Bæredygtig rengøring vinder frem: Elite Miljø er det gode valg

Skrevet af: Michael Qureshi

Flere og flere virksomheder tænker bæredygtighed ind i deres CSR-strategi.

Men når tallene præsenteres, har mange igennem de seneste år overset rengøringen. De har primært kigget på de øvrige tiltag, de har truffet i forhold til hverdagen, men hvor man ikke har haft så stor fokus på den eksterne rengøring.

Der blæser dog nye vinde, hvor virksomhederne i højere grad også tænker på den mest miljøvenlige løsning, når det gælder rengøringen.

Bæredygtig rengøring vinder i højere grad frem. Det mærkes også hos Elite Miljø, hvor man i Nordjylland vinder flere og flere kunder på det store miljøansvar, man tager i rengøringen.

“Vores kunder er sikret en leverandør, som har en erklæret miljøpolitik. Vi tænker grønt og bæredygtigt ind i alt, hvad vi foretager os, og vi måler på indsatsen. Som kunde hos os får man også løbende udregnet miljø- og kemiregnskaber. Så når en virksomhed arbejder med bæredygtighed og CSR, så kan de fremvise tal helt ned på rengøringsniveau sammen med os,” siger Diane Køster Thøgersen fra Elite Miljø til MigogAalborg.

Diane Køster Thøgersen

Flere store kunder i Aalborg og resten af Nordjylland

Blandt større kunder i Aalborg har Elite Miljø blandt andet Aalborg Storcenter og Friis Shoppingcenter.

Alle de rengøringsmidler Elite Miljø bruger til daglig rengøring – og som udgør deres basispakke – består udelukkende af miljømærkede produkter, som hverken indeholder parfume eller farvestoffer.

De er mærket med enten det nordiske Svanemærke eller EU-blomsten, hvilket sikrer en minimal miljøpåvirkning og arbejdsmiljøpåvirkning.

I 2015 opnåede Elite Miljø miljøcertificeringen ISO 14001. En ISO 14001 certificering er et bevis for at virksomhedens miljøledelsessystem er blevet auditeret og opfylder kravene i ISO 14001 standarden omhandlende miljøledelse.

Certifikatet beviser, at man aktivt arbejder på at minimere de miljømæssige konsekvenser af virksomhedens processer, produkter og serviceydelser.

Derudover har man også arbejdsmiljøcertificeringen OHSAS 18001.

Selv på bilerne har man en klar strategi omkring at beskytte miljøet mest muligt.

Elite Miljø har en bilflåde på ca. 140 biler. Gennem en fordelagtig leasingmodel udskiftes bilerne, når de bliver 4 år gamle. På den måde sikrer de, at de løbende får udskiftet de aldrende biler med nye, som lever op til strengere miljø- og klimamæssige standarder og krav.

Blandt de største aktører på markedet i Danmark

Elite Miljø er i dag blandt de største aktører på rengøringsmarkedet for erhverv i Danmark. I slutningen af 2017 kunne virksomheden endda fejre den prestigefyldte titel CSR People Prize 2017.

Det gjorde de i kategorien for virksomheder med flere end 100 medarbejdere.

Det er i høj grad et nyskabende samarbejde med bl.a. Ikast-Brande Kommune, som gjorde Elite Miljø til vinder af prisen.

Det belønnede samarbejde går ud på, at kommunen kombinerer udbud af rengøringsopgaver med job til langtidsledige, mens Elite Miljø forpligter sig til at tage imod 15 langtidsledige i et kombineret praktik- og opkvalificeringsforløb. Elite Miljø lover job til de personer, der gennemfører forløbet.

Foruden samarbejdet med Ikast-Brande Kommune tager Elite Miljø socialt ansvar på andre områder. Bl.a. er der stærkt fokus på fastholdelse, trivsel og forebyggelse af sygefravær.

Det er også tiltag, der er med til at gøre Elite Miljø populær som virksomhed også her i Nordjylland.

Virksomheden arbejder desuden med inklusion af bl.a. flygtninge, og Elite Miljø har allerede taget FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling ind som en del af forretningen.

”I Nordjylland arbejder vi hver dag med at sikre et godt arbejdsmiljø for både vores kunder, men også vores egne medarbejdere. Vi gør en forskel for miljøet, og det er vi meget stolte af” udtaler Birgit Marquardsen, serviceleder i Elite Miljø.

Kæmpe koncern har købt Elite Miljø

For nylig blev det officielt, at den nordiske Coor-koncern har købt danske Elite Miljø. Det køb bringer Coor i top tre inden for facility management i Danmark. Elite Miljø styrker dermed også deres position med en kapitalstærk koncern i ryggen.

Det understreges dog, at der ikke kommer nogle ændringer i den måde Elite Miljø har serviceret sine kunder hidtil. Tværtimod vil der være mulighed for levere endnu stærkere ydelser med Coor som ejer.

