Børnenes nye favoritter: Shoppen har Danmarks største trolde-udstilling

Skrevet af: Michael Qureshi
To trolde Mathias & Lucas møder sølvtrolden i Shoppen
To trolde Mathias & Lucas møder sølvtrolden i Shoppen

Det var i 1930’erne, at fiskersønnen Thomas Dam snittede den første Gjøl-trold af træ her i Nordjylland.

Siden har Gjøl-trolden været en del af mange hundrede millioner hjem verden over, og er måske mere kendt som Lykketrolden. Nu har den nye generation af børn også fået et forhold til trolden.

I sidste uge var der premiere på Dreamworks store globale satsning “Trolls”, som er bygget op omkring den danske Gjøl-trold. Har du børnene hjemme på efterårsferie i denne uge, så har vi en klar anbefaling.

Tag en tur i Shoppen i City Syd og få den ultimative trolde-oplevelse med hele familien. Shoppen har i hvert fald satset stort på den nye film og det nordjyske forhold til den berømte trold med strithåret.

Derfor kan man se Danmarks største udstilling af den populære Gjøl-trold fra forskellige trolde-samlere, og der er selvfølgelig også de helt nyeste flotte i guld- og sølv skabt af BySommer, som er en nordjysk virksomhed.Vi havde børnene med i Shoppen i går, hvor vi kombinerede det at se Gjøl-troldens udvikling, fra de første til de nyeste i den flotte udstilling, med selve biograf-oplevelsen. Det var et kæmpe hit for børnene, der på rekordtid fik et forhold til troldene.

Shoppen Aalborg
Danmarks største Gjøl trolde-udstilling i Shoppen

Shoppen har hele ugen også haft ansigtsmaling fra klokken 13-16 og fortsætter i de resterende dage af efterårsferien. Derudover er der også troldejagt i weekenden, så der er garanteret god og billig underholdning på den front.

Det er også perfekt at tage en god spise-oplevelse med på Restaurant SPIS, som er en god familie-restaurant i Shoppen, hvor man er sikre på, at der er noget for hele familien.

Selve filmen var en fornøjelse, og som børnene efterfølgende konstaterede, så bliver man i godt humør af filmen.

Dreamworks, der blandt andet også står bag Shrek og Kung Fu Panda, har styr på det, de laver. De danske stemmer på de to hovedpersoner er de populære sangere Stine Bramsen og Christopher.

Trolde i Aalborg
Plakaten til den nye Trolls-film

Nordisk Film biografen i Shoppen har skabt et fint koncept, hvor selve kiosk- og bioområdet ikke er uoverskueligt, selv når der er mange mennesker på samme tid.

Det var alt i alt en rigtig god familie-oplevelse, og der bliver allerede plaget om at få en Trold til hjemmet.

Her er trolde-programmet i efterårsferien i Shoppen

Fik du læst?

Aalborg-firma jubler: Om lidt går verden trolde-amok

Trolde i Aalborg
Claus Holm-trolden og jægertrolden suppleret af to livagtige trolde bag dem!

Vin og tapas på Napa: Kom med til amerikansk vinsmagning

Skrevet af: Simone Vestergaard
Arkivfoto
Arkivfoto

Torsdag d. 8. november kl. 19. byder Napa Lounge indenfor til en spændende aften med amerikansk vinsmagning.

På aftenen skal gæsterne smage på i alt fem forskellige vine, og fælles for dem alle er, at de er fra Californien i USA.

Det er Napas restaurantchef Signe Rosa, i samarbejde med Thomas fra Avine, der står for at guide gæsterne igennem aftenens smagning.

Stor passion for amerikanske vine

Thomas vil også fortælle om amerikansk vinlov, de amerikanske vinområder samt de mest brugte druer.

“Vi har valgt at holde denne vinsmagning, fordi vi gerne vil give folk muligheden for at smage vores store udvalg af vine fra USA.

Vi har en stor passion omkring amerikanske vine, og jeg tror egentlig vi er de eneste, der har et overflod af vine fra netop Californien.

Det er faktisk også derfor, at restauranten hedder Napa Lounge.

Napa Valley er en stor vinregion i Californien, og et sted man ofte hører om i forbindelse med vin fra USA,” fortæller Restaurantchef Signe Rosa.

Udvider vinhorisonten op til jul

Hun fortsætter:

“Det er også snart jul, og i den forbindelse vil vi også gerne udvide folks vinhorisont lidt, og give dem nye muligheder til julemaden i stedet for de klassiske løsninger med eksempelvis en Ripasso eller en Châteauneuf-du-Pape.

Amerikanske vine egner sig nemlig rigtig godt til julemad.”

