Bedst i Nordjylland: Fusion og Vendia viste klassen i Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Den store restaurantdyst Bedst i Nordjylland blev officielt skudt i gang d. 16. januar, hvor Hotel Amerika fra Hobro var i direkte dyst mod Studie 4 fra Aalborg.

Bedst i Nordjylland afvikles af Den Danske Spiseguide med assistance fra GastroNorth og udspringer af den anerkendte konkurrence Bedst på Sjælland.

Her mødes cremen af cremen blandt de bedste restauranter, og ved tilfældig lodtrækning besluttes det, hvilken nordjysk kollega den enkelte restaurant skal dyste imod og i hvilken af restauranterne dysten skal finde sted.

Det er også muligt for aalborgenserne at deltage i de intense aftenener, hvor gastronomiens konger duellerer i at levere til perfektion.

Du kan læse mere om konkurrencen, regler mm. her.

Dobbelt op på en gastronomisk aften

Torsdag aften blev det så Restaurant Fusions tur med Bryghuset Vendia fra Hjørring som modstander.

Aftenen fandt sted i Fusions fantastiske lokaler ved havnefronten, og hermed kunne man jo allerede konstatere, at aftenen egentlig ikke kunne starte meget bedre.

Fusion og Vendia havde i fællesskab fundet frem til et tema for menuen, og ingredienserne lød blandt andet på kammusling og chokolade.

Herefter var det altså op til den enkelte restaurant at fortolke frit og komme med deres bedste bud på en menu inden for kategorierne: snacks, forret, hovedret og dessert samt vine efter eget valg.

For gæsterne er det altså en fantastisk mulighed for at komme med indenfor på nogle af Nordjyllands bedste gourmetrestauranter – og tilmed opleve hele to uimodståelige menuer på én aften.

På netop denne aften gælder det virkelig for restauranterne om at præstere sit allerbedste; og det kunne i den grad smages igennem hele menuen.

Strandsten og jomfruhummer 

Både Fusion og Vendia tog sig god tid til at præsentere de enkelte retter, og der var bestemt ikke overladt noget til tilfældighederne.

Stemningen føltes på ingen måde anspændt mellem konkurrenterne. Tværtimod mærkede man en gensidig respekt, og at det var i alles interesse, at skabe en hyggelig aften for gæster såvel som de hårdtarbejdende kokke i køkkenet.

Fusion startede ud med en snack-anretning bestående af tamago med kimchee og puffede ris, krustade med jomfruhummertatar samt pankoflage med foie gras og yuzu. Hertil en NV, Jean Veselle, Reserve, Grand Cru, Bouzy, Frankrig.

Simpelt og utroligt lækkert.

Vendia fulgte trop med en Nordsø-inspireret snack-anretning, og her var i den grad tænkt over de visuelle detaljer.

”Snacken som I får, skal tage jer på en lille rundtur omkring Nordsøen. Der er meget på tallerkenen, der kan spises, og der er meget, der ikke kan spises,” forklarede Vendias tjener hemmelighedsfuldt.

Ind kom en – ja, det ville jo nærmest være en fornærmelse at kalde det andet end et ”kunstværk”. Anretningen lignede umiskendeligt en strand med sand, sten og muslinger.

Vi konstaterede hurtigt, at de store strandsten nok ikke hørte til i maven – men det var der heldigvis meget andet som gjorde: Vendias snack-anretning bød blandt andet på hummer, avocado, caviar og østers.

Hertil NV, Blanc de Blanc, Bonnaire, Champagne, Frankrig. 

Saltet kål og smagen af Asien

Standarden var sat højt fra start, og spændingen steg da også i takt med retterne.

Selvom Den Danske Spiseguide selv har sørget for et uvildigt dommerpanel, så var det svært ikke selv at blive ramt af Masterchef-nykker.

For på trods af den gode og uformelle stemning, så er det jo en konkurrence – og på trods af det fælles tema, så var alle retterne ekstremt unikke og kreative.

Det var blevet tid til forret, og her bød Vendia på stegt kammusling, tatar, saltede kål, silderogn og muslingesauce.

Smagsmæssigt spillede det hele, og det knasende kål gjorde det exceptionelt godt sammen med de møre muslinger.

