Blodigt motionsløb: Løb direkte ind i en mordscene på søndag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

I maj kunne vi bringe nyheden om, at Aalborg får et vaskeægte Arkitekturløb den 8. september.

DAC Arkitekturløb er et motionsløb, men nok ikke helt som du kender det; du løber nemlig igennem Utzon Center, Nordkraft, Musikkens Hus og Kunsten i Aalborg undervejs.

Undervejs har byens kulturinstitutioner forberedt små events under DAC Arkitekturløbet søndag – nogle mere blodige end andre.

Du løber ind i en mordscene

Der vil små kulturelle events undervejs i løbet, eksempelvis løber man direkte ind i en mordscene på hovedbiblioteket.

Det er ikke et løb, der er så hårdt, det tager livet af dig – men du får masser af spænding.

Koordinator for læring på Aalborg Bibliotekerne, Christian Langelund Hansen, er tovholder på den blodige begivenhed, som hvirvler deltagerne ind i en kriminalroman.

Han har fundet afspærringsbånd, patroner og teaterblod og mangler blot at hente den mannequin, der skal være liget.

“Vi sætter højtalere op, hvorfra der læses op fra en kriminalroman, og så omdanner vi området omkring løberuten til en crime scene.

Vi vil gerne skabe et univers fra kriminalromaner, som giver deltagerne lyst til at læse,” siger han.

Christian lover i øvrigt selv at være til stede i rollen som kriminaltekniker i hvid DNA-dragt.

Gå eller løb – det er helt op til dig

Det bliver borgmester Thomas Kastrup-Larsen og ekstremløber Stine Rex fører an, når startskuddet til Aalborgs første arkitektur- og oplevelsesløb finder sted fra Utzon Center  på søndag.

Eller løb er måske så meget sagt, for der er ingen tidstagning, og deltagerne er velkomne til at gå hele ruten og suge oplevelser til sig.

Man kan vælge mellem at gå eller løbe 5 kilometer eller løbe 10.

Ruten går gennem byens hemmelige kroge og imponerende arkitektur, herunder Musikkens Hus og Kunsten.

Ekstremløber Stine Rex ser også frem til løbet, selvom det er knap så dræbende som de løb på 220 km, hun ellers har deltaget i.

“Det er en fantastisk idé at koble oplevelser på motionsløb og vise alle de smukke bygninger, vi har i Aalborg. Jeg er vild med alle tiltag, der gør det sjovt at røre sig,” siger hun.

En ny måde at præsentere arkitektur på

Og på Utzon ser man frem til at præsentere en ny måde at se arkitektur på.

“Det er fantastisk at mærke opbakningen og opfindsomheden fra byens kulturinstitutioner og elsker bibliotekets ide. Dét sammen med den store opbakning fra overvældende mange kulturlystne løbere gør det til en fornøjelse at arrangere løbet sammen med DGI Nordjylland og DAC,” siger Nanna Winther Jardorf, publikums- og eventchef på Utzon Center.

DAC Arkitekturløb præsenteres i samarbejde med DGI Nordjylland, Utzon Center samt Aalborg Events

De medvirkende institutioner er Utzon Center, DGI Nordjylland, Musikkens Hus, Aalborg Universitet, Enggard (Studie:rummet), Nordkraft, Aalborg Bibliotekerne, Aalborg Stadsarkiv, Aalborg Kommune (Borgmesterens Forvaltning), Aalborg Kongres & Kultur Center, Kunsten, Huset, Aalborg Historiske Museum, Studenterhuset, Aalborg Kloster, Aalborghus Slot, Det Hem’lige Teater.

Hvad: DAC Arkitekturløb
Hvor: Start ved Utzon Center
Hvornår: 8. september kl. 09.00

Du finder mere info om løbet her.

Trist dag i byen: Aalborgs hunde-ikon er gået bort

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Kirkeklokkerne ringede med sørgmodige toner, da vi lagde vejen forbi Peder Barks Gade her til formiddag.

Himlen var grå, og regnen dryppede på de historiske brosten, hvor én af byens helt store legender har haft sin daglige gang – indtil i går.

Ulvehunden Runa havde i 14 år og 6 måneder ligget foran Anker Clausens hus i Aalborgs midtby, og Runa har gennem tiden lagt pels til mange kærlige klap fra forbipasserende.

Hver dag tog Anker Runa med på tur i byen, og hun har uden tvivl været et levende vartegn for mange aalborgenserne.

I går eftermiddags døde Runa.

Anker takker for støtten i en svær tid

På vegne af byen tog vi i formiddags til Peder Barkes Gade, hvor døren til Ankers hus endnu står åbent.

En del af Runas historie var nemlig også, at Anker lod hoveddøren stå på vidt gab året rundt, sådan at Runa kunne færdes frit mellem huset og gaden.

A home without a dog, is just a house står der på døren – og på Runas plads lå roser, hilsner, gravlys og en hund af gran, der i den grad vidner om, at Runa vil blive savnet af mange.

Anker kiggede ud af det lille byhus og takkede mange gange for tanken.

Det var tydeligt at se, at der også hos ham var efterladt et stort savn, og at han var rørt over den store opmærksomhed, som Runas bortgang har vækket i byen.

Runa i NY Times

Runa var ikke kun et ikon i Aalborg – hun skulle efter sigende også være den mest fotograferede hund i byen, og der findes sandsynligvis billeder af hende mange steder i verden.

Da NY Times besøgte Aalborg i maj, i forbindelse med deres 52 Places to Go in 2019, var Runa naturligvis også illustreret på listen over ting, man skal se i byen.

Denne hædring tog hun som sædvanligt med ophøjet ro – som med alt andet i hendes 14,5 år lange hundeliv.

