Besøg på Fusion: Efter otte år i byen holder de stadig niveauet

Skrevet af: Mads Schytte (Gastromand)
Fusion...
Fusion...

Gastromand er medejere af MigogAalborg og laver med jævne mellemrum restaurantbesøg på byens etablerede samt nye spisesteder

De sidste otte år har Fusion ligget med perfekt panoramaudsigt til Limfjorden, og har ligget i toppen i kategorien af Aalborgs bedste restauranter. Jeg har kun få gange besøgt Fusion, hvilket mit seneste besøg understregede, var en stor fejltagelse.

En hurtig Google-søgning viser faktisk ikke de mest imponerende anmeldelser af Fusion, hvilket også var årsagen til, at vi valgte at lægge vejen forbi, for hvad kan det skyldes?
Fusion er en blanding af mere eller mindre alt. Da vi besøgte dem, fik vi dansk-, japansk- og franskinspirerede retter, som blandes lystigt sammen på kryds og tværs. Nogle vil måske sige, at det mangler retning og rød tråd. Der kan være en pointe, men det er også værd at kigge grundigt efter tankerne bag det.
Lokalet i Fusion er af international stil og kunne godt minde mig lidt om Mortens Kro – navnlig centrumet med “gardiner” med lys i forskellige farver, som sender sit skær rundt i restauranten kunne formentlig findes mange andre steder i verden.
Det virker måske lidt “bling-bling”-agtigt – men ikke desto mindre bryder det med indretningen, og tilsyneladende har gæsterne ikke noget i mod at placere sig i “centrum” for en aften.

Fusion har a la carte og en månedsbestemt menu, som varierer mellem 3 og 6 retter, hvor du kan vælge tilhørende vinmenu. Prisen er fra 425 kr. for 3 retter og 395 kr. for vin og op til 695 kr. for 6 retter – samme pris for vinmenuen.

Vi skal naturligvis smage det hele, så vi rammer alle 6 retter med tilhørende vin. Du har også mulighed for at få en alkoholfri juicemenu dertil. Denne aften får vi serveret deres juni-menu, som altså løber hele måneden.

“Dekonstrueret Østers”

Vi lægger ud med “Søde rejser – rogn – soja og søtunge, hvor vi får en lækker sprød tysk Riesling til. På vores tallerken ligger der et sugerør, som vi skal bruge til “sojaen” – der skal bare suges til! Retten kunne godt skræmme nogle og selv jeg, der er hærdet, kigger lidt mistænksomt på den.

Det er rå skaldyr, som jeg har et lidt anstrengt forhold til, men blander du det hele sammen, og med det sprøde søtang fungerer det faktisk ret godt.

Det minder mig lidt om østers i smagen – havvand – salt og frisk i smagen. Det lille gimmick med sugerøret er meget morsomt at starte ud med – men egentlig ikke så meget fusion her? Retten kunne for mig at se faktisk have været på kortet hos Noma. 
Meget sjovt gimmick med sugerøret…
Næste ret er rimmet kammuslinger, friske danske ærter, ærteskud og så kommer fusionen ind, hvor der kommer en kold sauce af kokos og grøn karry. Det holder og fungerer vildt godt – de sprøde ærter, muslingen og den kølige sauce med østlige noter er innovativt og godt fundet på!
Vi får en læskende rose der til, som der gavmildt efterskænkes, da vi går lidt hårdt til vinen – der er jo utrolig varmt, så der skal væske til!
Dansk-østlig inspireret ret…
Sommervin!

“Fusion Signaturret”

Det er ikke helt korrekt, for det er vist i virkeligheden en anden ret – men denne har været på kortet i mange år på Fusion, og flere gæster har svoret, at de stopper med at besøge restauranten, hvis den fjernes – og så lytter man naturligvis, for gæsterne har altid ret!
Havtaske, bak choi og østerssauce med karryolie. Indrømmet – det var svært at skyde et godt billede af retten, men tag ikke fejl – det er en lækkerbisken af dimensioner – faktisk vil jeg sige, at denne ret for mig er aftenens bedste.
Aftenens bedste ret…
Perfekt stegt havtaske, sprød bak choi, og så er der godt med koriander på, som jeg bare elsker elsker elsker! Det er, som om vores vine her begynder at tage fart – Inopai fra Cote du Rhöne, som kommer fra en lille producent, Fusion selv har fundet, er virkelig lækker, cremet og fyldig. Duft af smør, nødder og kunne godt i blindsmagning være en stor hvid Bourgogne! Det er et godt match og fuldender retten så smukt, som det kan gøres.
Cremet og fyldig hvidvin…

Endnu mere Fusion!

