Besøg på Fusion: Efter otte år i byen holder de stadig niveauet

Skrevet af: Mads Schytte (Gastromand)
Fusion...
Fusion...

Gastromand er medejere af MigogAalborg og laver med jævne mellemrum restaurantbesøg på byens etablerede samt nye spisesteder

De sidste otte år har Fusion ligget med perfekt panoramaudsigt til Limfjorden, og har ligget i toppen i kategorien af Aalborgs bedste restauranter. Jeg har kun få gange besøgt Fusion, hvilket mit seneste besøg understregede, var en stor fejltagelse.

En hurtig Google-søgning viser faktisk ikke de mest imponerende anmeldelser af Fusion, hvilket også var årsagen til, at vi valgte at lægge vejen forbi, for hvad kan det skyldes?
Fusion er en blanding af mere eller mindre alt. Da vi besøgte dem, fik vi dansk-, japansk- og franskinspirerede retter, som blandes lystigt sammen på kryds og tværs. Nogle vil måske sige, at det mangler retning og rød tråd. Der kan være en pointe, men det er også værd at kigge grundigt efter tankerne bag det.
Lokalet i Fusion er af international stil og kunne godt minde mig lidt om Mortens Kro – navnlig centrumet med “gardiner” med lys i forskellige farver, som sender sit skær rundt i restauranten kunne formentlig findes mange andre steder i verden.
Det virker måske lidt “bling-bling”-agtigt – men ikke desto mindre bryder det med indretningen, og tilsyneladende har gæsterne ikke noget i mod at placere sig i “centrum” for en aften.

Fusion har a la carte og en månedsbestemt menu, som varierer mellem 3 og 6 retter, hvor du kan vælge tilhørende vinmenu. Prisen er fra 425 kr. for 3 retter og 395 kr. for vin og op til 695 kr. for 6 retter – samme pris for vinmenuen.

Vi skal naturligvis smage det hele, så vi rammer alle 6 retter med tilhørende vin. Du har også mulighed for at få en alkoholfri juicemenu dertil. Denne aften får vi serveret deres juni-menu, som altså løber hele måneden.

“Dekonstrueret Østers”

Vi lægger ud med “Søde rejser – rogn – soja og søtunge, hvor vi får en lækker sprød tysk Riesling til. På vores tallerken ligger der et sugerør, som vi skal bruge til “sojaen” – der skal bare suges til! Retten kunne godt skræmme nogle og selv jeg, der er hærdet, kigger lidt mistænksomt på den.

Det er rå skaldyr, som jeg har et lidt anstrengt forhold til, men blander du det hele sammen, og med det sprøde søtang fungerer det faktisk ret godt.

Det minder mig lidt om østers i smagen – havvand – salt og frisk i smagen. Det lille gimmick med sugerøret er meget morsomt at starte ud med – men egentlig ikke så meget fusion her? Retten kunne for mig at se faktisk have været på kortet hos Noma. 
Meget sjovt gimmick med sugerøret…
Næste ret er rimmet kammuslinger, friske danske ærter, ærteskud og så kommer fusionen ind, hvor der kommer en kold sauce af kokos og grøn karry. Det holder og fungerer vildt godt – de sprøde ærter, muslingen og den kølige sauce med østlige noter er innovativt og godt fundet på!
Vi får en læskende rose der til, som der gavmildt efterskænkes, da vi går lidt hårdt til vinen – der er jo utrolig varmt, så der skal væske til!
Dansk-østlig inspireret ret…
Sommervin!

