Bedst i Nordjylland: Fusion og Vendia viste klassen i Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Den store restaurantdyst Bedst i Nordjylland blev officielt skudt i gang d. 16. januar, hvor Hotel Amerika fra Hobro var i direkte dyst mod Studie 4 fra Aalborg.

Bedst i Nordjylland afvikles af Den Danske Spiseguide med assistance fra GastroNorth og udspringer af den anerkendte konkurrence Bedst på Sjælland.

Her mødes cremen af cremen blandt de bedste restauranter, og ved tilfældig lodtrækning besluttes det, hvilken nordjysk kollega den enkelte restaurant skal dyste imod og i hvilken af restauranterne dysten skal finde sted.

Det er også muligt for aalborgenserne at deltage i de intense aftenener, hvor gastronomiens konger duellerer i at levere til perfektion.

Du kan læse mere om konkurrencen, regler mm. her.

Dobbelt op på en gastronomisk aften

Torsdag aften blev det så Restaurant Fusions tur med Bryghuset Vendia fra Hjørring som modstander.

Aftenen fandt sted i Fusions fantastiske lokaler ved havnefronten, og hermed kunne man jo allerede konstatere, at aftenen egentlig ikke kunne starte meget bedre.

Fusion og Vendia havde i fællesskab fundet frem til et tema for menuen, og ingredienserne lød blandt andet på kammusling og chokolade.

Herefter var det altså op til den enkelte restaurant at fortolke frit og komme med deres bedste bud på en menu inden for kategorierne: snacks, forret, hovedret og dessert samt vine efter eget valg.

For gæsterne er det altså en fantastisk mulighed for at komme med indenfor på nogle af Nordjyllands bedste gourmetrestauranter – og tilmed opleve hele to uimodståelige menuer på én aften.

På netop denne aften gælder det virkelig for restauranterne om at præstere sit allerbedste; og det kunne i den grad smages igennem hele menuen.

Strandsten og jomfruhummer 

Både Fusion og Vendia tog sig god tid til at præsentere de enkelte retter, og der var bestemt ikke overladt noget til tilfældighederne.

Stemningen føltes på ingen måde anspændt mellem konkurrenterne. Tværtimod mærkede man en gensidig respekt, og at det var i alles interesse, at skabe en hyggelig aften for gæster såvel som de hårdtarbejdende kokke i køkkenet.

Fusion startede ud med en snack-anretning bestående af tamago med kimchee og puffede ris, krustade med jomfruhummertatar samt pankoflage med foie gras og yuzu. Hertil en NV, Jean Veselle, Reserve, Grand Cru, Bouzy, Frankrig.

Simpelt og utroligt lækkert.

Vendia fulgte trop med en Nordsø-inspireret snack-anretning, og her var i den grad tænkt over de visuelle detaljer.

”Snacken som I får, skal tage jer på en lille rundtur omkring Nordsøen. Der er meget på tallerkenen, der kan spises, og der er meget, der ikke kan spises,” forklarede Vendias tjener hemmelighedsfuldt.

Ind kom en – ja, det ville jo nærmest være en fornærmelse at kalde det andet end et ”kunstværk”. Anretningen lignede umiskendeligt en strand med sand, sten og muslinger.

Vi konstaterede hurtigt, at de store strandsten nok ikke hørte til i maven – men det var der heldigvis meget andet som gjorde: Vendias snack-anretning bød blandt andet på hummer, avocado, caviar og østers.

Hertil NV, Blanc de Blanc, Bonnaire, Champagne, Frankrig. 

Saltet kål og smagen af Asien

Standarden var sat højt fra start, og spændingen steg da også i takt med retterne.

Selvom Den Danske Spiseguide selv har sørget for et uvildigt dommerpanel, så var det svært ikke selv at blive ramt af Masterchef-nykker.

For på trods af den gode og uformelle stemning, så er det jo en konkurrence – og på trods af det fælles tema, så var alle retterne ekstremt unikke og kreative.

Det var blevet tid til forret, og her bød Vendia på stegt kammusling, tatar, saltede kål, silderogn og muslingesauce.

