Bedst i Nordjylland: Fusion og Vendia viste klassen i Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Den store restaurantdyst Bedst i Nordjylland blev officielt skudt i gang d. 16. januar, hvor Hotel Amerika fra Hobro var i direkte dyst mod Studie 4 fra Aalborg.

Bedst i Nordjylland afvikles af Den Danske Spiseguide med assistance fra GastroNorth og udspringer af den anerkendte konkurrence Bedst på Sjælland.

Her mødes cremen af cremen blandt de bedste restauranter, og ved tilfældig lodtrækning besluttes det, hvilken nordjysk kollega den enkelte restaurant skal dyste imod og i hvilken af restauranterne dysten skal finde sted.

Det er også muligt for aalborgenserne at deltage i de intense aftenener, hvor gastronomiens konger duellerer i at levere til perfektion.

Du kan læse mere om konkurrencen, regler mm. her.

Dobbelt op på en gastronomisk aften

Torsdag aften blev det så Restaurant Fusions tur med Bryghuset Vendia fra Hjørring som modstander.

Aftenen fandt sted i Fusions fantastiske lokaler ved havnefronten, og hermed kunne man jo allerede konstatere, at aftenen egentlig ikke kunne starte meget bedre.

Fusion og Vendia havde i fællesskab fundet frem til et tema for menuen, og ingredienserne lød blandt andet på kammusling og chokolade.

Herefter var det altså op til den enkelte restaurant at fortolke frit og komme med deres bedste bud på en menu inden for kategorierne: snacks, forret, hovedret og dessert samt vine efter eget valg.

For gæsterne er det altså en fantastisk mulighed for at komme med indenfor på nogle af Nordjyllands bedste gourmetrestauranter – og tilmed opleve hele to uimodståelige menuer på én aften.

På netop denne aften gælder det virkelig for restauranterne om at præstere sit allerbedste; og det kunne i den grad smages igennem hele menuen.

Strandsten og jomfruhummer 

Både Fusion og Vendia tog sig god tid til at præsentere de enkelte retter, og der var bestemt ikke overladt noget til tilfældighederne.

Stemningen føltes på ingen måde anspændt mellem konkurrenterne. Tværtimod mærkede man en gensidig respekt, og at det var i alles interesse, at skabe en hyggelig aften for gæster såvel som de hårdtarbejdende kokke i køkkenet.

Fusion startede ud med en snack-anretning bestående af tamago med kimchee og puffede ris, krustade med jomfruhummertatar samt pankoflage med foie gras og yuzu. Hertil en NV, Jean Veselle, Reserve, Grand Cru, Bouzy, Frankrig.

Simpelt og utroligt lækkert.

Vendia fulgte trop med en Nordsø-inspireret snack-anretning, og her var i den grad tænkt over de visuelle detaljer.

”Snacken som I får, skal tage jer på en lille rundtur omkring Nordsøen. Der er meget på tallerkenen, der kan spises, og der er meget, der ikke kan spises,” forklarede Vendias tjener hemmelighedsfuldt.

Ind kom en – ja, det ville jo nærmest være en fornærmelse at kalde det andet end et ”kunstværk”. Anretningen lignede umiskendeligt en strand med sand, sten og muslinger.

Vi konstaterede hurtigt, at de store strandsten nok ikke hørte til i maven – men det var der heldigvis meget andet som gjorde: Vendias snack-anretning bød blandt andet på hummer, avocado, caviar og østers.

Hertil NV, Blanc de Blanc, Bonnaire, Champagne, Frankrig. 

Saltet kål og smagen af Asien

Standarden var sat højt fra start, og spændingen steg da også i takt med retterne.

Selvom Den Danske Spiseguide selv har sørget for et uvildigt dommerpanel, så var det svært ikke selv at blive ramt af Masterchef-nykker.

For på trods af den gode og uformelle stemning, så er det jo en konkurrence – og på trods af det fælles tema, så var alle retterne ekstremt unikke og kreative.

Det var blevet tid til forret, og her bød Vendia på stegt kammusling, tatar, saltede kål, silderogn og muslingesauce.

Smagsmæssigt spillede det hele, og det knasende kål gjorde det exceptionelt godt sammen med de møre muslinger.

Hertil 2016, Riesling Trocken, Wittmann, Rheinhessen, Tyskland. 

Fusion fulgte trop med en asiatisk inspireret forret bestående af stegt kammusling med dashi, nudler og blegselleri samt sashimi kammusling med soya, sake og wasabi. Hertil en Cotes du Rhone.

Smagen og det visuelle udtryk afslørede hurtigt, at Fusion var på hjemmebane, og at de vidste præcis, hvordan de asiatiske råvarer gjorde det allerbedst.

Hertil 2014, Viognier, Yves Cuilleron, Condrieu, Cotes du Rhone, Frankrig.

