Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Blev lukket af kommunen: Nu genåbner Wildebeest på ny lokation

Af Stine Kjølby Christensen
Wildebeest Gastropub
Wildebeest Gastropub

Mens restaurationsbranchen har været lukket ned af regeringen de sidste par måneder, har situationen været en helt anden for Aalborg favorit-gastropub Wildebeest.

I august måned blev restauranten, fra den ene dag til den anden, lukket ned på ubestemt tid. Dette skete grundet manglende tilladelser til nogle ombygninger, der skete i lokalerne et helt årti tilbage.

Altså længe før, at Wildebeest flyttede ind.

“Det har været en langsommelig proces, der har været stillestående af flere forskellige grunde. Vi aner ikke fortsat, hvor lang tid der kommer til at gå eller hvad der kommer til at ske.

De sidste 7 måneders nedlukning er blevet betalt af vores egen lomme, og det er selvfølgelig ikke holdbart i længden.

Derfor blev vi nødt til at se os om efter et alternativ,” fortæller Heimir Gudbergsson, der står for driften af Wildebeest Gastropub.

Blev lukket af kommunen: Nu genåbner Wildebeest på ny lokation

Åbner i legendariske lokaler

Wildebeeests lokaler på Østerbro er altså fortsat sat i standsning af kommunale instanser – og det har fået Wildebeest til at sætte kurs mod en ny lokation, hvor aalborgenserne igen kan nyde godt af konceptet, der primært er kendt og elsket for de populære sliders, øl og cocktails.

“Vi forventer at genåbne den 6. maj – og det bliver i Reberbansgade i lokalerne, hvor Fløs senest holdt til,” fortæller Heimir og henviser altså til de velkendte lokaler på hjørnet af Reberbansgade og Svendsgade, som de fleste nok husker som lokalerne, hvor den legendariske Ib René Cairo Café lå.

Blev lukket af kommunen: Nu genåbner Wildebeest på ny lokation

“Det er en rigtig fed placering med en lang Aalborg-historie og derfor nok også det bedste alternativ, vi kunne finde til vores unikke lokaler ved Nordkraft.

Vi kan ikke genskabe Østerbros særprægede stemning med de rå murstensvægge, men vi tror, at vi kan skabe en anden og  god stemning her,” fortæller han.

Wildebeests sjæl skal følge med

Heimir og hans islandske familie, der står bag Gastropubben, er allerede i fuld gang med at omdanne lokalerne, så de så vidt muligt kan få Wildebeests sjæl med sig.

“Ligesom vi altid har gjort, bygger og gør vi de fleste ting selv.

Vi har banket en murstensvæg fri, beklædt baren med træ og er i fuld gang med selv at bygge nye borde i Sipo mahogni.

Målet er, at det skal være et hyggeligt og intimt sted, hvor folk både kan få god mad og nyde en god øl,” fortæller Heimir.

Blev lukket af kommunen: Nu genåbner Wildebeest på ny lokation

Nedlukningen har familien også brugt på at lancere sit eget destilleri i Gudumholm, der naturligvis bliver en hovedbestandel på det nye bar- og cocktailkort.

Den nye lokation i Aalborgs Vestby åbner altså på mange måder en helt ny verden for Gastropubben. Også klientellet og gæsteflowet, der plejer at synkronisere sig med arrangementerne i både Musikkens Hus og Skråen, forventer Heimir ændrer sig.

“Det bliver en helt anden forretning for os at ligge her. Der er jo sindssygt meget trafik i Reberbansgade, som vi slet ikke er vant til fra Østerbro.

Derudover tror jeg også, at den nye og kortere afstand til Gaden bliver en fordel for os; når det altså engang får lov at åbne igen.

Her er et meget større potentiale for, at gæsterne kan bruge os som opvarmningssted – og så forventer vi også langt mere drop-in end tidligere,” forklarer han.

Alt er – næsten – som det plejer

Ganske vist skal vi i fremtiden til at vænne os til et Wildebeest i helt nye klæder – men på mad- og den generelle konceptfront bliver der ikke ændret meget. Her er alt, som vi kender og elsker det.

“Vi har altid haft et rimeligt omskifteligt menukort, men grundkonceptet bliver fuldstændig ens.

Der kommer nye ting på menuen, men det bliver selvfølgelig fortsat med udgangspunkt i sliders, burgere og overraskende og innovative retter med inspiration fra mange af verdens køkkener,” lover Heimir.

Blev lukket af kommunen: Nu genåbner Wildebeest på ny lokation

Er du mere end nogensinde en “udhungret rasende sult-trold”, så er der altså kun én ting at gøre: Nemlig at sætte kryds i kalenderen den 6. maj.

“Ligesom alle andre afventer vi naturligvis de nærmere restriktioner i forbindelse med genåbningen, men vi håber og tror på, at vi meget snart kan få lov at se vores gæster igen.

Om ikke andet, så er vi glade for, at vi endelig kan melde noget positivt ud. Det trænger vi til,” slutter han.

Hvad: Wildebeest genåbner
Hvor: Reberbansgade (Fløs og Ib Rene Cairo’s gamle lokaler)
Hvornår: 6. maj

Del artikel

Andre læser også