Besøg på Fusion: Efter otte år i byen holder de stadig niveauet

Skrevet af: Mads Schytte (Gastromand)
Fusion...
Fusion...

Gastromand er medejere af MigogAalborg og laver med jævne mellemrum restaurantbesøg på byens etablerede samt nye spisesteder

De sidste otte år har Fusion ligget med perfekt panoramaudsigt til Limfjorden, og har ligget i toppen i kategorien af Aalborgs bedste restauranter. Jeg har kun få gange besøgt Fusion, hvilket mit seneste besøg understregede, var en stor fejltagelse.

En hurtig Google-søgning viser faktisk ikke de mest imponerende anmeldelser af Fusion, hvilket også var årsagen til, at vi valgte at lægge vejen forbi, for hvad kan det skyldes?
Fusion er en blanding af mere eller mindre alt. Da vi besøgte dem, fik vi dansk-, japansk- og franskinspirerede retter, som blandes lystigt sammen på kryds og tværs. Nogle vil måske sige, at det mangler retning og rød tråd. Der kan være en pointe, men det er også værd at kigge grundigt efter tankerne bag det.
Lokalet i Fusion er af international stil og kunne godt minde mig lidt om Mortens Kro – navnlig centrumet med “gardiner” med lys i forskellige farver, som sender sit skær rundt i restauranten kunne formentlig findes mange andre steder i verden.
Det virker måske lidt “bling-bling”-agtigt – men ikke desto mindre bryder det med indretningen, og tilsyneladende har gæsterne ikke noget i mod at placere sig i “centrum” for en aften.

Fusion har a la carte og en månedsbestemt menu, som varierer mellem 3 og 6 retter, hvor du kan vælge tilhørende vinmenu. Prisen er fra 425 kr. for 3 retter og 395 kr. for vin og op til 695 kr. for 6 retter – samme pris for vinmenuen.

Vi skal naturligvis smage det hele, så vi rammer alle 6 retter med tilhørende vin. Du har også mulighed for at få en alkoholfri juicemenu dertil. Denne aften får vi serveret deres juni-menu, som altså løber hele måneden.

“Dekonstrueret Østers”

Vi lægger ud med “Søde rejser – rogn – soja og søtunge, hvor vi får en lækker sprød tysk Riesling til. På vores tallerken ligger der et sugerør, som vi skal bruge til “sojaen” – der skal bare suges til! Retten kunne godt skræmme nogle og selv jeg, der er hærdet, kigger lidt mistænksomt på den.

Det er rå skaldyr, som jeg har et lidt anstrengt forhold til, men blander du det hele sammen, og med det sprøde søtang fungerer det faktisk ret godt.

Det minder mig lidt om østers i smagen – havvand – salt og frisk i smagen. Det lille gimmick med sugerøret er meget morsomt at starte ud med – men egentlig ikke så meget fusion her? Retten kunne for mig at se faktisk have været på kortet hos Noma. 
Meget sjovt gimmick med sugerøret…
Næste ret er rimmet kammuslinger, friske danske ærter, ærteskud og så kommer fusionen ind, hvor der kommer en kold sauce af kokos og grøn karry. Det holder og fungerer vildt godt – de sprøde ærter, muslingen og den kølige sauce med østlige noter er innovativt og godt fundet på!
Vi får en læskende rose der til, som der gavmildt efterskænkes, da vi går lidt hårdt til vinen – der er jo utrolig varmt, så der skal væske til!
Dansk-østlig inspireret ret…
Sommervin!

