August slutter med et brag: Her er din weekend i Aalborg

Skrevet af: Nana Veilov Carlsen

Det bliver uden sammenligning en helt igennem begivenhedsrig weekend i Aalborg, for udover Waater Festival, IDRÆTSMØDET og Fredagsfesten i Karolinelund med Benal, er der også smæk på de stjernespækkede begivenheder som Vi Elsker 90’erne, Comedy Festival, METROPOL, Gadefest on Tour. og Aalborg i Rødt i vente denne weekend.

Vi kan lige nå at nyde de sidste dage i august, inden vi tager hul på en ny måned, en ny årstid, eller måske en ny tilværelse for dem som på mandag starter på et nyt studie.

Vi Elsker 90’erne

Det er endelig blevet tid til at finde sit bedste 90’er inspireret tøj frem, så det er klar på lørdag, når Vi Elsker 90’erne festival endelig gæster Aalborg.

Har man været ung, voksen eller barn i 90’erne vil man uden tvivl kunne være med på de mange klassikere fra et stjernespækket årti.

År efter år har Vi Elsker 90’erne formået at fylde Mølleparken med festglade mennesker og nogle af de fedeste 90’er navne.

Og vi har bestemt også glædet os til årets Vi Elsker 90’erne siden sidste år.

Det er blandt andet kendte navne som Daze, Scooter, Cascada og Eiffel 65 som dette år skal sætte gang i 90’er stemningen i Mølleparken.

Festen er totalt udsolgt.

Er du interesseret i hvem der skal spille kan du se hele listen her .

Hvad: Vi Elsker 90’erne
Hvor: Mølleparken
Hvornår: 31. august 2019

Aalborg i Rødt

Hele weekenden holdes der Aalborg i Rødt, hvor hele midtbyen vil summe af events, musik og ikke mindst gode tilbud, og har du de seneste dage bevæget dig rundt i midtbyen, har du sikkert også bemærket at de røde bannere allerede er blevet sat op i gaderne.

Fredag skydes arrangementet for alvor i gang med Day & Night shopping. Her vil butikkerne hold åbent helt indtil kl. 22.00.

Butikkerne tilbyder også gratis flødeboller for at fejre Aalborg i Rødt – og de er selvfølgelig håndlavede, røde flødeboller med marcipanbund fra Aalborg chokoladen.

Hele weekenden kan du også sætte tænderne i en gratis rød hotdog ved udvalgte butikker, hvor Pølsebilen kommer forbi. Se planen her:

Derudover er der i alle butikkerne mulighed for at deltage i en kæmpe Aalborg i Rødt-konkurrence, hvor hovedpræmien er intet mindre end et rejsegavekort fra Bravo Tours på 20.000 kr.

Udover vilde åbningstider, gode tilbud og konkurrencer er der også blevet indrettet tre oplevelseszoner i Aalborg midtby, hvor der vil være mulighed for at opleve live musik, gøgl og spændende events. De tre oplevelseszoner er ved Frøspringvandet, ved Salling Torv og ved Bredegade Torv.

Læs mere om Aalborg i Rødt her.

Hvad: Aalborg i Rødt
Hvor: Aalborg City
Hvornår: Fredag d. 30. august – Søndag d. 1. september

Comedy festival

For første gang nogensinde er Aalborg Comedy Festival blevet søsat. I et samarbejde mellem Skråen, Nibe Festival og Aalborg Events er det lykkedes at få gang i en nordjysk Comedy Festival og det er endda lykkedes at få det engelske topnavn Michael McIntyre til at gæste dette års festival.

Udover McIntyre vil danske navne som Lars Hjortshøj, Torben Chris, Geo, Niels Roos (tidligere Niarn), Per Worm, De Håndplukkede og Nul Stjerner også optræde på festivallen.

Rammerne for komikken og de mange komikere bliver på forskellige steder i byen deriblandt den store scene i Aalborghallen, John Bull, Salling Rooftop og Støberiet i Nibe.

Weekendens Comedy program:

  • Fredag: Lars Hjortshøj & The Powls kl. 20.00 påStøberiet
  • Lørdag: De Håndplukkede kl. 20.00 på Spejlteltet
  • Lørdag: Geo og en på guitar kl. 20.00 på John Bull

Se hele programmet og billetpriser her.

Hvad: Aalborg Comedy Festival
Hvor: Flere steder bl.a. AKKC
Hvornår: Fra 27. august – 2. september

Gratis gadefester to dage i streg  

Foto: PR

Der bliver helt sikkert fest i gaden når både Metropol og Gadefest on Tour inviterer hele byen med til gadefest to dage i streg lige i hjertet af Aalborg.

Metropol bliver med hele tre scener, der kommer til at danne rammen for fede koncerter, der samler byens festglade og danselystne mennesker.

Du kan se frem til vilde navne som Fool, Omar Souleyman Faustix, FarveblindAntiteseJADA, Kops, Emil Lange, Fabian Mazur, Shio og Thykier mv. – Og det hele er ganske gratis.

