Blandt de bedste i Nordjylland: Hotel Amerika sigter mod eliten

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Selvom Aalborg naturligvis må betegnes som værende blandt vores yndlingssteder i hele verden, så kan det ind i mellem være en befrielse at begive sig ud på nye eventyr.

I en hektisk hverdag hvor praktiske gøremål og storbyræset omgiver os, kan en lille getaway være et perfekt pusterum og give os fornyet energi til hverdagen.

Et andet sted i Nordjylland, nærmere betegnet Hobro, finder man et sted, som på alle fronter kan være bidragende til, at hvilepulsen sænkes og tankemylderet falder helt til ro.

Hotel Amerika har med sine naturskønne omgivelser været vært for mange gode oplevelser, siden det første værelse blev lejet ud i 2003.

Det er dog først for ganske nyligt, at hotellet har haft et ønske om at hæve barren og fremover få en plads i eliten af Danmarks bedste hoteller og i samme omfang også lade hotellets tilknyttede restaurant, Restaurant Uafhængig, stige i graderne.

I den forbindelse fik MigogAalborg lov til at besøge hotellet, for at med egne øjne se om stedet i det hele taget havde potentiale til, at visionerne kunne udleves i virkeligheden.

Ned i gear i naturskønne omgivelser

En frostklar eftermiddag drog vi forventningsfuldt af sted fra Aalborg mod Hobro.

Vi vidste på forhånd, at vores ophold kom til at bygge på hotelpakken Den Store Skovtur, som blandt andet indebar to overnatninger i et standard værelse, stor morgenbuffet – og ikke mindst en to- og seksretters sæsonmenu i restauranten.

Vi ankom til hotellet, som ligger et stenkast fra den smukke Mariager Fjord. Via en grussti kunne vi komme direkte igennem skoven og ned til fjorden, som i minusgraderne nærmest lå i en krystalliserende dvale.

Stilheden var næsten overvældende, og det var kun et spørgsmål om minutter, før den friske brise fik renset kroppen for stress og anspændthed.

Værelset vi blev indlogeret i var uden tvivl en præsident værdig. Som navnet også antyder er hele hotellet opbygget med amerikansk stil; Umiddelbart kunne røde gulvtæpper og tunge gardiner godt virke en anelse overvældende … men lige netop her gav helhedsindtrykket enormt god mening, og med lækre snacks og en boblende champagne skålede vi dermed vores ophold i gang.

Romantisk wellness i godt selskab

Når man som os er vant til, at der konstant er fart på, så var det nærmest en stressfaktor for os, at programmet kun havde fastlagt ganske få aktiviteter i løbet af opholdet – men vi opdagede hurtigt, at en gåtur langs fjorden, et spil pool i loungen og et udsøgt kaffe/kagebord jo var et helt perfekt tidsfordriv.

Og som toppen af kransekagen fik vi også lov at prøve den populære Romance and Privacy: En time i et boblende spabad med badesalt og aromadråber – efterfulgt af en tur i sauna. Derudover var der skruet op for de romantiske toner og dækket op med både stearinlys, kold mousserende vin og frisk frugt.

Blandt Nordjyllands bedste restauranter

På opholdets anden aften kunne vi se frem til en seksretters sæsonmenu med tilhørende vin.

Restauranten er i øjeblikket i en stor udvikling med et ønske om at blive målt på parametre med steder som Ruths Hotel og Strandhotellet i Blokhus. Restaurant Uafhængig var også repræsenteret ved dette års Bedst i Nordjylland, hvor nordjyske restauranter duellerede i den gastronomiske kunst.

Restaurant Uafhængig er – som navnet også antyder – uafhængig af hotellet. Det er altså muligt at besøge den uden at være hotelgæst, men stilen fra hotellet var alligevel gennemgående ind i restauranten og var dermed også med til at give en god helhedsoplevelse fra start.

Vi blev placeret ved at flot opdækket bord, hvor de mange vinglas allerede spåede om en lovende aften.

Aftenen bød på helt nye livretter

De dygtige tjenere fortjener næsten et kapitel for sig selv; deres engagement vidnede om en stolthed over det produkt, som vi snart skulle overvære på vores tallerkener.

Retterne blev på bedste vis præsenteret for os, og for én ikke-kender kan det måske være svært at forestille sig, hvordan eksempelvis agurk og vanilje skulle kunne forenes i en eftersigende uimodståelig smagssymfoni – men begejstringen blev bestemt ikke mindre, i takt med at aftenen skred frem.

Der var kræset for hver eneste detalje på tallerkenen, og de (for os) ukendte smagssammensætninger opnåede i løbet af aftenen i stedet status som vores nye livretter.

Alt i alt var det en intet mindre end fantastisk aften, hvor der – på trods af en fuld restaurant – ikke var en finger at sætte på hverken mad, vin eller service. Vi fik lov at nyde maden i ro og mag, og der blev med passende mellemrum spurgt venligt ind til os.

