Bedst i Nordjylland: Fusion og Vendia viste klassen i Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Den store restaurantdyst Bedst i Nordjylland blev officielt skudt i gang d. 16. januar, hvor Hotel Amerika fra Hobro var i direkte dyst mod Studie 4 fra Aalborg.

Bedst i Nordjylland afvikles af Den Danske Spiseguide med assistance fra GastroNorth og udspringer af den anerkendte konkurrence Bedst på Sjælland.

Her mødes cremen af cremen blandt de bedste restauranter, og ved tilfældig lodtrækning besluttes det, hvilken nordjysk kollega den enkelte restaurant skal dyste imod og i hvilken af restauranterne dysten skal finde sted.

Det er også muligt for aalborgenserne at deltage i de intense aftenener, hvor gastronomiens konger duellerer i at levere til perfektion.

Du kan læse mere om konkurrencen, regler mm. her.

Dobbelt op på en gastronomisk aften

Torsdag aften blev det så Restaurant Fusions tur med Bryghuset Vendia fra Hjørring som modstander.

Aftenen fandt sted i Fusions fantastiske lokaler ved havnefronten, og hermed kunne man jo allerede konstatere, at aftenen egentlig ikke kunne starte meget bedre.

Fusion og Vendia havde i fællesskab fundet frem til et tema for menuen, og ingredienserne lød blandt andet på kammusling og chokolade.

Herefter var det altså op til den enkelte restaurant at fortolke frit og komme med deres bedste bud på en menu inden for kategorierne: snacks, forret, hovedret og dessert samt vine efter eget valg.

For gæsterne er det altså en fantastisk mulighed for at komme med indenfor på nogle af Nordjyllands bedste gourmetrestauranter – og tilmed opleve hele to uimodståelige menuer på én aften.

På netop denne aften gælder det virkelig for restauranterne om at præstere sit allerbedste; og det kunne i den grad smages igennem hele menuen.

Strandsten og jomfruhummer 

Både Fusion og Vendia tog sig god tid til at præsentere de enkelte retter, og der var bestemt ikke overladt noget til tilfældighederne.

Stemningen føltes på ingen måde anspændt mellem konkurrenterne. Tværtimod mærkede man en gensidig respekt, og at det var i alles interesse, at skabe en hyggelig aften for gæster såvel som de hårdtarbejdende kokke i køkkenet.

Fusion startede ud med en snack-anretning bestående af tamago med kimchee og puffede ris, krustade med jomfruhummertatar samt pankoflage med foie gras og yuzu. Hertil en NV, Jean Veselle, Reserve, Grand Cru, Bouzy, Frankrig.

Simpelt og utroligt lækkert.

Vendia fulgte trop med en Nordsø-inspireret snack-anretning, og her var i den grad tænkt over de visuelle detaljer.

”Snacken som I får, skal tage jer på en lille rundtur omkring Nordsøen. Der er meget på tallerkenen, der kan spises, og der er meget, der ikke kan spises,” forklarede Vendias tjener hemmelighedsfuldt.

Ind kom en – ja, det ville jo nærmest være en fornærmelse at kalde det andet end et ”kunstværk”. Anretningen lignede umiskendeligt en strand med sand, sten og muslinger.

Vi konstaterede hurtigt, at de store strandsten nok ikke hørte til i maven – men det var der heldigvis meget andet som gjorde: Vendias snack-anretning bød blandt andet på hummer, avocado, caviar og østers.

Hertil NV, Blanc de Blanc, Bonnaire, Champagne, Frankrig. 

Saltet kål og smagen af Asien

Standarden var sat højt fra start, og spændingen steg da også i takt med retterne.

Selvom Den Danske Spiseguide selv har sørget for et uvildigt dommerpanel, så var det svært ikke selv at blive ramt af Masterchef-nykker.

For på trods af den gode og uformelle stemning, så er det jo en konkurrence – og på trods af det fælles tema, så var alle retterne ekstremt unikke og kreative.