Det hele kulminerer med Gadefesten lørdag, som gæster syv forskellige byer, og det er altså blevet Aalborgs tur på lørdag.

TooManyLeftHands har netop afsløret at de ikke selvv har mulighed for at spille i Aalborg i år, men superstjerner som blandt andet KATO, Hedegaard, Lord Siva og Zookeepers kigger forbi.

Se alle kunstnerne som spiller til gadefesten her.

Royal Beer, Booster, Pepsi Max og Smirnoff er i år sponsorer på gadefesten og dette samarbejde er blandt andet en af grundene til at den gratis gadefest igen kan komme rundt i landet. Der er dog en vigtig detalje: jo flere der tilmelder sig gadefesten, jo vildere bliver festen og jo federe bliver konfettikanonerne.

Du kan tilmelde dig gadefesten her.

Hvad: Gadefester i Aalborg
Hvor: Danmarksgade 17, Studenterhuset, Gammeltorv
Hvornår: Fredag 30. august og Lørdag d. 31. august

Events

30/8 Fredagsfest i Karolinelund med Benal og What a Month

30/8 A’la Montmarte Portland ART

31/8 Loppemarked i Haraldslund vand & kulturhus 

31/8 VI elsker 90’erne i Mølleparken

1/9 AaB- FCK på Aalborg Portland Park

1/9 Dansk Filmskat i biografen – Den Eneste Ene 

1/9 Loppemarked på Louise Plads 

Hele Weekenden

30/8-1/9 Aalborg i Rødt 

30-31/8 Metropol gadefest 

29/8-1/9 IDRÆTSMØDET 

31/8-1/9 Waater Festival

For Børnefamilier

31/8 Børnekulturfestival i Aalborg Zoo

1/9 Utzon fest for børn: Slyng din egen honning 

1/9 Sjov Søndagslegeland i DGI Huset 

Nordkraft fylder 10 år: Fejres med kæmpe parade igennem Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Visit Aalborg
Foto: Visit Aalborg

Oplev en helt unik forestilling både i byen og i Nordkraft, når centeret fejrer sin 10 års fødselsdag i Aalborg.

Fødselsdagen markeres med en særlig parade, der med optræden, kul, lys, fakler, stemning musik og en helt masse NordKRAFT bevæger sig gennem Aalborg.

Paraden finder sted fredag d. 27. september fra kl. 19.30.

Tre kulvogne, en lanterne med lys i, skuespillere, sambadansere og paradefolk med fakler vil i samlet flok bevæge sig fra Nordkraft gennem Nørregade og Nytorv, når mørket falder på.

Alle i byen er velkomne til at gå med i paraden – eller blot kigge på.

Når paraden rammer Nordkraft igen, er der udstilling, danse-performance og skåltale i Kedelhallen.

Azzurra griller gratis pølser og byder på øl/vand, så længe lager haves.

Fra kulkraftværk til kulturkraftværk

Teater Nordkraft og Kunsthal NORD står bag paraden, som ifølge teaterleder på Teater Nordkraft, Jakob Tekla Jørgensen, passer perfekt som en hyldest til Nordkraft og Aalborg:

“En parade er den helt rigtige fejring i en by som Aalborg, som med Nordeuropas største karneval er vant til den slags optoge.

Aalborg har ændret sig som by, og bygningen Nordkraft er central i udviklingen fra industriby til videns- og kulturcenter i Nordjylland,”

Paradevognene skabes af kunstnerduoen Jens & Morten. Den ene halvdel af duoen, Jens Ardal, har i sit arbejde også taget udgangspunkt i Nordkraft som et billede på Aalborgs udvikling:

“Nordkraft satte i mange år strøm til Aalborg, men sender nu en anden form for energi ud i byen med de mange kultur- og fritidstilbud.

Med paraden viser vi Nordkrafts udvikling fra kulkraftværk til kulturkraftværk og fremhæver vigtigheden af både det fortidige og det nutidige,” siger han.

Efter paraden fortsætter fejringen i Kedelhallen, hvor paradevognene udstilles. Her vil dansekunstneren Sandro Masai lave en performance i Kedelhallen til ære for Nordkraft.

Skuespiller Jacque Lauritsen holder en skåltale skrevet af Teater Nordkrafts bestyrelsesformand, Johannes Andersen.

Vores allesammens Nordkraft

Jakob Tekla Jørgensen understreger, at aftenen er for alle med tilknytning til eller begejstring for Nordkraft:

“Igennem Aalborg løber der usynlige tråde mellem mennesker, og mange af dem løber igennem Nordkraft.

Her mødes folk i aftenskolen, ungdomsskolen, til koncerter, i idrætsforeninger og til træning, til ølsmagning, kunstoplevelser og et væld af arrangementer.

Til paraden mødes alle disse mennesker i et samlet udtryk og fejrer i fællesskab vores allesammens Nordkraft.

Der bliver musik, fest, kunst og optrædener i Kedelhallen – og selvfølgelig pølser grillet over kul!”

Paraden er støttet af Statens Kunstfond og Nordjyllandsværket.

