ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bæredygtig rengøring vinder frem: Elite Miljø er det gode valg

Af Michael Qureshi

Flere og flere virksomheder tænker bæredygtighed ind i deres CSR-strategi.

Men når tallene præsenteres, har mange igennem de seneste år overset rengøringen. De har primært kigget på de øvrige tiltag, de har truffet i forhold til hverdagen, men hvor man ikke har haft så stor fokus på den eksterne rengøring.

Der blæser dog nye vinde, hvor virksomhederne i højere grad også tænker på den mest miljøvenlige løsning, når det gælder rengøringen.

Bæredygtig rengøring vinder i højere grad frem. Det mærkes også hos Elite Miljø, hvor man i Nordjylland vinder flere og flere kunder på det store miljøansvar, man tager i rengøringen.

“Vores kunder er sikret en leverandør, som har en erklæret miljøpolitik. Vi tænker grønt og bæredygtigt ind i alt, hvad vi foretager os, og vi måler på indsatsen. Som kunde hos os får man også løbende udregnet miljø- og kemiregnskaber. Så når en virksomhed arbejder med bæredygtighed og CSR, så kan de fremvise tal helt ned på rengøringsniveau sammen med os,” siger Diane Køster Thøgersen fra Elite Miljø til MigogAalborg.

Bæredygtig rengøring vinder frem: Elite Miljø er det gode valg
Diane Køster Thøgersen

Flere store kunder i Aalborg og resten af Nordjylland

Blandt større kunder i Aalborg har Elite Miljø blandt andet Aalborg Storcenter og Friis Shoppingcenter.

Alle de rengøringsmidler Elite Miljø bruger til daglig rengøring – og som udgør deres basispakke – består udelukkende af miljømærkede produkter, som hverken indeholder parfume eller farvestoffer.

De er mærket med enten det nordiske Svanemærke eller EU-blomsten, hvilket sikrer en minimal miljøpåvirkning og arbejdsmiljøpåvirkning.

Bæredygtig rengøring vinder frem: Elite Miljø er det gode valg

I 2015 opnåede Elite Miljø miljøcertificeringen ISO 14001. En ISO 14001 certificering er et bevis for at virksomhedens miljøledelsessystem er blevet auditeret og opfylder kravene i ISO 14001 standarden omhandlende miljøledelse.

Certifikatet beviser, at man aktivt arbejder på at minimere de miljømæssige konsekvenser af virksomhedens processer, produkter og serviceydelser.

Derudover har man også arbejdsmiljøcertificeringen OHSAS 18001.

Selv på bilerne har man en klar strategi omkring at beskytte miljøet mest muligt.

Elite Miljø har en bilflåde på ca. 140 biler. Gennem en fordelagtig leasingmodel udskiftes bilerne, når de bliver 4 år gamle. På den måde sikrer de, at de løbende får udskiftet de aldrende biler med nye, som lever op til strengere miljø- og klimamæssige standarder og krav.

Blandt de største aktører på markedet i Danmark

Elite Miljø er i dag blandt de største aktører på rengøringsmarkedet for erhverv i Danmark. I slutningen af 2017 kunne virksomheden endda fejre den prestigefyldte titel CSR People Prize 2017.

Det gjorde de i kategorien for virksomheder med flere end 100 medarbejdere.

Bæredygtig rengøring vinder frem: Elite Miljø er det gode valg

Det er i høj grad et nyskabende samarbejde med bl.a. Ikast-Brande Kommune, som gjorde Elite Miljø til vinder af prisen.

Det belønnede samarbejde går ud på, at kommunen kombinerer udbud af rengøringsopgaver med job til langtidsledige, mens Elite Miljø forpligter sig til at tage imod 15 langtidsledige i et kombineret praktik- og opkvalificeringsforløb. Elite Miljø lover job til de personer, der gennemfører forløbet.

Foruden samarbejdet med Ikast-Brande Kommune tager Elite Miljø socialt ansvar på andre områder. Bl.a. er der stærkt fokus på fastholdelse, trivsel og forebyggelse af sygefravær.

Det er også tiltag, der er med til at gøre Elite Miljø populær som virksomhed også her i Nordjylland.

Virksomheden arbejder desuden med inklusion af bl.a. flygtninge, og Elite Miljø har allerede taget FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling ind som en del af forretningen.

”I Nordjylland arbejder vi hver dag med at sikre et godt arbejdsmiljø for både vores kunder, men også vores egne medarbejdere. Vi gør en forskel for miljøet, og det er vi meget stolte af” udtaler Birgit Marquardsen, serviceleder i Elite Miljø.

Kæmpe koncern har købt Elite Miljø

For nylig blev det officielt, at den nordiske Coor-koncern har købt danske Elite Miljø. Det køb bringer Coor i top tre inden for facility management i Danmark. Elite Miljø styrker dermed også deres position med en kapitalstærk koncern i ryggen.

Det understreges dog, at der ikke kommer nogle ændringer i den måde Elite Miljø har serviceret sine kunder hidtil. Tværtimod vil der være mulighed for levere endnu stærkere ydelser med Coor som ejer.

Kontakt Account Manager Diane Køster Thøgersen på mail dkt@elitemiljoe.dk (Mobil 23 68 48 59) for at høre mere om, hvordan Elite Miljø kan understøtte jeres arbejde med CSR og bæredygtighed

Du kan også læse mere om mulighederne med Elite Miljø lige her

Del artikel