Rødbedens nye klæder

Timerne – og retterne – fløj afsted, og det var nu blevet tid til hovedretten.

Ved serveringen udviste Fusion igen talent for æstetisk enkelthed og den møre striploin med karamelliseret hvidløgspure og okseglace gjorde det helt fantastisk med de glaserede og purerede rødbeder. Hertil en spansk Priorat.

Kødet smeltede bogstaveligt talt på tungen, og samspillet mellem kødets grillede smag og den søde rødbede fuldendte i den grad hovedretten.

Hertil 2017, Cruor, Casa gran del Siurana, Priorat, Spanien. 

Herefter kom turen til Vendia som præsenterede en ret, der sagtens kunne være i familie med Fusions: oksemørbrad i trøffel og aske, kæbe med rødbede, trøffelløg og sauce med sort hvidløg.

Smagsnuancerne var fortryllende, og igen udviste Vendia stor kreativitet i anretningen.

Hertil 2014, Torroja, Terroir Al Limit, Priorat, Spanien. 

Søde desserter med blegselleri og hvidløg

Aftenen nærmede sig sin afslutning, og tilbage var der nu kun at vente i spænding på festens helt store sensation: desserterne.

Denne gang startede Vendia stærkt ud med en præsentation, som fik mundvandet til at boble af ren og skær begejstring: hvid chokolade, æble, blegselleri, krystalliseret chokolade og økologisk mælk.

Desserten var opdelt i to forskellige serveringer, men de mange forskellige smagsnuancer havde et utroligt vellykket møde med smagsløgene.

Kombinationen af sødt, syrligt, frisk, let og tungt var helt igennem vidunderlig, og smagen tog os (af én eller anden årsag) direkte tilbage til barndommen – på den voksne og gourmet-agtige måde.

Hvis selleri altid blev serveret på denne måde, så ville det i hvert fald aldrig blive et problem at få dagens grønt!

Hertil 2013, Coteaux de Layon Chaume, Soucherie, Loire, Frankrig.

Chokolade var nok det eneste, som de to repræsenterede desserter havde tilfælles, for Fusion havde valgt at gå i en helt anden retning.

Aftenens finale blev en smukt-anrettet tallerken med chokoladesorbet, fermenteret hvidløg, chokoladeskal, passion, krystalliseret chokolade og chokolade spongecake.

Mange af ingredienserne var direkte udefinerbare for en ikke-kender, men det gjorde nu bare det hele dét mere spændende og interessant.

Her var der virkelig skruet op for den dybe chokoladesmag – og det kan ingen vel klage over?!

Hertil 2015, Banyuls, Michel Chapoutier, Languedoc Rousillon, Frankrig. 

Afgørelsens time

Aftenen sang på sidste vers, og den havde på alle måder været fantastisk.

Vi var blevet behandlet som konger og dronninger, fået serveret noget af det fineste mad i hele Nordjylland og samtidig haft tid til både at nyde hinandens selskab – og i den grad også at udforske maden.

Aftenens dommerpanel havde nu sørget for at tælle stemmerne sammen, og det stod hurtigt klart, at begge restauranter havde præsteret helt forrygende flot. Alligevel var der en overbevisende vinder.

Aftenens resultater blev som følger:

Snack: Bryghuset Vendia

Forret: Bryghuset Vendia

Hovedret: Bryghuset Vendia

Dessert: Restaurant Fusion

Dermed en overbevisende sejr til Bryghuset Vendia, som altså er videre i konkurrencen om titlen Bedst i Nordjylland og 25.000 kr

Vinderne af de indledende runder mødes senere i fire kvartfinaler, herefter to semifinaler og afslutningsvis i den store finale i april/maj.

Indtil videre har følgende restauranter været i dyst (førstnævnte på hjemmebane):

Hotel Amerika vs. Studie 4 (vinder)

Musikkens Spisehus vs. Mortens Kro (vinder)

Fusion vs. Bryghuset Vendia (vinder)

Disse restauranter mangler stadig at komme i dyst (førstnævnte på hjemmebane): 

La Locanda vs. Ruths Hotel (afholdes den 31. januar kl. 18.00)

Brøndums Hotel vs. Tabu Dato (afholdes den 26. februar kl. 18.30)

Strandingskroen vs. Textur (afholdes d. 27. februar kl. 18.00)

Strandhotellet Blokhus vs. Applaus (afholdes den 28 februar kl 18.30)

San Giovanni – Går direkte videre uden dyst

Er du også blevet sulten efter at opleve en helt unik aften i selskab med Nordjyllands bedste spisesteder?

Så kontakt restauranterne for tilbageværende billetter til de resterende runder.

Efter 38 år: Derfor lukker kendt slagterbutik

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I 38 år er der blevet langet store bøffer over disken i slagterforretningen Slagter Ole på Skrågade 5 i Nørresundby.

