Byens bedste ben: Australian Barbecue lancerer nye spareribs

Skrevet af: Jens Erik Møller

Elsker du godt kød, så er Australian Barbecue på Østerbro ikke til at komme uden om. Hvad enten det er dinner tonight, der leverer familiens aftensmad direkte til bordet, eller om det er catering til større fester.

Og nu lancerer de spareribs lavet helt fra bunden med kærlighed.

“Vi var ikke helt tilfredse med de spareribs vi havde, men nu får vi et lækkert mørt og saftigt produkt med en let røgsmag,” siger ejer Anders Thode.

Det ligger et større arbejde bag de spareribs. Processen indbefatter, at ribs’ene krydres med en særlig krydderiblanding, derefter ryges og dampes benene, og til sidst bliver de tilberedt med Australian Barbecues helt egen og hjemmelavede barbecue marinade.

“Vi tror på, at det er det værd, og at vores kunder vil tage godt imod det. Lige nu går vi og finpudser de sidste detaljer,” fortæller Anders Thode til MigogAalborg.

“Vores nye spareribs er noget, som vi gerne vil huskes for hos kunderne.”

De nye spareribs hos Australian Barbecue går da også under navnet byens bedste ben, og man kan få dem leveret gratis i Aalborg og Nørresundby helt ned til to kuverter.

Langt tilløb

Ifølge Anders Thode er idéen med selv at lave spareribs helt fra bunden ikke helt ny.

“Jeg har haft tanker om, at vi selv skulle lave spareribs helt fra bunden i et års tid, og vi har eksperimenteret med det i et halvt år nu,” fortæller han og fortsætter:

“Det er en stor proces, som skal passes ind i det øvrige arbejde. Det er ikke nemmere eller billigere for os at lave dem selv, så der skal komme et godt produkt ud af det.”

Exclusive tilbud på app’en Waiteer

De nye hjemmelavede spareribs er allerede sat på menukortet, og bestiller du via app’en Waiteer, får du ekstra rabat på de nye ribs. Der kan man i en begrænset periode bestille de lækre spareribs med valgfri kartoffel og salat til kun 100 kr. for en menu.

De nye ben kan serveres med almindelige pommes fritter, bagte kartofler, flødekartofler eller de helt særlige tripple cooked fries, der koges før de steges i olie ad to omgange.

“Vi tilbereder tripple cooked fries på samme måde som for eksempel Brødrene Price og Gastromand,” forklarer Anders Thode.

“Og det giver bare en anderledes smag end almindelige pommes frites.”

Australian Barbecue er naturligvis også leveringsdygtig i mange forskellige slags dip, der alle laves fra bunden i køkkenet på Østerbro.

Se meget mere på www.australian.dk

Nyt stort samarbejde: Mad fra Aalborgs bedste restauranter leveret til døren

Skrevet af: Jens Erik Møller

Drømmer du om at spise god mad fra Mortens Kro, Nam, MEAT eller fra en anden af Aalborgs bedste restauranter hjemme hos dig selv?

Eller vil du gerne byde en kunde på en ekstra god frokost i forbindelse med et forretningsmøde på kontoret? Så er dine bønner endelig blevet hørt.

Et nyt parløb mellem den Aalborg-baseret app Waiteer og Dantaxi giver nemlig nu mulighed for at bestille mad fra byens bedste restauranter direkte på din smartphone og få det bragt lige til døren.

Det har allerede i nogle måneder været muligt at bruge Waiteer til at bestille såkaldt high-end takeaway, som man så selv skulle afhente på restauranten. Det nye er, at du nu kan få det bragt ud.

”Nogle af byens allerbedste restauranter er med, og de synes, at det er supergodt. De har en udfordring med at levere deres mad,  og nu kan vi hjælpe dem,” fortæller direktør i Waiteer, Ricky Thygesen.

Det er, ifølge Ricky Thygesen, en slags fælles udbringning, og på den måde får restauranterne egen cateringservice.

Fra taxa til cateringservice

Muligheden for udbringning af high-end takeaway er blevet en realitet i samarbejde med Dantaxi.

”Det vi kan, er at lave en lækker brugerflade for restauranten, men hele logistikken er lagt i hænderne på Dantaxi,” forklarer Ricky Thygesen.

Normalt transporterer Dantaxi mennesker fra A til B, men med særlige foldeud-varmekasser i vognen, kan den enkelte taxa hurtig konverteres om til cateringservice.

