ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bliv hjemme: Danske turister valfarter til Skagen i disse Corona-tider

Af Redaktionen

I Skagen lever man rigtig meget af turisterne både danske og udenlandske i byens butikker, hoteller og på alle mulige former for oplevelser.

Men i disse dage, hvor folk egentlig opfordres til at blive hjemme, har man oplevet en usædvanlig trafik af turister ankomme til byen nord for Aalborg.

Det skriver B.T. søndag.

Avisen henviser til en hidsig debat, der foregår i Facebook-gruppen Skagen Lukker Ned, hvor mange lokale udtrykker utilfredshed med, at det nærmest vælter ind med mange udefra i byens sommerhuse og forretninger.

Vrimler med turister på Grenen og i havnen

B.T. har også talt med en række lokale folk, som er bekymret over, at der er så mange mennesker i byen, og dermed bliver det sværere at holde afstand.

“Min bekymring er, at vi simpelthen bliver for mange her i Skagen lige nu.

I sommerhuset overfor mig er der i denne weekend kommet to biler med folk, som jeg aldrig har set før, og der er masser af turister samlet på Grenen og i havnen,” lyder det fra en lokal kvinde til B.T.

Mere risikabelt med mange mennesker

Avisen har også talt med Havnefoged Anitta Falden Jensen fra Skagen Lystbådehavn.

“Det er jo logik, at det bliver mere risikabelt for os, hvis vi skal stå 50 mennesker i kø i Meny eller Rema 1000 i stedet for fire lokale.

Derfor må jeg indrømme, at jeg er enig i, at når folk får besked på at blive hjemme, så burde de blive på deres postadresse,” forklarer hun til B.T.

Med de danske grænser lukket må man formode, at det primært er danskere fra mange forskellige dele af landet, som nu søger mod Skagen.

Del artikel