“Fusion Signaturret”

Det er ikke helt korrekt, for det er vist i virkeligheden en anden ret – men denne har været på kortet i mange år på Fusion, og flere gæster har svoret, at de stopper med at besøge restauranten, hvis den fjernes – og så lytter man naturligvis, for gæsterne har altid ret!
Havtaske, bak choi og østerssauce med karryolie. Indrømmet – det var svært at skyde et godt billede af retten, men tag ikke fejl – det er en lækkerbisken af dimensioner – faktisk vil jeg sige, at denne ret for mig er aftenens bedste.
Aftenens bedste ret…
Perfekt stegt havtaske, sprød bak choi, og så er der godt med koriander på, som jeg bare elsker elsker elsker! Det er, som om vores vine her begynder at tage fart – Inopai fra Cote du Rhöne, som kommer fra en lille producent, Fusion selv har fundet, er virkelig lækker, cremet og fyldig. Duft af smør, nødder og kunne godt i blindsmagning være en stor hvid Bourgogne! Det er et godt match og fuldender retten så smukt, som det kan gøres.
Cremet og fyldig hvidvin…

Endnu mere Fusion!

Så begynder fusionen virkelig at sætte sit præg på retterne – carpaccio af wagyu, kaviar , tørret foie gras og trøffel hertil naturligvis Pinot Noir fra Bourgogne –  også fra en lille producent Fusion selv har fundet og endda besøgt.
Carpaccio af wagyu, kaviar , tørret foie gras og trøffel…
Her blander vi godt rundt mellem det japanske og det franske – men det holder virkelig, og duften fra fois gras og trøffelen gør, at retten næsten “spises med næsen” i stedet for munden. Det er godt fundet på, og selv om det “kun” er 4 bidder, så er det en “stor” ret rent smagsmæssigt. Herefter beder vi pænt om en kunstpause og sludrer lidt om løst og fast.
En lille hapser – fusion af japansk og fransk…
Flot Bourgogne…

Lets Go Hunting!

Dansk sommerbuk – som er farseret i resterne af sommerbukken, hjertesalat og asiatisk syrnet fløde – en skøn ret, som jeg bemærker at uden saucen af syrnet fløde, er en kende undersaltet – jeg forklarer kokken det, som giver mig ret – han opfordrer dog til, at jeg spiser det sammen.
Dansk sommerbuk…
Bortset fra det er det et godt stykke kød, og jeg glæder mig over, at det er dansk. Jagtsæsonen er godt i gang lige for tiden, og den næste uges tid er der god mulighed for sommerbuk på restauranterne Danmark over. Der skal stor vin til sådan en ret – og jeg mener bogstaveligt stor vin! Derfor får vi en magnum flaske af den spanske kraftige rødvin til retten. Masser af flæsk, røg og mørke bær i næsen på denne Cérvoles fra 2012 – godt valg!
“Stor Vin”…

Brunsviger til dessert!

Til desserten føler jeg, at Fusion kommer til sin ret – yuzu, kumquats, passionssorbet og  brunsvigersauce, som jeg kunne spise i litervis – næsten da men come on! Det er sgu godt tænkt og for pokker, det smager godt – en sjov kombination af den friske is og den søde, fede og cremede sauce – det er altså “fedt” fundet på!
“Smagen af Danmark”…
Vi slutter af med en Sauterne fra 2004, hvor de igen imponerer med deres valg af vine, og den ros vil jeg slutte af med – du får udover nogle innovative retter, som lystigt blandes på kryds og tværs af landegrænser, smage og traditioner også nogle velvalgte vine, som der er brugt tid og omhu på at finde – til priserne på ca. 1400 kr. for 6 retter med 6 vine af denne kvalitet er det på ingen måder dumt eller dyrt for den sags skyld.
Flot afsluttende dessertvin…
Det er lige før jeg skammer mig over ikke at have besøgt Fusion i så mange år – for det er i mit billede en overset restaurant i Aalborg. Den er i fare for at blive glemt blandt de mange nye steder, som jo helt naturligt får opmærksomhed. Men Fusion fortjener fortsat sin plads i toppen af det gastronomiske Aalborg.

Ikke mange fly ud af landet: Rejsevejledninger rammer Aalborg Lufthavn hårdt

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Aalborg Lufthavn
Foto: Aalborg Lufthavn

Endnu en usædvanlig stille måned i Aalborg Lufthavn er afsluttet, og konsekvensen af Europas nedlukning ses stadig tydeligt i udenrigs- og chartertrafikken.

