Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kebab-hit kommer til byen: Snart kan du få ægte Berlin-döner i Aalborg

Af Michael Qureshi

Kebab, friske grøntsager, 3 forskellige dressinger og tyrkisk brød.

Der er de vigtigste elementer i Berlin-döneren, der på det seneste har gjort sit indtog i Danmark.

Det er blevet en kæmpe succes i København, hvor åbningen af en Berlin Döner har trukket lange køer gennem Vesterbro. Senest er to nye döner-steder åbnet i Aarhus. 

Nu er det så Aalborgs tur.

Om ganske kort tid åbner Berlin Döner Aalborg, og det bliver med de originale opskrifter, som man kender det fra det tyske.

De åbner i lokaler på Reberbansgade 13, og det er jo nærmest en selvfølgelighed, at et madsted af denne kaliber åbner i madgade nummer 1 i Aalborgs midtby.

Kebab-hit kommer til byen: Snart kan du få ægte Berlin-döner i Aalborg
Foto: MigogAarhus

Opskrift udviklet i 1972

De laver sprødt og dampende fladbrød smurt med kräuter,- knoblauch eller scharfdressing pakket med fine skiver af det helt rigtige letmarinerede kalvekød og dertil frisk rødkål, zittauer, urter, agurk, tomat og iceberg.

Helt som på Kreuzberg.

Deres opskrift er faktisk udviklet helt tilbage i 1972 i Berlin (naturligvis) af den tyrkiskfødte migrantarbejder og maskinmontør, Kadir Nurman.

Han var indvandret til Tyskland som 26-årig i 1960 og blev som mange af sine landsmænd fyret fra sin industriarbejdsplads under en lavkonjunktur.

I stedet for at vende hjem begyndte han at eksperimentere med tysk-tyrkisk fusionsgastronomi, som vi i dag kender som döner kebab.

De første mange år blev de dejlige dönere i fladbrød primært spist af folk i den tyrkiske minoritet, men i 80’erne fik også tyskerne appetit for den krydrede mad.

I dag er döner kebab en af de mest populære spise i Tyskland.

“Vi glæder os helt vildt til at åbne i Aalborg.

Der er en gratis original Döner til alle, der møder op på åbningsdagen. Vi mangler lige at få det sidste på plads, før vi kan afsløre selve åbningsdatoen.

Vi er ikke i tvivl om, at Aalborg har ventet længe på den originale Berlin Döner, så nu kommer den,” fortæller Damir, som er en af indehaverne, til MigogAalborg.

Hvad: Berlin Döner åbner i Aalborg
Hvor: Reberbansgade 13B
Hvornår: Torsdag den 7. juli kl. 11

Del artikel