Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Döner-kebab og luftigt fladbrød: Berlin Döner har fået en flyvende start i Aalborg

Af Nathalia Hentze Nielsen

Det er lidt over to uger siden, at Berlin Döner slog dørene op til deres nye spisested på Reberbansgade 13B.

Åbningen blev fejret med gratis döner-kebab, og begejstringen har generelt været så stor, at ejerne flere gange måtte melde udsolgt.

Nu er der lidt mere ro på tingene (og fyldt godt op med mad i disken), så vi besluttede os for at tage på visit for at se, hvad al hypen handler om.

Det er jo ikke hvilken som helst döner-kebab, det handler om; hos Berlin Döner bruges de originale opskrifter, som man kender det fra det tyske.

Deres opskrift er faktisk udviklet helt tilbage i 1972 i Berlin (naturligvis) af den tyrkiskfødte migrantarbejder og maskinmontør, Kadir Nurman.

Döner-kebab og luftigt fladbrød: Berlin Döner har fået en flyvende start i Aalborg
Damir Stojkovic, ejer af Berlin Döner i Aalborg.

En buket af brød, kebab og grønt

Menuen hos Berlin Döner er simpel i det ekstreme.

Du kan bestille en Berliner-Döner til 69 kroner eller vælge en menu, som består af en döner-kebab, pomfritter og en sodavand til 109 kroner. Ønsker du kun en sodavand, koster det kun 79 kroner.

Det er dine valgmuligheder. Punktum.

Er du vant til laaange menukort, virker det måske lidt for minimalistisk, men hvorfor tilføje alt muligt andet, når man kan lave én ret til perfektion?

Og nær perfekt er deres döner-kebab også.

Döner-kebab og luftigt fladbrød: Berlin Döner har fået en flyvende start i Aalborg

For det første er det kæmpe portion, man får, og maden spilder praktisk talt over, når man står og kæmper med at spise bæstet.

Pletterne på tøjet er dog det værd, fordi det er bare en klasse-sammensætning af tyrkisk fladbrød, grillet kalvekød, friske grøntsager og dressing .

Især urte-dressingen er Spitzenklasse.

Én af kunderne, der befandt sig i forretningen samtidig med os, bemærkede at det lidt ligner en buket og ærligt: Det er den type buket, der ville vinde vores hjerter.

God ratio mellem ingredienserne

Det er en rigtig positiv overraskelse, at der er så god en ratio mellem kød, brød, salat og dressing, så alt kommer med i hver mundfuld.

Ofte kan der mangle lidt grønt til at balancere den syndige del af en kebab-ret, men her får du masser af friske grøntsager.

Brødet får også point for at være så dejligt luftigt, at det nærmest kan bruges som en lille hovedpude, skulle du have brug for en middagslur efter al den mad.

Berlin Döner holder åbent hver dag fra klokken 11.00 til 22.00 med undtagelse af mandag, hvor de holder lukket.

Følg med hos Berlin Döner Aalborg her.

Del artikel

Andre læser også