Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Billetter revet væk: Kom til Happy Hour på Aalborg Teater

Af Stine Kjølby Christensen
Aalborg teater.
Aalborg teater. "ALLE MULIGE TING TIL SALG" Anita spilles af Marie Knudsen Fogh, hendes søn Lars af Niels Anders Manley og Nabo-John af Lars Topp Thomsen og Camilla Gjelstrup spiller Anitas søster Beate. Martine Emilie Barrett Levinsen spiller Ester Dato: 31.08.18 Foto: Lars Horn / Baghuset

Hvad gør man, når man som teater stadig er blandt dem, der stadig er påvirket af regeringens restriktioner? Man laver da Happy Hour med forestillingerne!

Dette unikke tiltag finder sted henover efteråret 2020 og betyder i al sin enkelthed, at du på én spilleaften kan komme til to sammenhængende forestillinger.

Dramatiker Henrik Szklany har som noget helt enestående i dansk teater skrevet en regulær 2’er til succesforestillingen Alle mulige ting til salg med titlen Revolution i kommunen, hvor vi igen følger med i de genvordigheder, mennesker i udkanten af udkantsdanmark kæmper med i hverdagen.

Det er disse to forestillinger, du kan opleve på én og samme aften – med spisning i Teatercaféen i mellem dem.

Alle mulige ting til salg er en genopsætning, og du kan derfor læse vores anmeldelse her

Alle mulige ting til salg
Alle mulige ting til salg bor Anita endnu i sit barndomshjem sammen med sin velvoksne søn på 40, Lars.

De bor et sted i udkanten af udkantsnordjylland, og de ernærer sig hovedsageligt af sociale ydelser. Ved siden af bor krejleren Nabo-John, som er livslangt forelsket i Anita. Hun har dog nok at gøre med at håndtere strømmen af rudekuverter med regninger og rykkere.

Så får Anita idéen om simpelthen at sige sig ud af den truende tvangsauktion ved at sælge alle mulige ting. Det er lettere tænkt end gjort.

Revolution i kommunen
Revolution i kommunen begynder et års tid senere. Anita er flyttet ind hos John, mens Lars er flyttet til Sjælland. Men nu kommer han hjem med et spædbarn – lille nyfødte Vincent.

Vincents mor er røget på den lukkede, og Lars har myndighederne på nakken, for de oplever ham ikke som en forælder, der kan tage vare på sit eget barn.

Men det vil Anita ikke finde sig i, så hun forsøger at stable en bæredygtig familie på benen. Stedbedstefar John på den ene side, tante Beate som nyfrelst kristen på den anden, og Anita selv som en altfavnende bedstemor i midten. Men heller ikke den strategi er så let at gennemføre endda.

Der må en revolution til, hvis Vincent skal reddes fra tvangsanbringelse.

Spilleperiode

Fire gange i løbet af efteråret og vinteren bliver der mulighed for at se begge forestillinger på samme aften, nemlig den 28. november, 5., 12. og 19. december 2020.

Happy Hour med Anita og John starter kl. 17.00 med forestillingen Alle mulige ting til salg, herefter er der spisning i Teatercaféen og aftenen afsluttes med Revolution i kommunen.

Billetterne til forestillingen går som varmt brød og der er kun få ledige pladser tilbage.

Medvirkende
Marie Knudsen Fogh har hovedrollen som Anita, Nabo-John spilles af Lars Topp Thomsen og derudover medvirker Jacob Moth-Poulsen, Camilla Gjelstrup, Bolette Nørregaard Bang samt Karla Rosendahl Rasmussen.

Instruktør på forestillingerne er Martin Nyborg og scenograf er Laura Rasmussen.

Del artikel

Andre læser også