Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Helt særlig cykeltur: Besøg ”mini REGAN Vest” i Aalborg

Af Emil Kjær Jørgensen

Billetterne til det nye Koldkrigsmuseum REGAN Vest går som varmt brød, og Nordjyske Museer, som står bag, kan melde om næsten udsolgt for hele 2023.

Er du en af dem, som ikke har fået billet til koldkrigsbunkeren i Rold Skov, eller kan du bare ikke få nok af kold krig?

Så kan du nu komme med på en helt særlig cykeltur i Aalborg og se nogle af de mange koldkrigsbyggerier, der endnu findes i byens rum.

Første cykeltur er allerede i morgen, søndag d. 18. juni, og der er stadig ledige billetter. BOOK HER.

Helt særlig cykeltur: Besøg ”mini REGAN Vest” i Aalborg
Foto: Nordjyske Museer

Helt unikt indblik

Undervejs kommer man indenfor og ser et par af lokaliteterne. Deriblandt Aalborgs Kommunale Kommandocentral – en slags mini REGAN Vest – hvorfra man i tilfælde af krig skulle styre det civile beredskab i Aalborg.

Under den kolde krig (1945-1991) udførte myndighederne i Danmark et stort planlægningsarbejde for at sikre befolkningen og samfundets funktioner i tilfælde af, at krigen kom.

Der blev i den forbindelse blandt andet bygget store og små beskyttelsesrum til borgerne og opført civilforsvarsbunkere og kommandocentraler overalt i landet, hvorfra man kunne koordinere beredskabet – Aalborg Kommunale Kommandocentral var en af disse, og det er i dag stadig muligt at se denne bunker ved særlige lejligheder.

Helt særlig cykeltur: Besøg ”mini REGAN Vest” i Aalborg
Foto: Nordjyske Museer

Cykelturen tager udgangspunkt i den planlægning, man fra centralt og lokalt hold foretog under den kolde krig – en planlægning, der blev foretaget ned i mindste detalje.

Lige fra udpegningen af nødbegravelsespladser til observationsposter på byens høje punkter og andre bygninger, der var udpeget til at tjene specifikke formål, f.eks. som hjælpestation for flygtninge.

Cykelturen bringer dig derfor også forbi en driftsbunker ved Aalborg Vandværk, hvorfra vandforsyningen skulle sikres under en atomkrig, en skole, som var udpeget som opsamlingssted for flygtninge i tilfælde af flygtningestrømme, samt en kirkegård, hvor der var mulighed for at oprette en nødbegravelsesplads, hvis der skulle opstå behov for det.

Helt særlig cykeltur: Besøg ”mini REGAN Vest” i Aalborg
Foto: Nordjyske Museer

Cykelturen er omkring 7 km, og tempoet er tilpasset, så alle kan være med – blot man har en cykel med. Turen varer ca. to timer.

Datoer

Søndag 18. juni 2023 Kl. 13.00-15.00

Søndag 2. juli 2023 Kl. 13.00-15.00

Torsdag 13. juli 2023 Kl. 19.00-21.00

Torsdag 20. juli 2023 Kl. 19.00-21.00

Søndag 13. august 2023 Kl. 13.00-15.00

Søndag 20. august 2023 Kl. 13.00-15.00

Søndag 10. september 2023 Kl. 13.00-15.00

Køb billet lige her.

Del artikel

Andre læser også