Bedre end nogensinde: Her får du Aalborgs bedste brunch
2020, 2021, 2022 …
Tre år i træk indtog Café Spiret toppen af podiet ved Aalborg Awards, med medaljen om halsen som bevis på, at aalborgenserne mente, de serverede byens bedste brunch.
I 2023 måtte de se sig slået, og efter dét har Mads Brix arbejdet hårdt på, at det ikke skulle gentage sig i 2024.
Og sådan gik det heldigvis også.
Igen i år fik Spiret sin pris med hjem, der nu pynter på disken sammen med de tre andre.
“Det er så fedt, at den er kommet tilbage,” siger Mads Brix stolt til MigogAalborg.
“Den har aldrig været bedre”
Spirets brunch er en favorit blandt aalborgenserne, ikke mindst fordi den giver gæsterne fuld kontrol over, hvad der ender på tallerkenen – og hvor meget.
Vælger du tre retter og fri saft, skal du punge ud med 150 kroner – du kan også gå all in med “Komplet Brunch” og få fem valgfrie retter, brød, valgfri, kaffe juice og shot til 285 kroner … Eller noget midt i mellem.
Traditionen tro har Mads Brix nu opdateret brunchmenuen igen-igen-igen, men modsat de sidste par gange har han ikke nogle store nyheder at præsentere.
“Brunchmenuen er jo kommet sådan til verden, at vi løbende har tilføjet og udskiftet elementer. Af den årsag står vi også i dag med en virkelig stærk brunch med alle aalborgensernes favoritter.
Ja, faktisk vil jeg påstå, at den aldrig har været bedre,” siger han.
Naturligvis plads til flere nyheder
Men selvfølgelig er der nyheder på kortet. Også af den helt gode slags.
Udover alle de gode, gamle klassikere som kyllingesticks, scrambled eggs, bacon, brunchpølser og en god Arla Unika-ost, er der nu kommet havregrød, cupcake, spinattærte og flere lækre salater på brættet.
“Aalborgenserne har skreget på havregrød. Det må I gerne citere mig for,” siger han med et grin.
Havregrøden er da heller ikke at den klistrede og kedelige slags, men derimod med hjemmelavet karamel, nøddekrokant og blåbær.
Den sniger sig direkte ind blandt vores favoritter på menukortet.
Selvom Spirets Bao ikke i sig selv er en nyhed, har den fået opgraderet indholdet med efterårssmage, og i den finder du nu krydret kylling, fersken/basilikumschutney, rød spidskål, goma-mayo og radisespirer.
Den må du heller ikke snyde dig selv for på kortet.
Det gode, og for evigt gode, ved Spirets brunch er jo, at du aldrig nogensinde kommer til at føle dig kræsen.
Du kan i princippet lave et bræt udelukkende bestående af smør og kulhydrater – eller kun med grønne og fiberrige retter. Det er helt op til dig.
Vores egne personlige favoritter tæller også de gode gamle Scrambled eggs, Kyllingesticks, Croque Monsieur, Øllebrød og den nye Falafelsalat.
Du kan bestille bord til Spirets brunch lige her.