Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bliv klar til jagtsæsonen med en god jagtjakke

Af Annoncør

Noget af det vigtigste i en jagtgarderobe er en jagtjakke. Det er den, der beskytter dig og dine inderste og mellemste tøjlag mod vind og vejr, hvilket ofte er en fordel i de hovedsageligt kølige, regnfulde jagtmåneder, vi har i Danmark.

Markedet bugner med jagtjakker fra både danske og internationale mærker til forskellige jagttyper, sæsoner og aktivitetsniveauer. Det giver dig muligheden for at vælge en jakke, der passer perfekt til dine behov, så du får den bedst mulige jagtoplevelse uden at være for kold eller varm, helt gennemblødt eller ukomfortabel.

Tre tips til en god jagtjakke

De mange valgmuligheder på markedet er på mange måder en fordel, men det kan også være en jungle at navigere i, når du skal blive klar til næste jagtsæson. Derfor kigger vi på tre elementer, som du kan lade dig guide af, når du skal vælge en jagtjakke – med disse tips bliver du hurtigt klar med den helt rigtige model.

  1. Gå efter holdbare og slidstærke materialer

Materialerne er noget af det vigtigste, når du skal vælge en jagtjakke. Det er vigtigt, at du går efter holdbare og slidstærke materialer, der kan holde til, at du sidder på numsen eller på knæ i skovbunden, sniger dig gennem tæt krat og udsætter dem for mudder og regn.

Mange jagtjakker har forstærkede zoner og strækzoner, der er strategisk placeret på blandt andet albuer og skuldre. Det giver både dig og jakken meget af den beskyttelse, der er brug for, hvad enten det er mod en tung rygsæk, træer og krat eller noget helt andet.

  1. Overvej vind- og vandtætte membraner

Som nævnt ligger de danske jagtsæsoner hovedsageligt i efterårs- og vintermånederne, hvor kulden nemt trænger ind gennem tøjet og regnen pludselig siler fra en grå himmel. Derfor bør du overveje, om du skal vælge en jagtjakke med en vind- og/eller vandtæt membran. Du vil typisk opleve tapede sømme og en membran som Gore-Tex eller lignende, så du lukker både vind og vand ude.

En anden mulighed er at have overtræksbukser og et regnslag eller en let regnjakke med på tur, som du kan tage ud over din jakke, men her skal du tænke over den ekstra oppakning kontra en jakke med membraner, der også holder dig varm og tør.

  1. Tænk over pasform og funktioner

Når du bruger flere timer i den samme jakke med en masse lag indenunder, er det vigtigt, at det hele sidder, som det skal. Tænk derfor over pasformen, inden du vælger en jagtjakke. Du skal have god plads til at bevæge armene, og den skal hverken sidde for løst eller for stramt – sidder den for løst, bliver det svært at holde varmen og for eksempel have en rygsæk på, og sidder den for stramt, har du ikke nok bevægelsesfrihed, og du kan risikere, at den begynder at gnave og irritere i løbet af dagen.

Funktionerne er også vigtige at tænke over. Her handler det blandt andet om, hvorvidt du har brug for en harelomme, en hætte, ekstra store lommer, udluftningsmoduler, tapede sømme eller lignende, og det kommer an på dine behov, og hvilken type jagt du skal på.