I maj 2020 var der således en tilbagegang på 100 procent i antallet af charterpassagerer til og fra Aalborg Lufthavn – med 0 charterpassagerer i år mod 14.472 passagerer i maj 2019.

Udenrigstrafikken går også 100 procent tilbage i maj 2020, da 0 passagerer er registeret i maj 2020 mod 45.830 passagerer i maj 2019. 103 passagerer udgør det, der kaldes andet trafik.

Det skriver Aalborg Lufthavn i en pressemeddelelse.

Great Dane Airlines må skubbe afgange

Myndighedernes forlængede rejsevejledninger, hvor de fraråder rejser til alle øvrige lande end Norge, Island og Tyskland får også store konsekvenser for trafikken i Aalborg Lufthavn.

Aalborg-flyselskabet Great Dane Airlines havde eksempelvis startet billetsalg til destinationer som Malaga og Mallorca, men de planer må nu skubbes til efter 31. august.

KLM har meddelt, at de genoptager ruten Aalborg-Amsterdam med en daglig afgang fra den 15. juni, og meget mere bliver det nok ikke til med fly ud af landet fra Aalborg Lufthavn.

“En sommersæson uden chartertrafik, og kun marginalt udenrigstrafik kommer til at gøre ondt på os og hele branchen,” siger Søren Svendsen, direktør for Aalborg Lufthavn.

Indenrigstrafik øges

Til trods for dét synes en lille optimisme at spire, idet indenrigstrafikken begynder at røre på sig.

Indenrigstrafikken går således ’kun’ tilbage med 95,0 procent, således rejste 3.722 passagerer til og fra København i maj 2020 mod 74.300 passagerer i 2019.

“Fra 8. juni får SAS selskab på Aalborg – København ruten af DAT, der starter med at flyve 3 daglige afgange.

Samtidig flyver DAT allerede til Bornholm fra Aalborg, og her har flyene særdeles pæne belægningsprocenter, så efterspørgslen på dansk indenrigs er stigende,” siger Søren Svendsen.

I august starter Great Dane Airlines også op med fire daglige afgange til København, så på den rute er der lagt op til skarpe priser.

Sushimenu og populære ramen: Nyåbnede Yummi lancerer fristende juni-tilbud

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvis du var blandt de knap 4500, som sikrede sig billet til vores udsolgte Aalborg Sushi Festival, så har du måske allerede stiftet bekendtskab med nyåbnede Yummi.

Restauranten åbnede i marts ganske få dage, før statsminister Mette Frederiksen lukkede landet og spisestederne ned.

Så det har været op af bakke for Yummi, der holder til i kendte lokaler Ved Stranden, hvor CanBlau senest lå.

I Hjørring har ejerkredsen stor succes med konceptet Yummi Running Sushi, og derfor besluttede man sig for at udvide til Aalborg med lidt ændringer på konceptet.

Sushimenuer og populære ramen

Her i Aalborg har man i stedet valgt at satse på både All You Can Eat Sushi, hvor man krydser fra en ipad og får det frisklavet.

Derudover har man lækre sushimenuer og ikke mindst populære ramen.

Derfor har man her i juni lanceret flere spændende tilbud i restauranten og som Take Away.

Man har et helt fantastisk sushi-tilbud med 24 deluxe-stykker for kun 159 kr. (tilbuddet gælder for de 20 første, der bestiller det på dagen).

Derudover har man så valgt at give en gratis Bao med, når man bestiller en portion ramen.

“Vi vil gerne introducere aalborgenserne for hjemmelavet ramen,” fortæller den ene del af ejerduoen, Jing Zhao, som driver restauranten med sin mand, Xun Zhang.

“Det tager tid at vænne sig til noget nyt, men folk bliver mere og mere eventyrlystne – især i storbyer som Aalborg.

Der er også et øget fokus på sundhed i dag, og ramen er både en sund og nærende spise.”