Det var blevet tid til forret, og her bød Vendia på stegt kammusling, tatar, saltede kål, silderogn og muslingesauce.

Smagsmæssigt spillede det hele, og det knasende kål gjorde det exceptionelt godt sammen med de møre muslinger.

Hertil 2016, Riesling Trocken, Wittmann, Rheinhessen, Tyskland. 

Fusion fulgte trop med en asiatisk inspireret forret bestående af stegt kammusling med dashi, nudler og blegselleri samt sashimi kammusling med soya, sake og wasabi. Hertil en Cotes du Rhone.

Smagen og det visuelle udtryk afslørede hurtigt, at Fusion var på hjemmebane, og at de vidste præcis, hvordan de asiatiske råvarer gjorde det allerbedst.

Hertil 2014, Viognier, Yves Cuilleron, Condrieu, Cotes du Rhone, Frankrig.

Rødbedens nye klæder

Timerne – og retterne – fløj afsted, og det var nu blevet tid til hovedretten.

Ved serveringen udviste Fusion igen talent for æstetisk enkelthed og den møre striploin med karamelliseret hvidløgspure og okseglace gjorde det helt fantastisk med de glaserede og purerede rødbeder. Hertil en spansk Priorat.

Kødet smeltede bogstaveligt talt på tungen, og samspillet mellem kødets grillede smag og den søde rødbede fuldendte i den grad hovedretten.

Hertil 2017, Cruor, Casa gran del Siurana, Priorat, Spanien. 

Herefter kom turen til Vendia som præsenterede en ret, der sagtens kunne være i familie med Fusions: oksemørbrad i trøffel og aske, kæbe med rødbede, trøffelløg og sauce med sort hvidløg.

Smagsnuancerne var fortryllende, og igen udviste Vendia stor kreativitet i anretningen.

Hertil 2014, Torroja, Terroir Al Limit, Priorat, Spanien. 

Søde desserter med blegselleri og hvidløg

Aftenen nærmede sig sin afslutning, og tilbage var der nu kun at vente i spænding på festens helt store sensation: desserterne.

Denne gang startede Vendia stærkt ud med en præsentation, som fik mundvandet til at boble af ren og skær begejstring: hvid chokolade, æble, blegselleri, krystalliseret chokolade og økologisk mælk.

Desserten var opdelt i to forskellige serveringer, men de mange forskellige smagsnuancer havde et utroligt vellykket møde med smagsløgene.

Kombinationen af sødt, syrligt, frisk, let og tungt var helt igennem vidunderlig, og smagen tog os (af én eller anden årsag) direkte tilbage til barndommen – på den voksne og gourmet-agtige måde.

Hvis selleri altid blev serveret på denne måde, så ville det i hvert fald aldrig blive et problem at få dagens grønt!

Hertil 2013, Coteaux de Layon Chaume, Soucherie, Loire, Frankrig.

Chokolade var nok det eneste, som de to repræsenterede desserter havde tilfælles, for Fusion havde valgt at gå i en helt anden retning.

Aftenens finale blev en smukt-anrettet tallerken med chokoladesorbet, fermenteret hvidløg, chokoladeskal, passion, krystalliseret chokolade og chokolade spongecake.

Mange af ingredienserne var direkte udefinerbare for en ikke-kender, men det gjorde nu bare det hele dét mere spændende og interessant.

Her var der virkelig skruet op for den dybe chokoladesmag – og det kan ingen vel klage over?!

Hertil 2015, Banyuls, Michel Chapoutier, Languedoc Rousillon, Frankrig. 

Afgørelsens time

Aftenen sang på sidste vers, og den havde på alle måder været fantastisk.

Vi var blevet behandlet som konger og dronninger, fået serveret noget af det fineste mad i hele Nordjylland og samtidig haft tid til både at nyde hinandens selskab – og i den grad også at udforske maden.

Aftenens dommerpanel havde nu sørget for at tælle stemmerne sammen, og det stod hurtigt klart, at begge restauranter havde præsteret helt forrygende flot. Alligevel var der en overbevisende vinder.

