Bliver sommerferien dyr? Find det lån der passer dig

Skrevet af: Michael Qureshi

Sommerferien nærmer sig med hastige skridt, og planerne for ferien begynder for de fleste at være mere eller mindre fastlagt.

For en stor andel af danskerne er ferie lig med tid til samvær og hygge med familie og venner – og så skal vi altså gerne have én på opleveren, når nu tiden er til det.

I Aalborg og omegn findes et hav af muligheder for at opleve natur, forlystelser, spisesteder, musik, kunst og meget andet. Men som de fleste nok ved, kan oplevelser til tider gå hen og blive en dyr fornøjelse.

Har du derfor planer om at låne et mindre beløb til sommerens oplevelser? Så læs med her for at blive klogere på online lån.

Start med at lægge et realistisk budget over sommerens aktiviteter

Først og fremmest er det altid et godt råd at lægge et realistisk budget for, hvor mange penge du påtænker at bruge. Og det bliver blot endnu mere nødvendigt, når nu sommeren byder på oplevelser og andre omkostningsrige fornøjelser.

Ved at lægge et budget over dine indtægter og udgifter i den pågældende periode, får du et realistisk billede af, hvor mange penge du skal låne.

En god tommelfingerregel er ikke at låne flere penge end højst nødvendigt. For selvom du ender med kun at bruge halvdelen af de lånte penge, vil du stadig være nødsaget til at betale renter af hver eneste krone du har lånt. Og det vil altså på godt jysk være “rimelig træls” at betale penge for ingenting.

Find lånet som passer til din unikke situation

Dernæst er det en god idé at bruge noget tid på at finde det rette lån til netop din økonomiske situation. I den forbindelse kan en sammenligningstjeneste som Fair-laan.dk være et godt værktøj, da en sådan tjeneste giver dig som låntager mulighed for at få et overblik over de forskellige lån der findes på det online lånemarked.

Når du låner penge via en sammenligningstjeneste som Fair-laan.dk, bliver du som låntager enkelt og trygt guidet igennem hele låneprocessen fra start til slut, og du finder en grundig opgørelse og sammenligning af alle de største låneudbydere på det danske marked.

Kend til de vigtigste begreber

Når du sammenligner lån via en sådan tjeneste, bliver det dermed også lettere at få øje på vigtige begreber som ÅOP og løbetid, hvilke har stor indflydelse på prisen på dit lån. Det er derfor vigtigt, at du sætter dig ind i disse begreber, inden du vælger et lån.

Hold altid øje med ÅOP

I sammenligning af lån er det vigtigt at have fokus på ÅOP, hvilket står for Årlig Omkostning i Procent. Det vil sige, at begrebet altid afslører, hvilke udgifter der følger med lånet og dermed viser den reelle pris. Ved at holde øje med ÅOP undgår du ubehagelige overraskelser og opnår fuld gennemsigtighed.

Det er vigtigt at bemærke at ÅOP ikke kan bruges til at sammenligne lån på tværs af forskellige lånetyper, som eksempelvis et boliglån og et forbrugslån, da det her vil være misvisende.

Undgå at blive snydt af løbetiden på lånet

Udover at du skal være opmærksom på ÅOP, er det også vigtigt at have styr på lånets løbetid, for ikke at at betale flere penge end højst nødvendigt. Løbetiden er den tid, du bruger på at betale pengene tilbage.

Det hedder sig sådan, at når løbetiden forlænges, bliver den månedlige ydelse lavere, hvilket får lånet til at se både billigere og mere overkommeligt ud.

Men det der i virkeligheden gør sig gældende er, at du kommer til at betale flere penge for lånet, idet der løber renter og måske endda også gebyrer på lånet.

Det er derfor vigtigt at bemærke, at det i de fleste tilfælde vil være en økonomisk fordel at vælge et lån med så kort løbetid som muligt.

Der er altså flere ting du som låntager selv kan gøre for at sikre dig det bedste lån til netop din unikke situation.

Når først du har styr på begreberne og finder ud af, hvilket lån der er det rigtige for dig, vil hele processen synes meget lettere. Og så er der ikke andet for end at læne sig tilbage for en stund, og nyde sommerens oplevelser der venter.

