Bliv klogere på den digitale verden

Skrevet af: Martin M. Jørgensen

Annonce

Digitaliseringen i Danmark har forandret måden vi lever, arbejder, kommunikerer og handler på – og efterhånden er alle virksomheder digitale virksomheder. Det handler altså om at kunne følge med, både i privaten og i virksomhedsregi, og det kan kun gå for langsomt. Derfor får du her vores bud på, hvor du kan sætte ind, hvad end du synes at du falder bagud derhjemme eller på arbejdet.

Digitaliser din hverdag

Digitaliseringen i Danmark går fortsat fremad – faktisk har vi Europas digitale førertrøje. Det betyder at flere og flere løsninger til private bliver digitale, og det kræver selvfølgelig at du kan følge med. Eksempler på dette er blandt andet Mobilepay, E-bøger og smartphones, som du forhåbentlig allerede har stiftet bekendtskab med og er superbruger i. Men der er sikkert stadig også nogle ting du ikke er ekspert på – det kan du blive, hvis du læser med her.

For eksempel kan du imponere venner og familie, ved at installere en VPN, der står for Virtual Private Network. Det kan blandt andet bruges til at se amerikansk Netflix og til at være sikker på internettet – det krypterer nemlig alle dine informationer, så andre ikke kan læse dine data, når du f.eks. indtaster din kode til netbank. Samtidig kan de ikke få adgang til dine sociale medier, dine feriebilleder og hvad du ellers måtte have liggende på din computer.

Digitaliser din virksomhed

I takt med den digitale udvikling er det ikke kun i privaten man skal følge med – det gælder også for virksomheder. Udover at det nærmest er en nødvendighed at kunne sit digitale kram, er det også rigtig smart og brugbart. De forskellige digitale kanaler kan både bruges til at optimere din virksomhed internt og eksternt.

For eksempel kan du i din virksomhed gøre brug af digitalt bogholderi, der både gør din økonomistyring effektiv og frigør ressourcer i din virksomhed. Især for nystartede virksomheder kan regnskabet ende med at tage for meget tid, hvorfor det her kan være fedt at gøre brug af digitalt bogholderi. En anden måde at digitalisere din virksomhed på, er ved at gøre brug af Microsoft Dynamics AX, der er et ERP-system som i princippet kan bruges i enhver virksomhed uanset størrelse og branche. Et ERP-system forbinder arbejdsprocesser i virksomheden på tværs af afdelinger; lager, indkøb, salg, økonomi, produktion med videre, hvilket kan være en stor hjælp til at optimere og effektivisere arbejdsprocesserne i din virksomhed, hvilket i mange tilfælde kan ses på bundlinjen på den lange bane.

Digitaliser din marketing

Udover at implementere digitalt bogholderi og ERP-systemer i din virksomhed, bør din virksomhed også være digital når det kommer til markedsføringen. Det skal den, fordi dine kunder er digitale. Ifølge Danmarks Statistik har hele 97% af alle danskere computer- og internetadgang i hjemmet og mere end 3,2 millioner danskere benytter sig af sociale medier. Der er altså god sandsynlighed for at du finder din næste kunde online. Du kan enten få hjælp til din online marketing udefra, eller du kan gøre det selv.

Vælger du at gøre det selv, er det nemmest at starte med Facebook og Instagram. Her kan du oprette og køre kampagner ved hjælp af enkle selvbetjeningsværktøjer, og spore deres effektivitet med letlæselige rapporter. Sætter du tid af til at lære det samt tid af hver dag til at optimere dine kampagner, vil du sandsynligvis kunne få succes. Hvis du allerede har travlt med andre ting, er det muligvis nemmere at outsource til et bureau – her kan de også varetage alle dine andre former for digital marketing og holde det store overblik for dig.

Klar til Bogø Burger Week: Få valgfri burger og fritter til 50 kr. fem steder i Aalborg

Skrevet af: Line Lindhardt Jensen

Den seneste måned har vi haft Take Away Festival og Aalborg Sushi Festival.

Nu er vi her på MigogAalborg klar med et nyt koncept.

Fra mandag d. 1. juni og resten af ugen søsætter vi Bogø Burger Week – naturligvis i tæt samarbejde med Bogø-kæden. Men du kan naturligvis bestille allerede nu.

Under hele Bogø Burger Week kan du via MigogAalborgs billetsystem købe en valgfri burger, pomfritter og en mayo-dip til en 50’er (plus billetgebyr på 10 kr.)

For de 50 kr. (gebyr) kan du vælge frit fra burgermenukortet.

Kortet rummer ni forskellige burgere, og der burde været noget for enhver smag.

Du kan vælge mellem: Crispy Chicken, Hamburger, BBQ Burger, Guacamole, Cheeseburger, Double A, American Bacon, Mexican Chicken, Mexican Beef.

Du sparer penge på dette tilbud, uanset hvilken burger, du vælger.

Burgere lavet af Himmerlandskød

Kødet er lavet af Himmerlandskød, som er blandt de mest anerkendte nordjyske producenter af kød.

Dette er udelukkende dansk kød, hvor dyrene er født og opvokset hos danske landmænd i Himmerland.

Bogø Burger Week løber fra d.1 juni – d.7 juni, og kun i den periode kan du indløse din købte menu.

Burgermenuerne kan ikke købes direkte hos Bogø til denne pris.

Du skal købe og betale via linket herunder. Bemærk også at der er et begrænset antal Bogøs burgere m. fritter og mayo til salg hver dag. Så I skal skynde jer og bestille til de dage, hvor I kunne tænke jer Bogøs burgere m. fritter og mayo. 

MigogAalborg står for billetsystemet, logistikken og markedsføringen i Bogø Burger Week – derfor er der påsat et billetgebyr.