Hertil 2016, Riesling Trocken, Wittmann, Rheinhessen, Tyskland. 

Fusion fulgte trop med en asiatisk inspireret forret bestående af stegt kammusling med dashi, nudler og blegselleri samt sashimi kammusling med soya, sake og wasabi. Hertil en Cotes du Rhone.

Smagen og det visuelle udtryk afslørede hurtigt, at Fusion var på hjemmebane, og at de vidste præcis, hvordan de asiatiske råvarer gjorde det allerbedst.

Hertil 2014, Viognier, Yves Cuilleron, Condrieu, Cotes du Rhone, Frankrig.

Rødbedens nye klæder

Timerne – og retterne – fløj afsted, og det var nu blevet tid til hovedretten.

Ved serveringen udviste Fusion igen talent for æstetisk enkelthed og den møre striploin med karamelliseret hvidløgspure og okseglace gjorde det helt fantastisk med de glaserede og purerede rødbeder. Hertil en spansk Priorat.

Kødet smeltede bogstaveligt talt på tungen, og samspillet mellem kødets grillede smag og den søde rødbede fuldendte i den grad hovedretten.

Hertil 2017, Cruor, Casa gran del Siurana, Priorat, Spanien. 

Herefter kom turen til Vendia som præsenterede en ret, der sagtens kunne være i familie med Fusions: oksemørbrad i trøffel og aske, kæbe med rødbede, trøffelløg og sauce med sort hvidløg.

Smagsnuancerne var fortryllende, og igen udviste Vendia stor kreativitet i anretningen.

Hertil 2014, Torroja, Terroir Al Limit, Priorat, Spanien. 

Søde desserter med blegselleri og hvidløg

Aftenen nærmede sig sin afslutning, og tilbage var der nu kun at vente i spænding på festens helt store sensation: desserterne.

Denne gang startede Vendia stærkt ud med en præsentation, som fik mundvandet til at boble af ren og skær begejstring: hvid chokolade, æble, blegselleri, krystalliseret chokolade og økologisk mælk.

Desserten var opdelt i to forskellige serveringer, men de mange forskellige smagsnuancer havde et utroligt vellykket møde med smagsløgene.

Kombinationen af sødt, syrligt, frisk, let og tungt var helt igennem vidunderlig, og smagen tog os (af én eller anden årsag) direkte tilbage til barndommen – på den voksne og gourmet-agtige måde.

Hvis selleri altid blev serveret på denne måde, så ville det i hvert fald aldrig blive et problem at få dagens grønt!

Hertil 2013, Coteaux de Layon Chaume, Soucherie, Loire, Frankrig.

Chokolade var nok det eneste, som de to repræsenterede desserter havde tilfælles, for Fusion havde valgt at gå i en helt anden retning.

Aftenens finale blev en smukt-anrettet tallerken med chokoladesorbet, fermenteret hvidløg, chokoladeskal, passion, krystalliseret chokolade og chokolade spongecake.

Mange af ingredienserne var direkte udefinerbare for en ikke-kender, men det gjorde nu bare det hele dét mere spændende og interessant.

Her var der virkelig skruet op for den dybe chokoladesmag – og det kan ingen vel klage over?!

Hertil 2015, Banyuls, Michel Chapoutier, Languedoc Rousillon, Frankrig. 

Afgørelsens time

Aftenen sang på sidste vers, og den havde på alle måder været fantastisk.

Vi var blevet behandlet som konger og dronninger, fået serveret noget af det fineste mad i hele Nordjylland og samtidig haft tid til både at nyde hinandens selskab – og i den grad også at udforske maden.

Aftenens dommerpanel havde nu sørget for at tælle stemmerne sammen, og det stod hurtigt klart, at begge restauranter havde præsteret helt forrygende flot. Alligevel var der en overbevisende vinder.

Aftenens resultater blev som følger:

Snack: Bryghuset Vendia

Forret: Bryghuset Vendia

Hovedret: Bryghuset Vendia

Dessert: Restaurant Fusion

Dermed en overbevisende sejr til Bryghuset Vendia, som altså er videre i konkurrencen om titlen Bedst i Nordjylland og 25.000 kr

Vinderne af de indledende runder mødes senere i fire kvartfinaler, herefter to semifinaler og afslutningsvis i den store finale i april/maj.

