Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En vild oplevelse: Benjamin Hav & Familien leverede et BIG show i Aalborg

Af Lærke Holst Thomsen

Benjamin Hav og Familien indtog lørdag aften scenen i AKKC, som en del af deres omfattende turné BIG SHOW.

Benjamin Hav er kendt for sin karismastiske fremtræden og skæve personlighed, som har været med til at cementere ham som en ikonisk skikkelse inden for den danske musikscene.

Lørdag var det Aalborgs tur til at få besøg af Benjamin Hav & Familien, og inden de startede deres tour, sagde han selv:

“Sidste år lavede vi noget small-timer, der virkede BIG! Derfor mener jeg, at det nu er tid til at lave noget, der er sådan ægte BIG!

Sådan helt Bjarke Ingels BIG! Du ved kæmpestort beton i ørkenen BIG! Vi kører måske ind i en HUMMER denne gang!”

Spørgsmålet er så, om de kunne leve op til deres ambitioner om et BIG show her i Aalborg.

En vild oplevelse: Benjamin Hav & Familien leverede et BIG show i Aalborg
Foto: AKKC.

“Mette Frederiksen er i huset”

Med disse ord, var vi spændte på, hvad der mødte os bag gardinet. Og det var altså ikke just en kæmpe Hummer. Tværtimod.

Benjamin Havs intro var alt andet end BIG. Med spotlys på det store gardin, som kunstneren gemte sig bag, og til lyden af hans stemme, der forklarede, at vi skal turde gøre det, vi normalt ikke tør, vi skal skubbe nogle grænser, blev forventningerne skruet ekstra op for, hvordan han kom frem på scenen.

Var det nu, den store Hummer kom?

Men det var det ikke. Frem i det ene hjørne kom Benjamin Hav listende ud til melodien af deres hitnummer Dig.

Publikum jublede og klappede for at byde Benjamin Hav hjertelig velkommen.

Med ordene:

“Det her er Big show. Mette Frederiksen er i huset. 6 PET-agenter er i huset. Kim Bodnia er i huset. Det her er BIG show,” efterfulgt af hittet Dig, var vi således igang.

En vild oplevelse: Benjamin Hav & Familien leverede et BIG show i Aalborg

Èn stor dansefest i AKKC

Trods en måske lidt antiklimatisk start på showet blev der hurtigt rettet op på dette, da Benjamin Hav spillede hitbangeren “Fri Mand”.

Det fik selv det ældre publikum som, overraskende for os, udgjorde størstedelen af tilhørerne, til at synge med, og det skabte en festlig stemning.

Benjamin Hav præsenterede også ny musik, herunder deres seneste single “Love Tonight”, der ligesom sine andre tekster er skæve og fuld af lyrik.

Energien steg betydeligt, da scenen blev oplyst i en skinnende orange farve og “Dejligste Boy” indledte én stor dansefest.

Benjamin Havs evne til at engagere publikum er eminent, og hans karakteristiske far-moves gjorde ham til midtpunktet af en festlig atmosfære.

Alt i mens scenelyset skinnede på ham, som en sand sol, der fik ham til at storsvede i sit gråbrune jakkesæt – fik det ham ikke til at give den mindre gas. Og det fik folk til at smide hæmningerne og danse med.

Det blev endnu engang bevist, da bandet henimod slutningen fik rullet et dobbelttrommesæt på hjul ind på scenen, som skruede ekstra godt op for den musikalske stemning, alt imens Samba De Janeiro fik publikums hofter til næsten at gå ud af led.

En vild oplevelse: Benjamin Hav & Familien leverede et BIG show i Aalborg
Foto: AKKC.

I den forbindelse må vi også bare tage hatten af for fabelagtige orkester, der næsten fik The Antonelli Orchestra fra Vild Med Dans til at minde om et folkeskoleband.

Så hold dog jeres ….

Der er ikke meget kritik at give til lørdagens optræden fra Benjamin Hav og Familien.

Det er der til gengæld til store dele af publikum, der ikke kunne vente med at dele ud af deres hverdagssnak til efter koncerten.

Her må vi bare sige, at det er respektløst for de andre publikummer og i særdeleshed overfor kunsteren, når man står og snakker under koncerten.

Det tog en smule af oplevelsen, hvilket var så ærgerligt.

En vild oplevelse: Benjamin Hav & Familien leverede et BIG show i Aalborg

Fantastisk show

Det var dog ikke nok til at slå os helt ud. For i stemning det kom vi, og vi blev da også nødt til at fortsætte festen efterfølgende med mere Benjamin Hav i anlægget.

Benjamin Hav og Familien leverede et fantastisk show, der vil blive skrevet ind i vores historiebøger som en unik koncertoplevelse.

Fra start til slut skabte de en koncertoplevelse, der formåede at samle forskellige generationer og genrepræferencer i én fælles fest.

Endnu engang bevidste Benjamin Hav og Familien, hvorfor de er blandt af landets mest karismatiske og underholdende livebands.

En vild oplevelse: Benjamin Hav & Familien leverede et BIG show i Aalborg

Del artikel

Andre læser også