Sådan fungerer Bogø Burger Week

  • Klik ind på Køb her
  • Vælg i hvilken Bogø butik du ønsker at afhente din Bogø burger m. fritter og mayo
  • Vælg hvilken dag og hvilket afhentningstidspunkt du ønsker
  • Vælg hvor mange Bogø burgere m. fritter og mayo du ønsker at købe
  • Husk at tilvælge billetgebyr på 10 kr. for at færdiggøre din booking
  • Tryk på Start tilmelding
  • Udfyld navn og adresse
  • Betal
  • Tag din bekræftelse med enten på mobilen eller print den ud fysisk og gå ned i din valgte butik for at bestille og afhente din valgte Bogø burger m. fritter og mayo 

Østerågade
Køb din Bogø burger m. fritter og mayo fra butikken i Østerågade her.

Bogøgade
Køb din Bogø burger m. fritter og mayo fra butikken i Bogøgade her.

Gugvej
Køb din Bogø burger m. fritter og mayo fra butikken på Gugvej her.

Shoppen
Køb din Bogø burger m. fritter og mayo fra butikken i Shoppen her.

Reberbansgade
Køb din Bogø burger m. fritter og mayo fra butikken i Reberbansgade her.

Bølge af knivstikkerier fortsætter: Intensiv patruljering er nu iværksat

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Rigspolitiet
Foto: Rigspolitiet

I går aftes, 30. maj 2020 kl. 19.15, anmeldtes der til Nordjyllands Politi endnu et tilfælde af knivstikkeri i Aalborg.

Denne gang var det på Vesterbro i Aalborg, hvor en forurettet person fik et overfladisk stik i ryggen. Politiet ser sammenhæng med denne episode og to tidligere tilfælde i denne uge i Aalborg og i Aalborg Øst.

Politiet indledte øjeblikkeligt en efterforskning af også denne sag, og det førte til, at der i nat blev anholdt en 16-årig ung mand for knivstikkeriet, der tidligere i dag, kl. 11.30, er blevet fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Aalborg.

Det skriver Nordjyllands Politi i dag i en pressemeddelelse.

Vicepolitiinspektør Anders Uhrskov fra Nordjyllands Politi understreger, at politiets efterforskning er meget bred, og det betyder, at det indgår i efterforskernes opklaringsarbejde, at der kan være en sammenhæng mellem de nu tre tilfælde af knivstikkeri i Aalborg.

Anders Uhrskov kan dog ikke af hensynet til sagens videre efterforskning kommentere præcist på sammenhængen mellem sagerne.

”Men jeg kan sige så meget, at der er tale om uoverensstemmelser internt imellem nogle unge mennesker, der udvikler sig og eskalerer,” siger vicepolitiinspektøren, der i næste åndedrag understreger, at den almindelige borger ikke skal frygte at gå på gaden i Aalborg eller andre steder i politikredsen.

”Det er intet i vores efterforskning, som tyder på, at borgerne skal frygte at blive involveret i det her. Det er en klar intern uenighed.”

Skruer op for patruljering

Ud over den massive efterforskning af alle tre sager så har Nordjyllands Politi indledt en intensiv såkaldt tryghedsskabende patruljering i og omkring Aalborg.

”Vi har skruet op for patruljetrykket, så man vil se en hel del mere politi i især Aalborg end normalt. Knivstikkeri i det offentlige rum er helt uacceptabelt,” fastslår vicepolitiinspektør Anders Uhrskov.

Der skete også i denne uge et fjerde tilfælde af knivstikker i Klarup – men det er politiets klare opfattelse, at der her er tale om en isoleret hændelse, der ikke har relation til de øvrige tre tilfælde.

Helt genialt: Nu kan du få en Joe Exotic is i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis der er noget, vi har kunnet samles om i corona-nedlukningen, er det den helt vanvittige historie om Joe Exotic, Carole Baskin, de eksotiske dyr og alle de andre excentriske og mystiske bifigurer i Netflix’s Tiger King.

Dokumentarserien er en af de mest populære serier på Netflix nogensinde, og internettet er svømmet over med konspirationsteorier, memes og vilde historier om det helt obskure univers.

Og nu er selveste Joe Exotic kommet til Aalborg. Eller næsten da.

Smagen af Joe Exotic vækker begejstring

Café Salt i Vestre Fjordpark har nemlig omdøbt deres Solero Exotic til Joe Exotic – til ære for den excentriske hovedperson i dokumentaren.

Og dømt ud fra både udseende og smag passer is-varianten faktisk aldeles fremragende til Joe Exotic aka. Tiger King. For det første er isen tigerstribet, og så har den smag af vanilje og eksotisk frugtsorbet – lige i Joe’s ånd.

Men når du bestiller en kugle Joe Exotic, får du også et par bevingede ord med på vejen.

Ejer Katerina Komselis har nemlig fået personalet til at råbe “Carol Baskin, that god damn bitch down in Florida!”, som Joe Exotic udbryder ofte i Netflix-hittet.

Lækkert is hver eneste dag resten af sommeren

De gode nyheder i Café Salt stopper ikke der.

De har nemlig meldt ud, at de har åbent hver eneste dag hele sommeren, og det på trods af manglende vand i bassinet.

Det er Aalborg Kommune, der tøver med at fylde vandet op, da de frygter store menneskemængder, som det vil tiltrække.

MigogAalborg følger naturligvis sagen og melder ud lige så snart, der er nyt.

Indtil da kan vi glæde os over fuldstændig fremragende vejr i pinsen, hvor DMI lover op mod 25 grader både i dag og i morgen. Helt perfekt vejr til en Joe Exotic med ekstra guf.

Du finder Joe Exotic og Café Salt i Vestre Fjordpark.