ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bliv klogere på den digitale verden

Af Redaktionen

Annonce

Digitaliseringen i Danmark har forandret måden vi lever, arbejder, kommunikerer og handler på – og efterhånden er alle virksomheder digitale virksomheder. Det handler altså om at kunne følge med, både i privaten og i virksomhedsregi, og det kan kun gå for langsomt. Derfor får du her vores bud på, hvor du kan sætte ind, hvad end du synes at du falder bagud derhjemme eller på arbejdet.

Digitaliser din hverdag

Digitaliseringen i Danmark går fortsat fremad – faktisk har vi Europas digitale førertrøje. Det betyder at flere og flere løsninger til private bliver digitale, og det kræver selvfølgelig at du kan følge med. Eksempler på dette er blandt andet Mobilepay, E-bøger og smartphones, som du forhåbentlig allerede har stiftet bekendtskab med og er superbruger i. Men der er sikkert stadig også nogle ting du ikke er ekspert på – det kan du blive, hvis du læser med her.

For eksempel kan du imponere venner og familie, ved at installere en VPN, der står for Virtual Private Network. Det kan blandt andet bruges til at se amerikansk Netflix og til at være sikker på internettet – det krypterer nemlig alle dine informationer, så andre ikke kan læse dine data, når du f.eks. indtaster din kode til netbank. Samtidig kan de ikke få adgang til dine sociale medier, dine feriebilleder og hvad du ellers måtte have liggende på din computer.

Digitaliser din virksomhed

I takt med den digitale udvikling er det ikke kun i privaten man skal følge med – det gælder også for virksomheder. Udover at det nærmest er en nødvendighed at kunne sit digitale kram, er det også rigtig smart og brugbart. De forskellige digitale kanaler kan både bruges til at optimere din virksomhed internt og eksternt.

For eksempel kan du i din virksomhed gøre brug af digitalt bogholderi, der både gør din økonomistyring effektiv og frigør ressourcer i din virksomhed. Især for nystartede virksomheder kan regnskabet ende med at tage for meget tid, hvorfor det her kan være fedt at gøre brug af digitalt bogholderi. En anden måde at digitalisere din virksomhed på, er ved at gøre brug af Microsoft Dynamics AX, der er et ERP-system som i princippet kan bruges i enhver virksomhed uanset størrelse og branche. Et ERP-system forbinder arbejdsprocesser i virksomheden på tværs af afdelinger; lager, indkøb, salg, økonomi, produktion med videre, hvilket kan være en stor hjælp til at optimere og effektivisere arbejdsprocesserne i din virksomhed, hvilket i mange tilfælde kan ses på bundlinjen på den lange bane.

Digitaliser din marketing

Udover at implementere digitalt bogholderi og ERP-systemer i din virksomhed, bør din virksomhed også være digital når det kommer til markedsføringen. Det skal den, fordi dine kunder er digitale. Ifølge Danmarks Statistik har hele 97% af alle danskere computer- og internetadgang i hjemmet og mere end 3,2 millioner danskere benytter sig af sociale medier. Der er altså god sandsynlighed for at du finder din næste kunde online. Du kan enten få hjælp til din online marketing udefra, eller du kan gøre det selv.

Vælger du at gøre det selv, er det nemmest at starte med Facebook og Instagram. Her kan du oprette og køre kampagner ved hjælp af enkle selvbetjeningsværktøjer, og spore deres effektivitet med letlæselige rapporter. Sætter du tid af til at lære det samt tid af hver dag til at optimere dine kampagner, vil du sandsynligvis kunne få succes. Hvis du allerede har travlt med andre ting, er det muligvis nemmere at outsource til et bureau – her kan de også varetage alle dine andre former for digital marketing og holde det store overblik for dig.

Del artikel

Andre læser også