Blandt Danmarks 10 bedste: Aalborg-kokke er kommet i DM-finalen

Restaurant Bühlmann har fået en flyvende start på deres gourmet-satsning på Hotel Scheelsminde.
De var blandt andet nomineret til Årets Gennembrud hos Den Danske Spiseguide. En af hovedårsagerne til succesen er køkkenchef Dennis Bang Carlsen.
Nu er han rykket et skridt nærmere en meget ærefuld titel. I weekenden kvalificerede den dygtige gourmet-kok sig til finalen i DM for kokke.
Han blev bedste 2’er i semifinalerne i Odense i weekenden, og dermed er han kvalificeret til finalen, hvor der er 10 kokke tilbage.
Læs også: Blev fundet på jobnet: Her er Aalborgs nye topkok
Finalen afholdes i foråret 2017, hvor de med deres mad skal forsøge at vinde titlen som landets bedste kok. Aalborg har faktisk to kokke med, da også Simon Hedegaard Derosche fra CANblau i sin første deltagelse kom med i finalen.

Dennis Bang Carlsen er stolt over det skulderklap at være i finalen.
”Først og fremmest er jeg enormt stolt over at være blandt de 10 bedste, og at man har niveauet til at være med på det plan, der blandt andet tæller top tre fra årets kartoffel pris. Så det er jeg enormt stolt over, og jeg har en arbejdsplads, der støtter 100% op om mine projekter. Det værdsætter jeg utrolig meget, for uden deres støtte kunne det her ikke lade sig gøre,” siger Dennis Bang Carlsen.
Vinderen i 2016 var Mikkel Laursen fra Restaurant MellemRum i Aarhus. Han havde lavet en vindermenu, der tog kegler på det skarpe dommerpanel.

Så nu er Bühlmanns topkok også allerede i gang med at forberede hans bud på en vindermenu i marts.
“Ja, vi er allerede gået i tænkeboks over, hvad vi skal vi skal lave. Vi vil lave en menu, som forhåbentlig kan vælte dommerne bagover. Så der skal lægges mange mange timer i træningen frem mod marts.”
I 2013 var det Michael ”Miv” Pedersen, der blev Danmarksmester. Han har i dag nyåbnede Restaurant Tabu og CanBlau i Aalborg.
Læs også:
16 af Aalborgs bedste samlet på listen: Her er din nytårsmenu ud af huset

Foto: Scheelsminde