“Fusion Signaturret”

Det er ikke helt korrekt, for det er vist i virkeligheden en anden ret – men denne har været på kortet i mange år på Fusion, og flere gæster har svoret, at de stopper med at besøge restauranten, hvis den fjernes – og så lytter man naturligvis, for gæsterne har altid ret!
Havtaske, bak choi og østerssauce med karryolie. Indrømmet – det var svært at skyde et godt billede af retten, men tag ikke fejl – det er en lækkerbisken af dimensioner – faktisk vil jeg sige, at denne ret for mig er aftenens bedste.
Aftenens bedste ret…
Perfekt stegt havtaske, sprød bak choi, og så er der godt med koriander på, som jeg bare elsker elsker elsker! Det er, som om vores vine her begynder at tage fart – Inopai fra Cote du Rhöne, som kommer fra en lille producent, Fusion selv har fundet, er virkelig lækker, cremet og fyldig. Duft af smør, nødder og kunne godt i blindsmagning være en stor hvid Bourgogne! Det er et godt match og fuldender retten så smukt, som det kan gøres.
Cremet og fyldig hvidvin…

Endnu mere Fusion!

Så begynder fusionen virkelig at sætte sit præg på retterne – carpaccio af wagyu, kaviar , tørret foie gras og trøffel hertil naturligvis Pinot Noir fra Bourgogne –  også fra en lille producent Fusion selv har fundet og endda besøgt.
Carpaccio af wagyu, kaviar , tørret foie gras og trøffel…
Her blander vi godt rundt mellem det japanske og det franske – men det holder virkelig, og duften fra fois gras og trøffelen gør, at retten næsten “spises med næsen” i stedet for munden. Det er godt fundet på, og selv om det “kun” er 4 bidder, så er det en “stor” ret rent smagsmæssigt. Herefter beder vi pænt om en kunstpause og sludrer lidt om løst og fast.
En lille hapser – fusion af japansk og fransk…
Flot Bourgogne…

Lets Go Hunting!

Dansk sommerbuk – som er farseret i resterne af sommerbukken, hjertesalat og asiatisk syrnet fløde – en skøn ret, som jeg bemærker at uden saucen af syrnet fløde, er en kende undersaltet – jeg forklarer kokken det, som giver mig ret – han opfordrer dog til, at jeg spiser det sammen.
Dansk sommerbuk…
Bortset fra det er det et godt stykke kød, og jeg glæder mig over, at det er dansk. Jagtsæsonen er godt i gang lige for tiden, og den næste uges tid er der god mulighed for sommerbuk på restauranterne Danmark over. Der skal stor vin til sådan en ret – og jeg mener bogstaveligt stor vin! Derfor får vi en magnum flaske af den spanske kraftige rødvin til retten. Masser af flæsk, røg og mørke bær i næsen på denne Cérvoles fra 2012 – godt valg!
“Stor Vin”…

Brunsviger til dessert!

Til desserten føler jeg, at Fusion kommer til sin ret – yuzu, kumquats, passionssorbet og  brunsvigersauce, som jeg kunne spise i litervis – næsten da men come on! Det er sgu godt tænkt og for pokker, det smager godt – en sjov kombination af den friske is og den søde, fede og cremede sauce – det er altså “fedt” fundet på!
“Smagen af Danmark”…
Vi slutter af med en Sauterne fra 2004, hvor de igen imponerer med deres valg af vine, og den ros vil jeg slutte af med – du får udover nogle innovative retter, som lystigt blandes på kryds og tværs af landegrænser, smage og traditioner også nogle velvalgte vine, som der er brugt tid og omhu på at finde – til priserne på ca. 1400 kr. for 6 retter med 6 vine af denne kvalitet er det på ingen måder dumt eller dyrt for den sags skyld.
Flot afsluttende dessertvin…
Det er lige før jeg skammer mig over ikke at have besøgt Fusion i så mange år – for det er i mit billede en overset restaurant i Aalborg. Den er i fare for at blive glemt blandt de mange nye steder, som jo helt naturligt får opmærksomhed. Men Fusion fortjener fortsat sin plads i toppen af det gastronomiske Aalborg.

Trist melding: Mexi-restauranten Chido lukker alle kædens butikker

Skrevet af: Michael Qureshi

I februar 2017 stod hundredevis af sultne aalborgensere i kø, da Chido Mexican Grill udvidede kæden og rykkede til Aalborg.

Her knap tre år senere er eventyret slut. Der bliver ikke mere mexicansk mad på Boulevarden fra Chido.

