Bistro – Take Away og Cocktailbar: Bistro V byder på flere oplevelser

Skrevet af: Jens Erik Møller

Set udefra ligner Bistro V til forveksling enhver anden aalborgensisk café, og kigger man ned over menukortet, ser man også de klassiske caféburgere, sandwiches og brunchen.

Men ved et nærmere eftersyn springer en del klassiske bistroretter frem. Retter, som ikke fås på den almindelige café.

“Vi er langt fra bare en café,” siger restaurantchef Pernille Nørgaard Bertelsen og fortsætter:

“Der er mange bistroretter, og vi går meget op i selve maden og konceptet. Det er mad lavet fra bunden, som vi selv gerne vil spise. Det er anderledes tunge retter, og vi sparer ikke på fløden og smøren.”

Og skulle man få lyst til at prøve traditionel fransk bistromad, så lancerer Bistro V her i uge 3 et opdateret menukort med nyheder som braiseret okse short rib og rørt oksetatar med estragon og pommes alumettes.

“Vi har anderledes mad end på de almindelige caféer, og vi lægger stor vægt på, at maden skiller sig positivt ud. Vi går op i at lave det med kærlighed. Det er vigtigt, at det er mad, der smager godt, og at det er noget, vi kan stå inde for. Vi synes selv, at standarden er højere her end på en almindelig café.”

Der findes heller ikke færdiglavede industrivarer i bistroens køkken, fastslår restaurantchefen.

Øllet er den bærende ingrediens

Bistro V udspringer af Bryghuset Vendia og det tilhørende brasserie i Hjørring. En sted, der har fået talrige madanmelder-stjerner gennem årene, og som i 2015 blev kåret til Årets Brasserie i Den Danske Spiseguide. Det er ligeledes omtalt i Michelin Guiden 2017.

Og selvom bistroen på Toldbod Plads har et omfattende vinkort, så fornægter forbindelsen til bryghuset sig ikke. Som en rød tråd i Bistro V’s menukort går øllet nemlig igen i de forskellige retter.

“Der er for eksempel øl-pølser i vores gourmet hotdogs, og selv vores fish & chips er lavet med øl. Og det er med til at få os til at skille os,” siger Pernille.

Rustikt og uformelt

Øllet og den gode kvalitet er en vigtig ingrediens i Bistro V’s køkken. Men mindst ligeså vigtig er den helt rette atmosfære og stemning i selve bistroen.

“Det er klassisk fransk stil, uden det bliver alt for fransk. Det er rustikt og uformelt,” som Pernille formulerer det.

“Vi har et højt serviceniveau, men det er ikke et formelt sted. Det er ikke meningen, at vi skal være for fin på den.”

Men vil gæsterne have en introduktion til vinen eller øllet, så er det bare at spørge. Pernille er uddannet sommelier og har en fortid ved Bryghuset Vendia, så hun ved alt om det, bistroen serverer.

Foto: Bistro V Facebook

Deli med håndplukket kvalitetsvarer

Løber munden i vand ved tanken om klassiske bistroretter som moules frites eller braiseret okse short rib, så er det også muligt at bestille maden som take-away.

Så kan det nydes hjemme hos en selv, hvis hverdagen er for travl til at spise ude.

Bistro V tilbyder også mad ud af huset, hvis man gerne vil servere en bistro-inspireret buffet eller tapas menu til sine egne gæster.

Med alt lige fra bagt torsk, peberpaté med syltede skalotteløg og ristet peber bacon til røget unghanebryst og confiteret andelår. Også her er der kræset for kvalitet og den gode smagsoplevelse.

Men man kan også handle i V Deli, der ligger i umiddelbar tilknytning til bistroen. Her findes blandt andet alle de vine, der serveres på Bistro V, øl fra Bryghuset Vendia, øl-pølser, landskinke, fois gras, oste, trøffelolie og andre håndplukkede kvalitetsprodukter.

Ifølge restaurantchefen har aalborgenserne har taget godt imod Bistro V, som i efteråret fyldte to år. Det er et bredt publikum, der kommer – lige fra de unge studerende til de lidt ældre på 60 plus.

Fra øl til cocktails

Trods stort fokus på øl og den gode, klassiske bistromad, så er Bistro V meget mere end blot en bistro med tilhørende deli, take-away og mad ud af huset.

Fredag og lørdag aften dæmpes lyset, og musikken spiller anderledes. Der omdannes Bistro V nemlig til en moderne cocktailbar.

“Vi vil gerne give gæsterne en helhedsoplevelse og servere en god cocktail efter maden, inden de går videre,” forklarer Pernille.

Præcis som det er tilfældet med maden, er de lavet på de allerbedste råvarer med kvaliteten i fokus. Og ifølge restaurantchefen er deres cocktails langt fra de mainstream drinks, der fås et stenkast derfra i Gaden.

