Bliver sommerferien dyr? Find det lån der passer dig

Skrevet af: Michael Qureshi

Sommerferien nærmer sig med hastige skridt, og planerne for ferien begynder for de fleste at være mere eller mindre fastlagt.

For en stor andel af danskerne er ferie lig med tid til samvær og hygge med familie og venner – og så skal vi altså gerne have én på opleveren, når nu tiden er til det.

I Aalborg og omegn findes et hav af muligheder for at opleve natur, forlystelser, spisesteder, musik, kunst og meget andet. Men som de fleste nok ved, kan oplevelser til tider gå hen og blive en dyr fornøjelse.

Har du derfor planer om at låne et mindre beløb til sommerens oplevelser? Så læs med her for at blive klogere på online lån.

Start med at lægge et realistisk budget over sommerens aktiviteter

Først og fremmest er det altid et godt råd at lægge et realistisk budget for, hvor mange penge du påtænker at bruge. Og det bliver blot endnu mere nødvendigt, når nu sommeren byder på oplevelser og andre omkostningsrige fornøjelser.

Ved at lægge et budget over dine indtægter og udgifter i den pågældende periode, får du et realistisk billede af, hvor mange penge du skal låne.

En god tommelfingerregel er ikke at låne flere penge end højst nødvendigt. For selvom du ender med kun at bruge halvdelen af de lånte penge, vil du stadig være nødsaget til at betale renter af hver eneste krone du har lånt. Og det vil altså på godt jysk være “rimelig træls” at betale penge for ingenting.

Find lånet som passer til din unikke situation

Dernæst er det en god idé at bruge noget tid på at finde det rette lån til netop din økonomiske situation. I den forbindelse kan en sammenligningstjeneste som Fair-laan.dk være et godt værktøj, da en sådan tjeneste giver dig som låntager mulighed for at få et overblik over de forskellige lån der findes på det online lånemarked.

Når du låner penge via en sammenligningstjeneste som Fair-laan.dk, bliver du som låntager enkelt og trygt guidet igennem hele låneprocessen fra start til slut, og du finder en grundig opgørelse og sammenligning af alle de største låneudbydere på det danske marked.

Kend til de vigtigste begreber

Når du sammenligner lån via en sådan tjeneste, bliver det dermed også lettere at få øje på vigtige begreber som ÅOP og løbetid, hvilke har stor indflydelse på prisen på dit lån. Det er derfor vigtigt, at du sætter dig ind i disse begreber, inden du vælger et lån.

Hold altid øje med ÅOP

I sammenligning af lån er det vigtigt at have fokus på ÅOP, hvilket står for Årlig Omkostning i Procent. Det vil sige, at begrebet altid afslører, hvilke udgifter der følger med lånet og dermed viser den reelle pris. Ved at holde øje med ÅOP undgår du ubehagelige overraskelser og opnår fuld gennemsigtighed.

Det er vigtigt at bemærke at ÅOP ikke kan bruges til at sammenligne lån på tværs af forskellige lånetyper, som eksempelvis et boliglån og et forbrugslån, da det her vil være misvisende.

Undgå at blive snydt af løbetiden på lånet

Udover at du skal være opmærksom på ÅOP, er det også vigtigt at have styr på lånets løbetid, for ikke at at betale flere penge end højst nødvendigt. Løbetiden er den tid, du bruger på at betale pengene tilbage.

Det hedder sig sådan, at når løbetiden forlænges, bliver den månedlige ydelse lavere, hvilket får lånet til at se både billigere og mere overkommeligt ud.

Men det der i virkeligheden gør sig gældende er, at du kommer til at betale flere penge for lånet, idet der løber renter og måske endda også gebyrer på lånet.

Det er derfor vigtigt at bemærke, at det i de fleste tilfælde vil være en økonomisk fordel at vælge et lån med så kort løbetid som muligt.

Der er altså flere ting du som låntager selv kan gøre for at sikre dig det bedste lån til netop din unikke situation.

Når først du har styr på begreberne og finder ud af, hvilket lån der er det rigtige for dig, vil hele processen synes meget lettere. Og så er der ikke andet for end at læne sig tilbage for en stund, og nyde sommerens oplevelser der venter.

 

Kom med bag facaden: Foredrag med Rolf, Ritter og Valgren

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

For mange er Tour de France lyden af sommer. De larmende helikoptere, de historiske fortællinger fortalt af Jørgen Leth og ikke mindst kommenteringen af Dennis Ritter og Rolf Sørensen.