Kæden lukker nemlig alle sine aktiviteter ned.

Udover Aalborg har de to butikker i Århus.

5 gode år – men ikke mere Chido

Det meddeler de tirsdag eftermiddag på Facebook.

“Kære gæster,

Vi må desværre meddele, at vi pr. dags dato har lukket alle Chido-restauranterne. Det har været 5 rigtig gode år, hvor vi har serveret mange tusinde mexicanske måltider.

Men efter 5 år skal der ske noget nyt, og det bliver desværre uden Chido 😢

Vi vil sige tak til vores fantastiske personale, vores kunder og vores samarbejdspartnere som har gjort det muligt at servere lækkert mexicansk mad i alle 5 år ❤️

Vi ved endnu ikke, hvad fremtiden bringer, men vi glæder os alligevel til den.”

Chido har længe kæmpet med VACA i Aalborg om den mexicanske trone, men nu er det altså slut med deres specialiteter på mexi-mad.

Opdateres

På kurs mod vild titel: Rare Wine fører afstemning i verdens største vinkonkurrence

Skrevet af: Michael Qureshi
Rasmus Nielsen (tv) og Anders Børsen har godt gang i Rare Wine forretningen
Rasmus Nielsen (tv) og Anders Børsen har godt gang i Rare Wine forretningen

Ligger verdens bedste vinhandel i Vester Hassing 10 minutters kørsel fra Aalborg?

Det kan meget vel være en realitet i slutningen af denne måned.

Her lukker afstemningen på et af verdens førende vin-medier Tastingbook, der har skabt verdens største vinkonkurrence.

I direkte konkurrence mod 120.000 vinhandlere på verdensplan fører Rare Wine nemlig afstemningen om at blive kåret til verdens bedste vinhandel.

Og det er ikke nok bare at have gode venner af huset for at opnå den placering. Det kræver rent faktisk større opbakning internationalt for at hente de stemmer.

 

Kårer hvert år verdens bedste vin

Den verdensomspændende vinapp skabt af danskere Vivino er også med helt fremme i kapløbet.

Du kan faktisk bidrage med at sikre Rare Wine den fornemme titel, for alle kan give en stemme med.

Du kan stemme her

Tastingbook kårer også hvert år verdens bedste vin, hvor de tror på, at bedømmelsen fra mere end 10.000 forbrugere tæller mere end en lille skare af professionelle vineksperter.

Glade for at gøre sig bemærket

Hos Rare Wine følger man spændt med i kapløbet.

“Vi er glade og stolte af, at vi har gjort os så meget bemærket ude i verden, og at vi er havnet i toppen blandt de absolut bedste vinhandlere.

Vores primære fokus er at drive en sund forretning og skabe værdi for vores kunder, uanset om det er de professionelle vinhandlere eller private investorer.

Men byder lejligheden sig til at hente et nyt trofæ hjem til trofæhylden, tager vi da også det med,” siger Anders Børsen, direktør i Rare Wine Invest med et glimt i øjet til MigogAalborg.

Har skabt en attraktiv arbejdsplads

Han suppleres af partner og direktør i moderselskabet Rare Wine, Rasmus Nielsen;

“Jeg forudser ikke, at denne konkurrence kommer til at flytte forretningen.

Men det er en fornøjelse, hvis vi kan bidrage med at sætte Nordjylland på verdenskortet.

Samtidig håber vi, at opmærksomheden, og det faktum at vi kan være med blandt de absolut bedste, gør, at endnu flere i fremtiden vil få øjnene op for hvor attraktiv en arbejdsplads Rare Wine er.”

Vi har her på MigogAalborg tidligere skrevet om Rare Wine med adresse her i Aalborg Kommune.

Virksomheden vokser hele tiden og skal have flere nye medarbejdere her i 2020.

Men økonomien følger i den grad med væksten.

Omsætning på 413 mio. kr.

Rare Wine, Rare Wine Invest og Dansk Toldoplag, hvor investorer momsfrit kan opbevare deres kostbare flasker, præsenterede således i slutningen af 2019 et rekordregnskab.

