Bliver sommerferien dyr? Find det lån der passer dig

Skrevet af: Michael Qureshi

Sommerferien nærmer sig med hastige skridt, og planerne for ferien begynder for de fleste at være mere eller mindre fastlagt.

For en stor andel af danskerne er ferie lig med tid til samvær og hygge med familie og venner – og så skal vi altså gerne have én på opleveren, når nu tiden er til det.

I Aalborg og omegn findes et hav af muligheder for at opleve natur, forlystelser, spisesteder, musik, kunst og meget andet. Men som de fleste nok ved, kan oplevelser til tider gå hen og blive en dyr fornøjelse.

Har du derfor planer om at låne et mindre beløb til sommerens oplevelser? Så læs med her for at blive klogere på online lån.

Start med at lægge et realistisk budget over sommerens aktiviteter

Først og fremmest er det altid et godt råd at lægge et realistisk budget for, hvor mange penge du påtænker at bruge. Og det bliver blot endnu mere nødvendigt, når nu sommeren byder på oplevelser og andre omkostningsrige fornøjelser.

Ved at lægge et budget over dine indtægter og udgifter i den pågældende periode, får du et realistisk billede af, hvor mange penge du skal låne.

En god tommelfingerregel er ikke at låne flere penge end højst nødvendigt. For selvom du ender med kun at bruge halvdelen af de lånte penge, vil du stadig være nødsaget til at betale renter af hver eneste krone du har lånt. Og det vil altså på godt jysk være “rimelig træls” at betale penge for ingenting.

Find lånet som passer til din unikke situation

Dernæst er det en god idé at bruge noget tid på at finde det rette lån til netop din økonomiske situation. I den forbindelse kan en sammenligningstjeneste som Fair-laan.dk være et godt værktøj, da en sådan tjeneste giver dig som låntager mulighed for at få et overblik over de forskellige lån der findes på det online lånemarked.

Når du låner penge via en sammenligningstjeneste som Fair-laan.dk, bliver du som låntager enkelt og trygt guidet igennem hele låneprocessen fra start til slut, og du finder en grundig opgørelse og sammenligning af alle de største låneudbydere på det danske marked.

Kend til de vigtigste begreber

Når du sammenligner lån via en sådan tjeneste, bliver det dermed også lettere at få øje på vigtige begreber som ÅOP og løbetid, hvilke har stor indflydelse på prisen på dit lån. Det er derfor vigtigt, at du sætter dig ind i disse begreber, inden du vælger et lån.

Hold altid øje med ÅOP

I sammenligning af lån er det vigtigt at have fokus på ÅOP, hvilket står for Årlig Omkostning i Procent. Det vil sige, at begrebet altid afslører, hvilke udgifter der følger med lånet og dermed viser den reelle pris. Ved at holde øje med ÅOP undgår du ubehagelige overraskelser og opnår fuld gennemsigtighed.

Det er vigtigt at bemærke at ÅOP ikke kan bruges til at sammenligne lån på tværs af forskellige lånetyper, som eksempelvis et boliglån og et forbrugslån, da det her vil være misvisende.

Undgå at blive snydt af løbetiden på lånet

Udover at du skal være opmærksom på ÅOP, er det også vigtigt at have styr på lånets løbetid, for ikke at at betale flere penge end højst nødvendigt. Løbetiden er den tid, du bruger på at betale pengene tilbage.

Det hedder sig sådan, at når løbetiden forlænges, bliver den månedlige ydelse lavere, hvilket får lånet til at se både billigere og mere overkommeligt ud.

Men det der i virkeligheden gør sig gældende er, at du kommer til at betale flere penge for lånet, idet der løber renter og måske endda også gebyrer på lånet.

Det er derfor vigtigt at bemærke, at det i de fleste tilfælde vil være en økonomisk fordel at vælge et lån med så kort løbetid som muligt.

Der er altså flere ting du som låntager selv kan gøre for at sikre dig det bedste lån til netop din unikke situation.

Når først du har styr på begreberne og finder ud af, hvilket lån der er det rigtige for dig, vil hele processen synes meget lettere. Og så er der ikke andet for end at læne sig tilbage for en stund, og nyde sommerens oplevelser der venter.

 

Aalborg-advokater får pris: Haugaard|Braad kåres som Succesvirksomhed 2020

Skrevet af: Michael Qureshi

Den eftertragtede erhvervspris ”Succesvirksomhed 2020” vækker store smil hos det Aalborgensiske advokatpartnerselskab, Haugaard|Braad.