Tour de France er nemlig ikke bare verdens største cykelløb og sommerens sportslige højdepunkt for millioner af seere over hele verden. Det er også et stykke kultur, som har en helt særlig aura over sig.

Det kan du komme meget tættere på, når Dennis Ritter, Rolf Sørensen og Tour de France stjernen Michael Valgren holder et helt eksklusivt foredrag ved Bayern Autogroup i forbindelse med det stort anlagte gadeløb Spilnu.dk Grand Prix d. 24 august.

Udover foredraget vil Dennis Ritter og Rolf Sørensen også kommentere gadeløbet i Aalborg fra kl 18, hvor Michael Valgren er en af storfavoritterne til sejren.

Læs også: Unikt børnecykelløb: Kør på samme rute som de professionelle

Kom med bag facaden

Rolf Sørensen og Dennis Ritter har tilsammen været en del af Tour de France 25 gange, så de har oplevet dramaerne, mens de skete.

Til foredraget kan man se frem til at høre hele historien om aftenen, hvor Michael Rasmussen blev taget ud, om møderne med Lance Armstrong samt højdepunkterne fra årets Tour de France.

Det er naturligvis med stor stolthed af Spilnu.dk Grand Prix kan præsentere så store personligheder.

”Dagen er i sikre hænder, når Rolf og Ritter kigger forbi. Der findes vel næppe bedre formidlere af sporten i Danmark, og når Michael Valgren også deltager, så kan vi kun være tilfredse,” fortæller Jonas W. Mikkelsen, arrangør af Spilnu.dk Grand Prix, til MigogAalborg.

Anekdoter fra en ægte cykelstjerne

Michael Valgren har i år markeret sig som en af cykelsportens allerstørste profiler med sin sejr i Amstel Gold Race. Den kan betegnes som en af de største sportspræstationer af en dansker i nyere tid.

Til foredraget vil Michael Valgren selvfølgelig fortælle om den historiske sejr, og ikke mindst sjove anekdoter fra livet på landevejen og dette års Tour de France.

Foredraget varer fra 15.30-17 og dørene åbner kl. 15.  Billetter til foredraget kan købes her.

Indtil 1. august kan du få Early Bird billetter til kun 150 kr. Herefter stiger prisen til 200 kr.

Billetten kan ombyttes til en øl/vand ved Meat’s salgsbod på Nytorv i forbindelse med Spilnu.dk Grand Prix.

Eksklusiv pris med ClubAalborg

Medlemmer af ClubAalborg kan få 100 kr. rabat på billetten til foredraget. Du finder fordelen i din Goodiepack.

Er du endnu ikke medlem af ClubAalborg kan du tilmelde dig lige her. Det koster 35 kr. pr. måned at være medlem og dermed får du adgang til fede fordele til byens bedste restauranter og events.

Plads til masser af sjov: Maritim legeplads indviet i Aalborg Vestby

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Der var liv og glade dage, da Springeren i juni inviterede til indvielse af den helt ny maritime legeplads med navnet Aalborg Minimarina.

Legepladsen har kostet hele 1,5 mio. kroner, og den skal være med til at udbygge Springerens oplevelsessortiment og ikke mindst introducere flere aktivteter til de mindste besøgende.

Springeren blev grundlagt i 1992 under navnet Aalborg Søfarts- og Marinemuseum, men skiftede navn i 2012 til Springeren efter museets ubåd af samme navn. Oplevelsescenteret er placeret ved Limfjorden tæt på Skudehavnen og Friluftsbadet i Aalborg Vestby.

Se videoen, hvor Zjakalen prøver kræfter med den nye legeplads:

Det var Claus Hald Andreasen, som er Fondskoordinator for Spar Nord Fonden, der klippede snoren til den nye legeplads.

Samtidig poppede sundheds- og kulturrådmand Mads Duedahl sammen med administrerende direktør for Aalborg Havn Claus Holstein champagne, og Springerens direktør kan således glæde sig over, at oplevelsescenteret nu kan tilbyde endnu en oplevelse til sine gæster.

Mads Duedahl (t.v.) og Claus Hald

“På Springeren vil vi gerne involvere og overraske vores gæster, og derfor har vi de seneste år haft stor fokus på en højere grad af interaktion med de besøgende.

Det skal Aalborg Minimarina bidrage til. Her kan gæsterne sejle med små både i vores bassin, og børn kan lege sørøvere på legeskibet – de får altså en rigtig god maritim oplevelse,” lyder det fra Mads Sølver Pedersen, som er direktør for Springeren.

