ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Højt niveau over hele linjen: Kinesisk restaurant er åbnet i Aalborg

Af Stine Kjølby Christensen & Emil Kjær Jørgensen

Aalborg er på mange fronter en by i rivende udvikling, og det symboliseres allerbedst i udvalget af restauranter, hvor du kan få store kulinariske oplevelser, uanset om du har lyst til italiensk, fransk, spansk, sydamerikansk eller dansk mad.

Nu melder endnu et verdenskøkken sig for alvor på banen, for på Østerågade 3 er Asia Fusion åbnet med tårnhøje ambitioner.

Højt niveau over hele linjen: Kinesisk restaurant er åbnet i Aalborg

Asian Fusion er – som navnet antyder – en restaurant, der fusionerer det bedste fra de asiatiske køkkener, men med hovedfokus på det kinesiske køkken.

“Mange danskere tænker måske friture og en Chinabox, når man siger kinesisk mad, og den fordom vil vi gerne gøre op med. Kinesisk mad kan så meget mere.

Hos os laver vi al mad fra bunden, på autentisk maner og med råvarer og krydderier importeret direkte fra Kina, så man får den helt originale smag,” fortæller Kasper Hu, der har åbnet Asia Fusion med Tina Ren.

Højt niveau over hele linjen: Kinesisk restaurant er åbnet i Aalborg

Denne udmelding er allerede bekræftet af flere af Aalborgs kinesiske borgere. De strømmer nemlig til Casper og Tinas restaurant, for at få et gensyn med autentiske kinesiske retter, som de bør og skal smage.

“Og danskerne følger heldigvis med. Når en kinesisk restaurant er fuld af kinesere, så ved man, at det er god mad. Det er vi rigtig stolte over,” siger Casper.

Et bredt menukort

På menuen finder du et stort udvalg af kinesiske ala carte-retter som sød/sur svinekød, dumplings, Wonton-suppe, Kung Pao Kylling og MEGET mere …

Højt niveau over hele linjen: Kinesisk restaurant er åbnet i Aalborg Højt niveau over hele linjen: Kinesisk restaurant er åbnet i Aalborg

Men den helt store signatur-ret er deres særlige Nudel Bowls, der minder meget om den japanske nudel-suppe, Ramen (der oprindeligt stammer fra Kina).

Nudler og tilbehør serveres i en suppe, der er er kogt i flere timer på både oksekraftben, svineben og suppehøner.

Bag gryder, pander og wok står en særdeles profileret kok, der har arbejdet på 5-stjernede hoteller i Kina. Nu er han klar til at lave udsøgt kinesisk mad til aalborgenserne. Især hans nudler er kendt som noget helt særligt.

“Han har lavet håndlavede nudler i 20 år i Kina, og han laver dem på en helt speciel måde med kinesisk mel, som gør dem silkebløde og til en meget delikat spise,” fortæller Tina Ren.

Nudlerne kan du også få i en stegt udgave med dit favorit-kød.

Højt niveau over hele linjen: Kinesisk restaurant er åbnet i Aalborg

MigogAalborg har allerede været forbi til en lille smagstester, og vi kan kun erklære os enige i Casper og Tinas udsagn.

At nudlerne var lavet fra bunden var tydeligt at smage, og det gjorde sig også gældende med resten i den absurd store skål. Trods vi havde sprunget morgenmaden over, kunne vi kun kæmpe os igennem cirka halvdelen af portionen.

Og det var altså ikke fordi, at vi ikke kunne lide det. For det kunne vi. Absurd meget!

En fusion mellem det nordiske og kinesiske

Casper og Tina overtog lokalerne i Østerågade for tre måneder siden, og de har siden arbejdet i døgndrift på at totalrenovere lokalerne, så de lever op til deres ambitioner.

Højt niveau over hele linjen: Kinesisk restaurant er åbnet i Aalborg

Restauranten er en fusion på mere end én facon, for restauranten er også indrettet i en fusion mellem den nordiske og den kinesiske stil.

“Alt vores udstyr i køkkenet er fra Kina, så det bliver lavet på den helt autentiske måde, og vi serverer også al maden på kinesisk porcelæn.

Selve indretningen er inspireret af den nordiske stil, som vi elsker,” siger Tina.

Højt niveau over hele linjen: Kinesisk restaurant er åbnet i Aalborg

Lynhurtig betjening

Tina er tilflytter fra Århus, og har erfaring fra restaurationsbranchen i Kina, mens Casper har boet i Aalborg i 20 år og er uddannet ingeniør.

“Jeg har desuden arbejdet meget med eksport af danske fødevarer til Kina, men under corona gik det lidt i stå, og så opstod drømmen om at åbne en restaurant med autentisk kinesisk mad,” forklarer Casper.

Højt niveau over hele linjen: Kinesisk restaurant er åbnet i Aalborg

Casper har brugt alle sine tekniske skills til at lave en moderne restaurant, hvor meget er digitaliseret.

Han har eksempelvis selv lavet bestillingssystemet, der sørger for at kundernes ordrer kommer lynhurtig ud til køkkenet via Ipad’s ved bordene.

“Der kommer maksimalt til at gå 10 minutter fra man har bestilt til man har maden på bordet,” lover Tina.

Højt niveau over hele linjen: Kinesisk restaurant er åbnet i Aalborg

Og det er endda uden at gå på kompromis med kvaliteten. Den dygtige kok begynder nemlig først madlavningen i det sekund, at bestillingen tikker ind – ikke et sekund før.

Tina og Casper er fulde af taknemmelighed over den modtagelse, som nordjyderne har givet dem efter den første uge, og mange gæster har allerede været forbi to, tre eller fire gange.

“Vi ser frem til at tilbyde nordjyderne en helt ny kulinarisk oplevelse, som byen har manglet. Nu skal vi have etableret den her restaurant, og så har vi store ambitioner om at udvide med flere restauranter med tiden,” fortæller Casper.

Du finder Asia Fusion på Østerågade 3, 9000 Aalborg, og de har åbent alle dage fra 11-21.

Del artikel