Bliv årets villavej 2018: Vind 10.000 kr. til en kæmpe vejfest

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Når man flytter til et nyt kvarter, følger de allerede eksisterende naboer med i handlen.

Gode naboer og fællesskab på en villavej kan have stor betydning for, om man som beboer er glad og tryg ved at bo, hvor man har købt en bolig.

Fokus på nabofællesskaber og hvordan blandt andre borgere i Aalborg kan få glæde og gavn af hinanden hjemme på vejen, er det fokus, som stifterne Ejendomsmæglernes Fond og Nordjyske Bank sætter, når de skal finde Årets Villavej 2018.

Da Nordjyske Bank og Ejendomsmæglernes Fond sidste år stiftede prisen Årets Villavej 2017, var det med det formål at inspirere andre og vise de bedste eksempler på, hvad et godt og givende naboskab kan indebære.

Det viste sig at være en stor succes, da hele 312 villaveje fra hele Nordjylland indstillede sig til prisen:

“Sidste år var vi enormt overraskede over, hvor mange villaveje, der gemmer på gode historier og har et sammenhold udover det sædvanlige. Her kom især aalborgenserne på banen med mange gode initiativer, og vi har derfor valgt at gentage succesen i år,” fortæller Michael Thoft, der er afdelingsdirektør i Nordjyske Bank i Aalborg.

Sidste års vinder kom fra Dronninglund

I 2017 blev vinderen af Årets villavej fundet i Dronninglund, hvor initiativer som nabohjælp, vejfester, børnefødselsdage og ’vejkonkurrencer’ vidnede om et sammenhold på vejen ud over det sædvanlige. Og det er netop gode historier om nabofællesskaber som disse, Ejendomsmæglernes Fond og Nordjyske Bank ønsker at sætte fokus på:

“Et godt og givende naboskab kan have rigtig stor betydning i vores hverdag, fordi det på en uformel måde giver os mulighed for at møde og hjælpe hinanden med praktiske udfordringer. Derudover er godt naboskab også med til at skabe tryghed, hvor vi bor – og netop den meget lokale indsats, vil vi som lokalbank gerne være med til at støtte op om,” tilføjer Michael Thoft.

Værdien af det gode naboskab

Beboerne på villavejene i Aalborg og det øvrige Nordjylland har nu mulighed for at vinde prisen Årets Villavej 2018 samt en pengepræmie på 10.000 kroner.

Ifølge Steen Royberg, der er formand for Ejendomsmæglernes Fond, er det gode naboskab ikke noget, der kommer af sig selv. Derfor håber han også på, at prisen har sat skub i nogle flere initiativer rundt omkring på de lokale veje:

“Vi har indgået et samarbejde med Nordjyske Bank om prisen, fordi vi gerne vil bringe værdien af det gode naboskab frem i lyset,” siger han og fortsætter:

“For det gode naboskab er ikke nogen selvfølge i danskernes travle hverdag – det kræver en indsats at lære hinanden at kende. Men der hører også en masse fordele med. Både hvad angår socialt samvær og glæden ved at have folk omkring sig, som kan træde til, når noget brænder på,” afslutter han.

Ejendomsmæglernes Fond er en velgørende fond, som løbende uddeler bidrag på op imod en millioner kroner årligt til kulturelle, videnskabelige og socialt velgørende formål særligt i Nordjylland.

I år bliver prisen udvidet, så der også kåres en anden- og tredjeplads, som begge kan se frem til at få besøg af Hjemisbilen. Dommerkomitéen består af bestyrelsesformand Steen Royberg, bankdirektør Claus Andersen og journalist Jeppe Søe.

Indstil din villavej

Beboere på villaveje i Aalborg og resten af Nordjylland kan indstille sig til prisen Årets villavej 2018 i perioden frem til 2. juni på www.nordjyskebank.dk/aaretsvillavej.

Så hvis du synes, at netop din villavej har et godt naboskab og fællesskab, så er det bare om at søge.

Førstepræmien på 10.000 kroner skal dække udgifterne til et fælles arrangement som eksempelvis en vejfest. Derudover får vinderne mulighed for at smykke sig med et Årets Villavej 2018-skilt.

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.