Masser af maritime oplevelser for børn og barnlige sjæle

Den nye legeplads består af et stort, flot legeskib med tilhørende sandkasse, der forventes at blive et hit blandt museets mindste gæster. Legepladsen er desuden lavet i forlængelse af et stort bassin, hvor besøgende kan sejle med fjernstyrede modelbåde, som de selv kan medbringe eller leje af museet.

Mads Sølver (t.v.) klar til at klippe snoren

“Der er rigtig mange børnefamilier, som besøger os her på centeret, så vi synes, at et legeskib var helt perfekt for os. Sidste år havde vi over 100 børnefødselsdage, og vi havde flere gange udsolgt af lokaler i løbet af efteråret,” fortæller Mads Sølver og afslutter:

“Så vi håber da, at endnu flere børnefamilier vil komme på besøg, når Aalborg Minimarina nu står færdigt.”

Spar Nord Fonden, A.P. Møller Fonden, Lauritzen Fonden og Aalborg Kommune har alle ydet støtte til projektet, som har kostet 1,5 millioner kroner.

Den nye legeplads er åbnet på adressen Vestre Fjordvej 81 i Aalborg Vestby.

Kæmpe opgradering: Aalborg Tekniske Gymnasium rykker til midtbyen

Skrevet af: Simone Vestergaard

Aalborg Tekniske Gymnasium, som er Danmarks største tekniske gymnasium, flytter ind i nye lokaler i FRIIS på Nyhavnsvej d. 15 august, der tidligere har huset blandt andet Aalborg Universitet.

Fede lokaler til de studerende

De studerende får store fede lokaler til brug af dagligdagens læring, uanset hvilken studieretning den studerende har valgt.

Det nye Aalborg Tekniske Gymnasium i FRIIS er fordelt ud på cirka 4600 kvadratmeter i 3. etager.

Lokalerne blevet bygget om, så der nu er 16 klasselokaler, 4 laboratorier, et træværksted, et tekstilværksted og et virtuelt laboratorium. Det inkluderer også flere store fællesområder, bibliotek og en lækker tagterrasse med boldbane.

Nogle af lokalerne er stadig under renovation, og Aalborg Tekniske Gymnasium er stadig igang med udpakningen.

Med den centrale placering har mange af lokalerne en fantastisk udsigt. De studerende får nemlig mulighed for at kigge på Limfjorden fra flere af lokalerne i det nye Aalborg Tekniske Gymnasium.

Byens mange faciliteter anvendes

Med godt 800 elever og 40 lærere kommer gymnasiet til at fylde godt i bylivet – og det er netop noget uddannelseslederen Carsten Jørgensen glæder sig meget til.

At vores gymnasium nu flytter ind til midtbyen betyder, at vi kommer til at bruge byens mange muligheder på en anden måde end før.” fortæller Carsten.

På nuværende tidspunkt benyttes Nordkraft, Østre Anlæg og Havnebadet allerede af beredskabslinjen til idrætsundervisning, og i fremtiden ligger det kun et stenkast fra gymnasiet.

Eleverne får forsmag på det virkelige liv

Aalborg Tekniske Gymnasium har også stor fokus på, at tilpasse de forskellige linjer til de videregående uddannelser, så eleverne er så parate som muligt.

Gymnasiet kommer til at tilbyde studieretninger inden for film og medie, beredskab og design.

”Grundessensen på vores gymnasium er, at vi gerne vil have et samspil med virkeligheden. Vores elever kommer til at arbejde med forskellige projekter rundt omkring i Aalborg, således at de får en fornuftig forståelse for, hvordan man gør tingene ude i den rigtige verden.

”Vores studieretninger skal klæde de studerende på til fremtiden. De forskellige linjer giver adgang til de fleste uddannelser, og det er vigtigt for mig, at de unge mennesker har så meget erfaring med i bagagen som muligt, når de skal ud i det virkelige liv,” fortæller Carsten.

Aalborg Tekniske Gymnasium differentierer sig fra andre gymnasier fordi de tager eleverne med hele vejen. Hvis de skal designe et produkt, så er det hele processen eleverne prøver, og ikke kun det at finde på ideen – den skal også produceres og videreudvikles.

Det giver eleverne mulighed for at bygge bro mellem teori og praksis.

”Det de lære på skolen skal være så håndgribeligt som muligt, således at de får en ordentlig forståelse for virkeligheden. Vi har derfor også fornyet fagene, og givet dem et ekstra skud energi, så de er mere spændende.

Vi håber, at en god kombination af effektive, motiverende timer og praksis giver eleverne den rette læring, så de ved hvad de vil i fremtiden, og er klar til at tage en videregående uddannelse.” afslutter Carsten.