Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bliv klogere på livsforsikring

Af Annoncør

Det er ikke så behageligt at skulle tænke over eller tale om sin egen mulige død, men faktisk kan det give ro i sindet at beskæftige sig med netop det. For på den måde kan du sikre, at dem du holder allermest af, er sikrede økonomisk, hvis du en dag ikke er her mere.

Større økonomisk sikkerhed

Med en livsforsikring sikrer du dig, at dine nærmeste får en større økonomisk sikkerhed og dermed frihed, hvis du pludselig skulle falde bort. 

Og en livsforsikring kan have meget stor betydning for tiden efter et dødsfald. Forsikringen kan være det, der afgør, om din efterladte ægtefælle eller partner kan blive i jeres fælles hjem sammen med jeres børn, eller om de er nødt til at flytte.

En livsforsikring kan i det hele taget have stor betydning for den levestandard, det er muligt for dine efterladte at opretholde, hvis uheldet skulle være ude, og du skulle dø for tidligt. 

Forsikringen kan naturligvis ikke afbøde den store sorg og det savn, der følger efter et dødsfald, men den kan give økonomisk tryghed, og det i sig selv kan være en stor trøst i en svær situation.

Overvejer du at få lavet en livsforsikring? 

Og synes du, det er svært at overskue at tegne sådan en, så læs med her og bliv klogere på livsforsikring.

Tag stilling selv

En livsforsikring er forsikring, der udbetaler en sum eller en løbende ydelse til den eller de personer, der står som begunstigede i policen.

Ofte er de begunstigede børn, ægtefælle eller samlever.

De begunstigede kan være navngivne personer, eller der kan blot stå ”nærmeste pårørende”. 

Gør dig i den forbindelse også gerne lidt tanker om, hvem det er, der skal sikres efter din død. ”Nærmeste pårørende” dækker ikke nødvendigvis den eller de mennesker, du allerhelst vil sikre økonomisk.

Er du i tvivl: Spørg i forsikringsselskabet, inden du tegner din livsforsikring, så du er sikker på, at det er de rette, der får glæde af pengene.

En livsforsikring kommer til udbetaling i tilfælde af, at du som forsikringstager dør, inden du har nået en vis alder.

Og selv om det ikke er rart og kan føles helt unødvendigt at skulle tage stilling til sin egen død, når man i øvrigt har det godt og er sund og rask, så gør det alligevel.

Tag stilling allerede nu, for din egen skyld – og for dine kæres skyld.

Del artikel

Andre læser også