Smagsmæssigt spillede det hele, og det knasende kål gjorde det exceptionelt godt sammen med de møre muslinger.

Hertil 2016, Riesling Trocken, Wittmann, Rheinhessen, Tyskland. 

Fusion fulgte trop med en asiatisk inspireret forret bestående af stegt kammusling med dashi, nudler og blegselleri samt sashimi kammusling med soya, sake og wasabi. Hertil en Cotes du Rhone.

Smagen og det visuelle udtryk afslørede hurtigt, at Fusion var på hjemmebane, og at de vidste præcis, hvordan de asiatiske råvarer gjorde det allerbedst.

Hertil 2014, Viognier, Yves Cuilleron, Condrieu, Cotes du Rhone, Frankrig.

Rødbedens nye klæder

Timerne – og retterne – fløj afsted, og det var nu blevet tid til hovedretten.

Ved serveringen udviste Fusion igen talent for æstetisk enkelthed og den møre striploin med karamelliseret hvidløgspure og okseglace gjorde det helt fantastisk med de glaserede og purerede rødbeder. Hertil en spansk Priorat.

Kødet smeltede bogstaveligt talt på tungen, og samspillet mellem kødets grillede smag og den søde rødbede fuldendte i den grad hovedretten.

Hertil 2017, Cruor, Casa gran del Siurana, Priorat, Spanien. 

Herefter kom turen til Vendia som præsenterede en ret, der sagtens kunne være i familie med Fusions: oksemørbrad i trøffel og aske, kæbe med rødbede, trøffelløg og sauce med sort hvidløg.

Smagsnuancerne var fortryllende, og igen udviste Vendia stor kreativitet i anretningen.

Hertil 2014, Torroja, Terroir Al Limit, Priorat, Spanien. 

Søde desserter med blegselleri og hvidløg

Aftenen nærmede sig sin afslutning, og tilbage var der nu kun at vente i spænding på festens helt store sensation: desserterne.

Denne gang startede Vendia stærkt ud med en præsentation, som fik mundvandet til at boble af ren og skær begejstring: hvid chokolade, æble, blegselleri, krystalliseret chokolade og økologisk mælk.

Desserten var opdelt i to forskellige serveringer, men de mange forskellige smagsnuancer havde et utroligt vellykket møde med smagsløgene.

Kombinationen af sødt, syrligt, frisk, let og tungt var helt igennem vidunderlig, og smagen tog os (af én eller anden årsag) direkte tilbage til barndommen – på den voksne og gourmet-agtige måde.

Hvis selleri altid blev serveret på denne måde, så ville det i hvert fald aldrig blive et problem at få dagens grønt!

Hertil 2013, Coteaux de Layon Chaume, Soucherie, Loire, Frankrig.

Chokolade var nok det eneste, som de to repræsenterede desserter havde tilfælles, for Fusion havde valgt at gå i en helt anden retning.

Aftenens finale blev en smukt-anrettet tallerken med chokoladesorbet, fermenteret hvidløg, chokoladeskal, passion, krystalliseret chokolade og chokolade spongecake.

Mange af ingredienserne var direkte udefinerbare for en ikke-kender, men det gjorde nu bare det hele dét mere spændende og interessant.

Her var der virkelig skruet op for den dybe chokoladesmag – og det kan ingen vel klage over?!

Hertil 2015, Banyuls, Michel Chapoutier, Languedoc Rousillon, Frankrig. 

Afgørelsens time

Aftenen sang på sidste vers, og den havde på alle måder været fantastisk.

Vi var blevet behandlet som konger og dronninger, fået serveret noget af det fineste mad i hele Nordjylland og samtidig haft tid til både at nyde hinandens selskab – og i den grad også at udforske maden.

Aftenens dommerpanel havde nu sørget for at tælle stemmerne sammen, og det stod hurtigt klart, at begge restauranter havde præsteret helt forrygende flot. Alligevel var der en overbevisende vinder.

