Benedikte bruger #aalborg: Tabte 28 kilo – og fik 11.000 følgere

Skrevet af: Michael Qureshi

Det sociale medie Instagram øger dagligt populariteten på verdensplan og ikke mindst i Danmark.

Hvis man er en velkendt bruger af Instagram, bruger man ofte hashtags. Mange nordjyder bruger #aalborg, når de for eksempel gerne vil gøre opmærksom på, at de er i byen.

Flere er også begyndt at bruge #migogaalborg. Tak for det.

Går man ind under hashtagget Aalborg, viser app’en selv de mest populære opslag fra #aalborg. Altså de billeder der har fået flest likes på en dag.

Det er ret tit, at vi støder på billeder fra en Instagram-profil, der hedder happy.fitliving! Derfor besluttede vi os for at finde ud af, hvem der gemmer sig bag den spændende insta-profil.

Det kan du læse om her.

Fortæl kort om dig selv

“Mit navn er Benedikte, jeg er uddannet cand. merc. i organisation & strategi, og jeg udfylder i dag en HR-rolle med ledelses af 50 medarbejder. Min fritid har de seneste fire år været præget af min interesse for sundhed, og hvad den sunde livsstil kan gøre for kroppen. Jeg er bosat i Aalborg Vestby med min kæreste Mikkel, som også er min sparringspartner hvad angår madlavning og opskrifter.”

Hvad elsker du mest med Instagram?

“Jeg elsker at blive inspireret af andre mennesker. Jeg nyder at følge med i andres succeshistorie, personlige fortællinger og inspiration til den sunde livsstil. Dertil er jeg også vild med den måde, hvorpå man via Instagram kan dele ud af sine erfaringer. Jeg elsker at jeg har muligheden for at inspirerer andre via instagram, og at jeg igennem tiden har fået over 11.000 følgere gør mig dybt beæret.”

Hvordan vil du beskrive din Insta, og hvem appellerer den til?

“Min Instagram profil har hovedagligt fokus på sund kost, og appellerer til folk der enten gerne vil tabe sig, bibeholde sin vægt eller bare gerne vil inspireres til dagens aftensmad. Mine opskrifter er ikke indviklet, eller fulde af specielle ingredienser, som du er nødt til at købe i specialforretninger for dernæst kun at bruge det én gang. Sammen med Mikkel forsøger jeg at notere opskrifter og næringsindhold til de fleste af mine instagram billeder, hvilket ofte giver god respons. Det er dog ikke altid, at tiden tillader det, men jeg bestræber mig på at blive bedre til det.”

Hvorfor tror du, at du har fået så vildt mange følgere?

“Jeg tror at folk kan genkende sig selv i min profil, og jeg er ærlig om mine op- og nedture. Min profil er ikke fanatisk omkring sundhed, jeg vil nærmere kalde den sundhedsrealistisk. – Jeg kan sagtens nyde fredagsslik på en lørdag uden dårlig samvittighed. I min verden er der intet der er forbudt eller syndigt at spise, men noget er mere hensigtsmæssigt at spise i store mængder end andet.”

Hvordan kom du i gang med dit store vægttab – hvad gjorde udslaget?

“For mig handlede mit vægttab, som udgangspunkt ikke, om at gå ned i buksestørrelser, men om at behandle min krop bedre. For fire år siden havde jeg ingen anelse om, hvordan den mad, jeg spiste, påvirkede min krop og psyke. En forårsdag i 2012 læste jeg en artikel om sundhed, og der begyndte min interesse for alvor at vokse. Jeg blev fascineret af, hvor stor en indvirkning den rette kost kan have på kroppen. Jeg begyndte at spise sundere og mærkede en markant forbedring på mit humør, mit overskud, min hud og psyke. Det var svært for mig i starten at ændre min livsstil, men da jeg først mærkede alle disse positive forandringer, begyndte livsstilsændringen at være en fornøjelse, og jeg nød at leve sundere. Dernæst betød det selvfølgelig også enormt meget, at jeg blev mere afslappet og tilpas i min egen krop, og denne livsstilsændring har nu resulteret i et vægttab på 28 kg.”