Stoltheden over at blive kåret som en af de virksomheder i Danmark, der kontinuerligt bidrager til vækst og velstand i lokalområderne, men også til dansk økonomi som helhed, er ikke til at tage fejl af.

Det skriver Haugaard|Braad i en pressemeddelelse.

Erhvervsprisen ”Succesvirksomhed” tildeles af BDO og Spar Nord, som med prisen anerkender de mindre og mellemstore virksomheder i dansk erhvervsliv, der gang på gang leverer resultater, som bidrager positivt til den danske økonomi.

Det er en stor ære at modtage prisen, hvilket advokat og partner, Rasmus Haugaard, ikke lægger skjul på:

At blive valgt af Spar Nord Bank og BDO som Årets Succesvirksomhed opfatter jeg som den bedste cadeau, vi kan opnå.

Hårdt arbejde, vedholdenhed og fokus – fra begyndelsen for 15 år siden til nu – er årsagen, og jeg er glad og stolt over anerkendelsen,” forklarer Rasmus Haugaard.

Skal opfylde en lang kriterier

For at blive kåret som Succesvirksomhed skal man opfylde en række kriterier, som blandt andet indebærer en positiv udvikling i resultat før skat, egenkapital og soliditet.

Kriterierne skal være opfyldt gennem en årrække og er derfor ikke en pris, som virksomheder kommer sovende til. Haugaard tilføjer:

Da vi startede virksomheden tilbage i 2009, var vi kun to. Nu er vi 30, og det er af og til ikke til at forstå. Men med sådan en pris bliver vi mindet om, hvor langt vi er kommet, og hvor meget vi har nået gennem årene.

Men æren tilfalder alle medarbejdere. Det kræver nemlig et uovertruffent bagland af medarbejdere og kollegaer, som er vanvittigt dygtige til det, de laver – og det har vi.”

Prisen har fået en særlig plads i receptionen ved indgangen til Haugaard|Braad Advokatpartnerselskab, som en påmindelse om det solide arbejde, der ligger til grund for den eftertragtede anerkendelse fra BDO og Spar Nord.

En Succesvirksomhed skal som minimum kunne præsentere

  • Vækst i virksomhedens resultat før skal de seneste fem år
  • Soliditetsgrad over 15% i det seneste regnskabsår
  • Vækst i soliditeten målt over de seneste fem år
  • Evnen til at skabe resultater med det givne kapitalgrundlag

Melder nyt ud: Mette Frederiksen indkalder til pressemøde i dag

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto Statsministeriet
Arkivfoto Statsministeriet

Statsminister Mette Frederiksen holder pressemøde om coronasituationen i Danmark i dag klokken 14.00.

Det oplyser Statsministeriet på Twitter.

Det er foreløbig ikke oplyst, hvad mødet kommer til at handle om, ud over at det er om ‘covid-19 i Danmark’.

Fra onsdag til torsdag blev der konstateret 453 nye corona-smittede hvilket var ny smitterekord i Danmark, viser tal fra seruminstitut.

Den hidtidige smitterekord blev sat 8. april, hvor der blev konstateret 408 nye smittetilfælde.

Med til den nye smitterekord hører, at der i dag bliver testet langt flere for coronavirus, end der gjorde i foråret. Derfor er der givetvis også konstateret flere nye smittede.

Men der er ingen tvivl om, at der er bekymring hos myndighederne over stigende smittetal, og i København har man allerede set nye tiltag indført.

I går var første gang, at gæster og personale skulle bære mundbind på restauranter, caféer, barer og øvrige serveringssteder.

Opdateres

Helt særligt: Jagerfly laver flyshow over Aalborg to gange i dag

Skrevet af: Michael Qureshi

Fredag bliver der chance for at opleve noget helt særligt, hvis man er vild med jagerfly.

To gange i dag skal et jagerfly nemlig træne helt specielle øvelser ud fra Flyvestation Aalborg. Det skriver TV2 Nord.

Normalt træner jagerpiloter særlige manøvrer ved de forskellige Air Shows, men grundet Covid-19 har stort set alle været aflyst.

For to uger siden fløj to jagerfly over Nørresundby og Aalborg i forbindelse med flagdag
Foto: Flyvevåbnet

Bedste steder at se det

Derfor træner man det i stedet klokken 12.15 og 13.45 ifølge TV2 Nord.

Morten Valentin Jensen fra Flyvestation Aalborg fortæller til tv-stationen, at hvis man få det bedste syn af flyets “show”, så bør man placere sig ved Lindholm Høje, parkeringspladsen ved Aalborg Lufthavn eller ved Vestre Fjordpark.