Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Endelig tid igen: Oplev nordjyske musiktalenter til Band Battle 2022

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Pia Kirstine Langgaard
Foto: Pia Kirstine Langgaard

Her i Aalborg har vi vores helt egen konkurrence for nordjyske sangtalenter, som år efter år tiltrækker masser af håbefulde musikere fra hele regionen.

Navnet er Band Battle og i morgen, fredag d. 18. marts, går det endnu en gang løs, når Årets Nordjyske Band og Årets Nordjyske Songwriter skal kåres på Skråen.

Det kan vi se frem til

Efter veloverståede indledende Band Battle runder på Skråen og Abzalon Event Factory i Aalborg, er feltet af Band Battle deltagere nu indskrænket til 10 Bands og 10 Songwritere.

I løbet af marts og april skal de deltagende artister i kategorierne ”Bands” og ”Songwriter”, spille koncert for et veloplagt publikum på Skråen til semifinalerne.

To af de deltagende navne kan i sidste ende løbe af sted med titlen som ”Årets Nordjyske Songwriter” og ”Årets Nordjyske Live Band” ved den store Finale d. 14. maj.

Ved dette års Band Battle er der stadig traditioner som holdes i hævd til semifinalerne – publikum stemmer én artist videre til finalen, og dommerjuryen ligeledes én.

Årets felt af deltagere byder blandt andet på Rock fra Nibe, Metal fra Hobro, Hip Hop fra Hjørring og Pop fra Aalborg. Til hver semifinale afslutter en tidligere Band Battle deltager aftenen med en koncert.

Skråen Tunnelvision Nordkraft Brand Battle Aalborg
Foto: Pia Langgaard

En mangfoldig musikkultur i Nordjylland

Band Battle 2021 var med siddende publikum, men allerede ved de indledende 2022 kunne både Skråen og Abzalon Event Factory melder om propfyldte koncertsale, fyldte med publikum der glædede sig til at stå op og feste løs med masser af spændende nye navne.

Om årets deltagerfelt siger projektleder Mark Kühn:

”Der er en overvejende tendens til at solo artister fylder mere blandt de deltagende i år. Dette gør sig i øvrigt også gældende når man ser udbud af musik som spilles på radiostationerne og festivalerne i det hele taget.

Der har været langt flere ansøgere i songwriter kategorien, som bruger computeren som sangskrivningsredskab frem for en akustisk guitar. Men de traditi- onelle singer-songwritere er heldigvis ikke uddøde – ej heller det traditionelle rockband! Alt tilsammen er med til at styrke en mangfoldig musikkultur, hvor alle ikke finder samme løsning, men har hvert deres udtryk.

Kan være vejen til en stor karriere

Efter Band Battle 2021 har vi kunnet bemærke mange af sidste års finalister, som har taget en retning mod en international karriere.

Her i blandt Enilora og Vingard som begge spiller koncert ved dette års Band Battle finaler. Hele holdet bag Band Battle glæder sig ustyrligt til at se, hvad dette års koncertaftener vil bringe.”

De Band Battle deltagere, der når hele vejen til finalen, har en ekstra stor chance for at blive ”opdaget”

. Igen i år består Band Battle finalens dommerpanel af professionelle branchefolk fra festivaler, spillesteder, pressen, bookingbureauer mm. Den store finale løber af stablen d. 14. maj.

Endelig tid igen: Oplev nordjyske musiktalenter til Band Battle 2022
Arkivfoto, Skråen

Kom med til Skråen By Night til en flad 50’er

Udover Band Battle, igangsætter Skråen også sit ”Skråen By Night” program fra 19 marts og frem til 6. maj.

Der bliver afholdt 14 koncerter på Skråen lille scene fredage og lørdage kl. 22.

Så Skråens store publikum kan glæde sig til at opleve ikke mindre end 39 forskellige lokale bands og solister på Skråen i de kommende par måneder.

Fokus ved Sktåen By Night” er på lokale nordjyske upcomming navne. Her er også tidligere Band Battle deltagere på programmet. Blandt andet Charlotte Amalie som vandt Band Battle i 2016 med gruppen Tunnelvision.

Hun spiller dobbeltkoncert med det nye nordiske R’n’B navn Jessie Ka fra Aalborg. I programmet kan man bl.a. også finde Modlyd – et arrangementsbaseret netværk for kvinder, ikke-binære og transpersoner i Aalborg, Maaneland – ny dansk pop poesi og Country med veteranen Claus Flindt Bjerg under initialerne CFB.

Af tidligere Band Battle vindere finder man bl.a. Rikke Thomsen, Ginne Marker, Angående Mig, Al Jacobi og Vingard som blandt andet efterfølgende har spillet support for Dizzy Mizz Lizzy, Magtens Korridorer, Poul Krebs, Benal og mange andre på Skråen, til Skovrock og Fredagsfest i Karolinelund.

Programmet for Band Battle 2022

18. marts: Songwriter Semifinale #1 + Koncert med Lærkelil

Christine Bruun, Jens Stage, Andreas Brand, Dysleksi, Martin Buster

24. marts: Songwriter Semifinale #2 + Koncert med Al Jacobi

Far, Anne T. Dote, Ida Tan, Hummerdrengen, Lise Ranks

26. marts: Bands Semifinale #1 + Koncert med Enilora

Gram, Shaw’s Saints, Daddy Who, Mesmeriah, Apathy

21 april: Bands Semifinale #2 + Koncert med Asbjørn Folkvang

Litashepa, Möwe, Franziska, Vikartimen, Torsdag

14. maj: Finale + Koncert med Vingard

De 4 bedste Songwritere og 4 bedste Bands

Entré koster 50 kr. (finale 70 kr), og du kan købe adgang i døren fra klokken 19.00. Band Battle starter klokken 20.00

Programmet for Skråen By Night, Forår 2022

19. marts: Szoa + Klang

25. marts: Thoby

01. april: Hit Børsen

02. april: Lasse Storm

08. april: Jessie Ka + Charlotte Amalie 

09. april: JigIT

15. april: Flashback 80’s 

16. april: Modlyd

22. april: Maaneland 23. april: CFB

30. april: Carmie

06. maj: Solvej + Color, The Blind 

Entré koster 50 kr. i indgangen fra klokken 21.30. Koncerterne starter klokken 22.00

Du finder mere info her.