 Hvad giver du dine følgere?

“Jeg prøver på at give dem et ærligt indblik i min hverdag, både med mine op- og nedture. Derudover forsøger jeg at samle mine tips & tricks til min livsstilsændring og vægttab, hvilket forhåbentligt kan motivere andre, der er i samme båd som jeg. Jeg håber på at kunne give mine følgere et mere afslappet forhold til sundhed, fordi det i mine øjne er svært at lave en livsstilsændring, hvis man hele tiden føler at man er begrænset af restriktioner.”

I tvivl om frokosten i morgen? ? Min skal helt sikkert bestå af ?? Broccoli-Persille Boller ? Opskriften på bollerne: 186 gr Broccolihovede 200 gr æg 11 gr Persille 2 spsk FiberHusk (Gul) 1/2 tsk Bagepulver 51 gr Mandelmel Blend broccolihovedet fint, og rør det sammen med de resterne ingredienser. Sæt i ovnene på 175 grader varmluft. Fordel dejen på en bageplade, og gør dem lidt flade. Per portion: Kcal: 853 // P: 56 // K: 49 // F: 47 Jeg fik 6 boller ud af det.??#instafood #food #foodporn #yum #yummy #amazing #instagood #photooftheday #sweet #fresh #tasty #food #delish #delicious #eating #foodpic #foodpics #eat #hungry #foodgasm #foods #sund2016 #fitness #healthy #motivation #fit #migogaalborg #aalborg #royalcopenhagen

A photo posted by Benedikte Katrine (@happy.fitliving) on

Hvad er det bedste ved at bo i Aalborg?

“Jeg er tosset med Aalborg Vestby, hvor der er den helt rigtige sammensætning af kort afstand til midtbyen, uden at være oversvømmet af mennesker. Jeg har ikke langt til lystbådehavnen, som er hyggelig og fyldt med god stemning. Byen er stor nok til at tilbyde fede oplevelser for enhver smag, men samtidig føler jeg aldrig, at jeg er langt væk fra venner, butikker eller andet.”

Nævn et par yndlingsbutikker?

“The Body Shop, Helsekosten, Message, Envii samt Bodyman.”

Hvor kan du lide at spise?

“Jeg elsker at købe mad fra SushiMania og Eatlow, hvor jeg næsten spiser ugentligt. Det næste sted jeg skal afprøve, er helt sikkert Caspars – Proper Street Food.”

Hvor går du ud?

“Går jeg ud for at spise er det steder som Vesterå og Spiret, jeg besøger. Burgeren fra Vesterå, og Spirets salat med oksefilet er jeg svært glad for. Rositas er et sted jeg også drømmer om at besøge inden for den nærmeste fremtid. Skal jeg indimellem ud og have en genstand med mine venner er det som regel baren Downtown vi befinder os på.”

ANDRE ARTIKLER I SAMME STIL

Andelsboliger er hotte igen: Så hurtigt rives de væk

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Ejerlejlighedsmarkedet og lejeboligmarkedet er eksploderet med høje priser de sidste par år.

Det har medført at boligsøgende har søgt andre muligheder for at finde et tag over hovedet.

En ny opgørelse fra Boliga viser, at andelsboliger er blevet mere eftertragtet og flere boligsøgende har valgt at blive andelshavere.

Laveste antal af udbudte andelsboliger i 10 år

Schweiziske obligationer, renteswap og konkurs har ofte været sat i forbindelse med køb af en andelsbolig. Men de dage lader til at være talt.

Til trods for de skrækhistorier, som har gjort, at flere har holdt sig væk fra andelsboligforeningerne i adskillige år, så er udbuddet af andelsboligerne lavere end det sidste årti.

Opgørelsen viser, at fra perioden d. 1 april til 1. oktober 2018, har der været 2.716 andelsboliger offentlig til salg.

Det er ikke mange, hvis man kigger tilbage i samme periode i 2013 – der blev der sat 12.569 andelsboliger til salg.

En forskel på intet mindre end 9.853 andelsboliger.

