Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bistro – Take Away og Cocktailbar: Bistro V byder på flere oplevelser

Af Jens Erik Møller

Set udefra ligner Bistro V til forveksling enhver anden aalborgensisk café, og kigger man ned over menukortet, ser man også de klassiske caféburgere, sandwiches og brunchen.

Men ved et nærmere eftersyn springer en del klassiske bistroretter frem. Retter, som ikke fås på den almindelige café.

“Vi er langt fra bare en café,” siger restaurantchef Pernille Nørgaard Bertelsen og fortsætter:

“Der er mange bistroretter, og vi går meget op i selve maden og konceptet. Det er mad lavet fra bunden, som vi selv gerne vil spise. Det er anderledes tunge retter, og vi sparer ikke på fløden og smøren.”

Og skulle man få lyst til at prøve traditionel fransk bistromad, så lancerer Bistro V her i uge 3 et opdateret menukort med nyheder som braiseret okse short rib og rørt oksetatar med estragon og pommes alumettes.

“Vi har anderledes mad end på de almindelige caféer, og vi lægger stor vægt på, at maden skiller sig positivt ud. Vi går op i at lave det med kærlighed. Det er vigtigt, at det er mad, der smager godt, og at det er noget, vi kan stå inde for. Vi synes selv, at standarden er højere her end på en almindelig café.”

Der findes heller ikke færdiglavede industrivarer i bistroens køkken, fastslår restaurantchefen.

Bistro - Take Away og Cocktailbar: Bistro V byder på flere oplevelser

Øllet er den bærende ingrediens

Bistro V udspringer af Bryghuset Vendia og det tilhørende brasserie i Hjørring. En sted, der har fået talrige madanmelder-stjerner gennem årene, og som i 2015 blev kåret til Årets Brasserie i Den Danske Spiseguide. Det er ligeledes omtalt i Michelin Guiden 2017.

Og selvom bistroen på Toldbod Plads har et omfattende vinkort, så fornægter forbindelsen til bryghuset sig ikke. Som en rød tråd i Bistro V’s menukort går øllet nemlig igen i de forskellige retter.

“Der er for eksempel øl-pølser i vores gourmet hotdogs, og selv vores fish & chips er lavet med øl. Og det er med til at få os til at skille os,” siger Pernille.

Rustikt og uformelt

Øllet og den gode kvalitet er en vigtig ingrediens i Bistro V’s køkken. Men mindst ligeså vigtig er den helt rette atmosfære og stemning i selve bistroen.

“Det er klassisk fransk stil, uden det bliver alt for fransk. Det er rustikt og uformelt,” som Pernille formulerer det.

“Vi har et højt serviceniveau, men det er ikke et formelt sted. Det er ikke meningen, at vi skal være for fin på den.”

Men vil gæsterne have en introduktion til vinen eller øllet, så er det bare at spørge. Pernille er uddannet sommelier og har en fortid ved Bryghuset Vendia, så hun ved alt om det, bistroen serverer.

Bistro - Take Away og Cocktailbar: Bistro V byder på flere oplevelser
Foto: Bistro V Facebook

Deli med håndplukket kvalitetsvarer

Løber munden i vand ved tanken om klassiske bistroretter som moules frites eller braiseret okse short rib, så er det også muligt at bestille maden som take-away.

Så kan det nydes hjemme hos en selv, hvis hverdagen er for travl til at spise ude.

Bistro V tilbyder også mad ud af huset, hvis man gerne vil servere en bistro-inspireret buffet eller tapas menu til sine egne gæster.

Med alt lige fra bagt torsk, peberpaté med syltede skalotteløg og ristet peber bacon til røget unghanebryst og confiteret andelår. Også her er der kræset for kvalitet og den gode smagsoplevelse.

Men man kan også handle i V Deli, der ligger i umiddelbar tilknytning til bistroen. Her findes blandt andet alle de vine, der serveres på Bistro V, øl fra Bryghuset Vendia, øl-pølser, landskinke, fois gras, oste, trøffelolie og andre håndplukkede kvalitetsprodukter.

Bistro - Take Away og Cocktailbar: Bistro V byder på flere oplevelser

Ifølge restaurantchefen har aalborgenserne har taget godt imod Bistro V, som i efteråret fyldte to år. Det er et bredt publikum, der kommer – lige fra de unge studerende til de lidt ældre på 60 plus.

Fra øl til cocktails

Trods stort fokus på øl og den gode, klassiske bistromad, så er Bistro V meget mere end blot en bistro med tilhørende deli, take-away og mad ud af huset.

Fredag og lørdag aften dæmpes lyset, og musikken spiller anderledes. Der omdannes Bistro V nemlig til en moderne cocktailbar.

“Vi vil gerne give gæsterne en helhedsoplevelse og servere en god cocktail efter maden, inden de går videre,” forklarer Pernille.

Præcis som det er tilfældet med maden, er de lavet på de allerbedste råvarer med kvaliteten i fokus. Og ifølge restaurantchefen er deres cocktails langt fra de mainstream drinks, der fås et stenkast derfra i Gaden.

Bistro - Take Away og Cocktailbar: Bistro V byder på flere oplevelser

Bistro V har til huse på Toldbod Plads og har plads til 80 spisende gæster. Om sommeren er der desuden udendørsservering med plads til yderlig 110 gæster.

Ud over tilknytningen til Bryghuset Vendia og dets brasserie, så findes der også en tilsvarende Bistro V i Hjørring.

Bistro V
Toldbod Plads 2
9000 Aalborg

Følg dem på Facebook her

Del artikel

Andre læser også