Arrangører i krise efter anbefaling: Aflysninger kan koste millioner

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I går var en meget speciel dag for Aalborgs (og resten af landets) arrangører.

Statsministeren gik, som bekendt, ud med en anbefaling om, at alle arrangementer i marts, med mere end 1000 deltagere, enten skulle aflyses eller udskydes.

Anbefalingen kom som følge af corona-virussen, der i øjeblikket breder sig i rekordfart i hele verden, og dette skulle altså være en måde at nedbringe smittefaren på.

Selvom der var tale om en anbefaling – og ikke et decideret påbud – gik der ikke længe, før der kom reaktioner.

Divisionsforeningen besluttede blandt andet, at alle kampe i Superligaen og 1. division i den kommende runde skal gennemføres uden tilskuere – heriblandt AaB’s hjemmekampe i 3F Superligaen mod Lyngby Boldklub.

Du kan læse her, hvilke arrangementer i Aalborg der ellers bliver påvirket.

Arrangørerne står med regningen

Som tidligere nævnt, var der fra sundhedsmyndighedernes side tale om en anbefaling – og ikke et påbud.

Og netop dette skaber problemer for landets aktører, da de i så fald selv kommer til at hæfte for det tab, der naturligt vil komme, når et arrangement aflyses.

Havde myndighederne derimod benyttet sig af paragraf 7 i epidemiloven ville arrangørerne ikke have noget valg – men i så fald ville regionerne i stedet stå med regningen.

Dette har fået mange eksperter til at udtale sig om sagen, da anbefalingen, “som vi forventer bliver efterlevet”, som statsminister Mette Frederiksen udtalte, kan få alvorlige økonomiske konsekvenser for landets arrangører.

Blandt andet har Dansk Erhverv meldt ud, at de opfordrer regeringen til at komme med et decideret påbud, da det ellers kan skade mange arbejdspladser.

AKKC har været ramt

Én af de arrangører i Aalborg, der især har været i søgelyset siden i går, er Aalborg Kongres & Kulturcenter.

Da AKKC allerede i går aftes havde et show (Turen går til Nikolaj Stokholm), hvor over 1000 skulle deltage, var de nødsagede til at tage en hurtig beslutning.

Beslutningen blev, at de to show kl. 19.00 og 21.30 begge blev gennemført, men med et reduceret publikumsantal på ca. 200 publikummer pr. show.

Dette betød, at hvert show nu var nede på 990 mennesker, og at AKKC derfor måtte skuffe omkring 200 billetkøbere.

En løsning, som flere andre kulturinstitutioner også har gjort brug af.

Direktør for AKKC, Nicolaj Holm, udtaler i dag:

“Efter Regeringens udmelding og Sundhedsstyrelsens vejledning har vi valgt at reducere gårsdagens to Stand-UP shows til under 1000, ligesom Det Kgl. Teater, og aflyse aftens ståkoncert.

Det er forskellige arrangementer, forskellige publikumssituationer og derfor forskellige beslutninger. Alle aflysningsberørte får pengene tilbage – og vi betaler kunstnerne,” skriver han på Facebook.

Nicolaj Holm tiltrådte som direktør i 2017. Foto: Flemming Lodberg

Der er altså ingen tvivl om, at der var tale om en ekstraordinær situation, der måtte tackles, som det bedst kunne på det givne tidspunkt

“Det var den hurtige ‘her og nu’-reaktion på Statsministerens udmelding. En situation, der også får betydning for mange andre af vores aktiviteter.

Mandag møder vi så ind til en uge, hvor vi skal skabe overblik over konsekvenserne. Det er en helt ekstraordinært situation, som vi ikke blot kan sætte ind i de vanlige Excel-ark.” skriver han.

Desuden har Nicolaj Holm udtalt, at aflysningen af aftenens Sweet & Slade-koncert giver et isoleret tab på en halv til en hel million.

Legendarisk quiz går online: Dyst med i sofaen og støt et formål

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

The Wharf er kendt (og elsket) for deres store udvalg af drikkevarer, og ikke mindst de legendariske pub-quizzer, hvor man i hold skal svare på 40 spørgsmål inden for alt mellem himmel og jord.

