Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Krisen gavner klimaet: Børneloppen sparer CO2 for 67,5 jordomrejser

Af Stine Kjølby Christensen

Heldigvis for klimaet (og vores pengepung) bliver genbrug mere og mere populært.

Den igangværende krise har heller ikke gjort konceptet med at købe brugt mindre nødvendigt – det mærker man hos Børneloppen i Aalborg.

Børneloppen har siden 2016 eksisteret som et såkaldt loppesupermarked, hvor forældre og børn kan sælge ud af deres ting med en stand, der lejes på ugebasis.

På den måde kan nye såvel som erfarne forældre købe brugt til deres børn, der alligevel hurtigt vokser ud og fra det tøj og legetøj, de bruger.

Handler om at spare penge

Og dét kan ses på klimaregnskabet.

Børneloppen i Aalborg har nemlig netop rundet en CO2-besparelse svarende til 2,7 millioner kilometer i bil på deres salg af brugt legetøj, barnevogne og tøj med mere fra 1. januar til og med 31. maj i år.

Det er over 400.000 kilometer mere end samme periode sidste år.

“Genbrug har virkelig haft medvind de seneste år med krisetid, hvor det har handlet meget om at spare nogle penge.

Når vi sparer de penge ved at handle brugt, så bliver klimaet jo også skånet, og vi kan se den helt tydelige effekt gennem vores beregner.

Vi sparede også en masse sidste år, men det er helt vildt, hvad vi har præsteret i år,” siger Melissa Thøgersen, der er indehaver af Børneloppen i Aalborg.

Kunderne kan hele tiden følge med i regnskabet

Klimaregnestykket udregnes live gennem virksomhedens beregner, der omregner, hvad det ville have kostet klimaet at producere en tilsvarende ny vare og dermed kan komme frem til klimabesparelsen i liter vand eller kg CO2 ved at købe brugt.

Hver gang nogen foretager et køb i Børneloppen i Aalborg, bliver det regnet med og opdateret live i kassesystemet og på hjemmesiden, hvor man hele tiden kan tjekke den aktuelle klimabesparelse.

Krisen gavner klimaet: Børneloppen sparer CO2 for 67,5 jordomrejser

Børneloppen findes i 12 byer i Danmark og har samlet set sparet helt præcist 550.935.325 liter vand i perioden 1. januar til 31. maj 2023.

Del artikel

Andre læser også