Bistro V har til huse på Toldbod Plads og har plads til 80 spisende gæster. Om sommeren er der desuden udendørsservering med plads til yderlig 110 gæster.

Ud over tilknytningen til Bryghuset Vendia og dets brasserie, så findes der også en tilsvarende Bistro V i Hjørring.

Bistro V
Toldbod Plads 2
9000 Aalborg

Følg dem på Facebook her

Aalborg-piger har over 3 mio. downloads: Fries Before Guys Live kommer på Skråen

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Fries Before Guys Facebook
Foto: Fries Before Guys Facebook

Det startede som et fritidsprojekt i 2016.

Mens de fleste unge med noget på hjerte hoppede på Youtube- og blogger bølgen, så ville de to Aalborg-piger Josephine Kuhn og Nanna Hovgaard i stedet dele ud af deres tanker og holdninger i en podcast.

Således blev Fries Before Guys født.

Josephine og Nanna er ikke bange for at blotte sig for deres lyttere og at invitere dem med ind i deres inderste kroge.

Det har i den grad skabt dem en trofast følgerskare, som lytter med, når de to kvinder snakker om identitetsdannelse, venskaber, menstruation – og de helt store følelser.

PR-foto

Har over 3 mio. downloads og debuterer som forfattere

Podcasten har i skrivende stund over 3 millioner downloads. De debuterer som forfattere med deres fælles bog, EN SOM OS, der udkommer på Gyldendal i maj 2019.

De driller de dyre drenge på Podcast-hitlisterne som Mads & Monopolet, Her Går det Godt og Radio 24/7’s produktioner hvor Fries Before Guys ofte blander sig i Top 5.

Her i 2019 drager de så en Live Tour, hvor alt er ærligt og uredigeret. De tager fat i en række spændende emner og inddrager gerne publikum. Her kan man opleve Josephine og Nanna råt for usødet.

Der er allerede udsolgt i både Århus og Odense.

I Aalborg rammer de hjemmebane, når de gæster Skråen onsdag d. 8. maj, og der er i skrivende stund stadig billetter til salg.

Med adskillige udsolgte events og live-indspilninger bag sig, tager Nanna og Josephine i foråret 2019 på deres første store danmarks-turné med shows i de fire største byer, Aalborg, Aarhus, Odense og København.

Mødte hinanden på Aalborghus Gymnasium

Nanna og Josephine er to kvinder, der har utroligt meget på hjerte. Tonen er som altid direkte og ærlig, og aftenen vil byde på overraskelser og nye indslag i deres velkendte univers.

25-årige Josephine Kuhn og 27-årige Nanna Hovgaard har været tætte veninder, siden de lærte hinanden at kende på Aalborghus Gymnasium for 10 år siden.

Og hvis du synes, at efternavnet på den ene del af duoen lyder bekendt. Så er den god nok. Josephine er datter til den tidligere AaB-spiller og træner Allan Kuhn.

Hvad: Fries Before Guys Live
Hvor: Skråen
Hvornår: Onsdag d. 8. maj kl. 20
Billetter her

Kendt fra succesprogram: Mikkel Beha gæster Aalborg i næste uge

Skrevet af: Michael Qureshi

Mikkel Beha blev først kendt i den brede befolkning som vært på TV 2’s Go’ Aften Danmark program.

Siden erobrede han og familien for alvor danskernes hjerter med tv-programmerne “Kurs mod fjerne kyster”. Nu kan du snart opleve Mikkel Beha fortælle spændende historier lige her i Aalborg.

Det sker på tirsdag d. 23. april i Musikkens Hus, og hovedparten af billetterne er revet væk. Men der er stadig billetter tilbage. Det er Tikko, der er arrangør af arrangementet.

På aftenen fortæller Mikkel også om familiens seneste projekt, hvor sejlskibet Havana er skiftet ud med motorskibet Wallenberg.

Denne gang går rejsen mod Norge, Færøerne, Island og Grønland – og det hele bliver til en ny tv-serie, der bliver vist på TV2.

Fortæller den ærlige historie

Når Mikkel går på scenen er det ikke bare med postkortskønne billeder og glade sømandsanekdoter, men også med en personlig og nærværende fortælling om uretfærdighed, gæstfrihed, nysgerrighed og egen tvivl om at være dygtig nok til at slå til som far, kaptajn og fortæller.

I foredraget Mikkel og Den store Verden, fortæller Mikkel om familiens rejser og de mange valg og prioriteringer, der ligger forud for hver eneste af dem.

Siden Mikkel har kunne tage sine allerførste skridt er mange af dem blevet taget i jordens fjerneste egne, og køjesækken er blevet fyldt med erfaringer, betragtninger og historier fra en klode, vi alle skal passe bedre på.

