Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Besøg på Fusion: Efter otte år i byen holder de stadig niveauet

Af Mads Schytte (Gastromand)
Fusion...
Fusion...

Gastromand er medejere af MigogAalborg og laver med jævne mellemrum restaurantbesøg på byens etablerede samt nye spisesteder

De sidste otte år har Fusion ligget med perfekt panoramaudsigt til Limfjorden, og har ligget i toppen i kategorien af Aalborgs bedste restauranter. Jeg har kun få gange besøgt Fusion, hvilket mit seneste besøg understregede, var en stor fejltagelse.

En hurtig Google-søgning viser faktisk ikke de mest imponerende anmeldelser af Fusion, hvilket også var årsagen til, at vi valgte at lægge vejen forbi, for hvad kan det skyldes?
Fusion er en blanding af mere eller mindre alt. Da vi besøgte dem, fik vi dansk-, japansk- og franskinspirerede retter, som blandes lystigt sammen på kryds og tværs. Nogle vil måske sige, at det mangler retning og rød tråd. Der kan være en pointe, men det er også værd at kigge grundigt efter tankerne bag det.
Besøg på Fusion: Efter otte år i byen holder de stadig niveauet
Lokalet i Fusion er af international stil og kunne godt minde mig lidt om Mortens Kro – navnlig centrumet med “gardiner” med lys i forskellige farver, som sender sit skær rundt i restauranten kunne formentlig findes mange andre steder i verden.
Det virker måske lidt “bling-bling”-agtigt – men ikke desto mindre bryder det med indretningen, og tilsyneladende har gæsterne ikke noget i mod at placere sig i “centrum” for en aften.
Besøg på Fusion: Efter otte år i byen holder de stadig niveauet

Fusion har a la carte og en månedsbestemt menu, som varierer mellem 3 og 6 retter, hvor du kan vælge tilhørende vinmenu. Prisen er fra 425 kr. for 3 retter og 395 kr. for vin og op til 695 kr. for 6 retter – samme pris for vinmenuen.

Vi skal naturligvis smage det hele, så vi rammer alle 6 retter med tilhørende vin. Du har også mulighed for at få en alkoholfri juicemenu dertil. Denne aften får vi serveret deres juni-menu, som altså løber hele måneden.

“Dekonstrueret Østers”

Vi lægger ud med “Søde rejser – rogn – soja og søtunge, hvor vi får en lækker sprød tysk Riesling til. På vores tallerken ligger der et sugerør, som vi skal bruge til “sojaen” – der skal bare suges til! Retten kunne godt skræmme nogle og selv jeg, der er hærdet, kigger lidt mistænksomt på den.

Det er rå skaldyr, som jeg har et lidt anstrengt forhold til, men blander du det hele sammen, og med det sprøde søtang fungerer det faktisk ret godt.

Besøg på Fusion: Efter otte år i byen holder de stadig niveauet
Det minder mig lidt om østers i smagen – havvand – salt og frisk i smagen. Det lille gimmick med sugerøret er meget morsomt at starte ud med – men egentlig ikke så meget fusion her? Retten kunne for mig at se faktisk have været på kortet hos Noma. 
Besøg på Fusion: Efter otte år i byen holder de stadig niveauet
Meget sjovt gimmick med sugerøret…
Næste ret er rimmet kammuslinger, friske danske ærter, ærteskud og så kommer fusionen ind, hvor der kommer en kold sauce af kokos og grøn karry. Det holder og fungerer vildt godt – de sprøde ærter, muslingen og den kølige sauce med østlige noter er innovativt og godt fundet på!
Vi får en læskende rose der til, som der gavmildt efterskænkes, da vi går lidt hårdt til vinen – der er jo utrolig varmt, så der skal væske til!
Besøg på Fusion: Efter otte år i byen holder de stadig niveauet
Dansk-østlig inspireret ret…
Besøg på Fusion: Efter otte år i byen holder de stadig niveauet
Sommervin!