Indtil videre har følgende restauranter været i dyst (førstnævnte på hjemmebane):

Hotel Amerika vs. Studie 4 (vinder)

Musikkens Spisehus vs. Mortens Kro (vinder)

Fusion vs. Bryghuset Vendia (vinder)

Disse restauranter mangler stadig at komme i dyst (førstnævnte på hjemmebane): 

La Locanda vs. Ruths Hotel (afholdes den 31. januar kl. 18.00)

Brøndums Hotel vs. Tabu Dato (afholdes den 26. februar kl. 18.30)

Strandingskroen vs. Textur (afholdes d. 27. februar kl. 18.00)

Strandhotellet Blokhus vs. Applaus (afholdes den 28 februar kl 18.30)

San Giovanni – Går direkte videre uden dyst

Er du også blevet sulten efter at opleve en helt unik aften i selskab med Nordjyllands bedste spisesteder?

Så kontakt restauranterne for tilbageværende billetter til de resterende runder.

Så skal der stemmes: Her er finalisterne til AALBORG AWARDS 2019

Skrevet af: Redaktionen

Så er vi klar til at løfte sløret for, hvem der er kommet igennem nåleøjet og er blandt finalisterne til årets AALBORG AWARDS.

Over 18.000 har stemt i den indledende nomineringsrunde, og det har været ekstremt tæt i langt de fleste kategorier.

I år har vi valgt at tage 6 finalister med i hver kategori til AALBORG AWARDS, der afholdes lørdag d. 30. marts i Aalborg Kongres & Kultur Center.

Det bliver en af årets fedeste fester, og det er Vi Elsker 90’erne, der står for et Mega Afterparty. Se her hvilket kæmpe internationalt 90’er navn, der spiller til afterparty.

Du kan selv komme med til den store fest – der kan vælges mellem både siddepladser- og ståpladser. Der er drinks, show og afterparty inkluderet i billetten. Se billetterne her

Men du skal igen hjælpe med at stemme. For læsernes stemme har også en betydning for finalisterne.

Her voterer juryen med en stemme hver, og så tæller læsernes stemme i den her nye afstemning (den starter i bunden af artiklen) også med 1 stemme.

Juryen i år består af;

Gastromand v. Mads Schytte og Anders Damm Christensen
Peter Christian Jensen, direktør Ruths Hotel
Mark Bering, direktør Himmerland Golf & Spa Resort
Tina Mikkelsen, store manager, Magasin Aalborg
Michael Qureshi, redaktør MigogAalborg
Læsernes stemme

Vi har lavet en side om AALBORG AWARDS, hvor du kan læse mere om showet og se vores mange fantastiske sponsorer her

Ellers så er det bare om at stemme, så vi kan få afgjort, hvem der er Byens Bedste i de forskellige kategorier.

powered by Typeform

Stort cadeau: Aalborg Teaters forestilling opføres i Tyskland

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Der er stor jubel på Aalborg Teater i øjeblikket.

I efteråret 2017 fik Aftenlandet premiere på Lille Scene, og forestillingen opnåede på kort tid stor anerkendelse i Danmark.

Aftenlandet kredser om den aktuelle samfundsdebat vedrørende flygtninge, Europas fremtid, og hvor EU er på vej hen.

Forestillingen blev især omtalt, fordi alle statisterne også er asylansøgere fra nordjyske asylcentre uden for teaterscenen.

Men nu har selve forestillingen også bevæget sig udover Danmarks grænser.

I år kan stykket – i en oversat udgave – nemlig også opleves i Tyskland – og allerede d. 20. marts får det aktuelle værk premiere i München og i 2020 følger endnu et tysk teater efter.

Prisvindende og aktuelt

På trods af det store cadeau fra udlandet, så er det bestemt ikke første gang, at forestillingen har fået store roser med på vejen.

I 2018 modtog forestillingens mor og én af de mest markante stemmer i dansk teater, Julie Maj Jakobsen, en Reumertpris som Årets Dramatiker for netop Aftenlandet.

Tue Bering iscenesatte stykket og løb i den forbindelse også med prisen som Årets Instruktør.

Forestillingen fik 5.3 stjerner i gennemsnit fra publikummet og høstede selvfølgelig også topkarakterer fra anmelderne.