Program fredag den 27. september
19:30 – 20:30: Parade fra Kjellerups Torv (se rutekort)
20:30 – 21:15: Gratis grillede pølser og øl/vand på Kjellerups Torv – så længe lager haves. I Kedelhallen er der udstilling, performance og reception
21:00 – 21:15: Skåltale for Nordkraft i Kedelhallen
21:15 – 22:30: Udstilling og reception

Der tages forbehold for ændringer i programmet.

Hvad: Nordkraft X parade og fejring
Hvor: Nordkraft, Kjellerups Torv
Hvornår: 27. september, 19.30-22.30

Læs mere her.

Kæmpe interesse for legenden: Jan Mølby holder ekstra foredrag i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Jan Mølby er en legende både i Danmark og i Beatles-byen Liverpool.

Da han spillede fodbold var det ofte nok bare at stå omkring midterlinjen og spille sukkerbolde til angriberne. Dengang var der ikke pulsure og hjerterytme-målere for at optimere formen.

Her var det turen til pubben efter kampen, der ofte afgjorde kampe, fordi sammenholdet på fodboldholdet blev skabt over en masse øl.

Kun de færreste danske fodsboldspillere har haft en karriere, der kan måle sig med Jan Mølbys. På 12 sæsoner vandt han tre engelske mesterskaber og tre FA Cup-finaler med Liverpool.

Spillede med verdensstjerner

I perioden spillede The Great Dane sammen med flere af datidens største profiler som Kenny Dalglish, John Barnes og den faste værelseskammerat Ian Rush.

Det har kastet masser af uforglemmelige øjeblikke af sig både på og uden for banen – øjeblikke som Jan Mølby eksklusivt går i dybden med på sin Danmarksturné.

Interessen for Mølbys foredrag er kæmpestor her i Aalborg. Således er der booket et ekstra foredrag ind i Musikkens Hus, som finder sted onsdag d. 30. oktober.

Der er muligvis over en måned til, men allerede nu melder arrangørerne om få billetter tilbage.

Skal vi ikke lige huske tilbage til sidst Mølby var i Aalborg med et foredrag. Der rundede han aftenen af med at tage ned på John Bull Pub og skrive autografer og fortælle flere røverhistorier.

I foredraget i Musikkens Hus kan du blandt andet høre om dengang, da Bruce Grobbelaar måtte sys med 30 sting inden VM-finalen for klubhold, eller da Mølby slog syv tænder ud på Upton Park.

Få også svar på, om han stadig har en butler, og hvorfor han ikke var på julekort med Richard Møller Nielsen.

Hvad: Jan Mølby foredrag
Hvor: Musikkens Hus
Hvornår: Onsdag d. 30. oktober kl. 19.00
Billetter her

Bliver en kæmpe begivenhed: Forventer 25.000 til flytning af Rubjerg Knude Fyr

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Toppen af Danmark
Foto: Toppen af Danmark

Om godt en måned sker der noget helt usædvanligt i Nordjylland, som i den grad også tiltrækker enorm interesse fra aalborgensere og øvrige nordjyder.

Det 23 meter høje fyr Rubjerg Knude, en af Nordjyllands mest kendte attraktioner, skal nemlig flyttes 80 meter til en ny placering.

Dem der har set det i virkeligheden eller endda været oppe i fyret kan nok skrive under på, at det altså er ret stort.

Så det er svært at forestille sig, at man sådan fysisk lige skal flytte fyret.

Kan ryge i vandet

Rubjerg Knude Fyr er nemlig i overhængende fare for på et tidspunkt at ryge i vandet, hvis man ikke reagerer i tide.

Den lokale murerforening Lønstrup Murerforretning skal stå for den komplekse opgave med at rulle attraktionen et stykke væk.

Fyret skal nærmest have rulleskøjter på, og det vil kunne bevæge sig med cirka otte meter i timen.

Det ligger fast, at det sker i uge 43 men selve dagen afhænger af vind og vejr. Ikke desto mindre har man allerede indikationer hos Hjørring Kommune, at det bliver en kæmpe begivenhed.

Faktisk forventer man, at over 25.000 nysgerrige kigger forbi for at se fyret blive flyttet.

Det skriver TV 2 Nord.

Marker som p-pladser og shuttle busser

Man forventer også rigtig mange fra Aalborg, som tager turen op samt fra hele oplandet omkring det berømte fyr.

Flere marker inddrages til at være p-pladser i uge 43, hvor man har en kapacitet på 1500 biler. Derudover indsættes der shuttle busser fra Løkken og Hjørring, som skal køre i pendulfart mellem byerne og Rubjerg Knude Fyr.

“Vi skal hyre busser, vi skal leje telte til de aktiviteter, der skal foregå. Vi skal lave aftaler med rigtig mange mennesker. Vi skal jo have politi, hjemmeværn og beredskab på plads,” fortæller Leif Lund Jakobsen fra Hjørring Kommune til TV 2 Nord.

Beregninger siger, at det det ikoniske fyr med garanti vil skride i vandet, hvis man ikke gør noget.

Derfor tager man den store risiko med at flytte fyret, selv om der kan komme skader på det ved flytningen.