Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Billetsalget er i gang: Topstjerner tager Askepot til helt nye højder

Af Ane Johanne Damgaard

Med det vildeste stjernekast på scenen og et verdensklasse hold bag den er Askepot – The Musical et must, når kalenderen siger maj 2024.

Billetsalget er allerede i gang. Så nu er det med at sikre dig, at en af pladserne i Aalborghallen bliver din til en af de hele seks forestillinger, som Aalborg Kongres & Kultur Center lægger hus til.

MigogAalborg blev torsdag den 23. marts inviteret på pressetur i København.

Og vi er fuldstændig blæst bagover af, hvad der venter os, når den nye musical Askepot rammer Aalborg den 8.-12. maj 2024.

Ikke bare et Disney-eventyr

Vi fik en smagsprøve så god, at vi ville ønske, at årstallet var 2024 i stedet for 2023. For hold da op, hvor vil vi gerne have mere af det, vi fik serveret i NEP, Studie 1 på Amager.

Da klokken slog 12.30 ramte vi et mørkt studie, hvor en catwalk tronede sig op i midten af rummet – kun oplyst af blå spotlights.

Med Adam Duvå Hall som vært blev vi præsenteret for A-holdet, der har skabt rammerne for musicalen samt det fantastiske stjernecast.

Kjolen var blå, og stilletterne var af glas.

For, ja, musicalen, vi kan se frem til, er intet mindre end en nyfortolkning af det verdenskendte eventyr Askepot og er på ingen måde “bare” et Disney-eventyr.

Bag den står flere topnavne.

Manuskriptet er blevet til i hænderne på Line Knutzon. Musikken er skrevet og produceret af Rasmus Seebach, Ankerstjerne og Andreas Sommer.

Billetsalget er i gang: Topstjerner tager Askepot til helt nye højder

Og så er haute couture-kjolerne og -kostumerne leveret af Danmarks helt store modedesigner Søren Le Schmidt.

Gang i festen med både tango og techno

Efter vi var blevet præsenteret for topnavnene bag musicalen blev modeshowet skudt i gang.

Undervejs oplevede vi verdenspremiere på tre numre med Den Gode Fe, Kongen og Askepot.

Skuespiller Pelle Emil Hebsgaard rockede rollen som Den Gode Fe og startede ballet, mens han sang ordene: “Du’ et stjerneskud. Du mangler bare at tro på dig selv. Voila! Tada!”.

Et skørt som designeren bag Askepot, Søren Le Schmidt, har brugt over 216 meter stof på at kreere bølgede afsted i takt til feens hoftesving, mens guldfuldskægget glimtede.

Sangerinden Caroline Henderson gik herefter med største elegance og et overlegent ansigtsudtryk nedad catwalken i bedste “ond stedmor”-stil.

Og hele studiet holdt vejret, da Johanne Milland iført en gigantisk Askepotkjole skrålede med den smukkeste klang; “Jeg er færdig med at passe ind i deres forestilling om miiig!”

Billetsalget er i gang: Topstjerner tager Askepot til helt nye højder

Modeshowet og sangene skreg “Askepot”, men ikke på Disney-måden, som vi kender den. Det er meget tydeligt at se, at der i det her stykke er plads til lidt af det hele.

“Det er en stor gave til os at lave noget, hvor der både kan eksistere techno og tango,” siger Ankerstjerne til MigogAalborg.

Alle dem, der har været med til at skabe Askepot The Musical har virkelig fået lov til at lege og skrue på alle knapper. Der er masser af humor, og så er det bare smukt at se og høre på.

“Aalborgenserne kan se frem til en popmusical, som er totalt fashionagtig med de mest vanvittige kostumer. Det bliver en stor fest, samtidig med at musicalen er utrolig rørerende,” siger Rasmus Seebach.

Det Rasmus Seebach-univers vi kender

Da vi snakkede med Rasmus Seebach efter modeshowet, fortalte han os, at særligt én af sangene kan få ham til at fælde en tåre.

“Vi har skrevet en sang til Stig Rossen, som spiller kongen, hvor han fortæller sin søn, at nu skal han tage livet alvorligt.

I den proces går det lige pludselig op for mig, at det her kunne jeg synge til mine egne sønner, når de en dag skal konfirmeres,” forklarer Rasmus Seebach.

Da vi hørte premieren på denne sang, kunne vi virkelig også fornemme Rasmus Seebach i sangen. Både toner og ord går hånd i hånd med det musikunivers, vi kender ham for.

Billetsalget er i gang: Topstjerner tager Askepot til helt nye højder

Sangeren Stig Rossen stod iført et majestætisk jakkesæt med rød kappe og sang til skuespiller Cristopher Schøllhammer Rørmose, der har rollen som prins:

“Du må sige farvel til drømmen om at være ung forevigt. Jeg kan se en helt derinde i dig, men du skal selv kunne se det.”

Den linje har vi på redaktionen sunget lige siden, vi forlod studiet. Som vi kender det fra musicals er sangene nogle vaskeægte ørehængere.

Vi kan ikke vente

Vi sluttede af med de lækreste sandwich og blå macarons, som vi kunne have fyldt hele tasken med.

Og så forlod vi NEP Studiet, selvom vi mest af alt havde lyst til at gå ind og tigge om bare et enkelt nummer til.

Billetterne er nu sat til salg, og du kan finde dem her.

Der kan du også finde en lille smagsprøve på de tre sange, som vi fik præsenteret til pressemødet.

Del artikel

Andre læser også