Kontakt Account Manager Diane Køster Thøgersen på mail dkt@elitemiljoe.dk (Mobil 23 68 48 59) for at høre mere om, hvordan Elite Miljø kan understøtte jeres arbejde med CSR og bæredygtighed

Du kan også læse mere om mulighederne med Elite Miljø lige her

Officielt: Træningscentre og svømmehaller må åbne på mandag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Tidligere i dag kunne vi meddele, at Regeringen var klar til at åbne alle indendørs idrætsfaciliteter, som en del af genåbningens fase 3.

Og lørdag aften er de allerede nået til enighed med Folketingets partier.

Regeringen og Folketingets partier er netop blevet enige om at fremrykke åbningen af fitnesscentre, svømmehaller og legelande til 8. juni, oplyser Kulturministeriet.

“Jeg er rigtig glad for, at vi nu igen kan spille badminton, dyrke fitness, yoga eller tage en tur i svømmehallen rundet omkring i Danmark.

Vi trænger til at komme i gang igen, og det er godt, at det nu kan lade sig gøre på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde, lyder det fra kulturminister Joy Mogensen (S) i en pressemeddelelse.

Aftalen indebærer alle indendørs idræts- og fritidsfaciliteter:

Spillehaller, lege- og badelande

Svømmehaller

Sportshaller

Træningscentre

Kulturministeriet oplyser til TV 2, at der endnu ikke er udarbejdet retningslinjer for indendørs sportsaktiviteter, men at planen er, at de ligger klar mandag.

Fristende sommernyhed: Kom til rosé ad libitum på Budolfi Plads

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Finder der noget bedre end et køligt glas rosé på en solbeskinnet terrasse?

Det skulle da lige være fri rosébar i 3 timer på en af byens bedste adresser.

Den hede sommerdrøm bliver til virkelighed på næste lørdag, d. 13/6, hvor man fra 15.30 – 18.30 kan nyde alt det rosé man vil for 299 kr.Aktuel.

Aktuel er et af de absolut bedste steder at nyde solen, maden og lidt koldt at drikke.

De har bl.a. en fuldstændig fabelagtig terrasse, og ikke mindst et populært koncept, hvor gæsterne selv er med til at vælge, hvad de vil spise til morgen, middag og aften – man vælger typisk 3 retter, hvor man så kan smage en masse forskelligt.

Men de våde varer, har de altså også fuldstændig styr på.

I går kunne vi skrive, at DMI regner med, at sommervarmen vender retur i næste uge – så det ligner en fuldstændig oplagt mulighed for at nyde lidt lækkert i glasset, godt vejr og (forhåbentlig) godt selskab.

Ejer Lars Helmuth lover, at fri rosébar vil være et tilbagevenende event i løbet af sommeren.

Men de gode nyheder stopper ikke der.

Aktuel er nemlig også klar med det nye koncept Terrassen.

Cocktailbar, DJ og fed stemning

En af byens bedste terrasser skal naturligvis udnyttes i det danske sommervejr, og på fredag den 12/6 fra klokken 15.30 er Aktuel klar med den første officiele udgave.

Vi kan blandt andet se frem til cocktailbar under ledelse af Dennis Messerschmidt, DJ Tom NeedleSplit og naturligvis også en fristende rosébar.

Vi spår et stensikkert sommerhit i Aalborg!

Alene i Vildmarken med et twist: DR søger nye deltagere

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Andreas Roosvall
Foto: Andreas Roosvall

Alene i Vildmarken er et af DR’s mest populære TV-programmer, og seersuccesen har indtil videre haft fire sæsoner på bagen.

Serien går i al sin enkelhed ud på, at 10 deltagere bliver overladt til sig selv i den norske vildmark, hvor de så skal forsøge at overleve så længe som muligt – med et minimum af hjælpemidler og uden kontakt med andre mennesker.

Rekorden i den danske udgave af programmet er 60 dage, og den har du nu mulighed for at slå.

DR og tv-produktionsselskabet United søger nemlig nye deltagere til programmet.

Sådan melder du dig til

Denne gang søger de faktisk nye makkerpar til ‘Alene i Vildmarken’, og det kan være par i alle mulige konstellationer, lige fra vennepar, brødre/søstre, fætre/kusiner, kæreste- og ægtepar, samt forældre/børn.

“Den yngste af jer skal være mindst 21 år – og I skal være stærk motiverede til et eventyr sammen. Som deltagere finder I selv mad, bygger jeres shelter og klarer jer ude i den rå natur,” skriver DR om kravene.

“I skal selv filme hinanden og jeres oplevelse; både når det går op og ned og fortælle om det til seerne.

Så har I modet og stædigheden til at holde ud, selv når forholdene kan blive svære, så hører vi gerne fra dig,” skriver de.

Hvis du har modet til at prøve kræfter med vildmarken, skal du sende en mail til alene@unitedtv.dk, hvor du fortæller om jer som makkerpar og jer selv og jeres erfaring med med vildmarken, samt jeres styrker og svagheder – hver for sig og sammen.