Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Meget mere end pizza: Azzurra i Nordkraft kræser for detaljerne i menuerne

Af Stine Kjølby Christensen

I næsten tre årtier har Restaurant Azzurra leveret italienske specialiteter til aalborgenserne – men hvis man tror, at den inkarnerede restaurant er faldet af på den med tiden, så kan man godt tro om igen.

Maurizo Quattromani åbnede sin første Azzurra i 1990, der dengang serverede rustikke italienske retter inspireret af de lokale landkøkkener i det sydlige Italien.

Meget mere end pizza: Azzurra i Nordkraft kræser for detaljerne i menuerne

I dag har Azzurra udviklet sig til at blive et decideret madværksted, der kan levere alt fra dine-in, take away og catering – mest af alt er de dog nok kendt for deres autentiske pizzaer, der både gør det godt i restauranten såvel som på spisebordet derhjemme.

Som de fleste nok ved, så findes Azzurra både i Jens Bangs Gade og Nordkraft.

Førstnævnte serverer stadig rustikt, italiensk mad, mens restauranten i Nordkraft har valgt at tilføje et internationalt drys til deres menu.

Det ses blandt andet i deres månedsmenu, hvor du for en beskeden pris kan nyde en veltilberedt gourmetmenu med kræs for selv den mindste detalje.

Hver måned præsenterer Azzurra i Nordkraft en ny menu, hvor du eksempelvis kan nyde to retter for 299 kr. (399 kr. med vinmenu) eller en treretters for 339 kr. (489 kr. med vinmenu).

Vil du gerne stå med det frie valg, så kan du selvfølgelig også altid sammensætte din egen menu på tværs af både vind og vejr. Prisen starter fra 199 kr. for to retter, mens en dessert kan tilkøbes for en flad Vejgaard-dollar.

Du kan se juni-menuen her.

Sæsoninspireret menukort

Azzurra bestræber sig på at afspejle årstiderne i menukortet, der derfor skiftes minimum hvert kvartal.

Et koncept, som vi hos MigogAalborg selvfølgelig var nødt til at afprøve.

Forretten – eller antipasti, som det jo heller på syngende italiensk – bestod af dampede, hvid asparges pyntet med håndpillede rejer og brøndkarse; naturligvis indhyllet i en cremet hollandaise sauce samt ramsløgolie.

Meget mere end pizza: Azzurra i Nordkraft kræser for detaljerne i menuerne

Min bordherre lod sig lokke med en såkaldt carpaccio di merluzzo: Ceviche af torsk med sennepsmayo, selleri ravioli samt dildolie og avocadocreme – vi mente begge, at vores respektive servering var dagens vinder, så det må man jo næsten lade komme an på en prøve …

Meget mere end pizza: Azzurra i Nordkraft kræser for detaljerne i menuerne

Det italienske køkken når nye højder

Herefter gik turen – igen … og nok ikke overraskende – til Italien, hvor månedens hovedret var sommerbuk på leje af en løgpuré, pyntet med mini beder, hertil salte og krydrede pommes frites samt en Sauce Robert.

Vi fik samtidigt lov at smage en anden af menuens hovedretter, filetto di agnello. Denne absurd lækre ret bød på lammefilet, brændte løg, hyldeblomstmarinerede brombær med sauterede kartofler on the side.

Meget mere end pizza: Azzurra i Nordkraft kræser for detaljerne i menuerne

En servering, der fik os til at glemme alt om sprød pizza og cremet pasta.

Og selvfølgelig ingen fuldbyrdet menu uden en dessert; eller to. Beslutter du dig for en menu, når du gransker dig igennem a la carte-kortet, så kan en dessert altså tilkøbes for blot 50 kr.

Så tag bare imod et velment råd herfra: Det kan ikke betale sig at lade være.

Meget mere end pizza: Azzurra i Nordkraft kræser for detaljerne i menuerne

Denne gang faldt valget på en heldigt udvalgt mazarinkage, torta di mazarin, der med sine flamberede blommer, friske bær og mangosorbet sendte os direkte til smagen af sommer og sol.

Vi supplerede naturligvis med en sprød butterdejskage med lag af vaniljecreme, havtornsorbet og nøddemix – også kendt som en sfoglia con crema. 

Meget mere end pizza: Azzurra i Nordkraft kræser for detaljerne i menuerne

Mamma Mia!

Meget mere end pizza

Selvom det kan være fristende at gå med det runde, sprøde og sikre valg, så kan vi altså kun give vores varmeste anbefaling til Azzurras overdådige a la carte-kort, der giver en fornyet forståelse af, hvad det italienske køkken også mestrer.

Denne måneds menu består bl.a. af havtaske, t-bone steak og koldskåls panna cotta til dessert.

Du kan se juni-menuen her.

Del artikel

Andre læser også