Kraftig smagfuld suppe

Kort fortalt består ramen af en kraftig, smagfuld suppe baseret på enten kylling, svin eller grøntsager, som kombineres med friske nudler og alt fra mørt kød til æg, tofu og grøntsager for ikke at glemme de mange ekstra toppings.

Kun fantasien sætter grænser for de mange smagskombinationer, men fælles for spisen er den rige og behagelige smag, som efterlader dig mæt og tilfreds.

Yummi tilbyder hele syv forskellige slags ramen i prislejet 95-105 kr, og der er noget for enhver smag.

Når man så bestiller en portion ramen medfølger altså i hele juni en lækker bao.

Deres Bao indeholder svinekød, hoisin sauce, syltede agurker, forårsløg og peanuts.

Vi er dog tilbøjelige til at beskrive Bao som en dansk tradition i nye klæder; stykket af flæsk er nemlig lige så lækkert, som vi kender det fra mors kødgryder, og Yummi løfter det saftige stykke kød op på nye højder ved at indsvøbe det i en fluffy dyne af dej.

Bao

Sushi-menu til de hurtige

Er man hurtig, så kan man nyde deres helt særlige sushi-menu.

I hele juni måned sælger de deres nye Crispy Ebi Topping menu for KUN 159,-!
Original pris: 299,-
Menuen består af:
8 stk. Sakura
8 stk. Green dragon
8 stk. Red dragon
I alt 24 stk. Alle sammen deluxe!

Sushi-tilbuddet gælder kun 20 gæster om dagen.

Hvad: Juni-tilbud på Yummi

Hvor: Ved Stranden 5

Læs mere og se menukortet her

Den perfekte symfoni: Kaffebar klar med uimodståelige is-sandwich

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Sommervejret er for alvor kommet til Aalborg ( … i hvert fald til og med i morgen), og du finder ikke to bedre venner end høj solskin og is.

Det skulle da lige være Behag Din Smags fuldstændige fantastiske bagværk i selskab med hjemmelavet is.

Igen i år har Aalborg bedste kaffebar nemlig tryllet i køkkenet og kreeret hele to fristende is-sandwich – naturligvis lavet helt fra bunden med økologiske råvarer.

Favoritten fra sidste år, Hindbærsnitte-is, kan vi heldigvis byde velkommen igen, men den har fået en særdeles sød og lækker ven.

I år har bageriet tryllet endnu engang og lavet en ny variant i form af en Brownie-is.

“Den smager som … en opgraderet mælkesnitte!”

Behag Din Smag har præsenteret isene som en nyhed i dag, sååååå … Vi stod selvfølgelig klar til at smage på herlighederne her til formiddag.

Hindbærsnitte-udgaven skuffer heller ikke i år.

Det iskolde lag af hindbæris er noget tykkere, end man kender fra den klassiske hindbærsnittes lag af syltetøj, men det er bestemt ikke en negativ ting.

Isen og de syndige mørdejsbunde er den perfekte kombination, og den lette syrlighed fra de friske bær, bringer balancen helt i top. En respektfuld opgradering af en af danskernes yndlingskager!

Men hvad så med den nye dreng i klassen?

Brownie-isen smager (surprise …) fuldstændig forrygende. Der er små stykke af brownie i vaniljeisen, og de to brownie-bunde har fået et ekstra skud kakao, og vi udbrød i kor: “Ej, den smager af mælkesnitte!”, og det er jo aldrig helt dårligt.

Læg dertil, at den uforklarlige mælkecreme fra mælksnitten er erstattet af den vildeste vaniljeis med browniestykker!

Intet besøg på Behag Din Smag uden byens bedste kaffe. Lene Hyldahl, indehaver og barista, anbefaler en Espresso Tonic som et friskt pust til de syndige is-bomber.

“Espresso Tonic er min personlige i sommervarmen, for den er helt vildt læskende,” forklarer Lene.

Behag Din Smag oplyser, at de fristende sommer-is koster 38 kr., og de vil kunne købes hele sommeren .. så længe lager haves!