Helt specielt i Aalborg: Barbershop og tøjbutik åbnet under samme tag

Skrevet af: Michael Qureshi

Der er ikke rigtig andet i Aalborg, som minder om det her koncept.

Fredag åbnede en helt ny butik i midtbyen, der har fuld fokus på byens modebevidste fyre.

Frederik Hector House er navnet på butikken, der huser barbershop og tøjbutik under samme tag. Dermed er man langt fra den klassiske tøjbutik og langt mere i retning af et internationalt koncept, som man ser i flere af storbyerne rundt omkring i verden.

Det er samtidig nogle fremadstormende gutter i starten af 20’erne, der står bag brandet Frederik Hector og nu også fysiske lokaler i en af Danmarks største byer.

Skal have folk væk fra sofaen

Butikken ligger på Østerågade 4.

“Folk shopper mere og mere online. Så der skal være noget ekstra for at trække dem væk fra sofaen og ned i en fysisk butik. Derfor forsøger vi at skabe en cool helhedsoplevelse, når folk kommer ind af døren i Frederik Hector House.

Man kan blive barberet, få en lækker kop kaffe og så blive megafedt klædt på,” siger Frederik Kjær, der den ene af stifterne bag brandet Frederik Hector.

Den anden er makkeren Phillip Nielsen. Det tredje ben er Martins Barbershop, der har overtaget Østerå Hairlounge, der lå i lokalerne i forvejen.

Opfandt Frederik Hector i London

Historien bag navnet på brandet er lidt speciel. Det opstod pludseligt, da Frederik Kjær flyttede til London.

“Jeg oplevede hurtigt, at det blev akavet, når folk ikke kunne udtale mit efternavn til de her vigtige netværksmøder. Når man møder vigtige folk i en by som London, så skal der lynhurtigt etableres en god kemi og dialog.

Der var Kjær udtalt på engelsk lidt i vejen. Derfor kom jeg på Frederik Hector. Jeg havde lige set filmen Troy, og Hector var et ret cool navn,” forklarer Frederik Kjær.

Han fortsætter med historien;

“Mit “nye” navn gjorde også, at jeg begyndte at klæde mig som en Frederik Hector inspireret af typer som James Dean og Marlon Brandon. Jeg fik en anden slags identitet, som man kan gøre, når man klæder sig stiligt og fedt. Det virkede også, for jeg arbejdede som eventmanager for blandt andet Rolex og andre kæmpe brands,” tilføjer han.

Vil ramme plet med tøjet til fyre i Aalborg

Både Frederik og Phillip er slet ikke i tvivl om, at Aalborgs modebevidste herrer har brug for en butik med deres niche.

“Vi går ikke efter det alt for upper class look. Men det skal heller ikke være for meget street og lidt ligeglad med det hele. Vores opgave bliver at få kunderne til at se godt ud, mens de får en god kop kaffe og nyder atmosfæren i butikken.

Mange fyre har nok 14 skjorter, men bruger måske kun tre. Vi skal sørge for, at man bruger sit tøj meget mere, og det gør vi ved at blandt andet ramme plet på pasform,” siger Frederik Kjær.

Selv om det lyder lovende med de to ildsjæles opnåede mål med brandet Frederik Hector, så har det absolut ikke været let at bygge noget op.

“Det har været en lang rejse hidtil. Vi fik vores cvr-nummer allerede i 2015, og der gik syv-otte måneder, før vi havde et produkt i hånden.

Vi ville gerne lave de her håndlavede italienske kørehandsker og slips, så vi ringede rundt til en masse fabrikker i Italien. Men dem der kunne forstå engelsk, grinede bare af os, fordi de ikke producerede i så lave antal.

Bankede på døre i Firenze

“Vi tog også afsted til Firenze, hvor vi bankede på en masse døre og lærte noget om, hvordan hele produktionen foregår på fabrikker i Italien. Det fik vi virkelig meget ud af, og derfor kunne vi bedre prioritere derfra.

Men det er heldigvis blevet taget rigtig godt imod. Vi har også en pop up butik ude i Shoppen, og folk er meget begejstrede. Så nu glæder vi os virkelig til at vise Aalborg, hvad vi kan,” siger Frederik Kjær.

Vejplejede negle og flotte vipper: Landsdækkende kæde åbner i Friis

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I går kunne vi her på MigogAalborg afsløre, at multibrand-konceptet Kings & Queens åbner endnu en en butik i Friis.

Det kan du læse meget mere om her.

Men her stopper nyhederne ikke i Friis Shoppingcenter.

Neglesalon med stort udvalg

Der er en stigende interesse for personlig pleje og selvforkælelse, og snart er der mulighed for at få velplejede negle og flotte vipper i Friis Shoppingcenter, når neglesalonen Scandic Nails åbner.

Det skriver Friis i dag i en pressemeddelelse.

Scandic Nails tilbyder kunderne at få lavet negle, vipper samt manicure og pedicure til gode priser og ikke mindst i god kvalitet – noget de går meget op i.