De fem vine som skal smages er:


Sparkling: Gloria Ferrer, Sonoma Brut
Hvidvin: Kendall-Jackson, Vintner’s Reserve Chardonnay
Rødvin: Plungerhead, Lodi Zinfandel
Rødvin: McPrice Myers, Right Hand Man Syrah
Rødvin: 689 Cellars, Submit Napa

Tilhørende vinsmagningen vil der være en let tapasanretning bestående af forskellige varianter af and.

Derudover kan gæsterne naturligvis bestille og købe vin med hjem til jul – eller andre festlige sammenkomster – til under vejledende udsalgspris.

Prisen er 350 kr. per person for hele aftenen.

MigogAalborg står for billetsalget til denne unikke vinaften – Du kan købe billetter til aftenen her.

Læs mere om begivenheden her.

Fri entré og masser af lir: Lørdag åbner Aalborgs første mandemesse

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I morgen lørdag fra 14-17 kan vi her i Aalborg se frem til at få vores første mandemesse nogensinde, når 3G Mandemessen er klar med en adrenalinfyldt og spændende dag ved Aalborg Street Food.

“Vi har rigtig travlt for at få de sidste ting på plads, men vi tør godt love, at der bliver noget for enhver smag på lørdag,” fortæller Cecilia Pedersen, en af initiativtagerne bag, til MigogAalborg.

Fri entré og stort program

Der er fri entré hele dagen fra klokken 14-17, og i løbet af de tre timer bliver området i og omkring Street Food fyldt med mandehørm – alt sammen inden for temaerne Gear, gejl og gadgets.

“Vi synes virkelig, at vi har strikket et program sammen, som omfavner både nørder, bløde og hårde mænd. Vi har alt: retrocykler lavet i genbrugsmaterialer, en Formel 1-simulator, romsmagning, de fedeste motorcykler og biler, hudpleje, cigarer, et stort brætspilsområde, 3D-printere… Ja, jeg kunne blive ved,” siger Cecilie med et grin.

Der vil i alt være cirka 20 udstillere til 3G Mandemessen, og det inkluderer blandt andet følgende:

 • Formel 1 simulator
 • Cigarer
 • Rom
 • Hudpleje
 • Herreure
 • Brætspil
 • Biler
 • Motorcykler
 • Fjernstyrede biler
 • Metaldetektor
 • 3D-printere
 • E-sport
 • Droner
 • Custom Bikes
 • Gratis smagsprøver fra Royal specialøl

Udover en masse udstillinger af blandt andet fede biler fra NO Jensen og Nordic Leasing og vilde motorcykler fra Harley Davidson, kan man i løbet af dagen også se frem til en masse fede konkurrencer ved de forskellige stande.

“Vi har blandt andet en metaldetektor-skattejagt udenfor, hvor det gælder om at finde nogle nedgravede skatte” siger Cecilia.

Wrestling og masser af hestekræfter

Ingen mandemesse uden wrestling, og derfor vil der også være løbende shows med Bodyslam, der laver de vildeste wrestlingshows.

“Der kommer en stor boksering midt inde i Street Food, hvor de kommer til at vise fire wrestlingshows i løbet af dagen. Det er virkelig en stor oplevelse, og der bliver både fyret op for udklædning, lyde og ikke mindst masser af fede stunts.”

Men her stopper det ikke med shows.

“Udenfor afholdes der tre shows på en stor racerbane, hvor man kan opleve en helt ny form for fjernstyrede biler. De kører nemlig op mod 100 km/t,” siger Cecilia.

Hvis sulten trænger sig på undervejs, vil Aalborg Street Food som altid holde åbent.

Læs mere om mandemessen her.

Smag over 30 forskellige vine: Salling inviterer til italiensk vinfestival

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Efteråret er over os, og inden længe trænger de hyggelige vintermåneder sig også på. Det betyder også masser af hyggelige stunder, hvor et godt glas vin passer perfekt til.

Uanset om du mangler inspiration til hvad vinreolen skal fyldes op med, eller du bare leder efter et godt tilbud, så har Salling Super det helt ideelle arrangement til dig.

De tilbyder nemlig en rejse rundt til noget af verdens bedste italienske regioner – blandt andre Piemonte, Toscana og Veneto.

Vinglas er adgangsbillet

Det hele foregår i Salling Super på torsdag d. 25. oktober fra 13-18, hvor du kan nyde et væld af smagsprøver og få en masse gode tips fra de bedste i branchen.

Blandt de eksklusive vinhuse er blandt andre De Marie, Massimo Rattalino, Agricole Selvi og La Palazetta.

For at få adgang til festivalen skal du købe et vinglas til 100 kr., som er din adgangsbillet.

Derefter kan du smage på over 30 forskellige skønne vine – og glasset kan du tage med dig hjem bagefter.

Det er ikke muligt at bestille billet på forhånd, så du skal blot møde op i Salling Super, hvis du har lyst til at smage på en masser lækkert vin.

Derudover lover Salling Super også, at der vil være en masse gode tilbud på dagen.

Du kan se meget mere om arrangementet her.