Vi forlod restauranten med maven fyldt op af glæde – og ganske få skridt senere kunne vi passende falde omkuld i de bløde dyner.

Overdådig morgenmad og et på gensyn

Den efterfølgende morgen vågnede vi igen op til udsigten over skov og fjord – og den overdådige morgenmadsbuffet, som ventede os inden hjemrejse.

Her var alt hvad hjertet kunne begære: pandekager, friskbagt brød, hjemmelavede smoothies, æg og bacon, yoghurt med toppings – og meget mere.

Endnu engang en fantastisk (smags)oplevelse, som blot var med til at fuldende opholdet, inden vi skulle vende snuden tilbage til Aalborg og hverdagen igen.

Alt i alt en helt fantastisk weekend, som uden tvivl skal gentages i fremtiden – når vi igen trænger til at sænke farten.

Har du set dem? Amerikanske Navy Seals træner i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Pressefoto: Navy Seals
Pressefoto: Navy Seals

Den seneste uge har du muligvis set kamphelikoptere flyve lavt og andre militære fartøjer i Aalborg og i det øvrige Nordjylland.

Måske endda hørt skud eller set skarpt bevæbnede soldater.

Op mod 2000 elitesoldater fra hele verden træner i øjeblikket specialoperationer i store dele af Nord- og Midtjylland. Øvelsen kalder de for Night Hawk løber af stablen.

Det helt specielle er, at verdens bedste soldater, Navy Seals fra USA, også deltager i øvelsen.

Også Danmarks bedste soldater Frømandskorpset og Jægerkorpset træner for fuld udblæsning med i denne vigtige øvelse.

Der er deltagelse af soldater fra Danmark, USA, Tyskland, Finland, Holland, Polen, Schweiz, Østrig, Belgien og Litauen.

Løber frem til på fredag

Det hele begyndte 10. september, og det løber frem til på fredag den 28. september.

Flyvestation Aalborg og Flådestation Frederikshavn danner ramme om den store specialoperationsøvelse, hvor Jægerkorpset og Frømandskorpset træner specialoperationer sammen med Flyvevåbnet, Søværnet og Hæren og militære enheder fra ni andre NATO-lande.

“Øvelsen er med til at sikre, at vi konstant bevarer og udvikler vores kompetencer indenfor specialoperationer, og den styrker vores evne til at samarbejde med relevante partnere, siger generalmajor Peter Boysen, chef for Specialoperationskommandoen.

Foto: Frømandskorpset

Øvelsen vil foregå på alle tider af døgnet

For at det er så realistisk som mulig, så foregår øvelsen på alle tider af døgnet og hovedsageligt på civile og militære områder i Nord- og Midtjylland.

“Det er vigtigt, at soldaterne får mulighed for at træne et helt set-up, både med planlægning og gennemførelse af missioner, så de vedligeholder deres kompetencer og dermed er klar, når de bliver sendt på skarpe missioner.

Lækker mad til hverdagen: KaffeFairs nye koncept kan alle være med på

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Du kender det måske?

Opvasken har hobet sig op i samme luftlag som den filtrede knold på toppen af hovedet, som efterhånden er fast inventar, når man omsider er halvvejs gennem ugen.

Den gastronomiske kreativitet er i samme sølle forfatning. Nu er der en redning i KaffeFairs nye hverdagskoncept: Folkekøkken.

Fra mandag til fredag i tidsrummet kl. 17.00- 20.00 kan aalborgensere invitere deres nabo, ven, partner eller kollega forbi KaffeFair på Strandvejen og spise sig mætte og glade for den nette sum af 85 kr. per mand.

Derudover kan der tilkøbes både forret og dessert – hvilket vil sige, at man på en ganske almindelig hverdagsaften kan forkæle sig selv med en treretters menu for under 200 kr. Dertil kan der opgraderes med en flaske vin for kun 200 kr. eller 40 kr. pr. glas.

Hos MigogAalborg besluttede vi os for at teste konceptet, og besøgete derfor KaffeFair på Strandvejen på en ikke særlig glamourøs, onsdag.

Og på netop sådan en dag er det oplagt at slå vejen forbi KaffeFairs nyeste afdeling.

Stemningen er uformel og hyggelig. Prisen er mere end fair, og man er garanteret ikke at gå sulten i seng.

Gennemført lækkerhed

Denne onsdag stod Folkekøkken-menuen på spansk hakkebøf med bagte grøntsager og krydrede kartofler som hovedret, men vi sprang selvfølgelig også på både forret og dessert – hvilket viste sig, at være et klogt træk.

Forretten var denne dag blomkåls-pannacotta, sprød kalkunchorizo samt grillet ølandsbrød med en lækker cremet grønkålspesto. Frisk og smagfuld og godt afstemt imellem det salte og søde.

