Besøg på Fusion: Efter otte år i byen holder de stadig niveauet

Skrevet af: Mads Schytte (Gastromand)
Fusion...
Fusion...

Gastromand er medejere af MigogAalborg og laver med jævne mellemrum restaurantbesøg på byens etablerede samt nye spisesteder

De sidste otte år har Fusion ligget med perfekt panoramaudsigt til Limfjorden, og har ligget i toppen i kategorien af Aalborgs bedste restauranter. Jeg har kun få gange besøgt Fusion, hvilket mit seneste besøg understregede, var en stor fejltagelse.

En hurtig Google-søgning viser faktisk ikke de mest imponerende anmeldelser af Fusion, hvilket også var årsagen til, at vi valgte at lægge vejen forbi, for hvad kan det skyldes?
Fusion er en blanding af mere eller mindre alt. Da vi besøgte dem, fik vi dansk-, japansk- og franskinspirerede retter, som blandes lystigt sammen på kryds og tværs. Nogle vil måske sige, at det mangler retning og rød tråd. Der kan være en pointe, men det er også værd at kigge grundigt efter tankerne bag det.
Lokalet i Fusion er af international stil og kunne godt minde mig lidt om Mortens Kro – navnlig centrumet med “gardiner” med lys i forskellige farver, som sender sit skær rundt i restauranten kunne formentlig findes mange andre steder i verden.
Det virker måske lidt “bling-bling”-agtigt – men ikke desto mindre bryder det med indretningen, og tilsyneladende har gæsterne ikke noget i mod at placere sig i “centrum” for en aften.

Fusion har a la carte og en månedsbestemt menu, som varierer mellem 3 og 6 retter, hvor du kan vælge tilhørende vinmenu. Prisen er fra 425 kr. for 3 retter og 395 kr. for vin og op til 695 kr. for 6 retter – samme pris for vinmenuen.

Vi skal naturligvis smage det hele, så vi rammer alle 6 retter med tilhørende vin. Du har også mulighed for at få en alkoholfri juicemenu dertil. Denne aften får vi serveret deres juni-menu, som altså løber hele måneden.

“Dekonstrueret Østers”

Vi lægger ud med “Søde rejser – rogn – soja og søtunge, hvor vi får en lækker sprød tysk Riesling til. På vores tallerken ligger der et sugerør, som vi skal bruge til “sojaen” – der skal bare suges til! Retten kunne godt skræmme nogle og selv jeg, der er hærdet, kigger lidt mistænksomt på den.

Det er rå skaldyr, som jeg har et lidt anstrengt forhold til, men blander du det hele sammen, og med det sprøde søtang fungerer det faktisk ret godt.

Det minder mig lidt om østers i smagen – havvand – salt og frisk i smagen. Det lille gimmick med sugerøret er meget morsomt at starte ud med – men egentlig ikke så meget fusion her? Retten kunne for mig at se faktisk have været på kortet hos Noma. 
Meget sjovt gimmick med sugerøret…
Næste ret er rimmet kammuslinger, friske danske ærter, ærteskud og så kommer fusionen ind, hvor der kommer en kold sauce af kokos og grøn karry. Det holder og fungerer vildt godt – de sprøde ærter, muslingen og den kølige sauce med østlige noter er innovativt og godt fundet på!
Vi får en læskende rose der til, som der gavmildt efterskænkes, da vi går lidt hårdt til vinen – der er jo utrolig varmt, så der skal væske til!
Dansk-østlig inspireret ret…
Sommervin!