”Vi har prøvet før, at folk bestiller en taxa til at hente mad, men nu bliver det sat i system,” fortæller Dantaxi.

Bestil kl. 11 og få leveret til frokost

Bestillingen af mad kan ske i hele restaurantens åbningstid, og det er kun det enkelte steds kapacitet, der sætter grænsen.

Udover restaurantens tilberedningstid, så skal Dantaxi kun bruge 30 minutter på levering af varm mad. Har du for eksempel som virksomhed et frokostmøde med en kunde, som du gerne vil forkæle med god mad, så kan du, ifølge Ricky Thygesen og Dantaxi, sagtens bestille mad kl. 11 og få det leveret til frokost – såfremt restauranten kan følge med og lave maden med det samme.

”Vi har ingen begrænsninger i forhold til logistikken, vi kan sagtens levere. Frokostperioden er et lavtidspunkt for os. Men det skal kunne hænge sammen økonomisk, og restauranterne skal kunne følge med,” forklarer Dantaxi.

Derfor koster det et mindre gebyr at få maden bragt, og udbringningen er kun mulig indenfor 15 kilometers afstand fra den pågældende restaurant.

På vej til at blive en stor succes

Foreløbig kan Waiteer bruges i Aalborg, men med over 10.000 downloade og en lang række af byens bedste steder, er appen allerede godt på vej til at blive en succes. Og det er nemt – du finder restauranterne på appen, der sorterer dem efter din lokation, du vælger fra deres menukort og betaler med Mobilepay. Og så er der mad leveret til døren kort tid efter.

I princippet fungerer Waiteer som andre apps som eksempelvis Just Eat, men man fokuserer mere på restauranter på et højere niveau, forklarer Ricky Thygesen.

Derudover kan Waiteer også bruges til bestilling af mad på flere restauranter. Man sætter sig blot ved bordet og bestiller via appen, og et øjeblik efter kommer tjeneren med bestillingen. Også flere Superliga stadions er med, så man kan bestille og betale fadøllen uden at stå i kø.

Hele tanken med Waiteer er, at det skal være nemt og hurtigt at få god mad udefra, og målet er ifølge Ricky Thygesen, at Waiteer bliver en af de få apps, som alle har på deres mobil, og den app man griber til, når det på en eller anden måde handler om at bestille mad og drikke – hvad enten det er på stadion eller på restauranten – eller når det gælder high-end takeaway.

Du kan læse mere om Waiteer her.

Se listen over restauranter på Waiteer her

Du kan prøve deres udbringningsservice  ved at downloade Waiteer din Iphone eller til Android

Kristine fik en depression: Kunsten blev vejen ud af mørket

Skrevet af: Jens Erik Møller
Privatfoto
Privatfoto

Det var ikke til at se det udefra, og i dag er den 24-årige aalborgenser Kristine Holm et helt normalt og velfungerende menneske.

Men under overfladen lå førhen mørke kræfter gemt i Kristines sind. Kunsten blev vejen ud af mørket, og i dag har hun startet egen virksomhed Holm Illustrations, hvor hun sælger sin kunst.

Kristines kunstneriske ånd kommer især til udtryk i stregtegninger, og hun henter inspiration flere steder fra.

Blandt andet fra flere rejser i Sydafrika, hvor hun har arbejdet frivilligt med dyr og på en farm. Rejserne har resulteret i talrige stregtegninger, men er også baggrund for en sort-hvid fotoserie med afrikanske dyr, som hun udsender senere på sommeren.

Indtil nu lyder Kristine Holm som enhver anden kunstner eller fotograf, og stoppede historien her, var den måske knap så interessant. En talentfuld kunstner, der finder inspiration ude i den store verden, det har man set før. Men historien stopper ikke her.

En skøn barndom

Udover rejserne til Sydafrika, er der to andre helt centrale steder, hvor Kristine finder inspirationen til sin kunst. Ifølge hende selv er barndommen og sindet store inspirationskilder.

”Jeg har haft en skøn barndom med dyr, natur, luft og der var plads til blive beskidt. Jeg elskede at være udenfor, og når jeg så var indenfor, tegnede jeg det, som oplevede udenfor,” siger Kristine og fortsætter:

”Jeg kan godt lide at fremprovokere indtryk fra min barndom. Jeg havde for eksempel en lille køkkenhave, hvor jeg plukkede blomster til min mor, og nogle af mine blomstermotiver er derfra. Det bringer ro henover billedet. Det er yndefuldt. Og så behøver det ikke så meget andet end det.”