“Fusion Signaturret”

Det er ikke helt korrekt, for det er vist i virkeligheden en anden ret – men denne har været på kortet i mange år på Fusion, og flere gæster har svoret, at de stopper med at besøge restauranten, hvis den fjernes – og så lytter man naturligvis, for gæsterne har altid ret!
Havtaske, bak choi og østerssauce med karryolie. Indrømmet – det var svært at skyde et godt billede af retten, men tag ikke fejl – det er en lækkerbisken af dimensioner – faktisk vil jeg sige, at denne ret for mig er aftenens bedste.
Besøg på Fusion: Efter otte år i byen holder de stadig niveauet
Aftenens bedste ret…
Perfekt stegt havtaske, sprød bak choi, og så er der godt med koriander på, som jeg bare elsker elsker elsker! Det er, som om vores vine her begynder at tage fart – Inopai fra Cote du Rhöne, som kommer fra en lille producent, Fusion selv har fundet, er virkelig lækker, cremet og fyldig. Duft af smør, nødder og kunne godt i blindsmagning være en stor hvid Bourgogne! Det er et godt match og fuldender retten så smukt, som det kan gøres.
Besøg på Fusion: Efter otte år i byen holder de stadig niveauet
Cremet og fyldig hvidvin…

Endnu mere Fusion!

Så begynder fusionen virkelig at sætte sit præg på retterne – carpaccio af wagyu, kaviar , tørret foie gras og trøffel hertil naturligvis Pinot Noir fra Bourgogne –  også fra en lille producent Fusion selv har fundet og endda besøgt.
Besøg på Fusion: Efter otte år i byen holder de stadig niveauet
Carpaccio af wagyu, kaviar , tørret foie gras og trøffel…
Her blander vi godt rundt mellem det japanske og det franske – men det holder virkelig, og duften fra fois gras og trøffelen gør, at retten næsten “spises med næsen” i stedet for munden. Det er godt fundet på, og selv om det “kun” er 4 bidder, så er det en “stor” ret rent smagsmæssigt. Herefter beder vi pænt om en kunstpause og sludrer lidt om løst og fast.
Besøg på Fusion: Efter otte år i byen holder de stadig niveauet
En lille hapser – fusion af japansk og fransk…
Besøg på Fusion: Efter otte år i byen holder de stadig niveauet
Flot Bourgogne…

Lets Go Hunting!

Dansk sommerbuk – som er farseret i resterne af sommerbukken, hjertesalat og asiatisk syrnet fløde – en skøn ret, som jeg bemærker at uden saucen af syrnet fløde, er en kende undersaltet – jeg forklarer kokken det, som giver mig ret – han opfordrer dog til, at jeg spiser det sammen.
Besøg på Fusion: Efter otte år i byen holder de stadig niveauet
Dansk sommerbuk…
Bortset fra det er det et godt stykke kød, og jeg glæder mig over, at det er dansk. Jagtsæsonen er godt i gang lige for tiden, og den næste uges tid er der god mulighed for sommerbuk på restauranterne Danmark over. Der skal stor vin til sådan en ret – og jeg mener bogstaveligt stor vin! Derfor får vi en magnum flaske af den spanske kraftige rødvin til retten. Masser af flæsk, røg og mørke bær i næsen på denne Cérvoles fra 2012 – godt valg!
Besøg på Fusion: Efter otte år i byen holder de stadig niveauet
“Stor Vin”…

Brunsviger til dessert!

Til desserten føler jeg, at Fusion kommer til sin ret – yuzu, kumquats, passionssorbet og  brunsvigersauce, som jeg kunne spise i litervis – næsten da men come on! Det er sgu godt tænkt og for pokker, det smager godt – en sjov kombination af den friske is og den søde, fede og cremede sauce – det er altså “fedt” fundet på!
Besøg på Fusion: Efter otte år i byen holder de stadig niveauet
“Smagen af Danmark”…
Vi slutter af med en Sauterne fra 2004, hvor de igen imponerer med deres valg af vine, og den ros vil jeg slutte af med – du får udover nogle innovative retter, som lystigt blandes på kryds og tværs af landegrænser, smage og traditioner også nogle velvalgte vine, som der er brugt tid og omhu på at finde – til priserne på ca. 1400 kr. for 6 retter med 6 vine af denne kvalitet er det på ingen måder dumt eller dyrt for den sags skyld.
Besøg på Fusion: Efter otte år i byen holder de stadig niveauet
Flot afsluttende dessertvin…
Det er lige før jeg skammer mig over ikke at have besøgt Fusion i så mange år – for det er i mit billede en overset restaurant i Aalborg. Den er i fare for at blive glemt blandt de mange nye steder, som jo helt naturligt får opmærksomhed. Men Fusion fortjener fortsat sin plads i toppen af det gastronomiske Aalborg.

Del artikel

Andre læser også