 

Så skal der stemmes: Her er finalisterne til AALBORG AWARDS 2019

Skrevet af: Redaktionen

Så er vi klar til at løfte sløret for, hvem der er kommet igennem nåleøjet og er blandt finalisterne til årets AALBORG AWARDS.

Over 18.000 har stemt i den indledende nomineringsrunde, og det har været ekstremt tæt i langt de fleste kategorier.

I år har vi valgt at tage 6 finalister med i hver kategori til AALBORG AWARDS, der afholdes lørdag d. 30. marts i Aalborg Kongres & Kultur Center.

Det bliver en af årets fedeste fester, og det er Vi Elsker 90’erne, der står for et Mega Afterparty. Se her hvilket kæmpe internationalt 90’er navn, der spiller til afterparty.

Du kan selv komme med til den store fest – der kan vælges mellem både siddepladser- og ståpladser. Der er drinks, show og afterparty inkluderet i billetten. Se billetterne her

Men du skal igen hjælpe med at stemme. For læsernes stemme har også en betydning for finalisterne.

Her voterer juryen med en stemme hver, og så tæller læsernes stemme i den her nye afstemning (den starter i bunden af artiklen) også med 1 stemme.

Juryen i år består af;

Gastromand v. Mads Schytte og Anders Damm Christensen
Peter Christian Jensen, direktør Ruths Hotel
Mark Bering, direktør Himmerland Golf & Spa Resort
Tina Mikkelsen, store manager, Magasin Aalborg
Michael Qureshi, redaktør MigogAalborg
Læsernes stemme

Vi har lavet en side om AALBORG AWARDS, hvor du kan læse mere om showet og se vores mange fantastiske sponsorer her

Ellers så er det bare om at stemme, så vi kan få afgjort, hvem der er Byens Bedste i de forskellige kategorier.

powered by Typeform

BabyBio er et hit: Se storfilm om formiddagen

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Ét af vores læseres mest stillede spørgsmål er:

Hvad kan jeg lave i byen, når jeg er på barsel?

At have en nyfødt baby kan nemlig godt få mange til at føle sig ekskluderede fra de oplevelser, man som ikke-forælder er vant til.

Hvad nu hvis nogen føler sig krænket over at jeg ammer? Hvad hvis baby skriger? Er der plads til en barnevogn? Vil folk omkring mig forstå?

Heldigvis findes der arrangementer, der udelukkende tilgodeser nybagte forældre med nuttet påhæng.

På babyens præmisser

I Nordisk Film Biografer har man længe haft stor succes med BabyBio, der netop er målrettet til forældre på barsel, som har lyst til en hyggelig biografoplevelse – uden at skulle undvære familiens nyeste medlem i mellemtiden.

Filmforestillingen foregår i hverdagens dagstimer, og derudover vil der være dæmpet belysning i salen, så din baby ikke pludselig risikerer at forsvinde i biografmørket.

Skulle baby blive træt i løbet af filmen, vil det være muligt at opstille barnevognen uden for salen, hvor biografpersonalet fungerer som kyndige barnepiger; sådan at mor og far stadig har mulighed for at se filmen helt til rulleteksterne løber over lærredet.

Fede præmier og masser af kvalitetstid

Naturligvis havde vi ikke tænkt os at omtale dette arrangement uden først at have testet det på egen krop.

Og selvom vi hverken fik tilbudt en sut, blev lullet i søvn eller gylpede helt så meget som det gennemsnitlige publikum under forestillingen, så var det en enormt hyggelig oplevelse – og ingen så heller ned på os, da vi blandede en pose slik fra kiosken.

Det på trods af, at klokken endnu ikke havde slået 10 en tirsdag formiddag …

Foruden dagens film, Mødregruppen, var der desuden flere konkurrenceudtrækninger i samarbejde med Børnenes Kartel, der gav et par heldige forældre præmier med hjem.

Set fra vores synspunkt, så er der altså 0 gode grunde til ikke at invitere sig selv på en tur i BabyBio – måske især en oplagt mulighed for en mødregruppe, der gerne vil have nogle hyggelige timer sammen.

BabyBio afvikles i Kennedy Arkaden hver torsdag i lige uger og i City Syd hver tirsdag i ulige uger og viser altid biografaktuelle film.

