Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bæredygtigt iværksætteri: Oplev Løvens Grønne Hule live i morgen

Af Stine Kjølby Christensen

Aalborg Bæredygtighedsfestival blev i dag skudt i gang i Aalborg Kongres & Kulturcenter, hvor alle interesserede i de næste fire dage kan svinge forbi mellem 14 og 18 og blive klogere på vejen til en grønnere hverdag, by og klode.

Grundet COVID-19-situationen er der i år meget begrænsede pladser til arrangementerne – hvilket betyder, at størstedelen af dem i stedet kan ses live på Facebook. 

Det er især en god nyhed for dem, der er gået forgæves til trækplasteret Løvens Grønne Hule, der er inspireret af DR’s seersucces “Løvens Hule”.

Her kan iværksættere møde op, fortælle om deres projekt og forhåbentlig få en løve med på rejsen.

Løvens Grønne Hule er en lokal udgave med et grønt twist: Her præsenteres virksomheder, der på den ene eller anden måde arbejder med grøn omstilling. Herefter får de chancen for at fortælle om deres idéer til dommerne.

Denne gang kan det hele streames online i morgen fra 15.30-16.30.

Helt grønne iværksættere

I år er fem virksomheder blevet udvalgt til at stille sig op foran dommerpanelet, der står klar med input, kritik og inspiration – og hvem ved, måske også en investering?

De sidste par år har det ikke kun været spirende iværksættere, der har været med, men også mere etablerede virksomheder – alle med et bæredygtigt fokus. I år er det anderledes:

“I modsætning til for eksempel sidste år, så er det kun reelle iværksættere, der deltager. Derudover er de udvalgt ud fra, at de kommer fra forskellige brancher, så diversiteten er så stor og spændende som muligt,” fortæller Martin Quintero Hansen fra Center for Grøn Omstilling, der er arrangør af Løvens Grønne Hule.

Deltagerne fra Løvens Grønne Hule anno 2020 er:

  • Northarc: Et planlægningsværktøj, der skal være med til at effektivisere en travl hverdag for servicevirksomheder.
  • Fumox: Forventer ingen længe at kunne sikre genanvendelse af cigaretskodder.
  • Novefa: Et vertikalt landbrug, som ønsker at revolutionere måden, hvorpå de kan gro frugt og grønt.
  • Smartpant: Vil være de bedste til at belønne både forbrugere og virksomheder i forhold til deres bæredygtige tiltag.
  • Reuse Streetwear: Tilbyder tidsløst og moderne tøj.

Fælles for deltagerne er, at de har været tilknyttet UCN.

Erfarne løver sidder klar

I dommerpanelet finder vi ligeledes fem entusiatiske løver, der sidder klar med notesblokken, når de fem deltagere stiller sig i rampelyset.

Anne Kejser agerer vært, mens panelet består af blandt andre Anders Torp og Filip Jepsen.

Sidstnævnte er en erfaren herre inden for iværksætteri, og disse kompetencer bruges i øjeblikket på blandt andet udviklingen af en ny TV-serie, der får fokus på de udfordringer, som nutidens iværksættere møder på sin rejse.

I morgen bliver opmærksomheden dog rettet mod dem, der kun lige akkurat er begyndt – og selvom Filip Jepsen ikke før har investeret i bæredygtighed, ser han i den grad frem til at høre, hvad de fem virksomheder kan byde ind med.

“Én ting er, at bæredygtighed er enormt hypet, men fakta er jo også, at det rent faktisk skåner miljøet. Dermed er der jo ingen tvivl om, at det er fremtiden og noget, man skal have fokus på,” fortæller Filip Jepsen.

Én ting er også, at man har gode og bæredygtige intensioner – men er der økonomi i det? Det er netop dette, som Filip Jepsen kan hjælpe de på alle måder grønne iværksættere med at finde ud af.

“Min erfaring ligger i høj grad inden for mentor-forløb med iværksættere, hvor vi går ind og kigger på, hvordan vi implementerer deres gode visioner og ambitioner med samtidigt at kunne tjene penge på det.

Herefter vil vi i fællesskab lægge en strategi for deres forretning og udvikling, der både er økonomisk og bæredygtig.” forklarer han.

Som nævnt bliver det muligt for investorerne at investere i deltagerne, men som i de forgangne år skal der ligeledes kåres en vinder blandt de fem.

Vinderen bliver den, som løverne mener, er allermest bæredygtig.

Prisen overrækkes af Daniel Borup fra Aalborg Byråd på vegne af Netværk for Grøn Detail.

Du kan følge med og læse mere om Løvens Grønne Hule lige her.

Del artikel

Andre læser også