Så begynder fusionen virkelig at sætte sit præg på retterne – carpaccio af wagyu, kaviar , tørret foie gras og trøffel hertil naturligvis Pinot Noir fra Bourgogne –  også fra en lille producent Fusion selv har fundet og endda besøgt.
Carpaccio af wagyu, kaviar , tørret foie gras og trøffel…
Her blander vi godt rundt mellem det japanske og det franske – men det holder virkelig, og duften fra fois gras og trøffelen gør, at retten næsten “spises med næsen” i stedet for munden. Det er godt fundet på, og selv om det “kun” er 4 bidder, så er det en “stor” ret rent smagsmæssigt. Herefter beder vi pænt om en kunstpause og sludrer lidt om løst og fast.
En lille hapser – fusion af japansk og fransk…
Flot Bourgogne…

Lets Go Hunting!

Dansk sommerbuk – som er farseret i resterne af sommerbukken, hjertesalat og asiatisk syrnet fløde – en skøn ret, som jeg bemærker at uden saucen af syrnet fløde, er en kende undersaltet – jeg forklarer kokken det, som giver mig ret – han opfordrer dog til, at jeg spiser det sammen.
Dansk sommerbuk…
Bortset fra det er det et godt stykke kød, og jeg glæder mig over, at det er dansk. Jagtsæsonen er godt i gang lige for tiden, og den næste uges tid er der god mulighed for sommerbuk på restauranterne Danmark over. Der skal stor vin til sådan en ret – og jeg mener bogstaveligt stor vin! Derfor får vi en magnum flaske af den spanske kraftige rødvin til retten. Masser af flæsk, røg og mørke bær i næsen på denne Cérvoles fra 2012 – godt valg!
“Stor Vin”…

Brunsviger til dessert!

Til desserten føler jeg, at Fusion kommer til sin ret – yuzu, kumquats, passionssorbet og  brunsvigersauce, som jeg kunne spise i litervis – næsten da men come on! Det er sgu godt tænkt og for pokker, det smager godt – en sjov kombination af den friske is og den søde, fede og cremede sauce – det er altså “fedt” fundet på!
“Smagen af Danmark”…
Vi slutter af med en Sauterne fra 2004, hvor de igen imponerer med deres valg af vine, og den ros vil jeg slutte af med – du får udover nogle innovative retter, som lystigt blandes på kryds og tværs af landegrænser, smage og traditioner også nogle velvalgte vine, som der er brugt tid og omhu på at finde – til priserne på ca. 1400 kr. for 6 retter med 6 vine af denne kvalitet er det på ingen måder dumt eller dyrt for den sags skyld.
Flot afsluttende dessertvin…
Det er lige før jeg skammer mig over ikke at have besøgt Fusion i så mange år – for det er i mit billede en overset restaurant i Aalborg. Den er i fare for at blive glemt blandt de mange nye steder, som jo helt naturligt får opmærksomhed. Men Fusion fortjener fortsat sin plads i toppen af det gastronomiske Aalborg.

Eksklusive armbånd: Konfirmander får helt særlige tilbud i Aalborg Midtby

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Stine Kjølby Christensen
Foto: Stine Kjølby Christensen

De er ikke til at tage fejl af i bybilledet: hvide sneakers, skinnende smykker og en bugnende pengepung.

Der er selvfølgelig tale om årets glade konfirmander, som i denne tid præger bybilledet i Aalborg mandag efter mandag.

Konfirmanderne nyder godt af midtbyens mange butikker og caféer, og i år har de endnu mere glæde af at trave byen tynd efter gode tilbud og hyggelige stunder.

“Vi har valgt, at alle konfirmander kan få udleveret et eksklusivt VIP-armbånd helt gratis.

