Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Lækker og svampet: Bager rammer plet med årets første norske klejner

Af Nathalia Hentze Nielsen

Ét af julens ypperste bagværker er den norske klejne.

Ikke nok med at de gyldne basser steges i olie har vi i Danmark fået den geniale idé at fyre en masse glasur ovenpå, så vi får vinget alle smagsnuancer af.

Den julede specialitet fås selvfølgelig også i Aalborg, og vi kan nu i bedste public-service ånd melde, at byens bagere er begyndt at lange de lækre kager over disken.

Vores første destination i jagten på årstidens bedste klejner er Vejgaard Bageri. Mikro-bageriet på Hadsundvej forstår om nogen at lave det traditionelle håndværk, og de skuffer ikke på klejne-fronten.

Vi hentede fem norske klejner, og vi vil starte med at rose dem på prisen: Én klejne koster 17,5 kroner, og den er STOR.

Lækker og svampet: Bager rammer plet med årets første norske klejner
Hånd for scale.

Hvordan smager de?

De norske klejner smager lækkert. Kort og kontant.

Skal vi fylde lidt flere ord på, er det “fluffy” og “svampet”, der falder os først ind.

Dejen er nemlig vidunderlig svampet og fluffy og på ingen måde tør.

Fordi den steges i olie bliver den meget greasy og minder faktisk om en donut, hvilket aldrig er en skidt sammenligning.

Den gule glasur lavet på citron fuldender klejne-oplevelsen og tilføjer både syre og sødme.

Er du helt solgt på denne norske sag, anbefaler vi, at du ringer til Vejgaard Bageri og bestiller på forhånd – eller møder tidligt op nede i bageriet.

Klejnerne bliver udsolgt på nul komma fem – og vi forstår godt hvorfor!

Del artikel

Andre læser også