Da sidste bid velstegt hakkebøf i hovedretten var sunket, var vi allerede kommet godt rundt fyldt godt op på alle fronter af sansespektret.

Men selvfølgelig måtte aftenen fuldendes med dessert, som denne dag stod på kokkens udvalgte kagetapas bestående af henholdsvis hindbærsnitte, cheesecake, islagkage og brownie.

Det gennemgående for retterne var først og fremmest, at de var velsmagende og ærlige: Man får, hvad man bestiller – og meget mere til.

Der er slet ikke nogen tvivl om, at KaffeFairs køkken har flair for kokkekunsten og ved, hvad der skal til for at få en ganske almindelig hverdagsret til at blomstre, både smags- og udseendesmæssigt:

Det sprøde ølandsbrød knasede i ganen, hakkebøffen smeltede på tungen og garnituren var afstemt, mens kagetapas-tallerkenen sang en duet så sød, at den overgik enhver godnatsang.

Alt i alt en perfekt måde at fejre en ganske almindelig og uformel hverdagsaften på – uden at gå på kompromis med hverken smag eller det gode selskab – og uden at få et hul i pengepungen.

Ugens fristende Folkekøkken-menu bliver løbende præsenteret på KaffeFair’s Facebookside.

Du kan holde dig opdateret her.

Kvalitet og ærlig mad for 85 kr.

KaffeFair Strandvejen er den socialøkonomiske virksomheds seneste satsning. I marts måned kunne de slå dørene op til den nye restaurant og café.

Med denne beliggenhed kan KaffeFair være tilstede i den bydel, hvor mange aalborgensere har deres hverdag. Strandvejen er central, men alligevel tilpas tilbagetrukket fra centrums til tider hektiske stemning.

Det betyder, at der blandt andet har været rum til at dyrke nogle af de folkelige koncepter og værdier, som den socialøkonomiske virksomhed især er kendte for – og stolte af.

Især lørdagsbrunchen og de store månedlige langbordsspisninger, Aalborg Spiser Sammen, har været en bragende succes, og derfor udvider caféen nu med det nye hverdagstiltag, Folkekøkken.

Hverdagsretter med et twist

Som med alt andet hos KaffeFair er der i deres Folkekøkken tænkt over hver en detalje. Foruden at kreere genkendelige livretter med et kulinarisk twist, gør køkkenet også en dyd ud af at tænke forbruget af råvarer bæredygtigt.

“Vi bestræber os på at kunne servere økologisk, folkelig mad med lokale rødder – og vi bruger det, der er i sæson og tænker over, hvordan råvarerne kan indgå som ingredienser på tværs af menuplaner for at reducere den typiske risiko for madspild”, fortæller Jørgen Rasmussen, som er kok i KaffeFair.

Du kan holde øje med menuen hos KaffeFair Strandvejen lige her.

Fylder storcentre til bristepunktet: Gurli Gris kommer til Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvem havde troet, at en lille tegneserie-gris kunne fylde storcentre til bristepunktet landet over?

Men sådan er det bare med Gurli Gris. Hun er blevet et globalt fænomen, som er elsket på samtlige kontinenter i verden.

I Kina mente de endda, at det blev så meget med Gurli og hendes skøre familie, at en kinesisk videodelingstjeneste fjernede 30.000 klip med Gurli Gris.

Angiveligt fordi Gurli Gris blev så populær, at hun blev brugt i modkulturer til skade for ‘mainstream værdier.

Fænomenet er skabt i England, hvor hun bærer navnet “Peppa Pig”.

Du kan møde Gurli og Gustav i Aalborg

I Danmark elsker vi derimod den glade gris og hendes lillebror Gustav, og børnene svælger de sjove små tegnefilmen med den lille gris i sig både fra Ramasjang og Netflix.

Nu kan børnene i Aalborg og omegn også møde selveste Gurli Gris. Tegneserie-hittet er for tiden på en større landstour i storcentre, og hvor end de kommer, så fyldes de helt op.

Når efterårsferien starter så kommer Gurli Gris og lillebror Gustav til Aalborg Storcenter. Det sker søndag d. 14 oktober klokken 12.00.

Det bliver en halv times show med søde sang og masser af sjov. Derefter kan alle børn kramme og få et billede sammen med Gurli og Gustav.

Først show og så en selfie med Gurli

Aalborg Storcenter skriver på sin Facebook-side;

“Der vil først være show. Det starter kl. 12.00 og varer ca. 30 minutter. Efter showet får børnene mulighed for at komme helt tæt på deres idoler og hilse på både Gurli og Gustav Gris.

Meet & Greet starter ca. kl. 12.45 og varer til der ikke er flere børn der mangler at møde dem – alt efter hvor mange mennesker der kommer, vil der være pause i løbet af Meet & Greet, da Gurli og Gustav Gris har brug for luft