Aftenens resultater blev som følger:

Snack: Bryghuset Vendia

Forret: Bryghuset Vendia

Hovedret: Bryghuset Vendia

Dessert: Restaurant Fusion

Dermed en overbevisende sejr til Bryghuset Vendia, som altså er videre i konkurrencen om titlen Bedst i Nordjylland og 25.000 kr

Vinderne af de indledende runder mødes senere i fire kvartfinaler, herefter to semifinaler og afslutningsvis i den store finale i april/maj.

Indtil videre har følgende restauranter været i dyst (førstnævnte på hjemmebane):

Hotel Amerika vs. Studie 4 (vinder)

Musikkens Spisehus vs. Mortens Kro (vinder)

Fusion vs. Bryghuset Vendia (vinder)

Disse restauranter mangler stadig at komme i dyst (førstnævnte på hjemmebane): 

La Locanda vs. Ruths Hotel (afholdes den 31. januar kl. 18.00)

Brøndums Hotel vs. Tabu Dato (afholdes den 26. februar kl. 18.30)

Strandingskroen vs. Textur (afholdes d. 27. februar kl. 18.00)

Strandhotellet Blokhus vs. Applaus (afholdes den 28 februar kl 18.30)

San Giovanni – Går direkte videre uden dyst

Er du også blevet sulten efter at opleve en helt unik aften i selskab med Nordjyllands bedste spisesteder?

Så kontakt restauranterne for tilbageværende billetter til de resterende runder.

Gratis guidet tur: Kom til rundvisning på Aalborg Stadion

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

AaB fik den værst tænkelige start på superligasæsonen, da de i går tabte med 2-0 til oprykkerne fra Lyngby.

Derfor er det forhåbentlig en flok sultne spillere, som går på banen på søndag, når den første hjemmekamp løber af stablen mod SønderjyskE.

Men selvom de fleste af os er vant til at opleve stadion fra tilskuerpladserne, har du snart muligheden for at opleve de sportslige rammer på en helt ny måde.

Aalborg Portland Park har en stolt historie, og stadion har lagt græs til mange store kampe – lige fra mesterskaber til store europæiske oplevelser mod eksempelvis Manchester United.

Og nu kan du altså snart med helt inden for kridtstregerne.

Rundvisning med AaB-spillere

Himmerland Boligforening står bag en række gratis guidede ture gennem Aalborgs gader under konceptet som tiden dog går, og nu er tiden kommet til at vise AaB’s faciliteter ud fra en helt ny vinkel.

Du kan nemlig opleve både AaB’s træningsanlæg og Hele Nordjyllands hjemmebane – Aalborg Portland Park, bedre kendt som Aalborg Stadion.

Rundvisningerne vil blive ledsaget af to, endnu uoplyste, spillere fra AaBs superligatrup, som vil byde ind med anekdoter og uddybende historier.

Guidet Tour på AaBs trænings- og kampfaciliteter

Første guidede tur er allerede på onsdag fra kl. 14.00-15.00 og igen fra kl. 15.30 – 16.30, hvor du har mulighed for at opleve AaBs træningsanlæg på Hornevej med to af AaBs spillere og en guide, når man inviterer til rundvisning med plads til 30 gæster pr. tur.

Da rundvisningen ligger i samme uge som superligaopstarten, og AaBs første hjemmekamp i den nye sæson, vil der især blive fortalt om, hvordan man gør sig klar til den kommende sæson.

Som deltager vil man også få insider-information, om hvordan en typisk AaB-træning foregår.

I uge 30 er det muligt at krydre ferien med en rundvisning på Aalborg Portland Park, som er AaBs hjemmebane.

Her byder man indenfor til et eksklusivt arrangement, hvor der også kun er plads til 30 gæster pr. tur.

Hvad: Guidet Tour på AaBs træningsanlæg
Hvor: AaBs træningsanlæg, Hornevej 2 9220 Aalborg Øst
Hvornår: Onsdag d. 17 juli kl. 14. og kl. 15.30
Pris: Gratis

Du kan finde mere info her.