Hun vil blive savnet.

MigogAalborgs følgere deler flittigt sine hilsner til både Runa og Anker.

Det kan du også gøre her: 

Luksusbaby åbner ny stor butik: Stor åbningsfest med goodiebags og popcorn

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

I morgen fredag d. 22. november slår Luksusbaby op til Aalborgs største børnebutik.

Den populære børnebutik er flyttet et par hundrede meter fra den tidligere lokation i Møllegade op i de gamle møbelbutik-lokaler, hvor både Kalejdoskop og Høgh Interieur tidligere har ligget.

Med over 400 kvadratmeter bliver det Aalborgs største børnetøjsbutik, og åbningen fejres med et brag. Både fredag og lørdag er der åbningsfest hos Luksusbaby i Aalborgs midtby.

Der vil være goodiebags (begrænset antal), kæmpe giveaway, gratis popcorn, slushice og slikposer til børnene og så kommer maskotten “Bamse” forbi og uddeler krammere.

Det er Aalborg-parret Ann-Louise Aasted og Morten Grabowski Kjær der står bag Luksusbaby, som også er blandt de største børnetøj-webshops i Danmark.

Havde brug for mange flere kvadratmeter

De forklarer flytningen i nye lokaler med pladsmangel.

“Vi havde 150 kvadratmeter før, og hernede har vi fået knap 400 kvadratmeter. Og vi har så mange varer og forskellige mærker på webshoppen, så for at kunne repræsentere det lidt bedre i en fysisk butik, var vi nødt til efterhånden at få flere kvadratmeter,” fortæller Ann-Louise Aasted.

Der er også kommet en ny og større teen-afdeling.

“Kunderne vil opleve, at der er mere luft nede i vores nye lokaler.

De vil opleve, der er meget mere kælet for detaljen og skabt lidt mere miljøer, baby-miljøer og tween-miljøer.

Vi har fået en hel teen afdeling for de lidt større børn. Det kommer i hvert fald til at være meget anderledes.

Man kommer til at føle, når man kommer ind med lidt ældre børn, at de kan være lidt mere for dem selv i stedet for at de behøver stå ved siden af bodystocking til babyer,” lyder det.

Plads til forældre med helt små børn

Der er også taget hensyn til dem med helt små børn i den nye butik, forklarer Morten Grabowski Kjær.

“Vi har også fået et lidt afskærmet område, hvor man kan sidde og amme og parkere sin barnevogn og sidde der, og fået et kundetoilet som også nogle gange er vigtigt for dem med mindre børn.

Nu er vi bare meget spændte på at åbne og sige velkommen til alle vores kunder,” siger han.

Hvad: Åbningsfest Luksusbaby
Hvor: Møllegade 13, 9000 Aalborg
Hvornår: Fredag d. 22. november 10-19
Lørdag d. 23. november 10-18

Kendte brands til gode priser: Kæmpe lagersalg indtager Nordkraft

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Nordkraft
Foto: Nordkraft

Vi aalborgensere er særdeles begejstrede for at gøre et godt kup, og derfor kommer det vist ikke som nogen overraskelse at lagersalg er populære i byen.

Nu er der igen mulighed for at gøre et kup udover det sædvanlige, når Brinch Retail Lagersalg indtager Kedelhallen i Nordkraft fra onsdag den 27. november til fredag den 29. november med deres store mærkevare-lagersalg.

Her kan man spare op til 85% på over 10.000 stykker modetøj til både mænd og kvinder.

Hvor mænd kan dykke ned i kollektionsprøver fra Matinique, kan kvinder få fingrene i lækre danske mærker som Gestuz, Karen by Simonsen, Kaffe, Saint Tropez og Kari Traa.

Som noget helt særligt i Aalborg vil der også være en stand med flotte smykker fra Julie Sandlau, hvor der er besparelser på op mod 70%. Der vil være et bredt udvalg af ringe, øreringe, armbånd og kæder; alt i 925 sterling sølv samt forgyldt med 22 karat.

Det store sortiment af tøj og smykker er fordelt på 40 borde og ca. 60 tøjstativer.

Store besparelser

Brinch Retail Lagersalg har allerede stor succes i Aarhus og København, hvor de hvert år fylder hallen med tusinde af shoppeglade mennesker.

Nu er tiden endelig kommet til Aalborg.

”Det er første gang, vi kommer til Aalborg, og vi glæder os helt vildt til at åbne dørene i Kedelhallen og byde en masse aalborgensere velkommen til at vores lagersalg.

Hvis det bliver godt modtaget, vender vi også tilbage til byen i foråret med nyt tøj,” fortæller Jan Brinch, der ejer og lægger navn til lagersalget.

Jan Brinch garanterer et stort udvalg af sindssygt billige varer til enhver smag; bl.a. over 1500 kjoler, 1300 bluser og toppe samt 1200 bukser, jeans og nederdele fra Gestuz og Karen by Simonsen.

Brinch Retail Lagersalg i Ridehuset, Aarhus

Prøv før du køber

Entréen til lagersalget gratis, så det er bare med at komme afsted, hvis du gerne vil opdatere garderoben.

Vil du gerne prøve tøjet, før du svinger kreditkortet, vil der være store prøverum opstillet i Kedelhallen, og personalet står også klar til at hjælpe.

Der modtages både betaling i form af kontanter, kreditkort og MobilePay.

Du kan læse mere om lagersalget her.

Hvad: Brinch Retail Lagersalg
Hvor: Kedelhallen, Nordkraft
Hvornår:

27 november, 15.00-20.00.

28 november, 10.00-20.00.

29 november, 10.00-20.00