Aalborg Teater genopsætter forestillingen

Nåede du ikke at opleve Aftenlandet, da de spillede i Aalborg? Og synes du, der er lidt langt til Tyskland?

Så er der også gode nyheder.

Fra 16. til 25. maj 2010 genopsætter teateret nemlig forestillingen på Lille Scene, hvor det igen bliver muligt at overvære dagens konfliktfyldte Europa på tætteste hold.

Du kan købe billetter til forestillingen her.

Kæmpe scoop: MØ vender tilbage til Nibe Festival

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Efter flere års fravær vender den karakteristiske, vokale lyd, vi kender fra verdensstjerne MØ, endelig tilbage til Nibe Festival.

MØ gæstede ellers både Nibe i gennembrudsåret og året efter igen … men siden har festivalen knoklet intensivt for at lokke hende tilbage til Skalskoven.

… og i år er det endelig lykkes!

”MØ er som sagt på ingen måde en artist, som har overrendt de danske festivaler og spillesteder de seneste år.

Derfor er det selvfølgelig en kæmpe sejr og en meget stor glæde for os, at Nibe-publikummet nu skal feteres med fantastiske MØ,” udtaler festivalleder Peter Møller Madsen.

Gigantisk verdensstjerne vender hjem

Siden sit internationale gennembrud har hele verden nemlig været legeplads for MØ, også kendt som Karen Marie Aagaard Ørsted Andersen, hvilket har efterladt et utålmodigt undertryk på de danske scener.

Hun har på ganske kort tid formået at skabe sig en kæmpe musikkarriere, og kan blandt andet skrive samarbejder med Justin Bieber og Major Lazer på sit musikalske CV.

Den fynske pige har altså sat dybe aftryk på den internationale scene – men til sommer vender hun atter tilbage: klar til at få trætoppene til at vibrere med tonsvis af hits!

Lige fra numrene ”Pilgrim”, ”Maiden” og ”Waste Of Time” fra opstarten over MØ-klassikere som ”Don’t Wanna Dance”, ”Kamikaze”, ”Final Song”, ”Nights With You” og ny-hittet ”Blur” til gigantiske, internationale hits som ”Lean On” med Major Lazer & DJ Snake og ”Cold Water” med Major Lazer & Justin Bieber.

Eneste koncert udenfor Sjælland

Onsdag d. 3. juli bliver det MØ’s tur til at shine på Store Scene – og så bliver denne koncert desuden sommerens eneste udenfor Sjælland, hvor MØ også er blandt Roskilde Festivals hovednavne.

Udover MØ kan årets festivalgæster (indtil videre) se frem til: Nephew, Nik & Jay, Suspekt, The Minds Of 99, Gnags, Benal, Christopher, Queen Machine, SAVEUS, Clara, Folkeklubben, Ude Af Kontrol, Fool og Rasmus Bjerg – John.

OBS! Mandag d. 4. marts kl. 10 stiger prisen på både partout- og dagsbilletter på www.nibefestival.dk.

Husk derfor at sikre dig din billet … asap!

Sagde op som jurist: Nu sender Matti folk på drømmerejser med Rejselyst

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I vores nye portrætserie i 2019 går MigogAalborg tæt på iværksættere, der enten driver virksomhed i Aalborg eller er fra Aalborg og omegn.

At rejse er at leve.

Et udsagn, som de fleste nok kan nikke genkendende til.

Men hvad sker der, hvis man vender det om, og det at rejse også bliver ens levevej?

Det er netop, hvad Matti Saastamoinen Binderup fra Aalborg har gjort.

Matti har altid rejst meget, og i 2010 tog han afsted på en jordomrejse, der for alvor satte skub i rejselysten.

Drevet af rejselyst

I 2016 blev Matti færdiguddannet som jurist og har siden arbejdet fuldtid på et advokatkontor – indtil for nylig.

Ved årsskiftet valgte Matti at opsige sit job ved advokatfirmaet og i stedet gå all-in på Rejselyst.

Undervejs på jurastudiet og senere sideløbende med sit job som advokatfuldmægtig greb han også enhver mulighed for at rejse.

