Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bolig i Aalborg: Hvad er vigtigt ved et boligkøb?

Af Redaktionen

Er du på udkig efter din drømmebolig i Aalborg, så er der en række skønne områder at vælge imellem, og du skal først og fremmest finde ud af, hvor du bedst kan se dig selv bo.

Dernæst gælder det drømmeboligen, og har du allerede fundet den, så er du godt på vej.

Men der er et par ting, som du skal være opmærksom på, når du skal købe din nye bolig, hvis du vil sikre dig imod uforudsete udgifter og et hus, der gemmer på fejl og mangler i massevis.

Vi guider dig igennem dit boligkøb, så du kan føle dig sikker og købe din drømmebolig med ro i maven.

De to rapporter

Ved et boligsalg vil langt de fleste sælgere have fået udarbejdet to rapporter, der er særdeles vigtige for dig som potentiel køber.

Det handler nemlig om en tilstandsrapport og en elrapport, der gemmer på fejl og mangler i boligen, som du skal være opmærksom på. Har sælger ikke fået udarbejdet en sådan rapport, så kan du enten bede sælger om dette eller selv stå for det.

Vil du vide mere om tilstandsrapport pris og brugen af rapporten, så kan du læse med på linket.

Ejerskifteforsikring

Når I er kommet frem til en aftale om en pris, og du er klar til at underskrive kontrakten, så er det vigtigt, at du får lavet en ejerskifteforsikring med den tidligere ejer.

Der kan nemlig gemme sig skjulte fejl og mangler, og hvis du ikke selv vil stå for betalingen eller komme i en diskussion med den tidligere ejer, så kan en ejerskifteforsikring dække jer ind.

Denne forsikring vil dække eventuelle fejl og mangler, der ikke er blevet nedskrevet i de to rapporter, men som har været skjult i boligen.

Lån ikke for meget

Hvis vi går tilbage til der, hvor du kan begynde at drømme om din bolig, så er der især én ting, som du skal have på det rene.

Det er nemlig vigtigt, at du kender til dit rådighedsbeløb, når du skal købe bolig.

Tag en god snak med din bankrådgiver og hør om dine muligheder for at få et så godt boliglån som muligt. Men det er også vigtigt, at du har fornuften med dig, når du går på boligjagt.

For en ting er det beløb, som du kan få lov til at låne, og noget andet er, hvad du går og drømmer om, når du har købt din bolig. Vil du gerne have plads til en ekstra bil eller den årlige sommerferie, så er det ikke en god idé at låne det maksbeløb, som du har mulighed for.

Gør du det, så vil dit rådighedsbeløb automatisk blive mindre, og du vil have dårligere forudsætninger for at kunne tage på sommerferie og få en ekstra bil, hvis du bruger størstedelen af pengene på at afbetale på dit lån.

Overvej derfor nøje, hvilke drømme du har, og hvor vigtigt det er med fem værelser i stedet for fire i din kommende bolig i Aalborg.

Del artikel