Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Blikfang: Kæmpemæssig is-penis står på Nytorv på fredag

Af Michael Qureshi
Fra Kun med Kondom Instagram
Fra Kun med Kondom Instagram

Der bliver i den grad noget at se på, hvis man kommer forbi Nytorv i midtbyen på fredag 8. september.

Her stilles en kæmpemæssig is-penis på 2,5 meter op på byens torv i fire timer. Derudover kommer der til at være kondomstafet, uddeling af gratis kondomer samt sex-jeopardy.

Nej, det er ikke en ny sex-butik, der er kommet til Aalborg.

Det er i forbindelse med den årlige oplysningskampagne ”Kun med Kondom” arrangeret i samarbejde med Sundhedsstyrelsen og Sex & Samfund, at Aalborg Kommune afholder eventet.

Årets klamydiatal er over landsgennemsnittet

Årets klamydiatal for Aalborg fortæller, at Sundhedsstyrelsens kondomfokus stadig er yderst relevant.

Aalborg Kommune oplyser i en pressemeddelelse, at deres ekstraordinære happening fredag er for at fejre, at man i ti år har gjort en aktiv indsats for at gøre kommunens unge opmærksomme på, hvor vigtigt det er at bruge kondom, når de har sex.

I pressemeddelelsen skriver man, at ud af tusind unge i Aalborg lige nu vil cirka 31,6 procent være smittet med klamydia. Det tal ligger over landsgennemsnittet.

At smittetallet er højt, kan der være flere grunde til ifølge Aalborg Kommune.

“Det høje tal kan både fortælle, at vores indsats er med til at opspore tilfældene, men det fortæller også historien om, at der stadigvæk er behov for, at vi sætter fokus på oplysning og forebyggelse.

De unge mennesker er jo i en periode af deres liv, hvor de er i fuld gang med at danne deres egen identitet og debuterer og eksperimenterer med flere ting – herunder både sex og alkohol.

Sex er stadig tabu, så måske får man ikke lige snakket om det der med kondom, og derfor er det vigtigt, at vi gentager det her fokus hvert år,” siger Mette Borup, koordinator for kondomkampagnen i Aalborg Kommune.

Styrker indsatsen i det nye år

Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune styrker indsatsen i forhold til den seksuelle oplysning. Fra årsskiftet har byrådet afsat midler til at styrke indsatsen overfor seksuel sundhed.

“Vi er lige nu ved at undersøge, hvordan Aalborg Kommune bruger midlerne mest hensigtsmæssigt, således at vi får mest seksuel sundhed ud af pengene. Vi ved, at vi har et godt opsporingsarbejde, men også at vi stadig har en udfordring med at nå ud til alle unge.

Vi har også en ambition om, at de nye indsatser skal bygge oven på de ting, vi allerede har i drift med succes,” siger Torben Kjeldgaard, leder af Sundhedsstrategisk Team i Aalborg Kommune.