Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Arkitektonisk perle: Aalborg-hotel forvandles til vild luksus med taghaver og Rooftop-pool

Af Aske Bisgaard Pedersen

Aalborg er en by i rivende udvikling, og der dukker løbende nybyggerier op rundt omkring.

Radisson Blu Limfjord Hotel vil tage tendensen til et helt nyt niveau, der skal cementere Aalborg som en af Danmarks førende turistdestinationer.

Det skal ske gennem en omfattende udvidelse og renovering, der skal få det i forvejen indbydende hotel til at stryge til tops som byens luksuriøse trækplaster for både lokale aalborgensere såvel som rejsende turister.

Infinity pool med udsigt over Limfjorden

Hotellet bliver efter hensigten udvidet med 5.000 kvadratmeter, der skal skubbe grænsen for luksus.

Du kan blandt andet se frem til førsteklasses udsigt over Limfjorden i en såkaldt infinity pool, hvor vandet strømmer over kanten, hvilket giver en visuel effekt af, at vandet går i ét med udsigten over Limfjorden.

Desuden vil hotellet byde på lækre wellnessfaciliteter, kulinarisk restaurantetage, grønne taghaver og en ny, indbydende indgang og foyer fra Ved Stranden.

Radisson Aalborg ny indgang
Potentiel udsigt af indgang fra Ved Stranden. Af: Krogh Arkitektur A/S
Arkitektonisk perle: Aalborg-hotel forvandles til vild luksus med taghaver og Rooftop-pool
Af: Krogh Arkitektur A/S

OBS: Visualiseringerne af renoveringsprojektet er et skalastudie, der betyder, at det langt fra er det endelige arkitektoniske udtryk, da det først og fremmest handler om at få fastlagt og godkendt volumen i forhold til højde og drøjde.

Det bliver ifølge chefarkitekt Jan Krogh ikke en grå bygning, men et smukt glashus. Det er en proces, og det er kun første step og langt fra det endelige arkitektoniske udtryk.

Endnu bedre er det, at det ikke kun er hotellets gæster, der kan nyde godt af det nyrenoverede hotel, der er lagt op til.

“Hotelfaciliteterne vil være åbne for alle aalborgenserne, der vil blive en del af hotellets DNA.

Man kan komme på restauranten og få et lækkert måltid, nyde en drink eller kaffe på tagterrassen eller få forkælelse i topklasse i vores wellness,” fortæller direktør for Radisson Blu Limfjord Hotel, Thomas Byrdal, til MigogAalborg.

Hotel i topklasse afgørende for erhvervsturismen

Der er mange gode hoteller i Aalborg, men – på trods af, at Radisson Blu Limfjord Hotel ligger allerede i den øvre ende og har huset kendte navne som Ronaldo, Elton John og Beyoncé – mangler der alligevel et 5-stjernet hotel i absolut topklasse.

“Aalborg har potentialet til at blive en af Danmarks og endda Europas foretrukne destinationer for erhvervsturismen hvad angår kongresser og konferencer,” forklarer Erhvervsturistchef hos Destination Nord Kent Röder og fortsætter:

“Aalborgs infrastruktur er ideel med 10 minutters kørsel fra lufthavnen til centrum, en grøn styrkeposition med gåafstand til alt i byen samt gode møde- og konferencefaciliteter.

Det manglende element er et hotel i særklasse, der kan tiltrække det øverste segment.”

Radisson fra Strandvejen
Fremtidige forhold set fra Strandvejen. Af: Krogh Arkitektur A/S

Igennem en længere periode har Kent Röder oplevet, at Aalborg taber terræn til byer som Aarhus og København inden for erhvervsturismen, da de har bedre udvalg af overnatningsmuligheder fra øverste hylde.

“Som det ser ud nu, omsætter turismen i Destination Nord, der dækker over Aalborg, Brønderslev, Frederikshavn og Læsø, for 7,5 milliarder kroner årligt.

Samtidig ved vi, at København løber med 80% af udbuddene i Danmark inden for erhvervsturismen.

Kan vi tage blot få procent fra dem, vil det betyde alverdens for turismen og erhvervslivet i Aalborg,” fortæller Kent Röder.

Kendte flyver til København for at overnatte

Første skridt i kampen om at gøre Aalborg så attraktivt som muligt er altså taget med renoveringen af Radisson-hotellet fra 1979 beliggende på Ved Stranden 14-22, der skal resultere i, at folk ikke valfarter til Aarhus og København.

“Vi har hørt fra samarbejdspartnere, at flere kendte musikere og andre kendisser kører til Aarhus eller flyver til København fra Aalborg i jagten efter et luksushotel.

Vi skal med andre ord undgå at sende flere penge til andre byer,” forklarer Thomas Byrdal.

Hæderkronet arkitekt bag renovering

Til at virkeliggøre visionen om et hotel, der kan tiltrække internationale konferencer til byen og lokke prominente gæster til, har man samarbejdet med Krogh Arkitektur.

Direktør for Krogh Arkitektur, Jan Krogh, med 30 år som arkitekt og flere præmierede byggerier har haft stort fokus på at skabe et aalborgensisk og arkitektonisk landmærke:

“Visionen er at tilføre hotellet en helt ny arkitektur, der viser, at vi følger tidsånden og er i 2022. Det nye skal udstråle åbenhed i elegante materialer.

Bygningen får et let, smukt arkitektonisk udtryk. Det klare glas skal reflektere byen og det liv, som hotellet befinder sig i hjertet af.

Det skal på alle måder være oplevelsesrigt hus,” forklarer Jan Krogh.

Radisson oppefra
Fremtidige forhold visualiseret oppefra. Af: Krogh Arkitektur A/S

Renovering med respekt for kommuneplan

I kommuneplanen for Aalborg Midtby står der, at “Aalborg og Nørresundby skal som ét center være dynamoen i den regionale og lokale udvikling og stå stærkt i konkurrencen med andre storbyer (…) og storbykvaliteten skal forstærkes.”

Der står endvidere, at “Aalborgs identitet som byen ved fjorden skal fortsat styrkes og udvikles”.

Renoveringen af Radisson-hotellet skal om noget sætte skub i Aalborg Kommunes ambition om at indtage pladsen som et af dansk turismes største trækplastre og stå som en perle, der stråler i genskæret fra Limfjorden.

“Målsætningen er at skabe et monument, som folk ønsker at rejse til Aalborg for at se.

København har arkitektoniske monumenter som Operaen og Den Sorte Diamant.

Det er et landmærke som disse, vi sigter efter at skabe med det fremtidige Radisson-hotel ved Limfjorden,” udtaler chefarkitekt Jan Krogh.

I morgen, torsdag d. 3. november, præsenteres skalastudiet for By- og Landskabsudvalget, der består af et bredt udsnit af byrådet og har til opgave at godkende denne del af projektplanen.

Jan Krogh håber på en endelig godkendelse primo 2024.

Det bliver spændende at følge projektet, og forhåbentlig kan Aalborg se frem til endnu en stolthed.

Del artikel

Andre læser også