Årsagen til at andelsboligerne er blevet så eftertragtet kan skyldes, at de økonomisk kan være mere tilgængelige end de tilsvarende ejerboliger, mener cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig fra Reakredit Danmark.

”Det er en naturlig konsekvens af de senere års kraftige prisstigninger på ejerboligmarkedet, mens mange andelsboliger er bundet af maksimalpriser,” siger Christian Hilligsøe Heinig til Boliga.

Har du læst vores artikel om hvad forskellen på en andelsbolig og en ejerbolig er – klik her.

En andelsbolig kan kun sælges til den maksimalpris, som andelsboligforeningen har sat andelsværdien til.

Det betyder i praksis, at sælgeren af andelsboligen ikke frit kan bestemme, hvor stor en pose penge andelsboligen skal koste, når den udbydes til salg.

Derfor må boligen højst sælges til den beregnede maksimalpris.

Køberne skal være hurtige på aftrækkeren

Valgmulighederne for køberne har været meget færre end for fem år siden, og opgørelsen fra Boliga viser også, at køberne har skulle træffe en beslutning hurtigere.

Statistik fra Boliga.dk

For også liggetiderne har haft en betydning – de er dalende, hvilket viser hvor eftertragtet andelsboligerne har været i år.

I år nåede en andelsbolig en liggetid på 118 dage på landsplan i gennemsnit.

Sidste år var liggetiden 180 dage, altså et halvt år, og i 2012 på 261 dage. I øjeblikket er liggetiden i Aalborg  gennemsnitlig på 148 dage.

Ifølge Christian Hilligsøe Heinig forventes det økonomiske opsving at fortsætte, og det vil betyde, at der stadig er en efterspørgsel på andelsboliger.

”Det vil bevirke, at der stadig over det kommende års tid vil være stor rift om mange andelsboliger, og at de primært vil blive solgt uden om en ejendomsmægler,” siger han til Boliga.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Den nye øl-is er på markedet: Her kan du købe den i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

De fleste er enige om, at en øl skal serveres iskold.

Der stopper sammenligningen mellem is og øl nok også for de fleste.

Men det vil de to Thy-virksomheder Premier Is og Thisted Bryghus gerne anfægte.

I slutningen af maj lancerede de nemlig en helt ny øl-is. Det gav genlyd i hele Norden, og således også her på MigogAalborg. Læs mere om det her.

Den kan købes i Aalborg

Nu er Thagaard-isen så på markedet.

“Vi har mærket en stor interesse for at få isen på markedet, og nu er vi klar,” siger Kommerciel Direktør Christian Brink, Premier Is/Mejerigaarden, i en pressemeddelelse.

Han påpeger, at mange faktorer spiller ind, når man skal lancere en helt ny is i et nyt samarbejde.

“Da der er tale om en speciel is i forhold til normalen, har Thisted Bryghus skullet producere smagsingredienserne, isen har skullet produceres, produktet skal godkendes af fødevaremyndighederne og så videre.

Det er baggrunden for, at alle har måttet vente,” siger Christian Brink.

Thagaard-isen er baseret på smagene fra Thagaard-øllen, der er en del af Nationalpark-serien fra Thisted bryghus.

“Vi glæder os over samarbejdet med Premier Is, og en øl-is er et helt nyt marked for os. Vi glæder os til at se, hvad øl-isen måske fører med sig af andre projekter i fremtiden, siger Bryggeridirektør Aage Svenningsen, Thisted Bryghus.

Thagaard-isen kan købes i udvalgte MENY-butikker over hele landet. Her i Aalborg kan du altså finde den i Kennedy Arkaden og på Otto Mønsteds vej 1 ved City Syd.

Sådan smager den

Processen for at lave øl-issen er en meget omfattende og detaljerig proces.

I forsommeren plukkes de ny-udsprungne birkeblade og de lysegrønne granskud i skoven tæt på Nors Sø i Nationalpark Thy.

På Thisted Bryghus bliver de naturlige aromaer fra skoven indfanget, når man brygger den milde og friske Thagaard Øl.

Øllet udgør en særdeles spændende og sansebehagende smagsingrediens, og bidrager med lette aromaer af pebermynte og citrus i Thagaard Isen.

