ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Region Nordjylland kører ud næste uge: Bliv vaccineret uden tidsbestilling

Af Nathalia Hentze Nielsen

I sidste uge annoncerede Region Nordjylland, at de begyndte med udkørende vaccinationsteams, og dette fortsætter i næste uge.

Regionen skriver i en pressemeddelelse, at de kommer på besøg på udvalgte lokationer og uddannelsessteder i Aalborg, Thisted, Mors og Brønderslev.

Selv om vaccinationsstedet er en uddannelsesinstitution, så er tilbuddet åbent for alle, og alle borgere kan møde op til vaccination uden tidsbestilling.

Vaccination på uddannelsesinstitutioner åben for alle

“Med de udkørende vaccinationsteams prioriterer vi at lave tilbuddet på uddannelsesinstitutioner, da vaccinationstilslutningen er lavere blandt den yngre del af befolkningen. Men alle er velkomne til at møde op, selv om de ikke er tilknyttet uddannelsesinstitutionen,” forklarer Anders Koudal Cinicola, chefkonsulent i Sundhedsplanlægning, Region Nordjylland.

I Aalborg Kommune er de udkørende vaccinationsteams eksempelvis på to forskellige steder på Aalborg Universitet onsdag 8. september.

“Universitetet har lige haft studiestart, så det er en god mulighed til at komme i gang med eller få færdiggjort sin vaccination, inden man kaster sig ud i studielivet med en masse nye kontakter,” siger Anders Koudal Cinicola.

Gode erfaringer med første udkørende tilbud

Alle uddannelsesinstitutioner i regionen er blevet kontaktet af Region Nordjylland med henblik på i samarbejde med regionen at lave et lokalt vaccinationstilbud. Det betyder, at der nogle steder vil blive tilbudt vaccination på en uddannelsesinstitution, mens der andre steder vil være mulighed for at blive vaccineret et andet sted i nærområdet.

“Erfaringer fra det første udkørende vaccinationstilbud er, at det er blevet godt modtaget. Vi kan se, at det er en god måde at gøre vaccinationstilbuddet nemt tilgængeligt for dem, der ønsker at blive vaccineret, men som endnu ikke er blevet det. Det er vigtigt, hvis vi skal øge den i forvejen høje vaccinationstilslutning her i regionen,” siger Anders Koudal Cinicola.

Status for tilslutningen til vaccination i Region Nordjylland er lige nu, at næsten 90 procent af de inviterede (12 år eller ældre) har påbegyndt deres vaccinationsforløb.

Her vaccinerer de udkørende vaccinationsteams i uge 36

I uge 36 vil de udkørende vaccinationsteams være følgende steder:

Mandag 6. september kl. 10-18, Trekanten, Aalborg Øst

Mandag 6. september kl. 10-18, Løvvangcentret, Nørresundby

Mandag 6. september kl. 8.45-11.15, Morsø Gymnasium, Limfjordsvej 95, Nykøbing

Mandag 6. september kl. 12.30-15.30, EUC Thisted, Kronborgvej 119, Thisted

Onsdag 8. september kl. 8.30-11.30, Aalborg Universitet, Fibigerstræde 15, Aalborg Øst

Onsdag 8. september kl. 12.30-15.30, Aalborg Universitet Create, Rendsburggade 14, Aalborg

Torsdag 9. september kl. 9.30-12.30, Dronninglund Gymnasium, Søndervangsvej 1

Torsdag 9. september, kl. 14-17, Fælleshuset Niels Bohrs Plads 10, Brønderslev

Del artikel