Asparges i alle afskygninger: Strandhotel inviterer til særlig gourmetaften
For nogen er asparges bare den dér slatne fætter i tarteletten, og hvis man har skubbet de gastronomiske grænser, har man måske lige rullet bacon omkring en asparges og kommet den i ovnen.
Men den grønne sag har sin berettigelse i mange flere afskygninger, former og konsistenser, end man lige skulle tro.
Faktisk i en sådan grad, at Strandhotellet Blokhus er klar med en vild 7-retters asparges-menu med retter, du med garanti aldrig har set eller smagt før.
Noget for enhver smag
Asparges måned er allerede i fuld gang og kører hele maj måned som en tillægsmenu til Strandhotellets normale månedsmenu.
Hvis du er bange for kun at skulle nøjes med asparges, så kan du godt tro om.
Der bliver for alvor sat gang i smagsløgene, når asparges bliver akkompagneret af alt fra jomfruhummer til parmaskinke, grillet svinemørbrad, hjemmelavet vaniljeis og meget mere.
Se den fulde menu her:
7-retters asparges-menu:
Hvide og grønne asparges terrine på sort trøffel kartoffelcreme afsluttet med en trøffelemulsion 195,- DKK
(2022 Weissburgunder Sulzfeld Weingut Burg Ravensburg Baden · 85,- glas 475,- flaske)
Hvid aspargessuppe med jomfruhummer
ramsløgsolie & grønne asparges crudités 185,- DKK
(2022 Alvarinho Monca E Melgaco Pardal Quinta de Santiago · 110,- glas 525,- flaske)
Moules frittes a’la asparges 165,- DKK
(2021 Riesling Trocken Weingut k.F.Groebe Rheinhessen · 110,- glas 549,- flaske)
Pocherede asparges med en parmaskinke variant
frisk, sprød, skum 175,- DKK
(2019 Biancosesto la tunella Friuli Italien · 125,- glas 675,- flaske)
Pighvar på orange asparges risotto med fennikel 255,- DKK
(2020 Barbera Asti Del Pino Piemonte · 110,- glas 595,- flaske)
Grillet svinemørbrad med asparges cordon bleu
på en parmesan velouté og asparges crudités 315,- DKK
(2012 Sierra Cantabria Gran reserva Rioja · 150,- glas 749,- flaske)
Aspargesragout med Pernod, friske danske jordbær og
hjemmelavet vaniljeis 155,- DKK
(2018 Incarto recioto Soave Corte Moschina blanco · 110,- glas 399,- flaske)
Pris:
7 retters menu 899,- DKK
Vinmenu 645,- DKK
Man kan enten vælge at dykke ned i samtlige syv retter, men hvis man ikke er helt så sulten igen eller ikke lige er til en eller flere af dem, er det muligt at vælge imellem retterne og sammensætte det, man kunne tænke sig.
Den fulde menu koster 899 kroner pr. person, og tilkøber man vinmenu med et glas vin til alle syv retter, koster den 645 kroner.
Vil man skrue helt op for oplevelses-barometeret, skal man bestille bord den 19. eller 20. maj.
Her holder Strandhotellet Blokhus nemlig begge aftener en særligt eksklusiv “Asparges aften” med kaviar og champagne.
Disse dage kan der tilkøbes 15 gram lækker kaviar for 255 kr. til hvilken som helst af retterne – eller flere af dem, hvis man ikke kan få nok.
Når man tilkøber kaviar, kvitterer restauranten desuden med et glas lækker champagne.
Er du klar til et kulinarisk eventyr på Strandhotellet Blokhus, skal du blot booke bord en dag i maj måned her.
Tilmelding kan også ske via receptionen på telefon 70260015 eller på mail til info@strandhotellet-blokhus.dk.