Kundetilfredsheden, som blandt andet viser sig i anmeldelserne på butikkens Facebook-profil, taler sit tydelige sprog:

Slagterforretningen har indtil nu været kendt og elsket for sin høje kvalitet, sin kræsen om kødet samt det store udvalg både friskskåret kød, hjemmelavede færdigretter samt uforgængelig klassikere som ribeye, frikadeller, koteletter og grillpølser.

Alligevel måtte Slagter Ole i går, søndag d. 19. august, lukke forretningen ned én gang for alle.

“Jeg har drevet butik i Nørresundby i 38 år. Det er en veldrevet butik, men i 2017 var der en række udefrakommende begivenheder, som gjorde, at jeg kom ud med et underskud.” skriver Slagter Ole i et opslag på Facebook.

Et trist farvel

Desværre nåede butikken aldrig at vende skuden, før det var for sent.

“Det har ikke været muligt at rekonstruere butikken her i 2018, hvilket nu har fået den konsekvens, at jeg af økonomiske og helbredsmæssige årsager, må lukke Slagter Ole.”

Den triste nyhed blev modtaget med klagesang fra de mange stamkunder, der har haft sin gang i butikken:

“Katastrofe for Nørresundby og omegn. Hvor skal man nu køre hen efter de lækre varer man ikke kan købe i supermarkederne?” skriver en kunde blandt andet.

Usikker fremtid for Dimsen

Det er ikke kun aalborgenserne, der har taget slagtervarer med hjem til middagsmaden. Også flere af byens populære spisesteder har benyttet Slagter Ole som fast leverandør.

Blandt andre Skovs Pølsevogn på Nytorv, som årligt får leveret  1,3 tons ribbenssteg  til sin fænomenale Aalborg-hitter, Dimsen. 

Men ikke engang steg i de mængder, var nok til at holde Slagter Ole ovenvande.

“Det er jo virkelig tragisk for manden, og jeg er meget ked af, at han lukker. Jeg har fået steg fra så mange forskellige steder, men kvaliteten har aldrig været så høj som den fra Slagter Ole.” siger Pia Skov, som er indehaver af pølseboden på Nytorv.

Lukningen har allerede fået konsekvenser for Dimsen fra i dag, da Pia ikke kunne få leveret sin steg. Heldigvis fandt hun en midlertidig leverandør, så aalborgenserne ikke skulle undvære deres daglige dims.

Men betyder det så, at det også kan blive et farvel til Dimsen?

“Nej, bestemt ikke! Så ville der jo blive ramaskrig og demonstration, det går virkelig ikke!” siger Pia med et grin, som nu er på jagt efter en ny leverandør.

Pia Skov har fået leveret steg fra Slagter Ole i flere år.

En situation, som Slagter Ole også beklager:

“Jeg vil gerne beklage over for de erhvervsdrivende, mine kollegaer, i Nørresundby.

Jeg er oprigtig ked af, at det skulle gå sådan med min butik. Tak allesammen – uden jer havde jeg ikke haft min fantastiske butik og alle de gode oplevelser.” slutter Slagter Ole sit Facebook-opslag.

Ejendomsmægler med helt nyt koncept: Fast billigt salær

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Digitalbolig.dk
Digitalbolig.dk

Salg af bolig kan være en jungle.

Hvilken ejendomsmægler skal man vælge, og hvilke ting ønsker man som sælger at lægge vægt på?

At sælge en bolig er noget, vi oftest kun gør et par gange i livet. Boligmarkedet kan være ugennemsigtig og ofte uoverskueligt, og hvis det er første gang, man skal sælge sin bolig, ved man ikke, hvor man skal starte. Samtidig kan det også være en dyr fornøjelse.

I postnummer 9000 er der lige nu 32 aktive ejendomsmæglere med adresse i Aalborg, og konkurrencen mellem mæglerne er hård, når aalborgenserne vil have solgt deres bolig.

Det vil DigitalBolig nu gøre op med, og med deres helt nye koncept ønsker mæglerfirmaet nemlig at lave et billigt fast salær på de forskellige boligtyper.

Personlig mægler i en digital verden

Selvom firmaet DigitalBolig lyder udelukkende digitalt, skal man ikke lade sig skræmme – det er altså et fysisk ejendomsmæglerfirma, der også har en fysisk butik.

”Selvom vi hedder DigitalBolig, er vi ligesom den gamle traditionelle mægler i fysisk butik i en digital verden. Det betyder, at vi stadig er en personlig mægler, som mødes med kunden og fremviser for en potentiel køber. Vi har også en fysisk butik på Frederikstorv i Aalborg,” fortæller Carina Bach Kristiansen, partner i DigitalBolig.

“Vi er en tidssvarende mægler, som tilbyder flere digitale løsninger, som gør det nemmere for sælger og køber at mødes,” supplerer Tue Klinggaard.