Det er bl.a. disse samlede oplevelser Mikkel vil dele med os på denne aften.

Mikkel Behas far er den berømte eventyrer Troels Kløvedal, der gik bort sidste år.

Mod strømmen – nye eventyr på ny båd i det kolde nord

Den røde tråd på aftenen – og i hans eget liv – er FRIHED.

Friheden kommer ikke af sig selv, den skal der kæmpes for, og Mikkel fortæller om, hvordan han og familien har gjort op med autoriteter, på papiret taget mange ufornuftige beslutninger og er gået imod strømmen, for netop at holde fast i friheden.

“Friheden har ingen omkostninger, men er for mig en ren og klog investering i det gode liv,” siger
Mikkel Beha

I foredraget løfter Mikkel som sagt også sløret for familiens nye planer, og fortæller om drømmen om at sejle i den hvide nordlige verden i familiens nye skib Wallenberg.

Hvad: Mikkel Beha foredrag
Hvor: Musikkens Hus
Hvornår: Tirsdag d. 23. april kl. 19.00
Billet-info

Starter i næste uge: Topnavne kommer til to dages festival i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er i næste uge, at Musikkens Hus’ helt nye musikfestival løber af stablen.

Der er store forventninger til festivalen Musikkens Beat, når topnavne som Phlake, Malte Ebert, Skinz, Nicklas Sahl, Bikstok, When Saints Go Machine kan opleves på forskellige scener i Musikkens Hus.

Det starter ret blæret, når man inden for de første to timer fredag d. 26. april kan opleve navne fra hitlisterne som Nicklas Sahl og ikke mindst Malte Ebert.

Vi husker alle sammen Malte Eberts selvopfundne karakter Gulddreng, men nu hitter han med sit eget materiale som er blød pop og dansevenlige rytmer.

Lige nu storhitter Nicklas Sahl med Planets.

Phlake slutter fed fredag af

Fredagen er i det hele taget ekstraordinær fed, hvor Phlake slutter dagen af med et brag, når de går på scenen ved midnat.

Hvis man køber en partout-billet, har man adgang begge dage, hvor Clara åbner lørdagen kl. 17.00. Herfra går det igen slag for slag med en række fede navne både store og mindre samt lokale.

Bikstok er hovednavnet om lørdagen, der ca. 23.15 sætter gang i Musikkens Hus.

Hvad: Musikfestival Musikkens Beat
Hvor: Musikkens Hus
Hvornår: Fredag d. 26. april og lørdag d. 27. april

En partoutbillet koster 600 kr., mens en dagsbillet kan sikres til 430 kr. 

Køb dine billetter her

Se det præcise program time for time her;

PROGRAM FREDAG 26. APRIL – FRA KL. 18.00

Kl. 18.00: Nicklas Sahl, Indgangsfoyer
Kl. 18.00: Caroline Marie, Rytmisk Sal
Kl. 19.15: Amalie Thørholm, Rytmisk Sal
Kl. 19.30: Malte Ebert, Intimsalen
Kl. 19.30: Monstera, Indgangsfoyer
Kl. 20.00: Mattis Solo, Klassisk Sal
Kl. 20.30: NORISS, Rytmisk Sal
Kl. 21.00: When Saints Go Machine, Koncertsalen
Kl. 22.00: KETH, Rytmisk Sal 
Kl. 22.45: Skinz, Intimsalen
Kl. 23.00: Søn, Klassisk Sal
Kl. 23.00: Kops, Indgangsfoyer
Kl. 23.15: 2N, Rytmisk Sal
Kl. 00.00: Phlake, Koncertsalen

Dørene åbner kl. 15.00

PROGRAM LØRDAG 27. APRIL – FRA KL. 17.00

Kl. 17.00: Clara, Intimsalen
Kl. 17.00: Marlou, Rytmisk Sal
Kl. 17.30: Roxor Loops & Jasmin, Indgangsfoyer
Kl. 17.45: Sili, Klassisk Sal
Kl. 18.30: Vingard, Rytmisk Sal
Kl. 19.15: ANYA, IntimsalenKl. 19.30: Tundra, Klassisk Sal
Kl. 19.45: BYLJA, Indgangsfoyer
Kl. 20.15: Ginne Marker, Rytisk Sal
Kl. 21.15.: Aksglæde, Klassisk Sal
Kl. 21.30: In Caravans, Intimsalen
Kl. 21.45: Twisted Trio, Rytmisk Sal
Kl. 22.30: Alexander Oscar, Indgangsfoyer
Kl. 23.15: Bikstok, Koncertsalen
Kl. 00.30: AV AV AV, Intimsalen
Kl. 00.30: Via Mala, Rytmisk Sal
Kl. 01.00: Paller, Klassisk Sal

Dørene åbner kl. 15.00