Hvad: Guidet Tour på Aalborg Portland Park – AaBs hjemmebane
Hvor: Aalborg Portland Park, Harald Jensens Vej 7-9 9000 Aalborg
Hvornår: Onsdag d. 24 juli kl. 14. og kl. 15.30
Pris: Gratis

Du kan finde mere info her.

Nostalgisk 90’er-aften: Kom til Rosé og Roxette i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Når der går lidt for meget hverdag i den, er der ikke noget bedre end at tage en nostalgisk rejse tilbage til det mest festlige og farverige årti af dem alle: 1990’erne.

Et af de mest populære bands i den æra var svenske Roxette, som lagde soundtracket til 90’erne med kæmpe hits som “The Look”, “Dressed for Success” og “Listen To Your Heart”.

Og lørdag den 28. september september kan vi her i Aalborg byde velkommen til det tætteste, man kommer den ægte vare, når Nordens bedste Roxette tributeband, Dressed For Roxette, lægger vejen forbi AKKC.

Læs også: Vi Elsker 90’erne: Bliver vildere end nogensinde

Foto: Limic-FOTO og Dronning Louise

Tapas, rosé og lækker koncert

Billetsalget begynder først officielt fredag den 30. august kl. 10.00, men vi har fået lov til at forkæle vores læsere med et særligt billetlink, hvor du allerede kan sikre dig billetter her.

I samarbejde med AKKC, har vi endda sammensat den perfekte kombination: Rosé og Roxette!

Du har mulighed for at købe en billet til Dressed for Roxette inkl. 1 glas rosé for kun 230 kr.

Derudover kan du starte aftenen med en lækker tapastallerken i Jazzbaren inkl. 1 glas rosé for kun 218 kr.

Tapastallerkenen består af følgende:
Pandekage med laksesoufflé, marinerede tigerrejer og hjemmerørt urtedressing
Kyllingesalat med perlebyg og quinoa 
Lufttørret skinke med humus
Graved okseinderlår med bønnesalat
Nordjyske ostebjælker med druer
Kærnemælks panna cotta med puré
Hjemmebagt grovbolle, ristet rugbrød og knækbrødsstænger

Foto: Limic-FOTO og Dronning Louise

Vælger du den samlede pakke, får du altså en stor koncertoplevelse, 2 glas rosévin og en indbydende tapastallerken for kun 448 kr. 

“Hvis man tilkøber tapas, kan man nyde den i Jazzbaren, som er et hyggeligt lokale, der er placeret lige ovenpå foyeren til Europahallen.

Her kan man komme i den helt rette stemning, og fra balkonen, som er en del af spiseområdet, kan man helt eksklusivt kan få et sneak peek af salen før alle andre,” fortæller Kristine Ringstrøm Kock, teamleder for Musik & Teater i AKKC.

Udover muligheden for både rosé og tapas inden koncerten til en skarp pris, er der også 10 ståborde inde i salen inkl. en flaske rosé til salg for 410 kr., så er man sikret en god plads lige ved dansegulvet til koncerten – for hvem kan stå stille når 90’er poppen strømmer ud fra scenen?

En festlig aften i vente

I front som Maria Fredriksson og Per Gessle er sangerinde, Anja Møllerskov og sanger/guitarist Christian Visti, og de tager sammen med resten af Dressed for Roxette publikum tilbage til dengang håret var højt, walkmanen var gud og Beverly Hills 90210 dikterede tøjstilen.

Bandet er anerkendt som et af Nordens bedste Roxette tributebands, og det musikalske lydniveau og håret er nemlig ualmindeligt højt, når bandets syv topprofessionelle musikere leverer deres velsmurte sceneshow, der sikrer, at publikum svæver fra koncerten på en sky af fed 90’er-eufori og lyserød vin.

… Så er der vist kun tilbage at sige: Listen to your heart og tag med til en festlig aften i selskab med Dressed for Roxette og lækker rosé.

