Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Blandt Danmarks bedste kokke: Dennis forlader Ruths og åbner Aalborg-restaurant

Af Michael Qureshi
Dennis Juhl på Ruths Hotel
Dennis Juhl på Ruths Hotel

Af Michael Qureshi

Vi skal da lige love for, at onsdagen er sat i gang med et vaskeægte brag af en historie.

Er man lidt en madelsker, så er det her en kæmpe nyhed i branchen. For selve Aalborg på madfronten er det her også en slags “breaking”.

For onsdag morgen offentliggjorde chefkok og køkkenchef på toprestauranten Ruths Gourmet Dennis Juhl, at han åbner sin egen restaurant i Aalborg efter sommerferien.

Restauranten skal hedde TEXTUR.

Dermed vinker han farvel til Ruths Hotel efter tre år i spidsen for det ambitiøse køkken på det berømte Skagen-hotel.

Berlingske elskede Dennis Juhls mad og belønnede ham med seks ud af seks stjerner, da de besøgte Ruths Gourmet sidste sommer.

Ruths var sidste år nomineret til Årets Restaurant 2016 udelukkende i Michelin-selskab blandt de øvrige kandidater. Den nominering skyldtes i høj grad Dennis Juhls evner i et køkken.

Ruths Aalborg
Foto: Ruths Hotel
Skal stå på egne ben nu

Nu skal han stå på egne ben, og det bliver heldigvis for os i Aalborg med en spritny restaurant her i byen.

“De sidste fire år på Ruths Hotel har uden tvivl været nogen af de bedste, sjoveste og mest udfordrende i mit liv.

Det har været en god udviklingsproces, hvor jeg har mødt en masse fantastiske gæster og nået mange af mine mål sammen med et super team. Tiden er nu rigtig for mig til at begynde et nyt kapitel, hvor jeg åbner restaurant TEXTUR i Aalborg,” fortæller Dennis Juhl.

Blandt Danmarks bedste kokke: Dennis forlader Ruths og åbner Aalborg-restaurant

Konceptet er ikke set før i Nordjylland

Dennis fortæller til migogaalborg.dk, at restauranten bliver med et koncept, som ikke er set før i Nordjylland. Der kommer meget fokus på hele debatten i branchen om råvarespild, og priserne bliver slet ikke på gourmetniveau.

Men han er lidt påpasselig med at gå i alt for mange detaljer her og nu på projektet.

I første omgang i disse dage ønsker han, at fokus skal være på en god afsked med Ruths Hotel. Derfor vil han blandt andet være at finde på Ruths sommeren over.

Direktør for Ruths Hotel Peter Christian Jensen har dog handlet hurtigt og hentet en ny frontfigur, der skal føre topniveauet videre på det smukke hotel.

Ruths Aalborg
Foto: Ruths Hotel
Afløseren er fundet

Ny mand ombord er Jakob Spolum. Han har tidligere været på Restaurant Sletten og Munkebo Kro osv.

“Vi har stor respekt for Dennis’ beslutning og ønsker ham al mulig held og lykke med sit nye eventyr. Samtidig glæder vi os til at byde velkommen til Jakob Spolum, som tidligere har slået sine folder her på Ruths – han er bl.a. udlært af Michel Michaud og siden har han arbejdet på restauranter som Sletten i Humlebæk, Strandgården på Læsø, Munkebo Kro, Pasfall i Odense m.fl.,” siger Peter Christian Jensen.

Inden Dennis Juhl rejser til Aalborg, når han i en periode at arbejde sammen med Jakob Spolum, som derfor når at få en bid af den skønne sommersæson med inden han for alvor tager over i køkkenet.

Jakob Spolum danner i øvrigt par med tjener og sommelier Michelle Bøgelund Hemme, som fra den 1. september bliver ansvarshavende for Ruths Brasserie.

Du kan læse vores interview for et par måneder siden med Dennis Juhl;

Dennis var det uventede valg: Men på søndag kan han blive landets bedste

Ruths Aalborg
Foto: Ruths Hotel

Del artikel

Andre læser også