Smagsoplevelsen understreges af den cremede flødeis, der har sin oprindelse fra danske landmænd, hvis køer leverer fløden til de lækre og velsmagende flødeisvarianter fra Mejerigaarden og Premier Is i Thy.

MigogAalborg Shop

Har du i øvrigt set, at MigogAalborg lige har lanceret en webshop med lave priser på kvalitetsprodukter?

Tjek det ud her – eller klik på billedet

JØRN gentager succes: Julefrokost med udsigt over Limfjorden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis der er én restaurant i byen, som kan prale af den helt perfekte placering, kan det næsten kun være Restaurant JØRN.

Den er placeret i den arkitektoniske perle, Utzon Center, tæt ved både fjord og by.

I de helt unikke omgivelser serverer de dagligt elegante frokostretter, med sans for både detaljer og smag.

Om torsdagen har de stor succes med deres Wine & Dine, hvor de serverer lækker aftensmad til hverdagspris. Det kan du læse meget mere om her.

Sidste år lancerede Restaurant JØRN deres helt særlige form for julefrokost, som var yderst populær.

”Julefrokosten sidste år var en stor succes, så det vil vi selvfølgelig gerne gentage. Det bliver med mange af de samme elementer,” fortæller køkkenchef, Tina Jakobsen, til MigogAalborg.

Foto: Restaurant JØRN
Foto: Restaurant JØRN

God mad i godt selskab

De fleste har nok stiftet bekendtskab med den vilde julefrokost, hvor mad og drikke indtages i bizarre mængder, og skandalerne står i kø.

Hos JØRN vil man gerne tilbage til rødderne, hvor det handler om at hygge sig med god mad og socialt samvær.

”Med al respekt for de julefrokoster med fuld musik på anlægget og dans på bordene, holder vi det lidt mere low key og hyggeligt hernede. Der skal være plads til at snakke og nyde hinandens selskab, selvfølgelig med god mad og drikke involveret.”

Julefrokostmenuen kan deles af selskaber fra minimum otte personer, imens man i ro og mag kan nyde hinandens selskab i den hyggelige restaurant – og selvfølgelig udsigten udover den smukke Limfjord.

Uden trængsel og alarm

Som man kender det fra JØRN, er maden anrettet let og elegant, så man ikke bliver overmæt og oppustet bare ved synet af de mange julegodter.

”Vi vil gerne skabe en oplevelse, hvor alle sanser bliver forkælet. Maden er lavet fra bunden med de bedste råvarer, og de rammer vi serverer det hele i er jo en fryd for øjet,” siger Tina og fortsætter:

”Maden serveres ved bordet, som en slags siddende buffet. På den måde kan gæsterne holde samtalen kørende og koncentrere sig om at hygge sig, mens maden bliver serveret.”

Et besøg på Restaurant JØRN er altid karakteriseret ved de bedste råvarer, og det gælder også, når det kommer til dem med procenter i.

”Vores juleøl er fra Fur Bryghus, og vores snaps er fra Nordisk Brænderi, som virkelig leverer noget af den højeste kvalitet på markedet.”

Lokale råvarer af høj kvalitet

De lækre julespecialiteter kan nydes for 350 kr. pr. person (fra otte personer).

Julefrokost hos JØRN tager imod aftenreservation (fra otte personer) på fredag og lørdage fra 9. november til 15. december. Det er også muligt at bestille bord andre dage i ugen. Her dog min. 20 personer – eller alternativt til frokost, alle ugens dage fra 11-15.

Menuen består af otte retter, som alle er lavet på lokale råvarer af høj kvalitet:

Menu:

Stegt sild – æggecreme – løg

Gravad laks – sennepsdressing – dild

Bagt laks – håndpillede rejser – citron

Grov leverpostej – svampe – bacon – rødbede

Julemedister – sennep – æbleflæsk

Rosastegt andebryst – rødkål – andesauce

Braiseret svinenakke – kartofler – tyttebær

Risalamande – mandler – kirsebærsauce

Danske oste – chutney – oliven – kiks

Serveres med rugbrød og surdejsbrød

Du finder info om bordbestilling og mere info her.