Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Jul hos Blomster Jonas: Kom med indenfor i Aalborgs vildeste julelejlighed

Af Stine Kjølby Christensen

Det er ikke albueplads, der er rigeligt af, når man besøger Jonas Jensen Blomsterdesign i Jernbanegade.

Til gengæld er der pyntet op til den helt store guldmedalje, og det er ikke svært at se, at butikken tilhører en kreativ blomsterdekoratør.

Jonas Jensen er kendt og elsket i Aalborg for sin sprudlende personlighed og flotte buketter og ikke mindst sin kærlige og udadvendte facon, der ofte understreges af et stort og imødekommende tandpastasmil – og ikke mindst outfits, der kan lyse selv den mest grå vinterdag op.

Jul hos Blomster Jonas: Kom med indenfor i Aalborgs vildeste julelejlighed

Og hvis man tror, at der hjemme i privaten bor en mere neddæmpet og minimalistisk udgave af Blomster Jonas, kan man godt tro om igen.

Portvin og påfugle

Her hos MigogAalborg er det efterhånden blevet en fast tradition at besøge Jonas lejlighed i juletiden til et lille(…) glas portvin, og selvom andre også har fået øjnene op for hans virale (og velfortjente) potentiale, ville vi heller ikke i år snyde os selv for et besøg.

Jul hos Blomster Jonas: Kom med indenfor i Aalborgs vildeste julelejlighed
Selv Jonas’ køkken er pyntet op til jul.

Jul hos Blomster Jonas: Kom med indenfor i Aalborgs vildeste julelejlighed

Lejligheden er igen i år forvandlet til et overdådigt julelandskab, som selveste Dronningen sandsynligvis ikke kan gøre efter i sine gemakker – hvor der nok heller ikke er gjort plads til guldpenisser og udstoppede ænder.

Jonas stuer er fyldt til randen med juletræer, glimmer, julekugler og selvfølgelig svanen Svanse, der i anledning af julen har fået en fin sløjfe om halsen.

Jul hos Blomster Jonas: Kom med indenfor i Aalborgs vildeste julelejlighedJul hos Blomster Jonas: Kom med indenfor i Aalborgs vildeste julelejlighedJul hos Blomster Jonas: Kom med indenfor i Aalborgs vildeste julelejlighed

I år er familien ovenikøbet blevet udvidet med en udstoppet påfugl, der stråler om kap med det store juletræ – og hvis det står til Jonas, bliver det ikke den sidste.

“Jeg har sagt til ham, jeg har købt den af, at jeg også gerne vil have én i hvid,” fortæller Jonas med sit karakteristiske og smittende grin.

Jul hos Blomster Jonas: Kom med indenfor i Aalborgs vildeste julelejlighed

Minimalistisk er yt

Jonas har brugt den seneste weekend på flittigt at pynte spisestuens spisebord, da han i den kommende weekend skal være vært for en julefrokost.

På bordet står nu en skov i glitrende guldtema, som Jonas selvfølgelig selv har sammensat med alt det bedste fra …  BilligBlomst.

Det behøver nemlig hverken være dyrt eller besværligt at give den fuld gas med en flot juleindretning.

Jul hos Blomster Jonas: Kom med indenfor i Aalborgs vildeste julelejlighedJul hos Blomster Jonas: Kom med indenfor i Aalborgs vildeste julelejlighed

Selvom Jonas’ julestil for nogen måske kan være “for meget”, så kan den ifølge ham slet ikke være for lidt.

“Mit bedste tip til folk er, at man bare skal gå all in.

Minimalistisk er yt, og maksimalistisk behøver overhovedet ikke at se rodet ud, hvis du sørger for at sammensætte tingene rigtigt,” forklarer Jonas.

“Det er eksempelvis en god idé at samle pynten i større grupper, hvor der så bare fyldes op.”

Også Jonas naboer nyder godt af hans kreative overskud. I år er opgangens tema “hvid jul”, og gennem etagerne har han bygget en skov af hvide træer, der smukt smyger sig fra kælder til kvist.

Jul hos Blomster Jonas: Kom med indenfor i Aalborgs vildeste julelejlighed Jul hos Blomster Jonas: Kom med indenfor i Aalborgs vildeste julelejlighed

De første par år spurgte Jonas lige om lov, før han slog et hul i de fælles vægge, men siden har naboerne altid givet ham frie tøjler til at gå juleamok – og dét skal man altså ikke sige to gange til Jonas.

Del artikel

Andre læser også