Mattis rejse-CV spænder lige fra eksotiske øgrupper som Maldiverne og Seychellerne til roadtrip gennem Kirgisistan og Kazakhstan, og drømmen om eget rejsebureau opstod for alvor i 2016.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Magic Maldives 🔮🐚 #rejselystdk

Et opslag delt af Rejselyst (@rejselystdk) den

”Oprindeligt startede idéen på Maldiverne, hvor vi boede på et lille familiedrevet guest house med seks værelser.

Vi var på daværende tidspunkt de første danskere på i deres guest house, og ejerne gjorde oplevelsen til noget helt særligt.” fortæller Matti.

“Da vi kom hjem, spurgte rigtig mange ind til vores rejse og bad mig om hjælp til at prøve noget lignende; så jeg tænkte, at når vi selv var så begejstrede og endda var de første danskere, så måtte der være grundlag for at give den samme gode oplevelse videre til andre.”

Herefter startede Matti et samarbejde med det specifikke guest house på den lille ø på Maldiverne – og sådan begyndte eventyret med Rejselyst.

Steder med personlighed

Konceptet er blevet taget godt imod, og Maldiverne er stadig det bedst sælgende rejsemål, men i dag tilbyder Matti via Rejselyst seks forskellige destinationer: Indien, Maldiverne, Oman, Seychellerne, Sri Lanka og Tyrkiet.

Samtidig afslører han, at Thailand og andre lande i Asien vil blive udbudt som nye rejsemål i løbet af 2019.

Alle stederne er besøgt og håndplukket af ham selv, og de er hverken udvalgt efter, hvem der har den bedste all-inclusive eller aircondition på værelserne.

Tværtimod.

“Vores rejser er udvalgt efter, at kunderne skal have én på opleveren – og så skal det være personligt og skræddersyet til den enkelte.

Der findes så mange alternativer til de traditionelle charterrejsemål, og jeg vil gerne give vores kunder nogle af de samme unikke rejseoplevelser, som jeg gennem tiden selv har fået ved at søge væk fra de mest betrådte stier” forklarer Matti.

Med på hele rejsen

Modsat de typiske charterferier, hvor alt er forudbestemt, så er Rejselysts primære mål, at rejsen skal skræddersys personligt til lige præcis dem, der skal på den.

“Hvis du klikker dig ind på vores hjemmeside, så møder du ikke en søgemaskine. Vi har heller ingen hyldevarer eller afbudsrejser, og vores kunder bliver ikke bare et tilfældigt nummer i et register.

Kunderne skal have det maksimale ud af rejsen, så vi bruger meget tid på at lytte til deres ønsker og forventninger, så vi har de bedste forudsætninger for at planlægge lige netop den rejse, som de ønsker” siger Matti.

”Du kan altid ringe og komme i kontakt med os, hvis du har spørgsmål – både før, under og efter rejsen. Vi er med hele vejen.”

Rejser til alle budgetter

Og så kommer det store, nordjyske spørgsmål; Hvad koster det?!

”Vi spænder ret bredt prismæssigt, og vores rejser starter typisk omkring 9.000 – 12.000 kr. pr. person. Vi sender eksempelvis mange til Maldiverne for omkring 12.000 kr. pr. person, mens andre booker en luksusrejse til 50.000 kr. pr. person,” siger han.

“Det er ikke vores ambition at kunne levere de billigste rejser i branchen, men derimod at kunne levere de bedste rejser, hvor den gode oplevelse og personlige service til vores kunder er i fokus”, forklarer han og supplerer:

”Når det så er sagt, så har vi indgået eksklusive aftaler med vores samarbejdspartnere, som vores kunder kan drage fordel af, og vi sikrer os, at der altid er sammenhæng mellem pris og kvalitet”, siger han.

Tester selv stederne

Rejselyst bureauet går ikke på kompromis med kvaliteten og besøger derfor altid selv rejsemålene, før de bliver udbudt.

”Vi møder vores samarbejdspartnere personligt og kigger dem i øjnene, bor på hotellerne og tester udflugterne, og vi fravælger naturligvis også nogle i processen.

Målet er ikke at udbyde 50 forskellige rejsemål, men snarere få, som vi kender til fingerspidserne, så vi kan give vores kunder noget helt specielt, de aldrig nogensinde glemmer.”

Du kan se mere til Rejselyst’ destinationer her