Aftenens resultater blev som følger:

Snack: Bryghuset Vendia

Forret: Bryghuset Vendia

Hovedret: Bryghuset Vendia

Dessert: Restaurant Fusion

Dermed en overbevisende sejr til Bryghuset Vendia, som altså er videre i konkurrencen om titlen Bedst i Nordjylland og 25.000 kr

Vinderne af de indledende runder mødes senere i fire kvartfinaler, herefter to semifinaler og afslutningsvis i den store finale i april/maj.

Indtil videre har følgende restauranter været i dyst (førstnævnte på hjemmebane):

Hotel Amerika vs. Studie 4 (vinder)

Musikkens Spisehus vs. Mortens Kro (vinder)

Fusion vs. Bryghuset Vendia (vinder)

Disse restauranter mangler stadig at komme i dyst (førstnævnte på hjemmebane): 

La Locanda vs. Ruths Hotel (afholdes den 31. januar kl. 18.00)

Brøndums Hotel vs. Tabu Dato (afholdes den 26. februar kl. 18.30)

Strandingskroen vs. Textur (afholdes d. 27. februar kl. 18.00)

Strandhotellet Blokhus vs. Applaus (afholdes den 28 februar kl 18.30)

San Giovanni – Går direkte videre uden dyst

Er du også blevet sulten efter at opleve en helt unik aften i selskab med Nordjyllands bedste spisesteder?

Så kontakt restauranterne for tilbageværende billetter til de resterende runder.

Får egen søpark og fitnesscenter: De første 92 lejligheder i Oasen klar til udlejning

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

I Skalborg begynder Calums nye lejeboliger i Oasen, der er beliggende på hjørnet af Ny Nibevej og Hobrovej, at stå klar.

Oasen skal rumme i alt 220 lejeboliger, og de første 92 lejligheder er nu sat til udlejning med indflytning fra 1. juni 2019.

Udlejningen af de nye boliger er startet, og der er mulighed for at opleve boligerne hver søndag fra klokken 11.00 – 12.00 – men du skal være vaks ved havelågen, da interessen for boligerne allerede er stor.

220 lejelejligheder i et grønt fællesskab

Lejerne af de nye boliger får glæde af helt unikke omgivelser.

Bygningerne opføres rundt om den tidligere grusgrav, der forandres til et rekreativt område med en privat søpark, som er omkranset af gamle træer og små private haver, legeplads samt grill-områder.

 

“Oasen er et unikt og attraktivt boligprojekt båret af nogle værdier, som markedet efterspørger lige nu.

De første åbent hus-arrangementer har været godt besøgt, og der er stor interesse fra alle målgrupper,” siger Maivi Herup, udlejningschef i DEAS, der står for udlejningen af Oasen samt idriftsætning og administration.

Meget mere end “bare” lejeboliger

Bebyggelsen er opført som en karré i sandfarvede teglsten. Alle lejligheder vender ud mod den grønne gårdsplads, hvor store vinduespartier fra boligerne giver udsigt til livet i det grønne.

Boligerne varierer i størrelse fra 48 til 117 kvadratmeter og fokus har været på planløsningen, så selv de mindre lejligheder har 2 værelser. De store boliger har enten 3 eller 4 værelser.

Men lejeboligerne rummer meget mere end blot at være et sted at bo.

Oasen byder nemlig på en række fællesfaciliteter som fælleslokale med køkken, der kan anvendes til festlige begivenheder, to eldrevne delebiler, fælles fitnessrum, små private haver med redskabsskur, værksted, naturlegeplads til børnene, wellness med spa og sauna samt et fitnesslokale.

”Vi har valgt at prioritere de grønne, rekreative områder og fællesskabet i Oasen højt.

Der er ingen tvivl om, at det er kvaliteter, der taler direkte til den moderne forbrugers værdier og ønsker til sin bolig,” udtaler Jakob Axel Nielsen, direktør i CALUM.

Med City Syd få minutter fra boligerne, hvor der er frit valg på alle hylder af indkøbsmuligheder, så er der ikke noget der mangler i området.

Læs meget mere om boligerne og projektet, ved at klikke her.

Legeplads og byskov: Aalborgs nye grønne oase i midtbyen er snart klar

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Engang var det en grå parkeringsplads præget af beton og triste omgivelser.

