Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kaffe med nitrogen og grapefrugt: Bageri i Aalborg er klar med vilde sommernyheder

Af Nathalia Hentze Nielsen

Sommeren må endelig siges at være over os, og mens vi nyder de varmere dage, har bageriet BreadByKaerup forberedt sig grundigt med to spændende sommernyheder på kaffefronten.

Bageriet er mest kendt for deres lækre surdejsbrød og kager af høj kvalitet, men de er mindst lige så dygtige til at brygge kaffe. Faktisk er indehaver William Kærup lidt af en kaffenørd, og det kommer til udtryk i de to nyheder: “Nitro” kaffe og grapefrugt kaffe.

Hvabehar… har du måske lyst til at udbryde, men vi kan forsikre dig om, at vi ikke har skrevet forkert.

Nu kan du nemlig købe koldbrygget kaffe med koldpresset grapefrugt juice og nitrogen-infuseret kaffe hos bageriet på Kastetvej 15A.

Hvis du er den mindste smule eventyrlysten, anbefaler vi, at du hopper på stålhesten og suser ud i Vestbyen, fordi det er akkurat så unik en smagsoplevelse, som det lyder.

Vi var selvfølgelig forbi for at smage, og særligt én af de to kaffespecialiteter har potentiale til at blive et rigtigt sommerhit.

Aalborg med på kaffe-moden

Før vi bevæger os videre til smagsindtrykkene, bliver vi nødt til at høre William om tankerne bag de to særlige kaffer.

“Vi kan godt lide at lave nogle mere udfordrende ting og ikke kun holde os til alt det klassiske. Det gælder både vores bagværk, men også vores kaffe.

Vi prøver at være med på beatet, og se hvad der sker i de store byer. Hvorfor skal man rejse over til København og prøve noget nyt, når du kan få det i Aalborg i samme gode kvalitet?

Der er flere og flere, der får øjnene op for god og anderledes kaffe, og disse to kan bare noget ekstra her til sommer,” forklarer han.

Den første vi fik smagt var “Nitro” kaffen, der laves ved at infusere kaffen med en nitrogen-kapsel og ryste godt igennem. Nitrogenen optages hermed i kaffen, og når den hældes ud i et glas, ligner det nærmest en frisk skænket Guinness.

Smagen er på en eller anden mærkværdig måde også hen ad øl, da den er meget blød og lidt fed med noter af noget frugt. Men hvor du ved et glas øl har kulsyre, der stimulerer nogle bobler og giver den perlende fornemmelse man kender, er skummet her så luftigt, at du næsten ikke registrerer det.

Det er jo en kold kaffe uden sirup og mælk, så foretrækker du den klassiske iskaffe toppet godt op med tilbehør for at skjule kaffesmagen, er denne variant ikke noget for dig. Kan du derimod godt lide at udforske spændende ny kaffe, og vil du have en mere intens kaffeoplevelse, er det værd at prøve.

William udtrykker det egentligt bedst, når han siger, at det er svært at sætte ord på smagsoplevelsen. Derfor opfordrer vi jer også til at prøve den og danne jeres egne indtryk.

“Nitro” kaffen bliver en fast del af sortimentet over sommeren og koster 45 kroner.

Kaffe med nitrogen og grapefrugt: Bageri i Aalborg er klar med vilde sommernyheder
“Nitro” kaffen ligner mest af alt en friskskænket Guinness.

Et syrligt sommerhit

Mindst lige så spændende som nitrogen-infuseret kaffe, er bageriets anden nyhed: Kaffe med grapefrugt.

Her få du en cold brew, der har fået lov til at stå og trække i 20 til 28 timer før den blandes med koldpresset grapefrugt juice, og udover et afsindigt højt koffein-niveau (det kaldes “studiekaffe” af en grund) får du en drik, der nærmest er mere som en iste end en kaffe.

Smagen er afsindig frisk og let og passer perfekt til sommer. Det smager virkelig godt med grapefrugtens syre og lette bitterhed, der blendes sammen med den lidt finere kaffesmag, og vi var overraskede over, hvor godt vi kunne lide det.

Havde William ikke advaret os om, at det ikke er en god idé at bunde sådan en moppedreng, hvis man har drukket nogle kopper kaffe inden (guilty as charged…), så var glasset blevet tømt.

“Kaffe med grapefrugt er en stor ting i Prag. Jeg havde to stamkunder fra Prag, der nævnte det for mig en dag, og efter selv at have smagt det to gange, besluttede jeg mig for at tilføje det til menukortet.

Jeg har serveret det for blandt andet venner og kaffeentusiaster, og de har alle sagt, at det smager vanvittigt godt, så nu er jeg spændt på at servere det for mine kunder,” fortæller William.

Vi er hvert fald solgt på idéen og tror, at det bliver et af sommerens store hit.

Grapefrugt kaffen bliver også en fast del af sortimentet over sommeren og koster 40 kroner. Der vil også være en iskaffe med espresso og polynesisk vaniljesirup til dem, der foretrækker klassikeren.

Find BreadByKaerups åbningstider her.

Kaffe med nitrogen og grapefrugt: Bageri i Aalborg er klar med vilde sommernyheder

 

Del artikel

Andre læser også