Næste arrangement foregår tirsdag d. 26. februar kl. 12.00, og blandt forestillingerne er denne gang den oscarnominerede Green Book, der blandt andre har Viggo Mortensen i hovedrollen.

Du kan købe billetter til BabyBio lige her.

Historisk lavt: Nu kan boligejere få lån til nul procent i rente

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Foto: Christine Luca Hornemann Nielsen, MigogAalborg
Foto: Christine Luca Hornemann Nielsen, MigogAalborg

For første gang nogensinde har boligejere mulighed for at vælge et 10-årigt fastforrentet lån med en rente på nul procent. Det skriver Berlingske.

Jyske Realkredit, der er det tidligere BRF-kredit, åbnede tirsdag for et nyt 10-årigt fastforrentet boliglån til nul procent.

Det sker blot efter 14 dage, hvor der også blevet skrevet historiske lånerekoder, da de fire store realkreditselskaber åbnede for et 30-årigt lån på 1,5 procent med ti års afdragsfrihed.

“Det er helt vildt”

Det er første gang i historien ifølge boligøkonom i Jyske Bank, Mikkel Høegh.

”Det er helt vildt, at vi nu har åbnet lån med nul procent i rente. Jeg ser det her som et lån, man holder til udløb.

Man kan ikke forestille sig, at det kan blive billigere,” siger Mikkel Høegh til Berlingske.

Han uddyber, at lånet henvender sig til boligejere med friværdi til at finansiere forbedringer i boligen eller opfylde andre drømme, som eksempelvis til en ny bil.

Og ligesom Mikkel Høgh uddyber, skriver Jyske Bank også på deres hjemmeside at lånet ikke er til dem der ønsker at købe en bolig, men er perfekt som et tillægslån til eksempelvis et nyt køkken eller andre forbedringer, der giver boligen værdi på langt sigt.

Men selvom renten er på nul procent, betyder det ikke, at lånet er gratis. Der skal fortsat betales bidrag og afdrag af lånet.

Kæmpe scoop: En af verdens bedste DJ’s spiller på Aalborg-natklub

Skrevet af: Redaktionen
Martin Jensen spiller på store scener i hele verden
Martin Jensen spiller på store scener i hele verden

I 2018 opnåede den fremadstormende danske DJ Martin Jensen en placering som nr. 54 på listen over verdens 100 bedste DJs.

Hans GIGA-hit Solo Dance er blevet afspillet knap 500 mio. gange på Spotify. Nu kommer selveste Martin Jensen så her til Aalborg.

Han skal spille på natklubben Zurf lørdag d. 23. marts, og det må siges at være et kæmpe scoop.

Normalt spiller Martin Jensen på de største scener verden over på Ibiza, i Miami, New York, Las Vegas etc.

Derudover spiller han til kæmpe festivaler globalt.

Scoop at få ham til Aalborg

Det er første gang siden karrieren for alvor tog fart, at Martin Jensen tager på en Club Tour, og Zurf har altså formået at hente ham til Aalborg.

“Vi er ret stolte over, at vi har formået at hente et navn i den størrelse til Zurf og ikke mindst Aalborg.

Martin Jensen har 2,3 mio. følgere på Facebook og er et kæmpe internationalt DJ navn og har arbejdet sammen med flere af verdens største artister som Katy Perry og Ed Sheeran.

Så vi håber på en vild aften på Zurf,” fortæller Marlene Gyldenberg fra Zurf og Zwei Grosse.

Over 1 milliard streaminger på verdensplan

Siden debutsinglen “Miracles” fra 2016 er det kun gået fremad og op for det 26-årig stjernefrø, der (hjulpet stærkt på vej af monsterhittet “Solo Dance”) har over 1 milliard streaminger på verdensplan.

Martin Jensen, der de seneste år har spillet koncerter rundt om i Europa, Asien, Sydamerika og Nordamerika, spillede blandt andet på årets Smukfest herhjemme i Danmark.

Hvad: Martin Jensen spiller
Hvor: Zurf, Gaden
Hvornår: Lørdag d. 23. marts fra kl. 22
Tjek begivenheden her