Hvad: Rosé og Roxette
Hvor: AKKC
Hvornår: Lørdag den 28. september kl. 20.00 (Tapas fra kl. 18.00)

Du finder billetter lige her.

Flyvende succes: Udenlandske turister sværmer til Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

De fleste af os er nok enige om, at Aalborg er en dejlig by at bo i, men nu er turisterne virkelig også ved at få øjnene op for Nordjyllands hovedstad.

Byen vrimler ofte med krydstogsturister her om sommeren, og med den flotte placering som nummer 8 på New York Times’ liste over steder man skal besøge i 2019, er der stor sandsynlighed for, at antallet udefrakommende gæster bare vil vokse i den kommende tid.

En ny attraktionsliste fra Visit Denmark fortæller da også, at de danske attraktioner har haft rekordmange besøg i det forgangne år. 

Og nu bekræfter nye tal fra det nye nordjyske flyselskab Great Dane Airlines, at flere og flere udenlandske turister er blevet forelskede i Nordens Paris.

De sender nemlig ikke bare nordjyder til udlandet tur/retur, men oplever også en stor interesse for Aalborg som måldestination. Det skriver de i en pressemeddelelse.

Masser af bookinger fra Irland og Skotland

Interesse for Danmark generelt og international omtale af Aalborg specifikt er medvirkende årsag til, at turisterne vælger byen og Nordjylland til.

“Vi har først og fremmest defineret os som et nordjysk flyselskab, der vil sende nordjyder fra Aalborg Lufthavn ud i verden.

Men en overraskende stor del af vores bookinger kommer faktisk fra Irland og Skotland, der nu kan flyve direkte fra henholdsvis Dublin og Edinburgh Airport til Aalborg.

Det har overrasket os positivt,” forklarer adm. direktør Thomas Hugo Møller fra Great Dane Airlines.

Han siger supplerende, at selskabet generelt er blevet taget godt imod i de tre destinationsbyer, og at lufthavne og destinationsbureauer har ydet en stor indsats for at være med til at markedsføre de nye ruter:

“Det er jo ikke hver dag, at et nyt flyselskab går på vingerne, og folk er begejstrede for den anderledes og mere personlige tilgang, som vi står for.

Det er virkelig positivt at mærke,” fortsætter han.

En ny port til verden

Hos VisitAalborg er direktør Rasmus Jerver også begejstret for tendensen. Det er der flere grunde til:

“En ny flyrute er jo en ny port til verden, som du både kan gå ind og ud af.

Her har vi været vant til, at strømmen af mennesker først og fremmest går ud gennem porten, men der er ingen tvivl om, at Danmark, Nordjylland og Aalborg har opnået en større tiltrækningskraft de seneste år.

Den måde, vi har organiseret vores samfund på, og den måde vi tænker bæredygtighed på, er blevet en del af en verdensberømt fortælling, som virker tiltrækkende på flere udlændinge end tidligere.

Det tror jeg er en af årsagerne til, at Great Dane kan sælge billetter til irere og skotter,” forklarer han.

Rasmus Jerver fremhæver også gevinsten ved flyruterne på længere sigt. Her forventer VisitAalborg nemlig også en effekt i form af flere erhvervsturister fra blandt andet Irland og Skotland.

“Når vi byder os til i udlandet som kongresdestination, så er tilgængelighed ikke overraskende en ekstrem vigtig faktor.

Hvor let er det at komme til Aalborg med fly – enten direkte eller med et enkelt stop? Og her er det klart, at de nye direkte flyruter til Dublin og Edinburgh og delvist også Nice spiller ind,” slutter han.

Great Dane Airlines råder i dag over to Embraer-fly med plads til 118 passagerer. Til efteråret afgør flyselskabet, og der skal nye destinationer på programmet fra 2020.

Flyselskabet har siden midten af juni fløjet fast rutefart til Dublin, Edinburgh og Nice samt charterflyvninger for Bravo Tours fra Aalborg, Billund og København til Mallorca, Rhodos, Kreta og Varna.