Vi har sendt over 5000 armbånd ud til de nordjyske skoler, og når de viser det i byens mange butikker kan de få en helt masse fede tilbud,” fortæller direktør for Aalborg City, Flemming Thingbak.

Sådan ser armbåndet ud

Vilde tilbud i vente

Den helt store konfirmationsweekend starter Store Bededag, og i morgen mandag d. 20. maj er Aalborg City klar til at byde et stort antal konfirmander velkommen med tilbud, sjove happenings og forhåbentligt godt vejr.

Konfirmander med de eksklusive armbånd kan blandt andet se frem til 20 % på hele butikken hos Bog & ide Bredegade, 10% på alt i Pieces Bispensgade, Aalborg (dog ikke Smartboxe), Fri entre hos Springeren – Maritimt Oplevelsescenter, 20% på alt sushi hos SushiMania, 20% på alt Beauty og Young Fashion hos Salling, 20% på alle varer hos SPORTMASTER, Gratis sundae ved køb af menu hos Carl’s Jr. Danmark, Pizzabuffet med 0,5 L sodavand til 129 kr. hos Azzurra Nordkraft og meget, meget mere.

Du kan få det fulde overblik over tilbud her.

Hvis skoen skauer, er vagterne beredt

Det er selvfølgelig også vigtigt, at konfirmanderne føler sig trygge, når de kommer til storbyen.

Derfor er G4s-service vagterne ekstra opmærksomme, og de unge mennesker kan altid ringe til dem, hvis de får hjælp til at finde vej, eller hvis man skulle have glemt sit Blå Mandag-armbånd derhjemme.

“Derudover har vi også udstyret vagterne med plastre, for vi ved jo, at der er stor chance for, at de nye smarte sko kan skaue,” fortæller Flemming med et smil.

Armbåndet kan bruges af konfirmanderne fra mandag d. 29.april og helt frem til mandag den 3. juni, hvor den sidste Blå Mandag løber af stablen.

Nysgerrige konfirmander kan se de mange tilbud her.

Vildt show kommer til Aalborg: Publikum drikker Heino i hegnet undervejs

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

Det er sjældent, at der bliver stillet krav til publikum før et show. Ud over at de oftest skal fremvise en billet.

Men når comedy-profilen Heino Hansen indtager Skråens scene, så er adgangskravet, at alle blandt publikum lige har taget tre shots, før de kommer ind i salen.

Derfra kommer det til at stikke helt af i en ny udgave af et one-man comedyshow.

Her kan man overhovedet ikke vide, hvad der kommer til at ske. Det samme gælder for manden på scenen.

For Heino i Hegnet går i al sin enkelthed ud på, at Heino drikker sig fuldere og fuldere gennem showet, og publikum skal drikke sig fulde sammen med ham.

Alle drikker til Bonsoir Madame

Der vil være et regelsæt for, hvornår Heino skal drikke, og hvornår publikum skal drikke.
Eksempelvis skal ALLE drikke når der bliver spillet “BONSOIR MADAME” (Og den bliver spillet.. mere end 1 gang).

I pressemeddelelsen på showet står der bl.a.;

Hvis du gerne vil se gennemført og raffineret stand-up, så find et andet show.

Vil du grine, drikke og synge fællessange – så skal du skynde dig at købe en billet.

Heino i Hegnet har nu spillet 11 gange, og været udsolgt 11 gange.

Vi kan og vil ikke garantere, hvad der kommer til at ske i showet – men vi kan garantere, at du gerne vil opleve denne aften.”

Straf når nogen vælter sin øl

Fra et tidligere show fremhæves nogle af reglerne i showet;

  • Publikum synger “vi vil have Heino i hegnet” – medfører, at Heino bunder en øl.
  • En fra publikum vælter sin øl – medfører at alle i salen bunder en øl
  • Hvis én klapper, men resten ikke klapper – medfører at alle i salen bunder en øl
  • Din telefon larmer under showet – medfører du skal bunde en øl

Da Heino i Hegnet blev afholdt på Bremen Teater i København var publikums-reaktionerne ekstremt positive, og flere skrev efterfølgende, at de knækkede sig af grin.

