsistens. Og så skal de have pluspoint for, at smøren blev serveret ved siden af, så man selv kunne bestemme hvor meget, der skulles smøres på bollen.

Vi giver 5 ud af 6 stjerner.

BMO eller bolle med ost?: Vi har kåret Aalborgs bedste af slagsen

Behag din smag, 51 kr.

Her kan vi altså snakke om en café, der lever op til sit navn.

Den hyggelige café på Gabels Torv er specialister i at lave en god kaffe, men de laver altså også en udsøgt bolle med ost.

Efter mange anbefalinger valgte vi deres Ølandsbolle med sesam. Hertil smør, gammelknas og marmelade ved siden af.

BMO eller bolle med ost?: Vi har kåret Aalborgs bedste af slagsen
Foto: Simone Kjølby Christensen

Skorpen var en smule sej at bide i og krummen lidt kompakt. Men også her var det altså kun brok i småtingsafdelingen.

For vi må altså bare konstatere, at Behag Din Smag igen går ind og imponerer med deres kvalitetsbevidste kunnen.

Bollen smagte virkelig godt!

Vi vil dog sige at prisen for herligheden ligger i den ret høje ende af skalaen. Og selvom den smagte formidabelt, så var den altså ikke bedre end de to første, vi smagte, som var markant billigere.

Derfor får denne 4 ud af 6 stjerner.

BMO eller bolle med ost?: Vi har kåret Aalborgs bedste af slagsen

Paa Fjorden, 49 kr.

Selvom det er nærliggende at vælge en café i centrum, så kan vi altså klart anbefale at tage turen forbi Paa Fjorden, der ligger ved Spritten Aalborg Vestby.

Her valgte vi deres surdejsbolle med birkes og en lækker Arla Unika smør, to skriver gammelknas og marmelade.

BMO eller bolle med ost?: Vi har kåret Aalborgs bedste af slagsen
Foto: Simone Kjølby Christensen

Her fik vi serveret en KÆMPE bolle, som gjorde os mætte helt til aftensmaden.

Igen oplevede vi en lidt kompakt bolle. Skorpen var ikke super sprød, men til gengæld havde den en virkelig lækker og blød krumme.

Og med en god smør ved siden af, så vi selv kunne bestemme hvor meget smør, vi ville overdøse bollen med og to skiver gammelknas, så var vi alligevel solgte.

Det var en god, solid bolle med ost.

Den får 4 ud af 6 stjerner.

BMO eller bolle med ost?: Vi har kåret Aalborgs bedste af slagsen

KaffeFair, 45 kr.

Kaffefair er særligt kendt for deres gode gammeldags træstammer. Men flere havde tippet os om, at de skulle lave en overdådig bolle med ost.

Det skulle naturligvis prøves!

Vi fik en surdejsbolle lavet på økologisk Ølandshvedemel. Hertil smør og gammelknas ved siden af.

BMO eller bolle med ost?: Vi har kåret Aalborgs bedste af slagsen
Foto: Simone Kjølby Christensen

Ved første øjekast kunne bollen godt se meget kompakt ud, men til vores glædelig overraskelse, var den lige modsat.

Den havde en fin skorpe og blød krumme. Og så må prikken over i’et altså her være deres hjemmelavede smør. Hold nu op, det var lækkert!

Smagen af bollen var en smule gærdet, men det var altså ikke noget, den gode smør og gode skive gammelknas ikke kunne erstatte for.

I forhold til prisen, så kunne den ikke helt følge med de andre drenge i klassen.

Den får 4 ud 6 stjerner.

BMO eller bolle med ost?: Vi har kåret Aalborgs bedste af slagsen

Penny Lane, 65 kr.

Vi tør godt at sige, at vi sluttede af på allesammens Penny Lane, for vores indbakke bugnede af anbefalinger hertil.

Her fik vi en grov surdejsbolle med valnødder. Hertil smør og syltetøj ved siden af.

BMO eller bolle med ost?: Vi har kåret Aalborgs bedste af slagsen
Foto: Simone Kjølby Christensen

Det er næsten forkert at kalde dette monster for en bolle, da den jo er på størrelse med en mini franskbrød, og vi elskede det!

Både størrelsen, men også denne anbefaling med valnødder i.

Skorpen er blød, men det tror vi, er meningen. Om ikke andet, så gjorde det ikke oplevelsen ringere.

Her fik vi altså noget helt andet. Og med to tykke skiver gammelknas og et perfekt lag smør var vores smagsløg svært tilfredse.

Det kan måske nævnes, at bestiller du skiveost til din bolle, så får du intet mindre end 7(!) skiver. Aldrig gå ned på ost!

Vi giver denne 5 ud af 6 stjerner.

BMO eller bolle med ost?: Vi har kåret Aalborgs bedste af slagsen

Har du nogle forslag til, hvor man kan få en god bolle med ost, så er du velkommen til at skrive komme med dine anbefalinger i kommentarfeltet.

Del artikel

Andre læser også