“Vi lægger vægt på service, faglighed og tilfredse medarbejdere. Vi ønsker at give en god oplevelse til vores kunder, og være det sted de foretrækker pga. vores gode priser, gode service og dygtige, kompetente medarbejdere,” fortæller ejer Vivian Duong.

Scandic Nails har saloner i Odense og Århus og er ekspert på netop personlig pleje og selvforkælelse. Og de har vokseværk.

Med tiden ønsker de at åbne flere saloner, og de starter med Aalborg, som de har store forventninger til.

“Aalborg er en virkelig spændende by med en attraktiv profil og mange turister. Der sker rigtig meget i byen, og det gør der også i Friis Shoppingcenter, særligt nu hvor en stor spiller som Magasin er kommet til. Så vi glæder os til at blive en del af det,” fortæller Vivian Duong.

Scandic Nails åbner i november på 1. sal ved siden af Tiger of Sweden. Kunder kan både kigge forbi og få behandlinger uden tidsbestilling, men det er også muligt at booke tid online.

Hotdogs og Fortnite: Hvem kan slå Jaxstyle i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Fortnite
Foto: Fortnite

Er du under 30 år, eller har du børn i skolealderen, så har du med garanti hørt om spilfænomenet Fortnite.

Over 125 millioner verden over spiller allerede det gratis spil, som kan spilles fra både Playstation, PC’er, mobiler og tablets.

Fortnite er et skydespil, hvor man enten er på hold sammen med andre spillere online, eller spiller solo mod andre online-spillere på nogle fede baner.

Søndag har du mulighed for at kombinere det bedste fra både spil – og madverdenen.

Streetammo på Boulevarden inviterer nemlig til vaskeægte spilhygge på søndag fra kl. 10-16. Det skriver de på Facebook.

Kom forbi til en hotter og et spil Fortnite

Her kan man duellere i Fortnite mod nordjyden Jaxstyle, som blandt andet har over 100.000 følgere på YouTube.

Hans videoer om Fortnite er især yderst populære, hvor han på underholdende vis, fører seerne gennem en masse spil.

Fik du læst historien om den unge gut, fra Aalborg, som er blandt verdens 10 bedst Fortnite-spillere?

Udover en spændende duel mod internetfænomenet Jaxstyle og måske en præmie, kan man også se frem til at Streetammo sætter grillen op udenfor og byder på en hotdog til alle, der kigger forbi.

Streetammo opfordrer folk til at komme i god tid, da der sikkert vil være kø for at spille mod Jaxstyle.

Læs meget mere om begivenheden her.

Tidsplanen holder: Snart åbner Carl’s Jr i midtbyen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I juni kunne vi fortælle, at den store store amerikanske burgerrestaurant-kæde Carl’s Jr.  åbner på Boulevarden 8 i hjertet af Aalborg. Læs mere her.

Hvis man er gået forbi bygningen på Boulevarden på det seneste kan man se, at håndværkerne arbejder på højtryk i byggerod og støv i lange baner.

De har nemlig en stram deadline. MigogAalborg har været i kontakt med Carl’s Jr. og de fortæller, at de åbner i slutningen af november.

De fortæller videre, at de lige nu er i fuld gang med at ansætte det personale, som skal servicere aalborgenserne med burgere.

Sådan så Boulevarden 8 ud, inden renoveringen.

Optakt til endnu større burgerkrig

Hvis man følger med på MigogAalborg, er man vist ikke i tvivl om, at vi er ramt af en decideret burger-epidemi i midtbyen.

Foruden de mange caféer og restauranter, der serverer burgere, ligger her i forvejen følgende burgerkæder:

  • The Burger Shack
  • Burger Boom
  • Grillen Burgerbar
  • WeDoBurgers
  • McDonalds
  • Burger King.

Nu bliver der endnu vildere kamp om de burgerglade aalborgensere inde i byen. Carl’s Jr. er et populært spisested i Aalborg Storcenter i City Syd, hvor de trækker mange kunder, der blandt andet har været inde og handle i Bilka.

Carl’s Jr. er blandt verdens 50 største fastfoodkæder, og blev stiftet i 1940 af Carl Karcher.

Carl’s Jr. har mere end 3900 restauranter på verdensplan, heraf 12 i Danmark: Næstved, Hundige, Rødovre, Odense, Sønderborg, Kolding, Vejle, Aalborg, Aarhus, Tilst, Viborg, Holstebro.

Foto: Gastromand.dk

Burgere – chicken tenders og lækre milkshakes

Carl’s Jr. er kendt for sine autentiske amerikanske burgere fremstillet af 100% oksekød, hvor bøffen grilles over åben ild for at bevare saft og smag. En anden stor favorit – de sprøde Chicken Tenders – tilberedes af ferske stykker kvalitets kyllingebryst, der paneres og tilberedes i restauranten.

Derudover er Carl’s Jr. berømte for de lækre milkshakes, rørt af kugler på en base af vaniljeis.

Carl’s Jr. forsøger at differentiere sig fra konkurrenterne på mange områder.

Blandt andet tilberedes maden først i det øjeblik, gæsten bestiller og serveres efterfølgende ved bordet. Derudover er der gratis ”refill” på sodavand.