Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nye i Aalborg: Arbejdsglæde er det vigtigste hos unikt vikarbureau

Af Ane Johanne Damgaard

Presset er stort. Overarbejdstimerne er mange. Dit personale ved aldrig, hvornår der bliver brug for at kalde dem ind på deres ellers planlagte fridage. Der er voldsom mangel på kvalificeret arbejdskraft inden for velfærdsområdet.

Og det går stærkt … rigtig stærkt. Så måske er det netop nu, du skal søge hjælp udefra?

Altid Vikar har en mission. De vil skabe ro og stabilitet på de aalborgensiske arbejdspladser og samtidig gøre rammerne for vikarerne trygge og gode.

Det handler altså ikke kun om at udfylde vagter, men også om at skabe størst mulig arbejdsglæde.

De har indtil for nylig holdt til i Hillerød og Sønderborg. Men i foråret indtog de Aalborg, og er allerede i gang med at gøre en stor forskel på flere af de aalborgensiske arbejdspladser.

Undgå pres på eget personale

Altid Vikar er et bureau, der sælger vikarer til velfærdsområdet – og er landets største inden for det pædagogiske område.

Menneskerne bag Altid Vikar vil gerne skabe en version 2.0 af et vikarbureau. De forsøger at bryde op med myten om, at vikarer er en dyr løsning og har både institution og vikarers behov for øje for at skabe det bedst mulige match.

“Vikarer er både med til at passe på det faste personale og sørge for, at økonomien ikke løber løbsk. En vikar må nemlig ikke koste mere end en fast medarbejder på overarbejde,” fortæller projektleder hos Altid Vikar, Michael Thage Wohlert.

Han mener derfor, at det giver rigtig god mening for en institution at søge hjælp hos en vikar i stedet for at presse sit eget personale.

Hos Altid Vikar i Aalborg har kundekonsulent, Jane Goul bidraget til en flyvende start ved at have et enormt fokus på trivsel og engagement.

“Jeg er imponeret over, hvad Jane har opnået. Hun er enormt god til det intersociale spil, som både handler om at motivere og fastholde medarbejdere, og hvordan man skaber arbejdsglæde og medarbejdertrivsel. Så vi glæder os til at følge med i hendes arbejde,” siger han.

Alle mødes til vikarkaffe

Jane Goul har været med til at starte Aalborg-afdelingen op. Hun er uddannet sygeplejerske og har selv prøvet at være de steder, hvor der har været allermest brug for hjælp –som vikar i nattetimerne på plejehjem og på bosteder.

Nu har hun vendt skuden 180 grader for nu at arbejde med velfærd fra den modsatte side – som kundekonsulent hos Altid Vikar. Hun etablerer samarbejder med institutioner og skaber tryghed for de pædagogiske- og sundhedsfaglige vikarer.

Nye i Aalborg: Arbejdsglæde er det vigtigste hos unikt vikarbureau

Og hvis der er noget, der er alfa og omega for hende… så er det trivsel.

Hun har blandt andet indført vikarkaffe, hvor alle vikarer mødes om en kop kaffe til sparring og hyggesnak. Her bliver der dannet relationer. Fremmede bliver til kollegaer. Og der bliver delt alt fra nye erfaringer til røverhistorier.

Sørger for stabilitet

Relationerne er for Jane Goul enormt vigtige. Hun sætter en dyd i at lære alle vikarer knyttet til bureauet at kende. For når hun kender til deres personligheder, kan hun bedre matche dem med en arbejdsplads, hvis kultur de passer perfekt ind i.

“Aalborgenserne har taget godt imod os. Selv de institutioner, hvor der er roligt, er fleksibel arbejdskraft blevet en del af hverdagen. Det er med til at skabe ekstra ro,” fortæller Jane Goul.

Vikarer er altså ikke kun en mulighed, hvis planlægningen af vagtplanen trækker tænder ud, eller hvis dine medarbejdere er helt kørt over af alle de overarbejdstimer, de har været nødt til at tage.

Nej, vikarerne kan også blot være en sikkerhed, der sørger for stabilitet, og at bægeret ikke flyder over.

“Vi kan hjælpe aalborgenserne både steder hvor der er en solid kultur, men også de steder hvor der i den grad er brug for ekstra hænder,” fortæller Jane Goul.

Vikarerne hos Altid Vikar kender til branchen og kan falde ind i både arbejdsopgaver og kultur. Det er nemlig lige præcis det, som Jane lægger et godt stykke arbejde i at matche.

“Det kommer også institutionerne til gode, at de har prøvet så meget forskelligt. De kører ikke bare på autopilot og har et virkelig godt refleksivt niveau,” forklarer hun.

Du kan se, hvordan Altid Vikar kan hjælpe din institution lige her.

Del artikel

Andre læser også