De tre selskaber er samlet under Rare Wine Holding (RWH ApS), og samlet set nåede koncernen en årsomsætning på 413 millioner kroner og en bundlinje på 27,4 millioner kroner før skat.

Dermed har selskaberne formået at løfte omsætningen med hele 68 procent og bundlinjen med næsten 155 procent.

“Vi forvalter meget store investeringsporteføljer og håndterer hver dag nogle af verdens mest kostbare flasker, og i det lys giver det for os god mening med en ansvarlig vækstplan.

Vi ser ikke nogen tegn på stagnation, og derfor går vi næste år efter en omsætning på 600 mio. kroner, og om tre år omsætter vi for en milliard kroner,” forklarer Anders Børsen, der sammen med partneren Rasmus Nielsen tegner de tre selskaber.

Spar 20% på alle parfumer: Magasin holder stort duftevent på fredag

Skrevet af: Michael Qureshi

Magasin har netop lanceret et nyt koncept, som giver mulighed for at få personlige råd og vejledning af en duftekspert til at vælge den helt rigtige parfume.

Magasin inviterer derfor aalborgenserne indenfor til duftinspiration og 20 procent på alle parfumer den 24. januar.

Nu er det nemlig muligt at få hjælp til at vælge den helt rigtige duft til forskellige anledninger.

Magasin har inden for det seneste år uddannet en række dufteksperter, der kan hjælpe aalborgenserne med at få skræddersyet en personlig duftgarderobe.

Udviklet af svensk duftekspert

Magasins nye duftkoncept er udviklet af den svenske duftekspert Linda Landenberg, hvor omdrejningspunktet ikke er de forskellige brands, men derimod kundens personlighed, behov og ønsker.

“Konceptet sætter kundens personlighed hundrede procent i fokus.

Derudover er det et unikt koncept, netop fordi duftgarderoben skræddersyes.

At fokusere og highlighte kundens egne ønsker er det, jeg er med til at hjælpe med, når jeg finder en duftgarderobe til kunden,” fortæller Ida Marie Møller, der er duftekspert i Magasin Aalborg.

Duft til enhver lejlighed

Ida Marie Møller vil gerne hjælpe kunderne til at tænke i nye baner, så man ikke nødvendigvis bruger den samme parfume hele livet.

“De fleste af os har en tøjgarderobe fyldt med forskellige muligheder, og derfor giver det også rigtig god mening at supplere med den helt rette duft til enhver lejlighed.

Der er nemlig stor forskel på, hvad du gerne vil signalere på jobbet, på ferier og til fester, for rent faktisk siger vores duft meget om vores personlighed, og det hjælper vi med at understøtte på bedst mulig vis med den rette parfume,” fortæller Ida Marie Møller, hvis interesse for dufte ikke kommer fra fremmede.

Mød Magasins duftekspert på fredag

Hendes bedstemor var nemlig i sin tid med til at åbne Magasin i Aalborg, hvor hun i mange år arbejdede i parfumeriet, og senere valgte Ida Marie Møllers mor også at uddanne sig i Magasins parfumeri.

Magasins personlige dufteksperter er uddannede i konkrete spørgeteknikker, hvor de blandt andet spørger ind til farvetiltrækning, favoritblomster og meget mere, som gør dem i stand til at finde det ultimative match.

Fredag den 24. januar kl. 15-18 inviterer Magasin indenfor til et duftevent, hvor Ida Marie Møller fortæller nærmere om det nye koncept og tilbyder quick-konsultationer.

Der vil blive serveret lidt godt til ganen, og så er det muligt at spare 20 procent på dufte hele weekenden.

Magasins duftkonsultationer er gratis og kan bookes på Magasin.dk eller ved at henvende sig i parfumeafdelingen i Magasin Aalborg.

Hvad: Duftevent med 20 % på alle parfumer
Hvor: Magasin Aalborg
Hvornår: Fredag d. 24. januar og 20% hele weekenden