Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Blev til ved et tilfælde: Nu kan du få Kinder Bueno-tærte i Aalborg

Af Stine Kjølby Christensen

Der er ikke ligefrem noget revolutionerende i at kombinere kendte chokolader med sukkersødt bagværk.

Vi har især set det med donuts, hvor der ofte blev smidt en Snickers, Daim eller Kinder på toppen for lige at toppe smagsoplevelsen…

Det er dog ikke tilfældet hos Surdejsbageren, der har fået en Kinder Bueno-tærte på menuen fra i går. Den blev nemlig til ved et rent og skært tilfælde, fortæller den nye konditor (og skaberen bag tærten) Jakob Martens.

“Jeg ville egentlig bare tage udgangspunkt i nogle smage, jeg selv godt kunne lide. Derfor forsøgte jeg mig først med at tilføje kakao til en mørdej – og det smagte godt.

Derefter tilføjede jeg fyld af “Gold Chokolade” fra Callebaut, der er karamelliseret, hvid chokolade, samt karamel, nødder og en chokolade-nougat-creme,” fortæller Jakob om den nye tærte, der altså på daværende tidspunkt slet ikke var tiltænkt at skulle ende i montren som en Kinder Bueno-look-a-like.

“Da nogle af pigerne hernede så skulle prøvesmage den, blev der udbrudt, at den smagte fuldstændig som Kinder Bueno – og det måtte vi jo give dem ret i,” siger Jakob.

Et must-try

Vi har selvfølgelig også været forbi for at smage den nye tærte, der ved første øjekast mest af alt “bare” ligner en lille chokoladetærte. Men man skal altså ikke skue hunden på hårene – eller tærten på glasuren.

Når du stikker gaflen i den lille tærte kommer en blød, hvid masse nemlig til syne og giver lige præcis det søde indspark, som gør, at tærten får smagen af Kinder Bueno – på en afdæmpet (og ikke kvalm!) måde.

Ifølge Jakob skyldes “uheldet” en sund nysgerrighed og kreativitet i konditorfaget, hvor han altså blot forsøgte sig med at kombinere smage og sammensætninger, som han selv kunne lide eller haft succes med før.

“Vi ved jo ikke, hvad der er i den almindelige Kinder Bueno, så opskriften på vores tærte viste sig jo bare at være en masse gode råvarer, der så tilfældigvis smagte af Kinder Bueno, når de blev sat sammen,” siger Jakob stolt om det nye mesterværk.

Tærten koster 45 kr. og bliver en fast guest star i montren i den kommende tid.