Nu er området lige omkring Budolfi Kirke, hvor Nordea banken og den store p-plads engang lå, slet ikke til at kende.

Ved det nye Budolfi Plads er der lige nu gang i en rivende byudvikling.

Boliger, dagligvareforretning og grønne områder skal forbinde og understøtte det omkringliggende byliv i midtbyen. Planen er også, at der gerne skal ligge caféer og kaffebar, så der virkelig kommer til at summe af liv.

Et af de kommende grønne områder er Lommeparken, som aalborgenserne snart kan glæde sig til at benytte.

Grønt område midt i centrum

På den tidligere parkeringsplads ved Algade, øst for Budolfi Kirke, står Lommeparken snart klar.

Lommeparken bliver anlagt for at sikre at Budolfi Plads bliver et af de nye attraktive områder i Aalborgs midtby. Flere borgere har efterlyst grønne områder og en legeplads til leg.

“Lommeparken forventes at stå færdig i løbet af maj måned. Men der arbejdes stadig i området,” fortæller Niels Bresemann Jensen, der er projektleder ved Aalborg Kommune til MigogAalborg.

Der er blevet plantet en masse grønne træer, og anlagt små hyggelige brostensstier. Men selvom det begynder at ligne noget, skal aalborgenserne vente en lille måned endnu.

“Lige nu er vi igang med beplantnings- og belægningsarbejdet. Det vil forsætte i en 2-3 uger frem.

Derudover skal der etableres trapper – både inde i Lommeparken og ned til Gammel Torv, samt skal der laves belysning,” fortæller Niels Bresemann Jensen.

Udover de hyggelige stier og grønne beplantninger, så bliver Lommeparken især noget for de børnefamilier, der bor i centrum.

De får nu en park i byen, hvor der er plads til ophold og leg.

“Der kommer en legeplads til børnene. Der er allerede blive opsat en rutchebane,” fortælle Niels Bresemann Jensen.

Lommeparken bliver et idéelt sted at opholde sig, hvis man bor i byen og ikke har haveadgang fra sin bolig. Børn kan lege, og voksne kan samles om en kold drink, frokost eller en is, når vejret tillader det.

Spar op til 80%: Tøjbutikken Tiffany holder kæmpe lagersalg i denne uge

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I 50 år har Tiffany i Aalborg stået forrest i køen, når de aalborgensiske kvinder skulle have fingrene i tidens mest moderigtige tendenser.

Den 26., 27. og 28. april bliver det dog vores tur til at stå i kø, når Tiffany i samarbejde med Noella, der er stiftet af én af tøjbutikkens medejere, åbner dørene til deres ekstraordinære lagersalg, hvor du kan gøre et kup udover det sædvanlige.

Store besparelser i vente

Tiffany holder til dagligt til i Bispensgade 6, men i den kommende weekend er det på deres nye lager på Kaolinvej, at du kan shoppe amok og spare helt op til 80 % – og hvad der er sparet, er jo tjent – hvilket åbner muligheden for, at du med god samvittighed kan shoppe lidt mere end sædvanligt.

Tiffany forhandler mærker som Ganni, American Vintage, Acne Studios og Noella – og sidstnævnte har tilmed en shop-in-shop i Tiffany, og dermed bliver der altså også en masse kollektionsvarer fra det stærkt voksende brand.

”Vi glæder os til at byde aalborgenserne velkommen til tre dage med lager- og kollektionsprøvesalg ude hos Noella og Tiffany.

Vi kommer til at sælge ud af alt fra kjoler til bluser, nederdele, sko og tasker – alt sammen med besparelser på op til 80%.

Vi sørger for at der bliver fyldt op hele dagen, så uanset om du kommer fra morgenstunden eller senere på dagen vil der være et stort udvalg af gode varer,” garanterer Lau Knudsen, der er stifter og direktør af Noella.

Du kan læse mere om lagersalget lige her.

Hvad: Lagersalg – Tiffany & Noella
Hvor: Kaolinvej 6, 9220 Aalborg SØ
Hvornår:
Fredag d. 26 april: kl. 10-18
Lørdag d. 27 april: kl. 10-16
Søndag d. 28 april: kl. 10-15