Og det er især det sidste, man skal bide mærke i. At motiver fra barndommen bringer en ro over hendes billeder.

Et mørkt sind

Den anden store inspirationskilde er sindet.

Det er de følelser, man kan have, og som man struggler med. Ens egne monstre, som man bliver forfulgt af. For mig er kunsten er en slags bearbejdelse af de følelser. Jeg kan sagtens tale med folk om mine problemer, men det er noget helt andet at få lov at tale med sig selv på papir via kunsten. Der kommer noget andet ud, end når man absolut skal sætte ord på det,” fortæller Kristine Holm.

Ser man på Kristines tegninger aner man hurtigt en enorm kontrast mellem de rolige og yndefulde billeder af blomster og anden botanik fra barndommen, og de mere hårde tegninger, som er skabt med inspiration fra sindet.

”Da jeg blev teenager, skete der en stor omvæltning. Det var en voldsom periode, som har fulgt mig og stadig følger mig,” forklarer Kristine og fortsætter:

”Jeg fik en voldsom identitetskrise og havde en følelse af at være forkert. Det var en depression, som ledte mig ned i et hul. Det var ikke af ond vilje, men vennerne og familien forstod mig ikke, og der gik flere år, hvor jeg stod med det alene. Jeg havde svært ved at udtrykke det, og måtte derfor finde en anden måde at komme ud af det på. Det blev via min kunst.”

Derfor har kunsten også været en stor hjælp det seneste års tid, hvor Kristine Holm har været i behandling for psykiske problemer. Hun lider nemlig af skizofreni. En sygdom, hvor man dog sagtens kan leve et helt normalt liv, når blot man er velbehandlet.

”Jeg tegnede tusindvis af små tegninger af de ting, som jeg så i psykosen, og dermed kunne formidle til andre hvad der foregik.”

Kristine mener selv, at det er det, man måske ser, når man ser kontrasten mellem den yndefulde kunst inspireret af barndommen og det hårde udtryk, som ses andre steder i hendes kunst.

”Jeg bruger meget kontrasten. Det hvide er der af en grund, og det sorte er der af en grund. Kontrasten i sig selv udtrykker en kraft. Og det er her tilskuerens fortolkning kommer ind i billedet. Han eller hun ser selv billedet og ser sin egen mening.”

”I dag betyder kunsten ligeså meget som dengang, men på en anden måde. Jeg bruger det til at få det ud, som fylder i mit hoved. Ikke forstået på den måde, at hvis jeg er sur, så laver jeg ’vred kunst’. Det kan sagtens være ’positiv kunst’ for at vende den vej, jeg er på vej ud ad.”

Har startet egen virksomhed

Og Kristine er bestemt på vej ud ad en helt anden vej, end da det så allermørkest ud.

”Jeg er altid blevet spurgt, om ikke jeg ville have min kunst op at hænge på andres vægge. Og for et års tid siden gav min skønne kæreste mig et lille skub. Det er jeg meget taknemmelig for i dag,” siger Kristine.

Det lille skub betød, at Kristine sidste efterår startede egen virksomhed, hvor hun sælger sin kunst til andre. En virksomhed, som hun passer ved siden af sit studie på Aalborg Universitet.

Den personlige historie bag billederne skinner også igennem, når hun sælger dem. Hvert eneste billede har en medfølgende tekst, så andre kan se, hvad baggrunden for billedet var, da Kristine skabte det.

”Og når folk køber et billede, så får de et ekstra lille billede med samt en tak. Jeg synes ikke, det er nok bare at sende dem et billede, jeg vil også gerne sige personligt tak.”

Du kan se flere af Kristines tegninger på www.holmillustrations.dk

MUMS har succes med nyt menukort: En smagsoplevelse udover det sædvanlige

Skrevet af: Jens Erik Møller
Den lækre steg fra Gug
Den lækre steg fra Gug

Måske har du allerede været forbi MUMS på Gugvej og sat tænderne i deres populære sandwich eller prøvet den ligeså populære nordiske tapas. Et er i hvert fald sikkert: Kunderne har taget godt imod menuerne fra MUMS deli.