“Fusion Signaturret”

Det er ikke helt korrekt, for det er vist i virkeligheden en anden ret – men denne har været på kortet i mange år på Fusion, og flere gæster har svoret, at de stopper med at besøge restauranten, hvis den fjernes – og så lytter man naturligvis, for gæsterne har altid ret!
Havtaske, bak choi og østerssauce med karryolie. Indrømmet – det var svært at skyde et godt billede af retten, men tag ikke fejl – det er en lækkerbisken af dimensioner – faktisk vil jeg sige, at denne ret for mig er aftenens bedste.
Aftenens bedste ret…
Perfekt stegt havtaske, sprød bak choi, og så er der godt med koriander på, som jeg bare elsker elsker elsker! Det er, som om vores vine her begynder at tage fart – Inopai fra Cote du Rhöne, som kommer fra en lille producent, Fusion selv har fundet, er virkelig lækker, cremet og fyldig. Duft af smør, nødder og kunne godt i blindsmagning være en stor hvid Bourgogne! Det er et godt match og fuldender retten så smukt, som det kan gøres.
Cremet og fyldig hvidvin…

Endnu mere Fusion!

Så begynder fusionen virkelig at sætte sit præg på retterne – carpaccio af wagyu, kaviar , tørret foie gras og trøffel hertil naturligvis Pinot Noir fra Bourgogne –  også fra en lille producent Fusion selv har fundet og endda besøgt.
Carpaccio af wagyu, kaviar , tørret foie gras og trøffel…
Her blander vi godt rundt mellem det japanske og det franske – men det holder virkelig, og duften fra fois gras og trøffelen gør, at retten næsten “spises med næsen” i stedet for munden. Det er godt fundet på, og selv om det “kun” er 4 bidder, så er det en “stor” ret rent smagsmæssigt. Herefter beder vi pænt om en kunstpause og sludrer lidt om løst og fast.
En lille hapser – fusion af japansk og fransk…
Flot Bourgogne…

Lets Go Hunting!

Dansk sommerbuk – som er farseret i resterne af sommerbukken, hjertesalat og asiatisk syrnet fløde – en skøn ret, som jeg bemærker at uden saucen af syrnet fløde, er en kende undersaltet – jeg forklarer kokken det, som giver mig ret – han opfordrer dog til, at jeg spiser det sammen.
Dansk sommerbuk…
Bortset fra det er det et godt stykke kød, og jeg glæder mig over, at det er dansk. Jagtsæsonen er godt i gang lige for tiden, og den næste uges tid er der god mulighed for sommerbuk på restauranterne Danmark over. Der skal stor vin til sådan en ret – og jeg mener bogstaveligt stor vin! Derfor får vi en magnum flaske af den spanske kraftige rødvin til retten. Masser af flæsk, røg og mørke bær i næsen på denne Cérvoles fra 2012 – godt valg!
“Stor Vin”…

Brunsviger til dessert!

Til desserten føler jeg, at Fusion kommer til sin ret – yuzu, kumquats, passionssorbet og  brunsvigersauce, som jeg kunne spise i litervis – næsten da men come on! Det er sgu godt tænkt og for pokker, det smager godt – en sjov kombination af den friske is og den søde, fede og cremede sauce – det er altså “fedt” fundet på!
“Smagen af Danmark”…
Vi slutter af med en Sauterne fra 2004, hvor de igen imponerer med deres valg af vine, og den ros vil jeg slutte af med – du får udover nogle innovative retter, som lystigt blandes på kryds og tværs af landegrænser, smage og traditioner også nogle velvalgte vine, som der er brugt tid og omhu på at finde – til priserne på ca. 1400 kr. for 6 retter med 6 vine af denne kvalitet er det på ingen måder dumt eller dyrt for den sags skyld.
Flot afsluttende dessertvin…
Det er lige før jeg skammer mig over ikke at have besøgt Fusion i så mange år – for det er i mit billede en overset restaurant i Aalborg. Den er i fare for at blive glemt blandt de mange nye steder, som jo helt naturligt får opmærksomhed. Men Fusion fortjener fortsat sin plads i toppen af det gastronomiske Aalborg.

Solen er retur – og Vestre Fjordpark er åben for badegæster igen

Skrevet af: Michael Qureshi

Efter en regnvåd weekend har solen og de lune temperaturer igen meldt sin ankomst.

