Bliver endnu større sportsby: Nu skal Aalborg også have et basket-hold i bedste række

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Aalborg er en sportsby med stort S.

Det er en del af vores DNA at konkurrere i toppen af de bedste danske ligaer – om det er i fodbold, håndbold eller ishockey.

Nu kan vi afsløre at endnu et hold vil kæmpe om hæder til byen; Aalborg Vikings har nemlig et mål om at rykke op i Basketligaen – den bedste danske basketliga – næste sæson i 2021.

Hvis Vikings navnet ikke ringer en klokke, er det på tide, at du bliver bekendt med holdet såvel som dansk basketball.

Vikings havde nemlig deres daglige gang i Basketligaen og spillede for fulde huse fra 2010 til 2015, før de rykkede ned.

Aalborg på landkortet

På trods af nedrykningen har ambitionen hele tiden været at vende tilbage, hvor det er sjovt at spille, og efter en fremragende sæson i 2020 med en førsteplads i 1. Division Vest, har vikingerne igen blod på tanden.

”Holdet er sultne efter mere,” fortæller Martin Emil Mølgaard, formand for Aalborg Basketball Klub.

”Vi kommer til at bruge den kommende sæson på at bygge organisationen op, så vi er klar til de opgaver, der skal løftes.

Det kommer til at kræve masser af frivillige muskler i klubben, men også at vi får rejst mere økonomi omkring holdet.”

Som med al professionel sport er det nemlig dyrt at være med, og Aalborg Vikings leder derfor aktivt efter sponsorer, der også gerne vil se et nordjysk hold i bedste række.

”Vi synes, at Aalborg bør være på landkortet i professionel basketball, og det er jeg sikker på, at det også er andre, der er enige i” forklarer Martin Emil Mølgaard.

Den rigtige mand på trænerposten

Ifølge formanden er der flere forklaringer på denne sæsons sportslige triumf.

Først og fremmest har klubben igen opbygget en sund økonomi efter nogle års sparerunde og yderligere har de fundet den rigtige mand på trænerposten.

”Tat Tucker har forlænget med os og fortsætter som Vikings træner,” afslører Martin Emil Mølgaard.

Det var efter, at Tat Tucker kom til klubben som førstetræner i 2018, at bøtten begyndte at vende for Aalborg Vikings med placeringer som nummer 2 i 2019 og nummer 1 i 2020.

Træneren er da heller ikke hvem som helst i dansk basket; han har tidligere spillet professionelt i bl.a. USA, Israel, Ungarn og Danmark, før han slog i permanent ned i Danmark som træner.

”Han har forvandlet holdet til et, der kan spille med i toppen af 1. division.”

Ambition om oprykning

Intet hold uden spillere og Martin Emil Mølgaard tøver heller ikke med at læsse masser af ros på den sammentømrede gruppe af spillere, der har båret holdet til sejr i 1. Division.

”Vikings har opbygget en rigtig god stamme af spillere i løbet af de to seneste sæsoner, og de har både engagementet og evnerne til at teste sig selv mod de bedste spillere i Danmark,” siger Martin Emil Mølgaard.

Det bliver også noget af en test for det aalborgensiske hold, der skal spille mod hold som Bakken Bears og Horsens IC, som har kæmpet om guldet i Basketligaen de sidste mange år.

Konkurrencen er dermed intens, men det faktum tager formanden med ophøjet ro.

”Vores ambition er at rykke op og prøve kræfter med de bedste spillere, og se hvordan det går.

Der er en masse gode drenge på holdet, og de fortjener at måle sig med de bedste,” fortæller han afslutningsvis.

Hvis du vil følge med i Aalborg Vikings kommende sæson og kampen for at rykke op i Basketligaen, kan du følge dem på Facebook.

Læs mere om klubben her.