Men gaderne (og barerne … og øl-glassene) står tomme lige i øjeblikket, og derfor må vi nøjes med at hygge os #sammenhverforsig.

Det bliver der også rig mulighed for tirsdag den 14. april, hvor The Wharf traditionen tro afholder Pub Quiz, men denne gang i en online version.

Men det er ikke kun deltagelsesformen, der er anderledes.

Støt et godt formål

I stedet for at betale et beløb for at deltage i quizzen, opfordrer The Wharf i stedet til, at man donerer pengene til Røde Kors og deres arbejde for at bekæmpe COVID-19 over hele verden.

De har oprettet en indsamling her, som man kan støtte – også selvom man ikke deltager i quizzen.

Derfor er der heller ingen kontante præmier til denne særudgave af quizzen, men hvad gør det også, når man støtter et godt formål og samtidig kan få håneretten over de andre deltagere.

Quizzen består som altid af 40 spørgsmål, som man kan svare på i god ro og orden i sofaen.

Man dyster i Zoom-app’en, og nærmere detaljer vil følge på begivenheden på Facebook, når quizzen nærmer sig.

Hvad: Pub Quiz Online
Hvor: Lige hvor du har lyst
Hvornår: Tirsdag den 14. april kl. 19.00

Du finder mere info her.

Du støtter indsamlingen lige her.

Helt genialt: Populær isbutik i Aalborg lancerer træstamme-is

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis der er noget, som vi virkelig har brug for i disse Corona-tider, så er det i den grad selvforkælelse.

Solen skinner i dag, og man får lyst til is.

Derfor er vi bare nødt til at bukke og løfte hatten i respekt for seneste initiativ fra Paradis i Aalborg.

Hvis der er noget de fleste danskere elsker, så er det en god is eller en træstamme fra bageren.

Men hvad nu hvis du slet ikke behøver at vælge mellem de to elementer?

Klar med kold nyhed

Det kan ikke komme som en overraskelse for nogen, at Paradis Is i Aalborg selvfølgelig er klar med endnu en kold nyhed.

Denne gang har de produceret en træstamme-is. Prøv lige at hør hvor lækker den lyder;

Is med chokolade, marcipan, chokolade stykker og romsmag.

Det lyder som HIMLEN for is- og kageelskere.

Det bedste af det hele? Paradis er i Corona-tider for første gang nogensinde begyndt at bringe ud, så du kan få træstamme-is leveret direkte til din hoveddør.

Åbner på havnen

Her i Aalborg finder du både Paradis i Aalborg Storcenter og i Algade og Reberbansgade.

Sidste år åbnede de deres fjerde butik i Aalborg nede på havnefronten, og den genåbner her i påsken.

Det sker på søndag, hvor du kan købe masser af lækkerier – men husk nu at holde god afstand til de andre ishungrende nordjyder.

Stor politiaktion i Aalborg i morges: 26-årig anholdt i verserende terrorsag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Rigspolitiet
Foto: Rigspolitiet

I forlængelse af den fortsatte efterforskning i en større sag om planlægning af terror har Københavns Politi tidligt i morges anholdt en 26-årig mand i Aalborg. Det er sket i tæt koordination med Nordjyllands Politi.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Anholdelsen af den 26-årige har relation til den store politi-aktion den 11. december 2019, hvor en række personer, heriblandt den 26-årige, blev anholdt flere steder i landet i en tæt koordineret aktion mellem Københavns Politi, flere andre politikredse og PET.

”Efterforskningen er fortsat og har ført til, at mistanken mod den 26-årige nu er så betydelig, at han skal fremstilles i grundlovsforhør. Dagens anholdelse er sket i godt samarbejde med vores kolleger i Nordjyllands Politi. Af hensyn til efterforskningen, kan jeg desværre ikke gå i flere detaljer på nuværende tidspunkt,” siger leder af Afdeling for personfarlig kriminalitet i Københavns Politi, vicepolitiinspektør Brian Belling.

Den 26-årige vil blive fremstillet i Dommervagten i Københavns Byret fredag kl. ca. 13. Her vil Københavns Politi begære om lukkede døre.