Hvis du nu sidder og bliver helt motiveret for at komme afsted for at se showet på Skråen, så må du lige væbne dig med tålmodighed. For det bliver først 21. marts 2020, at Heino i Hegnet kommer til Aalborg.

Men du kan allerede booke billetter nu, da der med garanti bliver udsolgt.

Hvad: Heino i Hegnet
Hvor: Skråen
Hvornår: Lørdag d. 21. marts 2020
Billet-info her

Gin-festival og gourmet grillkylling: Equitour Aalborg holder stort event på fredag

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

I næste weekend afholdes det store ridestævne Equitour Aalborg, som er et af de største stævner i Danmark.

I forbindelse med ridestævnet arrangeres samtidig en række events og fede aktiviteter.

Du behøver sådan set ikke at interesse dig for ridesport eller heste for at få, hvad der uden tvivl bliver en forrygende fredag i Uggerhalne, Vodskov.

Blot 20 minutters kørsel nordpå fra 9000 Aalborg kan du komme med til en helt særlig fredag, som arrangørerne har døbt Fed Fredag.

Det bliver med en stor gin-festival, fællesspisning med mad fra Musikkens Hus, koncert og veteranbiltræf – for blot at nævne et par aktiviteter.

”Vi vil gerne give folk en totaloplevelse og en chance for at prøve en masse forskellige aktiviteter.

Vi har over 200 frivillige fra lokalområdet til stævnet, og arrangementerne sideløbende er vores mulighed for at give noget tilbage.

Jeg håber, at det kan blive en tradition, hvor folk fra både lokalområdet og Aalborg sætter et kryds i kalenderen hvert år og hygger sig sammen,” fortæller Jens Trabjerg, som er arrangør af Equitour Danmark.

Veteranbiler og legeområde

Det er han blandt andet sammen med den succesfulde nordjyske erhvervsmand Andreas Helgstand, der har sit Helgstrand Dressage med inde over Equitour.

Fredagens højdepunkter er gin-festival og fællesspisning, hvor der både er musik og efterfølgende fest.

Med en billet får man også adgang til de øvrige aktiviteter på pladsen.

Du kan bl.a. beundre en masse smukke veteranbiler, udforske spændende boder, tage børnene med til det store legeområde med naturlegeplads, se store sportslige begivenheder samt besøge Food Court og The Sweet Corner.

Gin og kylling i lange baner

Gin-festivalen varer fra kl. 17.00 til kl. 19.00, og her vil der være rig mulighed for at smage over 70 premium gins med masser forskellig tonic i selskab med gin-elskerne fra 1975bysimon.

Efter du har lagt en god bund med en masse kvalitets gin & tonic, er der fællesspisning i det store telt fra kl. 19.00 til 21.00.

Det er prisvindende restaurant Musikkens Spisehus, der står for maden, og det er intet mindre end lækre gourmet grillkyllinger AD LIBITUM, du kan mæske dig med i to timer.

Underholdningen står partybandet The Powls for, og det kommer ikke til at gå stille for sig.

Bandet har det som deres mål at skabe fest og gang i den, og det gør de med en blanding af stand-up comedy og kendte musiknumre alle kan synge med på.

Selvom spisning og koncert er ovre kl. 21, vil festen fortsætte i teltet, hvor du fortsat kan købe drikkevarer.

Prisen for at deltage i gin-festivalen er 250 kr, mens fællesspisning er 200 kr per mand. Slår du begge begivenheder sammen, får du både drinks, mad og koncert til kun 400 kr.

Ridesportens Champions League

Det internationale ridestævne Equitour Aalborg er en årlig tradition i Uggerhalne, der løber fra den 23-26. maj, og det er et af de største stævner på dansk jord.

Faktisk er det ikke helt ved siden af at kalde det ridesportens Champions League, da flere af verdens bedste ryttere deltager.

Med en billet til Fed Fredag får du også adgang til stævnet og ridning i verdensklasse. Du kan bl.a. opleve Grand Prix springning og dressur på dagen.

Køb din billet her.

Hvad: Fed Fredag

Hvor: Grindstedvej 54, 9310 Uggerhalne

Hvornår: Fredag den 24. maj