Digitalbolig.dk

Fast billig salær

Oftest vælger boligsælgere at få besøg af flere ejendomsmæglere for at undersøge de forskellige services, som tilbydes, og vi er jo trods alt i Nordjylland, så hvem kan yde den bedste service, til den billigste pris?

Digitalbolig.dk

“Det er et helt nyt koncept, vi lancerer. Der er stor forskel på kulturen i Aalborg og udkantsbyerne. I Aalborg by ønsker boligejerne at få solgt hurtigt til den billigste pris. Vi vil nu gøre det let for dem, og tilbyde en billig pris fra start,” fortæller Carina Bach Kristiansen, Partner i DigitalBolig.

Priserne vil være forskellige, alt fra om det er en ejerlejlighed, et rækkehus eller en villa som skal sælges.

“Tilbuddet er for alle kunder. Det gælder også uden for Aalborg By. Hos os får man fast billigt salær og markedsføring – uden at gå på kompromis,” fortæller Tue Klinggaard, Partner i DigitalBolig.

Med et fortsat brandvarmt marked kan det som boligsælger betale sig at sondere terrænet for både at finde den bedste og billigste løsning, inden man sætter sin bolig til salg.

100% salg af ejerlejligheder

Med 32 aktive ejendomsmæglere i Aalborg, kræver det, at man som mægler skiller sig ud, og det gør DigitalBolig på et helt bestemt marked.

På Boligsidens “Find Mægler” viser en statistik pr. dags dato, at DigitalBolig har solgt 100% af de ejerlejligheder, som de har taget ind i kommissionær.

Det betyder på godt nordjysk, at alle de ejerlejligheder som DigitalBolig har sat til salg, også er blevet solgt.

Står du med overvejelser om at sælge din bolig, men gerne vil have et overblik over eventuelle udgifter forbundet med et salg?

Så kan du med fordel tage et kig på DigitalBoligs hjemmeside – der kan du læse mere om, hvad det koster at sætte en bolig til salg.

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Totalt gennemført: Kom med til årets største oktoberfest i Aalborg

Skrevet af: Simone Vestergaard

Hvis nu vi siger lederhosen, dirndl, gebrokkent tysk, store fadøl, og tyske slagerhits, så ved vi hvis allesammen godt, hvad klokken har slået.

Mottoet “Bier, Möse und Hornmusik” skal sætte rammen for aftenen i Hallen på Østre Allé i Aalborg, når årets Oktoberfest finder sted.

De eneste krav er, at man skal have det gode humør klar og ja-hatten, eller allerhelst tyrolerhatten på.

Stor mulighed efter 20 år

Klaus Anton Lundgaard, medarrangør på Oktoberfest, har længe haft lyst til at arrangere sin egen tyrolerfest, og i år kom muligheden så:

”Jeg er forsanger i bandet Vejgaard Tårnblæserlaug, og vi har faktisk været i gang med vores egen tyrolerstil i godt og vel 20 år nu. Vi har spillet til rigtig mange fester, og oplevet lidt af hvert.

Nu synes jeg så, at tiden var til at prøve kræfter med vores eget event, baseret på egne krav og erfaringer. Og vi synes selv, at vi har samlet den perfekte aften.

Der er både noget af drikke, noget at spise, noget at grine af og noget at danse til.

Derudover så har vi Erdinger, Madbixen, DJ Dalgaard og ja, Vejgaard Tårnblæserlaug der sammen sørger for at aftenen bliver helt unik.

Vores mål er at levere Danmarks sjoveste og mest gennemførte Oktoberfest.”

Hallen skal fyldes

Oktoberfesten d. 29. september favner bredt, og alle generationer er velkomne, så længe man er klar på en hyggelig aften i godt selskab.

Folkefesten bliver, som tidligere nævnt, afholdt i hallen på Østre Allé, og Klaus Anton håber at hallen bliver fyldt.

”Vi håber på at folk vil støtte op om arrangementet, og se det som en god mulighed for, at holde en firmafest, eller en god aften med vennerne.

Jeg kan sige så meget at der er plads til en god slat mennesker, så vi satser på, at hallen bliver godt fyldt.” afslutter Klaus Anton.

Tyrolerfesten er et samarbejde mellem Vejgaard Tårnblæserlaug, Jetset Show Production og Aalborg Håndbold Klub.

Deres KÆMPE Oktoberfest Buffet byder på

  • Ølmarinert Svinefilet
  • Texas Marineret Short Rib
  • Krydderet Flank Steaks 
  • Frankfurter med tilbehør
  • Råstegte kartofler
  • Sommersalat med pasta og bær
  • Kold kartoffelsalat
  • Hjemmelavet Urtedressing
  • Kryddersmør
  • Kuvert brød med flagesalt

Billetter til arrangementet kan købes her.