Timingen er således ret god for det populære Vestre Fjordpark, der netop er blevet genåbnet for badegæster efter fund af colibakterier i fredags.

Vandprøver havde påvist, at der var for høje tal på blandt andet ekolier i det ene hjørne af Vestre Fjordpark. Tallet skal normalt være under 500, og prøverne viste 1100.

Resultatet fra prøver ser fine ud

Men nu melder Aalborg Kommune, at badevandet er åbnet igen.

“Vi har modtaget resultatet af den supplerende analyse af badevandet, som blev taget i fredags, og det ser fint ud,” skriver Aalborg Kommune på Facebook.

Det bekræfter bademester Kaj Bjerregaard Jensen over for MigogAalborg.

 

Forleden havde Badevandet en fantastisk temperatur på 17 grader, så mange benytter sig stadig af det lækre anlæg.

I fredags lød det således fra bademester Kaj Bjerregaard Jensen.

“Det kan sagtens være, at alt er ude igen, fordi der som sagt kommer nyt vand ind, men vi tager ingen chancer. Det er rigtig fint at mærke, at vores sikkerhedssystem med konstante vandprøver fungerer,” forklarer bademesteren.

Har ikke oplevet det her før

Han har efterhånden stået i spidsen for Vestre Fjordpark (også da det var Friluftsbadet) i en menneskealder, og han understreger, at det aldrig er oplevet før.

“Det eneste tilfælde jeg kan huske er, at vi engang fandt en død ræv i det ene hjørne. Men ellers har jeg ikke oplevet det her før. Jeg synes, det er drønærgerligt, fordi det her normalt aldrig sker, men det kan være grundet stormen i weekenden, at der er kommet det her,” forklarer Kaj Bjerregaard Jensen.

Shopping: Kom hele spektret rundt med disse 3 modebutikker i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Bylivet i Aalborg bugner med lækre butikker, og der åbnes konstant flere og flere.

Det betyder derfor også, at der findes en lang række butikker med noget for enhver smag.

Har du dog ikke tid til at besøge de mange fede aalborgensiske tøjbutikker på én shoppingtur, guider vi dig her til tre butikker i midtbyen, som sammen rammer et bredt spektrum, hvad angår stil og prisklasse.

Strøyer – dansk design med feminine undertoner

Når du besøger butikken i Gravensgade, træder du ind i et feminint univers bestående af forunderlige prints, skønne pastelfarver, florlette materialer og glimtende detaljer. Denne unikke stemning bliver skabt af eksklusive danske brands som Julie Fagerholt Heartmade, Stine Goya og Pieszak.

Besøg butikken her: Gravensgade 21, 9000 Aalborg

Kontakt butikken: 98 11 03 90 / stroyer@stroyer.net

Online: https://www.facebook.com/stroyeraalborg/

Streetammo – cool streetwear til mænd og kvinder

 

Hos Streetammo er det urbant streetwear, nørdet nostalgi og sporty minimalisme, der er på spil. Her finder du casual items som T-shirts, hoodies, caps og ikke mindst sneakers fra fede brands som adidas Originals, Wood Wood og Obey.

Forkæl garderoben med moderigtige styles, der tilmed er komfortable at have på.

Besøg butikken her: Boulevarden 32, 9000 Aalborg

Kontakt butikken: 53 37 85 50 / aalborg@streetammo.dk

Online: https://www.streetammo.dk/

Fandango – budgetvenlig highstreet og nye trends

 

Er du blandt de mange mennesker, der elsker highstreet brands for deres evne til at opfange tidens trends og omsætte dem til prisvenlige styles? Så er Fandango et sandt paradis for dig. Her finder du nemlig mærker som Moves by minimum, Ichi og Pieces, der alle producerer trendy og budgetvenlig mode.

