Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bekræftet: Påkørt dyr på E45 var en ulv

Af Emil Kjær Jørgensen

Det var en hanulv, som torsdag den 23. november 2023 blev fundet død i rabatten på den nordjyske motorvej ved Rold Skov lige syd for Aalborg.

Det er nu fastslået ved hjælp af DNA-analyser. Det oplyser Miljøstyrelsen.

Ulven blev fundet død af en medarbejder, der arbejder for Vejdirektoratet med renholdelse af nordjyske motorveje. Falck bragte den til Aalborg, hvor den blev afhentet af den nationale ulveovervågning og transporteret til obduktion på Københavns Universitet.

Det viste obduktionen

Obduktionen viste, at dyret var blevet påkørt og dræbt på stedet, og at det med al sandsynlighed var en ulv. Der findes dog hunde, som eksempelvis tjekkoslovakisk ulvehund, der nemt kan forveksles med ulv, og bl.a. derfor var det nødvendigt med en DNA-analyse.

Det er denne analyse, som nu har bekræftet, at der var tale om en ulv. Analysen dokumenterer også, at det er en hanulv, som tidligere er registreret både i Tyskland og Danmark.

Ulvens DNA-profil er blevet matchet med det centraleuropæiske ulveregister, og det har vist sig, at den tidligere har efterladt DNA-spor ved Hangelsberg i Tyskland og på Kongenshus Hede i Midtjylland.

Del artikel

Andre læser også