Men hvad skyldes denne succes? Ifølge Allan og Charlotte, som står bag MUMS, handler det først og fremmest om den gode smag. Den er altafgørende, og de har megen fokus på netop at sammensætte de rigtige smagsnuancer, der sammen giver den allerbedste smag.

”Vi har altid haft en passion for mad og at arbejde med gode råvarer. Vi sætter en ære i at lave god mad,” forklarer Allan og fortsætter:

”Men vi sætter ikke tusind ting sammen, vi holder det enkelt. For eksempel er der i kyllingesalaten kun fire ingredienser, som bærer smagen. Det er enkelt og lækkert.”

MUMS har mere end ti år på bagen som specialvarebutik, og det har i en del år været drømmen at udvide med en deli afdeling med kvalitets take away. Derfor valgte Allan og Charlotte også for 2½ år siden at flytte i nye lokaler på Gugvej for at give plads til at lave take away.

”Vi tvister det på vores måde”

Selvom der laves traditionelle og klassiske retter i MUMS’ køkken, så har Allan og Charlotte givet dem et moderne tvist, så de adskiller sig fra det, man får andre steder. Det betyder, at også noget så traditionelt som smørrebrød fås i en ”MUMS edition”.

”Vi elsker smørrebrød. Men vi ville gerne tviste det på vores måde og lave dem ud fra vores egen smagssammensætninger, siger Charlotte.

Kamstegen fås derfor med MUMS´s egen jordskokke creme, roastbeefen med råsyltet porrer og rulledrengen er med hjemmelavet sennepsmayo og sylt. Det tvistede ses ikke bare i smagssammensætningen, men også i selve smørrebrødsnavnene. Kamstegen er derfor ”den lækre steg fra Gug”, og en roastbeef er naturligvis en ”Cimbrertyr med pynt”.

”Vi kan også godt lide at lege med ordene,” som Charlotte formulerer det.

Også den føromtalte nordiske tapas er tvistet. Den består blandt andet af sprøde MUMS mega kartoffelchips med Læsøsalt og dip med Unika Gammelknas, røget laks med råsyltet løg og dild creme, røget okseinderlår med flager af Unika Havgus, råsyltet porre og krydderurte-mayo og hjemmelavet gammeldags æblekage med flødeskum.

Royal filet af tender pork, svøbt i ramsløg

Ramsløg fra nabolaget

En anden vigtig del af MUMS’ identitet er lokale råvarer. Faktisk så lokale, at de ramsløg, som den Royale filet fra den nordiske tapasmenu er svøbt i, er håndplukket i et naturområde meget tæt ved butikken på Gugvej.

”De er plukket her i nærområdet og tørret bagefter. I det omfang det er muligt, bruger vi gerne af naturens spisekammer i vores egenproduktioner,” forklarer Allan.

Udover de håndplukkede ramsløg, findes der et hav af hjemmelavede produkter og en del lokale råvarer i den nordiske tapas. Blandt andet røget hjortekød fra Rævhede, tørsaltet bacon fra Bødker i Nørresundby og ikke at forglemme oste fra Arla Unika. Blot for at nævne nogle af de mange lokale leverandører.

Men selvom det lokale er vigtigt, så er smagen trods alt vigtigere, fastslår Allan.

”Det vi laver, er vores hjertebarn. Vi vælger de gode producenter, fordi smagen er altafgørende.”

Burger menu

Nyt menukort med et utal af kombinationer

Udover den gode smag og de lokale råvarer er det, ifølge Allan og Charlotte, også særdeles vigtigt, at kunderne har valgmuligheder. Her i foråret har MUMS lanceret et nyt og udvidet menukort, som har fokus på dette.

Antallet af retter i den populære nordiske tapas er eksempelvis udvidet, så der nu er 25 forskellige retter at vælge imellem. Det kan kombineres på utallige måder, og dermed kan tapassen gøres personlig og unik i forhold til den enkelte kunde. ”Valget er dit”, som der står skrevet på menukortet.

Også den populære jubilæumsburger, der kom i en limited edtion sidste efterår, da Mums fyldte ti, er blevet en fast del af burgermenuen. Den består blandt andet af en bøf af Himmerlandskød, spicy chili cheese tops og hjemmesyltet rødløg.

Udover at lave hverdags-take away til den almindelige kunde, så leverer MUMS også mad ud af huset til møder, receptioner og fester.

Se det nye menukort på www. mumsshop.dk eller kom og oplev den hyggelige stemning i butikken, som byder på The Spirit of taste.