Besøg butikken her: Bredegade 5, 9000 Aalborg

Kontakt butikken: 98 78 00 38 / shop@fandangoaalborg.dk

Online: https://www.fandangoaalborg.dk/

Hvis du ikke har mulighed for at lægge vejen forbi hjertet af Aalborg lige foreløbig, kan du finde mange af de nævnte brands online, eksempelvis hos Katoni.dk

De samler nemlig en lang række webshops ét sted, og derfor kan du finde alle de nævnte modebrands her – lige fra Pieszak til Saint Tropez. Mange af de repræsenterede shops har fri fragt og sender naturligvis de fine varer afsted til Aalborg og omegn.

Er du mere til streetwear, finder du også et fedt udvalg hos webshoppen Skatepro. Her kan du tilmed finde udstyr som longboards og rulleskøjter, hvis du vil gennemføre den urbane livsstil. Besøg eventuelt skateparken på Saurs Plads og vis dit fede tøj og tricks frem.

Med online shopping har du et fint alternativ til de dage, du er forhindret i at shoppe i de hyggelige aalborgensiske gader.

Stor ændring før cykelløb: Tvunget til ny rute i midtbyen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

På fredag er der traditionen tro stort gadeløb i Aalborgs gader.

Store cykelstjerner som Michael Valgren, Jesper Hansen, Søren Kragh Andersen og Matti Breschel stiller alle til start i gadeløbet Spilnu.dk Grand Prix.

Men nu er der lige pludselig opstået en noget stresset situation. Ruten i midtbyen er nemlig nødt til at blive ændret i sidste øjeblik.

Normalt har rundstrækningen haft start og mål på Nytorv ved Gammel Torv, hvorefter man kørte forbi Friis Shoppingcenter, til højre ad Lykkegade, til højre af Danmarksgade, til højre ad Boulevarden og så ned til mål.

Ny rundstrækning – stadig i midtbyen

En fejl ved Aalborg Kommune har gjort, at den planlagte rute er nødt til at blive skrottet.

“De (Kommunen red.) har desværre gravet Danmarksgade op, som ellers var en del af den oprindelige rute. Der er blevet arbejdet på at få den lappet, så der kan køres cykelløb på den, men det kan ikke nå at blive færdigt, før løbet på fredag,” afslører Jonas W. Mikkelsen, arrangør for Spilnu.dk Grand Prix, overfor MigogAalborg

Det har naturligvis skabt ekstra travlhed, men cykelglade aalborgensere, kommune og ikke mindst arrangørerne bag, kan heldigvis ånde lettede op.

Rundstrækningen kommer i stedet til at have start/mål ved Gabels Torv, hvorefter rytterne skal køre via Nytorv, forbi Havnefronten og tilbage til Gabels Torv. Det indebærer, at det ene rør ved Nyhavnsgade bliver afspærret.

“Det er lidt held i uheld, for i mine øjne er det en meget federe rute, end den oprindelige. Nu får ryttere og publikum mulighed for at nyde den flotte havnefront i Aalborg, og dermed tager løbet sig ud fra sin allerbedste side,” siger Jonas og fortsætter:

“Vi er selvfølgelig noget stressede af, at vi først har fået afklaring i dag, men Aalborg Kommune har været rigtig gode til at finde en løsning på problematikken.  Det er dermed kun geografien, som flytter sig lidt. Tidspunkterne for alle begivenhederne i løbet af dagen forbliver de samme.”

Husk børneløbet før de professionelle

De begivenheder tæller blandt andet foredrag med Rolf&Ritter, autografskrivning, børneløb og ikke mindst hovedbegivenheden – Spilnu.dk Grand Prix 2018 med start 18.45.

Ruten er den samme, som blev kørt, da Alberto Contador stillede til start i 2015. Der var det en ung Michael Valgren, som spurtede sig til sejren i Aalborg.

“Michael Valgren stiller jo også til start i år, så mon ikke han kommer med en god portion selvtillid i år,” afslutter Jonas til MigogAalborg.