Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Apoteker fejrer 25 års jubilæum: Spar op til 40% på kvalitetsprodukter hos Løve Apoteket

Af Nathalia Hentze Nielsen

Torsdag den 1. juli er en ganske særlig dag på Løve Apoteket på Nytorv.

På denne dato kan Finn Ossian nemlig fejre 25 års jubilæum som apoteker, og det skal selvfølgelig fejres i stor stil.

Derfor har apoteket samlet en række fantastiske tilbud, så kunderne også kan nyde godt af det det flotte jubilæum.

Der bliver minimum 25% på alt i hele butikken (undtagen medicin), og der vil være endnu bedre rabatter at hente på populære hudplejemærker. Du kan f.eks. få 40% på det kvalitetsbevidste franske mærke Bioderma samt 30% på de populære franske mærker La Roche Posay og Vichy. 

Tilbuddene kan ikke suppleres med rabat fra apotekets loyalitetskort, og rabatten gælder heller ikke på i forvejen nedsatte produkter – men ellers har du frit valg på samtlige af produkthylderne.

Apoteker fejrer 25 års jubilæum: Spar op til 40% på kvalitetsprodukter hos Løve Apoteket

Lidt held skal der til

Finn Ossian startede sin karriere som apoteker i 1996 i det gamle Svane Apotek, som lå i Jens Bangs Stenhus i 374 år.

Her nåede han at være i 17 år, før Lægemiddelstyrelsen i 2013 besluttede sig for at nedlægge Svane Apoteket; en beslutning som blev baseret på det faktum, at Svane Apoteket og Løve Apoteket, som dengang lå i Algade, var for tæt på hinanden.

2013 blev dermed startskuddet på et særdeles hårdt år for Finn Ossian, der udover at skulle stå for lukningen af Svane Apoteket, også blev apoteker på Løve Apoteket. Samtidig skulle han skynde sig at finde større lokaler, der nu skulle huse kunderne fra to apoteker.

Apoteker fejrer 25 års jubilæum: Spar op til 40% på kvalitetsprodukter hos Løve Apoteket
Apoteker Finn Ossian kan fejre 25 års jubilæum i år.

Der skal også held til i en lang og succesfuld karriere, og når Finn Ossian tænker tilbage, er han hurtig til at anerkende lykketræffet med at finde netop lokalerne på Nytorv 3.

“Hvis jeg skal tænke tilbage på min karriere, er jeg enormt stolt over at have så pæn en forretning, og det er mere eller mindre held, at jeg fik chancen for at rykke herhen,” forklarer han om flytningen til det nye Løve Apotek på Nytorv 3 i 2014 og tilføjer:

“Det er egentligt en sjov historie.

“En mægler ringede og fortalte, at han havde en klient, som gerne ville have os ud i sine lokaler,  men det skulle foregå anonymt, da han endnu ikke havde meddelt sin intention om at gå på pension.

Så jeg blev bedt om at tage min kone under armen og lade som om, vi skulle kigge på vinterfrakker i Møllers Damekonfektion på Nytorv 3.

Det viste sig at være de perfekte lokaler, og jeg fik nøglerne den 18. november.”

Vigtigt med det rigtige team

Det kræver dog mere end de rigtige lokaler for at have en blomstrende forretning, og spørger du Finn Ossian om, hvad han er allermest stolt af i sin 25 år lange karriere som apoteker, falder hans svar prompte.

“Det har altid ligget mig meget på sinde, at sammensætte det rigtige team til forretningen.

Når jeg ansætter personale, interesserer deres uddannelseskarakterer mig kun marginalt. Det er vigtigere for mig, hvordan de fungerer med kunder og kollegaer.

Jeg vil gerne have holdspillere, så alle kan fungere sammen i hverdagen, både på arbejdspladsen, men også når vi er sammen privat,” forklarer han.

Resultatet af den tilgang er en arbejdsplads med glade medarbejdere, der sjældent er syge, og som altid sørger for en rar atmosfære på apoteket.

“Vi har meget loyale kunder, og jeg tror, at det er fordi, at vores ansatte får dem til at føle sig velkomne, og fordi de står klar med god og faglig rådgivning.”

Apoteker fejrer 25 års jubilæum: Spar op til 40% på kvalitetsprodukter hos Løve Apoteket

Et fag i stor udvikling

25 år er lang tid at være i samme fag, og det har givet Finn Ossian en hel særlig indsigt i branchens udvikling over årene.

I dag er det Sundhedsstyrelsen, der registrerer nye apotekere, men engang skete udnævnelsen ved selveste Dronning – en tradition som Finn Ossian desværre missede med kun et enkelt år.

Andre forandringer er det også blevet til, ikke mindst når det kommer til teknologi, der har revolutioneret faget.

“I dag kører recepterne elektronisk, så det er en kæmpe forandring. Før i tiden var der noget, der hed en telefon recept, hvor lægerne ringede ind med recepterne.

Vi farmaceuter brugte en stor del af vores dagligdag på at skrive medicinen ned på sedler, og vi måtte sidde i lyddæmpende telefonbokse, så vi kunne høre, hvad der blev sagt,” husker han med et smil.

I dag hentes recepterne fra en online server, og en robot sorterer medicinen i kulissen på apoteket, men spørger du Finn Ossian er der intet, der kan erstatte den menneskelige kontakt.

“Et hej og et smil gør en kæmpe forskel,” fortæller Finn Ossian afslutningsvis.

Du finder Løve Apotekets åbningstider her.