Bekræfter smitte: Medarbejder testet positiv for Covid-19 på plejehjem i Aalborg

Skrevet af: Redaktionen

En medarbejder på Sofiegården i Skalborg i Aalborg Kommune er i dag testet positiv for COVID-19.

Det bekræfter Aalborg Kommune tirsdag eftermiddag.

Aalborg Kommune har orienteret beboere og pårørende direkte, og man er i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed og følger de udstukne retningslinjer for smitteopsporing.

“Det er forventeligt, at vores medarbejdere i takt med genåbning af samfundet bliver udsat for smitte. Det er vores håb, at en effektiv og resolut smitteopsporing stopper og inddæmmer en eventuel smittespredning på plejehjemmet,” udtaler direktør Jan Nielsen fra Ældre- og Handicapforvaltningen.

Midlertidigt besøgsforbud

Som følge af at en medarbejder er testet positiv – og ud fra et forsigtighedsprincip – er der indført et midlertidigt og totalt besøgsforbud på Sofiegården.

Alle beboere og medarbejdere med tilknytning til stedet er ved at blive testet og bliver igen testet om 7 dage.

Den smittede medarbejder er sendt hjem, og af sikkerhedshensyn har vi ligeledes valgt at hjemsende yderligere 4 medarbejdere, som har arbejdet tæt sammen med den smittede medarbejder.

Ikke langt fra Aalborg oplever man lige nu landets højeste smittetryk.

Med 13 nye tilfælde af coronavirus på en uge er Vesthimmerlands Kommune nu det sted i Danmark, hvor der er størst fokus på smittetryk.

“I den seneste uge er 13 nye tilfælde af corona registreret i Vesthimmerland, hvilket minder os alle om, at vi fortsat skal passe på hinanden og være opmærksom på afstand, håndhygiejne og de gode muligheder for at blive testet,” skriver Vesthimmerlands Kommune på Facebook.