Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tryghed hos EDC Danebo: Din bolig sælges først når drømmeboligen er fundet

Af Jens Erik Møller

Hvem drømmer ikke en gang imellem om en ny bolig? Mere plads, en altan, en dejlig have… Der kan være mange ønsker og behov, der gør, at man har lyst til at flytte.

De fleste – hvad enten man er husejer eller ej – kender nok begrebet ”betinget køb”. Altså der, hvor man har fundet sin drømmebolig, men lige skal have solgt det gamle, før man kan overtage det nye – for at undgå dobbelt husleje.

Men som boligmarkedet ser ud lige nu, så fylder den omvendte situation faktisk mere – at man som sælger er tilbageholdende med at sætte sit hus til salg, før man har fundet et nyt sted at bo.

Det fortæller Bo Ravn, indehaver og ejendomsmægler ved EDC Danebo i Aalborg.

”For mange kan det være grænseoverskridende at sætte sin bolig til salg uden at vide, hvor man selv skal hen,” fortæller han.

Man er altså bange for, at ens hus bliver solgt for hurtigt, og ifølge Bo Ravn kan denne her tilbageholdenhed være med til at skabe en ond cirkel, hvor der kommer færre boliger til salg.

”Uanset om man er single, i parforhold eller en familie, har man det til fælles, at man har brug for ro og tryghed – man vil have vished, og derfor er man tilbageholdende med at sætte til salg, for hvor skal man så bo?”

Tryghed hos EDC Danebo: Din bolig sælges først når drømmeboligen er fundet

Betinget salg er en boliggaranti

EDC Danebo i Aalborg tilbyder derfor nu det, som kaldes for Boliggaranti eller i daglig tale et ”betinget salg”, som ikke er at forveksle med et betinget køb.

Det vil sige, at man på normalvis sætter sin bolig til salg og finder en køber.

Dernæst laver man så en købsaftale, hvor salget kun bliver en realitet, hvis sælgeren finder en ny bolig at bo i, typisk i løbet af 1-3 måneder, men måske også længere tid i nogle få tilfælde.

Så er der ro på til selv at finde en ny bolig, som Bo Ravn formulerer det.

”Kan man ikke finde en ny bolig, så beholder man sin gamle bolig, og så er det i princippet ’solgt eller gratis’,” forklarer han.

”Det er derfor uden de normale omkostninger for sælger – og man har tag over hovedet – hvis en ny bolig, der dækker ens behov, ikke dukker op. Men det lykkes som regel,” smiler Bo Ravn og fortsætter:

”Vi gør det for at hjælpe vores kunder trygt og godt videre i en periode med færre boliger til salg.  Der er et historisk lavt udbud lige nu samtidig med, at der er en stor efterspørgsel på boliger. Vi mangler ganske enkelt boliger salg til vores kunder.”

”Men det er også en opbakning til sælger, så det ikke går for stærkt, og for at give sælger mulighed for at trække sig igen uden tab.”

Værd at vente på

Der skal som bekendt to til en handel, så er det mæglerens lod at overbevise køber om, at drømmeboligen er værd at vende lidt på.

Men et betinget salg er faktisk en fordel for køberne, forklarer Bo Ravn.

”De går gerne med til et betinget salg, for de har jo fundet drømmeboligen. Og den venter man gerne lidt på, især når boligen er pillet af markedet, så er huset jo dit,” siger Bo Ravn.

Tryghed hos EDC Danebo: Din bolig sælges først når drømmeboligen er fundet

En efterspurgt salgsmetode

Med 25 års erfaring i mæglerbranchen, så er modellen med et betinget salg ikke en ny opfindelse, fortæller Bo Ravn. Han har løbende gennem årene brugt den en gang imellem, når han kunne se, at det gav mening og tryghed for en sælger.

Det kan være ældre mennesker, der skal flytte i mindre, eller folk, der står midt i et jobskifte. Men det kan også, ifølge Bo Ravn, være en oplagt mulighed for dem, som af den ene eller anden grund ’blot’ skal have et andet hus, der opfylder andre behov.

”Et fåtal bliver godkendt i banken til at købe ny bolig uden at have solgt den gamle først og langt de fleste er lidt tilbageholdende med at sælge, før de ved eller har en ide om, at den type bolig, de søger, findes.

Jeg har kun oplevet, at folk har været glade for en mulighed som denne – fordi det giver en tryghed, så de tør at tage beslutningen om at sælge.

Flere tør vove pelsen og tage skridtet frem og se, om det lykkes. Og her kan man tage skridtet frem uden at få en blodtud.

Det er helt fair at trække sig igen, det har ingen økonomiske konsekvenser, men vi får chancen for at få boligen solgt. Det kan være med til at bryde den onde cirkel og sætte mere gang i hushandlerne,” siger Bo Ravn og tilføjer:

”Vi gør også en indsats for at hjælpe med at finde en ny bolig. Fx hjælpe med at finde en lejebolig eller en ejerbolig ved en af byens øvrige ejendomsmæglere.

Og 9 ud af 10 gange lykkes det at få sælger godt videre i en ny bolig, så det betingede salg kan gennemføres,” slutter Bo Ravn.

Har du lyst til at høre mere om ”betinget salg”, og hvordan det kan hjælpe dig videre med et boligsalg, så kan du kontakte EDC Danebo Aalborg her.

Del artikel

Andre læser også